15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å bruke terrakotta blomsterpotter annerledes: 20 ideer for hjem og hage

Blomsterpotte laget av terrakottakrukke kjøkken-godteri-oppbevaring-lokk-kork

Liker du det like mye som vi gjør når visse objekter brukes til andre formål enn de de faktisk er beregnet på? Ikke rart, for på denne måten får du en interessant og nyttig dekorasjon som raskt blir til et ekte blikkfang. Spesielt i denne artikkelen vil vi vise deg hva terrakottapottene som ser ut til Middelhavet for blomster og planter kan brukes til. Du vil bli overrasket over hvor praktiske de kan vise seg ikke bare på terrassen og hagen, men også innendørs. Ta en titt på følgende ideer for bruk av terrakotta blomsterpotte og bruk dem akkurat der du trenger dem.

Gamle plantepotter kan også brukes til noen prosjekter. Imidlertid bør du deretter rengjøre terrakotta -blomsterpotten grundig. Men hvis du vil oppbevare mat eller hygieneartikler i den, kan du bare bruke nye gryter som du kan desinfisere som en forholdsregel.

Design interiøret med en blomsterpotte laget av terrakotta

Terracotta blomsterpotte kjøkkenutstyr-oppbevaring-holder-bestikk-kjøkkenutstyr

Det er sikkert mange forskjellige typer beholdere for bestikk og kjøkkenutstyr tilgjengelig. Men hvem ville komme med denne ideen og skape litt middelhavsstil på kjøkkenet på denne måten. Kjøkkenbeholderne er ikke bare nyttige, men også fine å se på og derfor den perfekte dekorasjonen. Du kan bruke forskjellige typer og størrelser på gryter, avhengig av hva du vil lagre i dem og hvor mye plass du har på benkeplaten.

Lag kake av søtsaker selv – 9 ideer med og uten baking

Rocher Torte – Deilige oppskrifter med og uten baking for enhver anledning

Tilbered Raffaello -kake og Snickers -kake med disse deilige oppskriftene

Du har også et fritt valg når det gjelder design. Du kan male hvilken som helst terrakotta blomsterpotte eller bruke forskjellige dekorative elementer som tråd, tau, kunstige blomster og til og med krydder. Du kan for eksempel forsterke Middelhavet teft med noen få lavendelkvist. Lettering kan også brukes like godt. Hvis du planlegger en fest, kan du også legge bestikket i separate beholdere på dessert- eller buffébordet på denne måten, slik at gjestene kan hjelpe seg selv.

terrakotta blomsterpotte pennholder-fargede blyanter-barnebord

På samme måte kan terrakottagryta også brukes til andre ting som fargestifter, saks eller andre håndverksverktøy. Den såkalte tavlemaling, som tilbys i forskjellige farger, har vist seg å være spesielt praktisk. Den kan brukes til å male et stort utvalg av overflater, inkludert terrakotta. På denne måten kan beholderne enkelt merkes med kritt, og skulle de en dag brukes til noe annet, kan du bare tørke bort krittet og skrive noe annet på det.

Farge- og tusjholdere er spesielt nyttige på skrivebordet i barnehagen. Det skal ikke mangle lyse farger der. Kombiner tavlefargen med noen fargerike aksenter eller design en veldig fargerik pennholder. Du kan like gjerne matche dette tilbehøret med de andre hovedfargene i rommet, slik at alt passer fantastisk godt sammen.

Urtepotte-terrakotta-vegg-bad-ideer-ørepinner-bomullsputer-såpeholder

Det som er praktisk på kjøkkenet og barnerommet kan også være veldig nyttig på badet. Terrakotta blomsterpotte til veggen. Måten du bruker terrakottapottene på her er opp til deg. På den ene siden kan de festes til veggen ved hjelp av et brett. Enhver terrakotta blomsterpotte kan for eksempel henges i et brett med hull. Men beholderne ser også veldig bra ut på andre overflater. Platene er egnet for såper, mens grytene selv kan lagre bomull, ørepinner, tannbørster og andre ting og holde badet ryddig.

blomsterpotte-terrakotta-praktisk-pin-pute-lag-det-selv-sy-lim

For alle som liker å sy mye, er en nålpute verdt som et prosjekt. Ikke bare er det nyttig, men det pryder også rommet. Også her kan du leke med designet igjen. Du trenger ikke nødvendigvis å sy en pute heller. Det er også tilstrekkelig hvis du bare fyller potten med polyfyll og deretter dekker den med materiale. Kanten av leirgrytene kan fint pyntes med bånd. Du kan også bruke tematisk passende ting, for eksempel et målebånd, knapper og lignende for å designe.

