15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorer med LED-, gips- og styrofoamstuck strips – moderne møter klassiker

Stukklister dekorere-rosetter-gips-dekorasjon-moderne-leilighet

Stucko -ornamenter i tak eller som veggdekorasjoner har en klassisk sjarm og kan foredle enhver atmosfære. Spesialbutikker har nå spesielle stukklister som ikke er laget av ekte stukkatur, men fortsatt ligner villedende på de klassiske, overdådige dekorelementene. Så alle kan ta med den ønskede gamle bygningsflauren inn i leiligheten sin. Så i dag gir vi deg noen gode ideer som deg selv dekorere med stukklister kan. Uansett om din livsstil er puristisk-urban, landlig eller klassisk, kan du finne noe som passer for din smak i vårt bildegalleri.

Dekorer med stukklister – hvilke typer er det?

gips-gulv-til-tak-vindu-spisebord-massivt tre-lysekrone

Som regel er stukk navnet på plastformet mørtel som er festet til pussede vegger, hvelv og tak. Tidligere ble disse ornamenter møysommelig laget for hånd, men i dag er de mye lettere å produsere og etterligne realistisk. De mest populære materialene for stukkstøping i dag er gips av paris, plast og isopor (polystyren). Du kan vellykket etterligne stukkutseendet på gamle leiligheter, og knapt noen vil legge merke til forskjellen.

Pynt med stukklister – kantkanter

Stukklister dekorerer -veggdesign-grense-mørk rosa-krem-soverom

For å feste stukklistene trenger du bare et lim som er egnet for materialet. Hvis det er isoporstukkstøping, kutter du den til ønsket lengde, påfører limet og presser det mot veggen. Monteringen av stukkprofilene av gips er noe krevende, fordi de er vanskeligere i vekt og kanskje må støttes i tillegg til gipslimet tørker helt.

LED -stukkbånd for indirekte belysning i stua

Stukklister dekorerer -led-belysning-vegg-stue-kald hvit

Indirekte belysning er for tiden veldig på moten og er et populært designelement i moderne hjem. LED -strimler kan integreres nesten hvor som helst, for eksempel på himlinger, under kjøkkenskap og bak dekorative veggpaneler. Hvis disse variantene er umulige for din hjemmesituasjon, tilbyr spesielle stukkstrimler en interessant løsning, fordi de har prefabrikkerte spor for å feste LED -strimler. De kan også kombineres med LED -spotter for å skape vakre lyseffekter på vegger og tak.

kontrollere indirekte lys

Stukkstøping-ledet-plast-indirekte-belysning-vegg-tak-fest

LED -lysprofiler varierer i form avhengig av hvor lyset skal komme fra. På illustrasjonen ovenfor kan du se i hvor mange forskjellige retninger det indirekte lyset kan kontrolleres. Med stukklister kan du dekke hele omkretsen av rommet og til og med klare deg uten taklamper.

Fest LED -stukklister

stukk-støping-ledet-indirekte-belysning-vegg-moderne-over

Monteringen av LED -stukkprofilene er veldig rask, og du trenger ikke spesialverktøy, bare monteringslimet anbefalt av den respektive produsenten. Kablene og LED -stripene er skjult inne i stukklistene og er ikke synlige utenfra. Det er viktig at de dekorative profilene ikke slipper gjennom lyset og ødelegger effekten.

Indirekte lys opp eller ned?

stukkforming-ledet-indirekte-belysning-stue-hvitt-lys-bar-over-under

Standard stukklister brukes mest for en 90-graders vinkel mellom vegg og tak, men det er også stukklister for skrå vegger og 135-graders monteringsvinkler på markedet. Plasseringen av lysstrimlene er svært viktig for den romlige effekten. Hvis lyset er rettet oppover, ser det ut til at taket er optisk høyere.

kaldt hvitt lys kan forsterke et mørkt rom

stukkforming-led-belysning-indirekte-dekorasjon-vegg-dekorasjon-veggmalerier

Lysintensiteten og fargen på LED -stripene spiller også en viktig rolle. Varme hvite LED -strips brukes hovedsakelig i private leiligheter, mens kaldt hvitt lys oftere brukes på kontoret, hjemmekontoret eller i moderne, minimalistiske leiligheter. LED -stripene kan bestilles etter meter og forkortes om nødvendig.

