15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Slik kombinerer menn business casual antrekket riktig

business casual menns antrekk-striper-genser-blazer-jeans

Du bør være skikkelig kledd på jobb: en drakt og skjorte er et must for menn i mange bransjer. Moderne kleskoder krever derimot litt mindre formalitet og tolkes ulikt fra selskap til selskap. Som representant for selskapet bør du følge disse kleskodene og tilpasse deg bedriftskulturen. Uansett om du er invitert til et intervju eller et arrangement, bør du alltid finne ut om den obligatoriske kleskoden. Business casual, for eksempel, er casual kontorklær som kan brukes til daglig virksomhet, uformelle anledninger og interne møter. En viss eleganse er imidlertid fortsatt forventet. Og siden denne kleskoden gir mye frihet og rom for tolkning, har vi satt sammen noen tips for deg slik at du kan oppnå det perfekte business casual antrekket.

Business casual vs smart casual

business casual menns antrekk-knapp-ned-skjorte-chino-bukser-genser

Business casual og smart casual er en balansegang mellom sportslighet og eleganse og brukes i unge, dynamiske selskaper. Det er knapt noen forskjell mellom “smart casual” og “business casual” kleskoder. Begge svinger mellom alvorlig og uformelt og er strengere enn tilfeldige. På engelsk betyr casual noe som: “uformell”, “komfortabel” og “avslappet”, smart står for “elegant” og “elegant”. Følgelig er det et uformelt forretningsantrekk, men et som gjenspeiler et minimum av kvalitet og elegant. Hvis klæretiketten leser Business, forventes klærne som normalt brukes på kontoret. Begge kleskoder velges for besøk uten et offisielt møte, uformelle diskusjoner eller for et intervju. En klar forretningsreferanse bør definitivt gjøres tydelig.

Skjorte og blazer for business casual

business casual menns antrekk-skjorte-blazer-uten slips

“Ingen jeans, ingen slips” er mottoet for business casual. Konkret betyr dette: Du trenger ikke å vises i falmede jeans, men du kan la slipset være av. Det er best å bruke uformelle, elegante klær. Noen selskaper tillater imidlertid fine kontorjeans i mørke farger. Disse kan kombineres godt med en elegant jakke. Det viktigste er at de enkelte delene av antrekket passer sammen og ser smakfulle og velstelte ut.

I dag er det forskjellige forretningsantrekk som man er godt kledd på, selv uten jakke. For business casual er en skjorte og genser, cardigan eller eventuelt tanktopp et flott alternativ. En genser med V-hals eller O-hals kan kombineres med en klassisk, lys, langermet skjorte. Hvis kragen stikker ut fra genseren, kan du kombinere den med et slips. For øyeblikket er de smale versjonene igjen veldig på moten gå bra med V-halsen.

En lys skjorte i subtile striper eller rutete mønstre som gir fargerike aksenter passer ideelt til den mørke genseren. Denne kombinasjonen ser spesielt harmonisk ut hvis skjorten har et mønster i en bestemt farge som gjentar trøyen din. Det er bare viktig å merke seg at buksen skal være ensfarget.

Business casual jeans

business casual menn-antrekk-skjorte-lyseblå-chino-bukser-beige

Draktbukser, flanellbukser og fløyelbukser er passende for business -antrekket. Er chinos business casual? Ja, khakier er ideelle for uformelle anledninger og er så allsidige at de også kan kombineres godt med jakker. Hvis du vil være på den sikre siden, er grå chinos et godt valg.

Rettskårne denimjeans uten overdrevne detaljer har blitt tillatt i smart casual de siste årene. Bare husk at utseendet ditt skal være uformelt, men fremdeles profesjonelt. Unngå uansett lommer, nagler, rifter og brede snitt som løs og posete passform.

Skjorte i buksene eller ikke? Det avhenger av skjortens stil og passform. Hvite business skjorter er vanligvis kuttet bredere og lengre og er ikke beregnet til å brukes over bukser. Men hvis skjorten er sporty og elegant eller har et løst snitt, kan den også brukes ute. Hvis du vil at den skal se formell og elegant ut, går en skjorte i buksene dine. Fremfor alt ser det mer tilfeldig ut når skjorten ikke er i buksene.

Business casual sko

business casual outfit-herresko-skjorte-stoffbukser kombinasjon

Business casual sko er vanligvis lukket og sokkene er fargekoordinert. Mørke skinnsnøresko er å foretrekke, men menn er også velkomne til å bruke elegante joggesko eller loafers. Sangeren Justin Timberlake kombinerer for eksempel ofte uformelle joggesko med elegante dresser. Respekterte menn så vel som skuespillere Robert Downey jr., Orlando Bloom, Will Smith og Leonardo DiCaprio har også valgt denne tilfeldig elegante kombinasjonen for sitt utseende på den røde løperen fra tid til annen. Faktum er at dagens sneakermodeller er så allsidige at de også kan kombineres perfekt med elegant yttertøy som jakker. på Uebervart Frankfurt – Sko & Joggesko For eksempel finnes det sportslige og elegante modeller med garantert kuldefaktor. Det som alltid fungerer med en elegant dress er klassiske hvite joggesko fra adidas eller Nike.

Eksempler på vellykkede business casual antrekk

business casual-herre-antrekk-cardigan-rutete skjorte-beige-bukser

Sist, men ikke minst, vil vi introdusere deg for noen få kombinasjoner som er perfekte for den uformelle kleskoden for virksomheten. Jo mer kreativ jobben er, desto større er omfanget.

Smarte og forretningsmessige kombinasjoner:

  • Button-down skjorte, bomullsbukse, loafers eller vingespiss sko i skinn
  • Slank skjorta med knapper, chinos og slip-on-sko i skinn
  • Jakke, skjorte i stedet for skjorte og bukser uten slips
  • Genser med V-hals, t-skjorte med rund hals eller skjorte under genseren, jeans med rett snitt, klassiske skinnstøvler med snøre
  • sporty og elegant blazer, figursydd skjorte, mørke jeans (uten tårer), semsket snøresko
  • Jakke, turtleneck, mørke jeans og joggesko
  • Tweed jakke, ensfarget genser med rund hals, grå chinos, joggesko

Previous Post
Dekorer barnerom med interessant tilbehør
Next Post
Julepynt med trefigurer – 61 flotte ideer