15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hettegenseren er en allsidig! Men hvem har designet det komfortable og stilige plagget?

Hettegenseren (hettegenser på engelsk) er en allsidig og populær blant alle. Men hvem kom på den strålende ideen om å designe et så behagelig og stilig plagg? I tillegg passer den til nesten enhver anledning, er lett å ta vare på og veldig koselig! Bare ta på den og antrekket er komplett! – Lett! Få klesplagg kan gjøre dette.

Hettegenser med hette for kvinner med en lommebok som er fargerik og fasjonabel

Dyre designer hettegensere kan nå sees på supermodeller på verdens catwalks. For bare dødelige er det derimot rimelige varianter i mange outletbutikker, spesielt for designermote. Hettegenseren er like populær blant begge kjønn og en viktig del av hver garderobe. Men dette upåfallende plagget har en lang historie …

Hvor kom hettegenseren fra? – Et enkelt tøystykke med en kompleks historie

Hettegenser Hettegenser med hette ble laget av kappen - standarduniformen for munker i klostre med kristen tro

Alle som betrakter hettegenseren som et nymotordesigner, funksjonelt og populært, en grunnleggende mote i et stort utvalg farger og størrelser, tar feil. Selv om hettegenseren redder deg fra mang en morgenkrise foran speilet, kommer den fra en tid da flertallet i befolkningen var mindre bekymret for en følelse av stil i hverdagen: Den elskede hettegenseren er en oppfinnelse fra middelalderen : I dette ubemerkede stykket manifesterer Jersey eller bomull seg 1500 år med menneskelig historie. Den ble opprettet i varianten av den såkalte “kappen” som standarduniform for munker i klostrene i den kristne tro. Hvis du ser filmen “Navnet på rosen”, Du har sannsynligvis nå et klart bilde av den originale hettegenseren foran øynene dine: Lange hetter med frakk, brune kapper med snorer rundt hoftene, ble brukt i klostrenes iskalde vegger for å beskytte mot trekk og kulde. Kløften var et vitnesbyrd om ydmykhet og et symbol på ydmykhet for Gud, siden vanens enkle natur var en del av hverdagskulturen i klosteret. Den såkalte Kukulle var allerede kjent som Cuculla i romertiden. Hettegenseren som du kjenner den, laget av grå bomull med snøring i hetten og en lomme på magen, ble først oppfunnet i 1930 av “Knickerbocker Knitting Company”. I dag er dette selskapet kjent som Champion.

Fra kappen til hettegenseren: hvor har hetten fått navnet sitt fra??

Hettegenser -trollkvinne i en hettekjole

Hettegenseren har ikke bare utviklet seg ytterligere når det gjelder utseende, men også når det gjelder funksjonene. Kuldebeskyttelsen er erstattet av en livsforsikring. Hetten oppfylte behovet for å skjule ansiktet. Ifølge legenden utnyttet spesielt en gruppe mennesker den overdimensjonerte hetten: Robin Hood og hans tilhengere. Under raidene hans fikk han ikke lov til å bli anerkjent som fredløs og fredløs. Hetten bidro til å beskytte identiteten hans. Navnet på det allsidige stykket er derfor avledet fra det engelske ordet “hette” for hette. Morsomt faktum: Outlaw of Sherwood Forest Robin Hood består av et engelsk ordspill. Robin og Hood bør gi den mest kjente hettegenser for den førmoderne og selvutnevnte rettferdighetskjemper. Hvis du tror på en annen teori, er Robin Hood bare et samlebegrep for fredløse. Hvis du elsker denne onde stilen eller har drømt om hvordan Altair du leter etter fra “Assassin’s Creed“Når du sitter over takene i byen, vil du like stilene til Demobaza: Med disse hettekappene er du på ingen måte dårligere enn de fredløse når det gjelder styling.