Lag stukklister selv av gips

Stukkstøping-gips-gjør-det-selv-hvit-murstein-veggdekorasjon

Du kan også utføre stukkarbeid selv hvis du ønsker spesielt individuelle veggdekorasjoner. Du trenger modellgips og en silikonform for dette. Bland gipset av paris med vann i henhold til produsentens instruksjoner: ca. 3 deler gips til en del vann. Hell deretter gipset forsiktig i silikonformen og tørk av overflødig gips med en glatt kjøkkenkniv. Det er best å la det tørke ut over natten.

Mal stukklister for hånd

stukkstøping-gips-maleri-gyldne-aksenter-veggdekorasjon

Noen få triks når du heller: 1. Legg silikonformen på et skjærebrett for bedre støtte. 2. Når alle formene er fylt, banker du forsiktig på bordplaten slik at luftbobler som er fanget kan slippe ut. Når gipset i paris har stivnet, skyver du trimmen ut av formen.

Stukklister og falsk murvegg i hvitt

stukkstøping-gips-gull-maleri-vegg-dekorasjon-mot-murstein

Etter festing kan du male stukkpyntene dine med en fin pensel slik at de fine blomstringene kommer til sin rett. I eksemplet ovenfor legger veggdesignet med hvite murstein også til det klassiske temaet.

Dekorer med stukklister i landstedstil

Stukkforming-vegg-design-frigolit-pastell-grønn-vegg-land-hus-stil

Bak landstedet stilen ligger lengselen etter fred og sikkerhet i landet. Når man designer veggen, lener man seg på bevaringen av den gamle og den kitschete romantikken. Pastelltoner og lister gjør rommet koselig og gir glansen fra gamle dager tilbake.

Dekorative profiler med en edel effekt

Stukkforming-frigolit-vegg-dør-hvit-kant-vegg bilder

Den overdådige klassiske innredningsstilen er formet av historiske epoker som romantikk og barokk. Edle og tidløst elegante dekorative profiler tar dyktig opp stilen og passer godt til både antikke og moderne møbler.

Blanding av stiler i stua – tradisjonelle og moderne 

Stukkstøping-frigolit-polyuretan-dekorativt gips-kant-barnerom

Med de fleksible stukklistene laget av isopor kan vegger og tak enkelt dekoreres og møbler kan kombineres kreativt. Alt er tillatt når det gjelder blanding av stiler – moderne møbler blandes med Versailles panelparkett, mens vintage servise med blomstermotiver og fint stukkarbeid gir flotte aksenter.

Dekorer med stukklister på soverommet

stukklist-svart-vegg-design-soverom-dekorere-klassiker

Stukklister er vanligvis tilgjengelige i hvitt, men de kan enkelt males over. Det er best å bruke en tynn børste for å få alle hull og kanter. Velg en kontrastfarge for å markere taklamper eller veggdekorasjoner gjennom grensen med de dekorative profilene.

Mal over stukklistene 

Stukkforming-maling-taupe-vegg-maling-soverom

Hvis du ikke vil lage fargekontraster, er ton-i-ton-design også en fin idé. Veggene drar nytte av den interessante lettelsen av stukkarbeidet.

hvite stukkbånd som et høydepunkt på den grå veggen

Stukklist-vegg-dekorativ-frigolit-soverom-hvit-vegg-maling

Rammer som dekorative profiler i kombinasjon med stukkornamenter går veldig godt i stil med soverommet og utstråler en klassisk teft i rommet. Mot den grå veggen skiller den hvite sengen og det hvite stukkarbeidet seg enda bedre ut.

Veggkassetter feirer sitt comeback

Stukklist-vegg-design-moderne-soverom-lys-grå-vegg-farge

På 900-tallet var veggkassetter i halv høyde en vanlig idé for veggedesign. Hvis du vil oppnå samme effekt, kan du sette styrofoam stuckprofiler på veggen.

Gipsrosetter som veggdekorasjon

stukk-rosetter-rund-hvit-soverom-taupe-vegg-farge-klassisk-stil

I tillegg til stukklister, er rosetter også en vakker veggdekorasjon. Disse kan males over med alle akryl- eller vannbaserte veggmaling og grupperes for å skape et effektivt arrangement på veggen. De isopor dekorative rosettene er ekstremt lette og enkle å jobbe med.

Styrofoam -rosetter for moderne eller klassisk stueinnredning

stukk-deko-rosetter-blå-toner-malt-stue-vegg-dekorasjon

Med liten innsats kan du gi leiligheten din et nytt utseende med stukklister og dekorative rosetter! Bruk fordelene med moderne materialer og gjør vegger og tak spesielt dekorative!

Previous Post
Luksuriøst hus ved sjøen – boligen ‘Nettleton 199’
Next Post
Tinker og design moderne julepynt – 45 gode ideer