15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Japansk omelett – Tilbered en tradisjonell eggrett i fire varianter

japansk omelett tamagoyaki rullet oppskrift ingredienser enkel

Japansk mat er en av de sunneste og lavest fett retter rundt. Hun er avhengig av produktets naturlige smak og bruker bare olje, salt og krydder i moderate mengder. I dagens innlegg har vi satt sammen appetittvekkende og varierte oppskrifter på en japansk omelett, som er en av grunnrettene på nippokjøkkenet. Uansett om det er rullet, fylt, servert med ris eller kål, til frokost eller som lunsj, vil denne omeletten berike menyen din med et annet interessant stykke kulinarisk kultur.

Forbered japansk omelett – Tamagoyaki -oppskrift

Tamagoyaki oppskrift japansk eggrullet omelett frokost lunsj spesialpanne

Tamagoyaki er en klassisk japansk oppskrift og et populært måltid, spesielt i juletiden. I Japan er tamagoyaki en type japansk omelett laget ved å rulle opp lag med stekte egg med soyasaus og mirin. Tradisjonelt tilberedes denne delikatessen i en firkantet panne. Tamagoyaki -oppskriften er en enkel rett som nytes til frokost eller lunsj. Når du har mestret teknikken, kan du endre omeletten til ditt hjertes innhold. Her er ingrediensene til Tamagoyaki:

tamagoyaki oppskrift japansk omelett grunnleggende ingredienser egg mirin soyasaus grønnsaker

4 store egg

1 ss brunt sukker

1 ts mirin

1/4 ts salt

1/2 ts soyasaus

Matolje

en spesiell firkantet non-stick form eller annen rund form

Spisepinner eller treskjeer

japansk omelett tamagoyaki oppskrift firkantet panne eggemasse

Forberedelse:

Varm pannen over middels varme. Pisk alle ingrediensene sammen med en gaffel eller spisepinne. Det er best å ikke bruke visp, for blandingen må ikke bli skummende. Pensle pannen med litt olje og tilsett ca 2-3 ss av blandingen. Vipp formen litt for å fordele eggedosisen jevnt. Stek eggene til de har stivnet litt. Overflaten skal fortsatt være våt. Under tilberedningsprosessen, rull forsiktig den brede siden av blandingen mot deg. La den rullede omeletten stå i pannen. Olje den frie delen av pannen igjen og hell i litt mer av blandingen. Løft av den første rullen litt slik at eggeblandingen kan løpe under. Rull tamagoyaki inn i den første rullen og gjenta denne prosessen til all blandingen er oppbrukt. Til slutt skjærer du valset tamagoyaki i skiver av samme størrelse og serveres umiddelbart. Hvis du bruker en vanlig rundpanne til tilberedningen av denne retten, bør du brette omeletten litt innover til høyre og venstre slik at den skaper en fin rulle som på dyre japanske restauranter.

Valset japansk omelett – Dashimaki Tamago

Dashimaki Tamago japansk omelett oppskrift dashi sweet sake

Deretter vil vi tilby deg en annen oppskrift på japansk omelett, som overbeviser med sin litt søte dashi -smak og gjør den typiske eggretten så unik.

Ingredienser:

4 egg

4 ss dashi buljong

½ ss lett soyasaus

½ ss skyld

2 ts sukker

For oljing: et lite stykke kjøkkenpapir dynket i 1 ½ ss olje

For å pynte:

2 ss revet daikon (hvit reddik)

Valset japansk omelett Dashimaki Tamago Forbered rullede egglag

Preparatet er identisk med det i det første oppskriftsforslaget. Dashi -buljongen gir Dashimaki Tamago en bedre smak og gjør eggretten mer saftig. Ikke overdriv med denne ingrediensen, da for mye dashi vil gjøre rullingen vanskeligere. Ikke slå eggene kraftig, prøv å bryte eggehviten i mindre biter. For å gjøre dette, flytt spisepinnene eller gaffelen frem og tilbake i egget. Løft et stykke eggehvite med spisepinnene eller gaffelen og slipp det gjennom spisepinnen / gaffelen. Hvis du har laget Dashimaki Tamago et par ganger, vil du også kunne rulle omeletten med spisepinnene.