Jobb, jobb – hva har jeg på meg i dag? Hettegenseren som en universell løsning

Hettegenser Det amerikanske selskapet Champion anses å være oppfinneren av designet vi kjenner i dag

På begynnelsen av 1930-tallet tjente hettegenseren bare som selvbeskyttelse mot desperate forsøk på å finne et praktisk og passende klesplagg for den kommende arbeidsdagen. Det amerikanske selskapet Champion anses å være oppfinneren av designet vi kjenner i dag. Den funksjonelle genseren med hette er designet for idrettsutøvere som måtte beskytte seg mot å kjøle seg ned i pauser i treningen. Dette resulterte i det praktiske plagget for arbeidere som måtte jobbe i kalde miljøer som fryselagre. Den varme, brede genseren var spesielt ideell for den afroamerikanske samfunnsklassen: I lang tid syntes sport og dessverre narkotikahandel å være den eneste måten for svarte å få sosial fremgang i Amerika-hettegenseren var veldig praktisk for begge. Marginalisering ble uttrykk for kulhet.

Nerdens kleskode: hettegenseren som effektivitetsalgoritme

Hettegenser for menn med lue og briller

Spesielt en del av befolkningen så på hettegenseren som det mest praktiske og irrelevante man kunne ta på seg: nerdene. Selvfølgelig var internettikonene og grunnleggerne ikke ghettobarn, men for det meste svært intelligente elitestudenter. Men som utviklere og tinkerere tenker nerder mer praktisk og bryr seg generelt ikke så mye om mote. I den framvoksende digitale tidsalderen bruker “Masters of Universe” hettegensere: Stjernene i digital modernitet, som Mark Zuckerberg (Facebook), Larry Page (Google), Kevin Systrom (Instagram), Dick Costolo (Twitter), bygget med nyskapende koder og tvilsomme kleskoder milliarder av imperier. For øvrig passer lue perfekt til hettegenseren. Denne hatten er enkel og enkel, og sørger for at du kan holde hodet klart for topp kognitiv ytelse selv på kalde dager.

Det kommer til å bli varmt: Fra fryselageret til catwalken!

Hettegenser Story Street -stilen er uunnværlig for en hettegenser

På begynnelsen av 1970 -tallet dukket fenomenet gangsterromantikk opp i New York. Hettegenseren ble et uttrykk for tilhørighet og ingen gatestil kunne tenkes uten den. Berømte rappere som Kayne West eller 50 Cent bruker den fremdeles i dag som et varemerke. Klærne, som tidligere var forbeholdt den amerikanske arbeiderklassen, ble et mote-must-have par excellence og ble snart å finne på catwalksene til toppdesignere. Siden den siste har den uformelle genseren med hette kommet dit du forventer det: i skapet hjemme.

Vis meg hettegensene dine! – Genseren til alle

Hettegenser som et allsidig fasjonabelt plagg for kvinner

Historien har bevist det: hettegensere er et must-have! Enten det er et toppdesignelement eller casual homewear, kan du ikke klare deg uten den komfortable hettegenseren. Hvis du ikke vil bruke enorme summer på high-fashion gensere eller merker som Moschino, Lagerfeld eller Superdry, kan du bruke triks og sikre designervarer av høy kvalitet i outletbutikken. Det er allerede et stort utvalg i nettbutikken med utsalgssteder Hettegensere for menn, for eksempel fra Superdry som Hettegenser for damer til salgs for enhver anledning og selvfølgelig også for vind og vær. Det du kanskje ikke vet: Gensere, som sko, er flokdyr og føler seg raskt ensomme i skapet. På jakt etter flere pokaler og gode kjøp, kan favorittartiklene dine i skapet se frem til nykommere.

Hettegenser for menn i hvitt kombinert med grå jeans og hvite joggesko

Bildekilder:

san4ezz_shutterstock_1519326986

Dean Drobot_shutterstock_1488931751

elements.envato.com

unsplash.com

Previous Post
63 Prada damesolbriller 2015: djevelsk vakkert
Next Post
Hjemmelaget hengende taklampe – en strålende atmosfære i huset