15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

VW E-Up: den nye elbilen er her

hvit VW frontlys karosseri

Den opprinnelige VW E-Up ble designet som en typisk bybil for å appellere til sjåfører fra London til Delhi og São Paulo. En smart design muliggjør en relativt romslig hytte med plass til fire voksne til tross for det lille basearealet, ja, det er E-Up! Det er utvilsomt århundrets bybil. Og ja, utropstegnet er offisielt en del av bilnavnet.

VW E-Up- lavere kostnader og fleksibilitet enn markedstrender

Landskap-Coupe-VW-E-UP

Elektrifisering av kjøretøy åpner neste kapittel i mobilitet; elbiler har vært ventet lenge. BMW, Renault og Nissan skapte alle sine elektriske biler fra bunnen av. I stedet for å følge i konkurransens fotspor, jobbet familien VW med eksisterende modeller og så videre med den nye VW E-UP Bildesign ved å bruke lavere kostnader og fleksibilitet som markedstrender.

VW E-UP er nesten som en standardbil

Kropp-Dekk-Coupe-hvit

Fra starten var det VW E-Up  utviklet på grunn av den elektriske motoren. Kabinen beholder sin plass takket være integrering av batteriene og ekstra elementer i bilens gulv. Informasjonen om batterilevetiden og girskiftet, som nå er i et smart energigjenvinningssystem, forblir skjult, noe som alle gjør E -Up veldig likt standardbilen.

Fordeler og ulemper med E-UP

Utstilling-biler-VW-E-UP

Men når du kjører den, vil du finne ut at det er en helt annen opplevelse. Testruten vår rundt London sentrum og på landeveier og smale gater viste fordeler og mangler ved elektrisk kjøring. På den ene siden er det en behagelig glid langs stillheten og VW E -Up kjører raskt (den stiger til 0 – 62 mph i løpet av 12,4 sekunder). Ulempen er typisk for elbiler: “Range frykt”. Vi var litt desperate da vi selv så dataene om strømforbruk. Til slutt slo vi av varmen for å spare litt på batteriet. For bysinnede sjåfører er disse bekymringene sannsynligvis unødvendige, for dem er det viktigere å tilbakelegge noen mil om dagen, men alle som må eller vil kjøre lengre distanser trenger nerver av stål.

Batterilevetiden

Bensinstasjon-E-Up-VW

Som med alle elbiler avhenger batterilevetiden av hvordan du kjører bilen. Offisielle tall fra VW via E -Up er en rekkevidde på rundt 75 til 103 miles om sommeren og 50-75 miles om vinteren. Føreren har en viss grad av inngrep gjennom energigjenvinningssystemet og valg av kjøremodus: Normal, Eco og Eco Plus. Disse tre alternativene reduserer gradvis strøm og elektriske systemer om bord. En standard batteriladning varer 9 timer før bilen tømmes helt tom, mens en lader bare varer en halv time.

Den rene kjøregleden

Trær-landskap-kjøring-moro-VW-E-Up

Det er store fordeler med å eie en elbil. Først og fremst er det det økologiske aspektet, elektrisiteten kan komme fra fornybare kilder. Og mens du betaler litt mer for bilen, er driftskostnadene betydelig lavere. Videre åpner det elektriske drivverket uendelige muligheter for bildesign, og vi ser noen interessante produkter som kommer. Det som faktisk gjenstår er føreren bak rattet! Dette er nå en ny generasjon e-biler der du kan oppleve den store gleden ved å kjøre!

En flott utsikt

Innvendige karosserier i rattet

Familiebil

Coupé-karosseri-VW-E-UP-leiligheter-

Den vakre byledsageren

Bybil elbil VW dekk

Visjonen har gått i oppfyllelse

Dekklys-Coupé-gul-VW-E-UP

Ha det gøy med prøvekjøringer

Jernbane-hvitt-E-opp-fjellandskap

Previous Post
63 Prada damesolbriller 2015: djevelsk vakkert
Next Post
Hjemmelaget hengende taklampe – en strålende atmosfære i huset