15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Smart kontaktlinse med skjerm forbedrer synet og viser timeplanen

En ny Silicon Valley -oppstart prøver å lage verdens første sanne smarte kontaktlinse ved å plassere en skjerm rett foran øyet. Displayet kan dermed forbedre synet på verden. Det nyopprettede selskapet, Mojo Vision, presenterte en veldig tidlig prototype på CES forrige uke. Teamet er nå klar til å snakke om produktutvikling.

Smart kontaktlinse under utvikling

smart kontaktlinse i utvikling mojo vision nytt oppstartsprosjekt

Mojo Vision håper først å utvikle et smart kontaktlinser som vil hjelpe synshemmede ved å vise forbedrede overlegg av omverdenen. I tillegg er denne innovasjonen ment å skjerpe eller forstørre detaljer slik at de kan sees bedre. Denne virkeligheten ser imidlertid ut til å ha en lang vei å gå. Prototypen vist på CES inneholdt en grønn, monokrom skjerm festet til et stort batteri. Det nye selskapet har ennå ikke søkt om godkjenning fra Food and Drug Administration for til slutt å levere til forbrukere, spesielt for medisinsk bruk.

Ny generasjon av scleral linse innebygd skjerminformasjonsskjerm forbedrer synligheten

Teknologien er innebygd i en hard scleral linse som har en pæreformet del. Sistnevnte skal være litt over øyets overflate når den bæres. Mojo Vision hevder at den har en 14 000 ppi skjerm (iPhone 11 har en 326 ppi skjerm for sammenligning) samt en bildesensor, radio og bevegelsessensor. Disse tjener til å legge og stabilisere bilder.

Mens teamet demonstrerte på et objektiv at den smarte kontaktlinsen inneholdt alle disse komponentene, demonstrerte de ikke en fullt funksjonell enhet. Skjermteknologien så ut til å fungere når den var nær øyet. Et eksternt batteri og en prosessor var nødvendig for å få det hele til å fungere. Selskapet sier at forbrukerne må desinfisere kontaktlinsene hver kveld og at de vil bli belastet via et proprietært induksjonssystem.

Teknisk innovasjon for øynene

teknisk innovasjon ny type linser med display

Som en del av demoen presenterte Mojo Vision hvordan en visning over en persons øye kan hjelpe til med å se i mørket, spesielt hvis en person allerede er svaksynte. Presentasjonen stolte på en kantdeteksjonsalgoritme for å vise hvor objekter ble plassert i et rom. Det fungerte, men linsen var på en større base og fungerte ikke innenfor den lille formfaktoren.

formfaktor smart kontaktlinse med innebygd skjermklar ces-demo

Det endelige målet er å gjøre det smarte kontaktlinsen litt til hva Google Glass skal være. Det er en skjerm som lar forbrukere se nyttig og oppdatert informasjon uten å trekke ut mobiltelefonen. Med sin mye mindre størrelse kan den smarte kontaktlinsen omgå et stort antall sosiale hindringer. Google Glass ble opprinnelig konfrontert med disse. Det er bare den langt vanskeligere utfordringen å gjøre teknologien din til et objekt mindre enn en eurocent.

logo mojo vision oppstart oppstart silisiumdalen

Selskapet sier at folk sannsynligvis må bruke et ekstra tilbehør som gir datatilkoblingen og prosessoren til linsen. Teamet foreslo også at kunder bruker øyetrekkere til å kontrollere det de ser. Omfanget for mennesker med synshemming er unikt og potensielt nyttig. For et bredere publikum kreves imidlertid en legitim begrunnelse for at kandidater ønsker å bruke den smarte kontaktlinsen hver dag.

Previous Post
De rustikke møblene i eik er veldig trendy
Next Post
Designer soveromsmøbler med fransk stil for interiøret