15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Naturlig behandling av menstruasjonssmerter – det kan gjøres!

Menstruasjonssmerter, kjent som dysmenoré, føles vanligvis som kjedelige smerter i underlivet før eller under menstruasjonen. Smerten strekker seg også noen ganger til korsryggen eller lårene. Andre symptomer kan være kvalme, løs avføring, svette og svimmelhet.

menstruasjonssmerter lindrer naturlige midler

Det er to typer menstruasjonssmerter: primær og sekundær dysmenoré. Det er ingen fysisk abnormitet ved primær dysmenoré, som vanligvis starter noen år etter den første menstruasjonen. Det antas at hormonlignende stoffer som kalles prostaglandiner, som produseres naturlig i kroppen, forårsaker disse menstruasjonskramper og er ansvarlige for smerter og betennelser. Sekundær dysmenoré, derimot, har en underliggende fysisk årsak, for eksempel endometriose, livmorfibroider eller livmorpolypper.

Naturlige midler mot menstruasjonssmerter

menstruasjonssmerter vegansk kosthold og mat rik på omega 3 -fettsyrer

Hvis du har menstruasjonssmerter, er det viktig å oppsøke lege for korrekt diagnose. Her har vi imidlertid listet opp noen naturmidler som har vist lovende effekter for å lindre menstruasjonssmerter i flere studier.

Omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer finnes i fisk som laks, makrell, sardiner og ansjos. Likevel er fiskeoljekapsler den foretrukne inntaksformen da mange merker filtrerer ut alle forurensningene i fisk, for eksempel kvikksølv og polyklorerte bifenyler (PCB).

Minst åtte studier med totalt 1097 kvinner undersøkte forholdet mellom kosthold og menstruasjonssmerter og fant at det å ta fiskeolje så ut til å ha en positiv effekt på menstruasjonssmerter. Dyrestudier tyder på at de to forbindelsene i fiskeolje, eikosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA), kan senke prostaglandinnivået.

Lindre menstruasjonssmerter med fiskeoljekapsler

I en liten studie tok 21 unge kvinner fiskeolje (som inneholder 1080 milligram eikosapentaensyre (EPA), 720 milligram docosahexaensyre (DHA) og 1,5 milligram vitamin E) daglig i to måneder, etterfulgt av en placebopille for to måneder. Resultatene antydet at kvinnene hadde betydelig færre menstruasjonssmerter når de tok fiskeolje.

Fiskeoljekapsler hjelper mot magesmerter

Fiskeoljekapsler er tilgjengelig mange steder. Når du velger det beste produktet, se etter de aktive ingrediensene EPA og DHA på etiketten. Vær oppmerksom på at fiskeoljekapsler kan samhandle med blodfortynnende legemidler som warfarin (Coumadin) og aspirin. Bivirkninger kan omfatte fordøyelsesbesvær og blødning. For å unngå den fiskete ettersmaken, bør fiskeoljekapslene tas like før måltider.

magnesium

menstruasjonssmerter vegansk kosthold og mat rik på magnesium

Magnesium er et mineral som finnes naturlig i matvarer som grønne bladgrønnsaker, nøtter, frø og fullkorn. Det er også tilgjengelig som kosttilskudd. Magnesium er nødvendig for mer enn 300 biokjemiske reaksjoner i kroppen. Det hjelper til med å regulere blodsukkernivået og er nødvendig for normal muskel- og nervefunksjon, beinhelse, immunfunksjon og en sunn hjerterytme og blodtrykk.

I 2001 gjennomgikk forskere fra Cochrane Collaboration tre små studier som sammenlignet magnesium og placebo for dysmenoré. De fant at magnesium var mer effektivt enn placebo for smertelindring, og at behovet for tilleggsmedisinering var mindre når man tok magnesium.

Spis mat rik på magnesium for menstruasjonssmerter

Hvis magnesiumdosen er for høy, kan det imidlertid føre til diaré, kvalme, tap av matlyst, muskelsvakhet, pustevansker, lavt blodtrykk, uregelmessig puls og forvirring. Det kan også samhandle med visse medisiner, for eksempel osteoporose, høyt blodtrykk (kalsiumkanalblokkere), samt noen antibiotika, muskelavslappende midler og diuretika.

Akupressur som et enkelt hjemmemedisin for menstruasjonssmerter

menstruasjonsakupressurpunkt på foten

Akupressur er en tradisjonell helbredelsesmetode som er basert på de samme prinsippene som akupunktur. I stedet for å stikke nåler inn i huden ved akupunkturpunkter, påføres trykk. Ett punkt som ofte anbefales av akupunktører for menstruasjonssmerter, kalles Spleen 6 (SP-06).

Akupressurpunkt SP-06

Lindre menstruasjonssmerter med akupressur

For å finne poenget, foreslår akupunktører å palpere spissen av medial malleolus først. Fra dette punktet, tegne en imaginær linje fra innsiden av ankelen til den nedre leggen. Poenget er omtrent fire fingerbredder fra medial malleolus. Det er ikke på skinnebenet, men rett ved siden av det i retning av baksiden av leggen, i en håndgripelig depresjon.

Påfør gradvis økende trykk med tommelen eller langfingeren i en 90 graders vinkel mot huden. Hold i tre minutter. Presset bør ikke være smertefullt eller ubehagelig. Gjenta 3 ganger om dagen i løpet av mensen. Vær oppmerksom på at akupressur ikke bør utføres på dette tidspunktet under graviditet.

Andre naturmidler for menstruasjonssmerter

naturlig medisin og hjemmemedisiner lindrer menstruasjonssmerter

 • Fettfattig eller vegansk diett
 • Vitamin E.
 • Vitamin B1
 • varme
 • Snøballbark (Viburnum opulus)
 • fennikel
 • Aromaterapi (essensielle oljer som clary salvieolje)
 • massasje
 • kalsium
 • Kiropraktikk
 • Bevegelse, f.eks. B. Disse yogaøvelsene for menstruasjonssmerter

På grunn av mangel på støttende forskning, er det for tidlig å anbefale et naturlig middel for behandling av menstruasjonssmerter. Kosttilskudd har ikke blitt testet for sikkerhet, og ettersom det stort sett er uregulert, kan innholdet i noen produkter avvike fra informasjonen på produktetiketten.

Gjør yoga for smerter i perioder for å lindre kramper

Vær også oppmerksom på at sikkerheten ved alternativ medisin ikke er fastslått hos gravide, ammende mødre, barn og personer som lider av visse medisinske tilstander eller tar medisiner.

Hvis du vurderer å bruke noen form for alternativ medisin, snakk med fastlegen din først. Selvbehandling av en medisinsk tilstand og unngå eller forsinke standardbehandling kan ha alvorlige konsekvenser.

Previous Post
De rustikke møblene i eik er veldig trendy
Next Post
Designer soveromsmøbler med fransk stil for interiøret