Forbered japansk omelett okonomiyaki

japansk omelett med kål svinekjøtt okonomiyaki tenkasu bonito flak

Okonomiyaki er en solid omelett laget av revet kål, mel, egg og vann. Det er en veldig allsidig rett som tilbyr mange tilpasninger og forskjellige varianter. Det er derfor det kalles okonomiyaki, “okonomi” betyr “det du liker” og “yaki” – grillet. I Japan er deig og pålegg forskjellig fra region til region.

Ingredienser:

200 ml vann

1 ts dashi instant lager

160 g mel

4 egg

1/4 ts salt

1/4 ts sukker

480 g finhakket kål

40 g hakket grønn sjalottløk

40 g tenkasu (frityrstekt tempura mel)

160 g tynt skiver av svinekjøtt (alternativt bacon, reker, blekksprutringer, ost)

1 ss olivenolje

1/4 kopp okonomiyaki -saus

For å pynte:

Bonito flak

syltet ingefær

Aonori grønne alger

japansk omelett med kål okonomiyaki schnweineflesich tang dashi buljong

Forberedelse:

Løs dashipulveret i vannet for å lage dashi -buljongen. Ha melet i en stor bolle og tilsett salt og sukker. Sett til side. Del den hakkede kålen, grønne sjalottløk og tenkasu i 4 små boller. Hell et egg, 1/4 mel og dashi buljong i hver bolle. Bland godt med en gaffel. Varm en grillplate eller panne og tilsett kålblandingen. Omeletten skal være ca 2 cm tykk. Legg de tynne fleskeskivene oppå kålblandingen. Når kanten på okonomiyaki er fast, snu omeletten. Sett på lokket og stek i noen minutter. Snu igjen og sjekk om kjøttet er ferdig. Fordel okonomiyaki med okonomiyaki saus og dryss med syltet ingefær, bonito flak og aonori. Hvis du ikke har okonomiyaki saus, kan du lage den fra 2 ss tomatsaus, 2 ss Worcestershire saus, 1 ss østerssaus og 1 ss av honning eller lønnesirup.

Japansk omelett med ris – omurice oppskrift

japansk omelett ris oppskrift omurice kylling kewpie majones

Ingredienser:

350 g kokt hvit sushi ris

5 ss rapsolje

100 g hakket gul løk

100 g gulrot i terninger

80 g kylling uten skinn og bein

60 ml ketchup fortynnet med 1 ss vann, pluss mer ketchup for servering

1 sjalottløk, skåret i tynne skiver

Kosher salt og nykvernet svart pepper

4 store egg, pisket med en klype salt

Servering: kewpie majones (valgfritt)

japansk omelett omurice ris kylling grønnsaker

Forberedelse:

Varm opp en spiseskje vegetabilsk olje i pannen. Stek halvparten av risen i den til den blir lysebrun (ca. 3 minutter). Overfør den ferdige risen til en bolle. Gjenta prosessen med resten av Sishi -risen. Stek også løk, gulrøtter og kjøttstykker til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett risen til grønnsaks- og kjøttblandingen og rør godt. Hell i den fortynnede ketchupen og fortsett å røre til sausen reduseres.

japansk omelett ris oppskrift omurice tilberede grønnsaker kylling

Ha til slutt risblandingen i en liten bolle, smak til med salt og pepper og støtt den på en tallerken. La bollen stå på den. Varm opp resten av oljen og tilsett eggene. Rør dem raskt mens du flytter kjelen. La dem stå i 1-2 minutter. Når overflaten er luftig og kremaktig, fjern pannen fra varmen. Fjern bollen fra risbunken og tilsett omeletten. Pynt med litt ketchup og kewpie majones. Server umiddelbart.

Previous Post
63 Prada damesolbriller 2015: djevelsk vakkert
Next Post
Hjemmelaget hengende taklampe – en strålende atmosfære i huset