Blomsterpotte-terrakotta-dessert-idé-fest-badekar-blomst-halm

La oss komme til en spiselig variant som du kan bruke små terrakottagryter til. Du kan bake deilige cupcakes i den. Ja du har lest riktig. I stedet for den klassiske muffinsformen, bruker du bare leirgryter av alle størrelser. Du kan deretter gjøre de ferdige muffinsene til cupcakes og velge en brun sjokoladefarge til kremen. På denne måten kan du etterligne pottejord fantastisk. Deretter setter du inn sugerør i de ferdige cupcakes, som igjen er utstyrt med ekte eller kunstige blomster. Det er en interessant måte å servere dessert på, ikke sant? Du kan også finne deilige oppskrifter på muffins og cupcakes på nettstedet vårt!

blomsterpotte-terrakotta-gave-idé-blomster-planter-foto-decoupage-collage

Alle ideene som vi allerede har vist, og som fremdeles skal komme, er selvfølgelig også perfekte som gaveideer. En slik blomsterpotte laget av terrakotta, som er utstyrt med bilder, er spesielt god for enhver anledning. Dette kan være familiebilder hvis gaven er beregnet på mødre, bestemødre eller tantes fødselsdag, jul, påske eller morsdag. Hvis den er adressert til den beste vennen, kan minner som er spilt, velges deretter.

blomsterpotte-terrakotta-krukker-yummy-dog-candy-tyggegummi-maskin-optikk

Du kan til og med lage bokser. Bokser trenger lokk, og du kan få dem ved hjelp av fatet. Du kan designe et håndtak fra enten kork- eller skapdørhåndtak, som du enkelt kan lime på lokket. Igjen, ikke glem at farger kan leke med. Bruk boksene på kjøkkenet eller stua til søtsaker, hundesnacks og alt annet.

Modellene som minner om retro -tyggegummimaskinene er spesielt herlige. Det er best å få glassballen først, som selvfølgelig skal være åpen øverst. Avhengig av størrelsen, velger du potten. Gryten er snudd på hodet. Lim en tallerken som ballen passer inn i. En tallerken med knott fungerer også som lokk. Nå kan du fylle din personlige “maskin” slik du vil.

terrakotta blomsterpotte vinflasker-vinhylle-idé-stå-instruksjoner

Hva vinelskeren ikke drømmer om å ha sitt eget vinstativ. Visst, det er mange DIY -prosjekter der ute som er egnet for konstruksjon. Men du har absolutt ikke sett denne ideen laget av leirgryter. Måten hyllen er laget på er den samme som for hageinnredningen du kanskje til og med kjenner. Bruk en metallstang som du vil tre hver terrakotta blomsterpotte på. Dette burde skape et merkelig utseende. Du kan selvsagt utelate pottejord for vinreolen. Dekorer deretter den originale hyllen med forskjellige vinflasker og kunstige druer.

Terrakotta blomsterpotte – ideer til hagen og terrassen

terrakotta blomsterpotte terrasse-sidebord-rett og slett-male-tau-lim

Store blomsterpotter kan enkelt forvandles til sidebord for terrassen og hagen. En enkelt bøtte er tilstrekkelig. Bordplaten danner fatet, som enkelt plasseres på åpningen. Prøv alt før du kjøper, slik at du virkelig velger riktig tallerkenstørrelse. Blomsterkrukkene til terrassen kan ikke bare designes med farger. Hva med å markere bunnen eller toppen med et par taurekke?

blomsterpotte-terrakotta-lakk-oppbevaringsboks-håndtak-bord-planter

Planten som sidebord har ikke denne fordelen. Det opprettes et hulrom inne, og hvis dette ikke brukes, er det faktisk for godt. Fordi det er nok plass til å stuve et teppe, en liten pute, hageverktøy og andre ting. Hvis du vil bruke denne lagringsplassen i potten mer komfortabelt, kan du også gi terrakotta blomsterpotteunderlag håndtak slik at de er lettere å løfte.

blomsterpotte-terrakotta-små-store-bord-diy-lyse farger

Hvis du kombinerer terrakottagryter i forskjellige størrelser, kan du også bygge høyere sidebord selv. Grytene er ganske enkelt stablet oppå hverandre. Hvis du veksler fargene, er resultatet et spesielt muntert utseende. Hva minner deg om når du ser på denne tabellen? Høyre, et fuglebad! Og det er akkurat det du kan bruke dette DIY -prosjektet til også. Ikke bare fuglene vil ha det gøy med det. Du vil garantert glede deg over å se fuglene mens de tar et forfriskende bad.

Blomsterpotte-terrakotta-blomster-badekar-stoler-krakk-mosaikk-sopp-hage

Når du har laget bordet ditt, vil du kanskje også ha matchende stoler eller krakker. Eller er du kanskje fortsatt på utkikk etter passende sitteplasser for lekeplassen for barn i hagen? La terrakotta blomsterpotten hjelpe deg igjen. Enten du deretter designer en sopp eller designer blomsterpotten laget av terrakotta med en mosaikk, kan du bestemme selv, avhengig av dine preferanser og bruk. Uansett vil disse setene være et blikkfang i hagen.

Blomsterpotte-terrakotta-lakk-vindsignaler-fargerik-lett-gjør-selv

Vindklokker er blant de mest populære hage- og terrassedekorasjonene. Og hvis de også er hjemmelagde, er gleden i dem desto større. Hvis du har flere blomsterpotter tilgjengelig og også i forskjellige størrelser, har du valget mellom de mest varierte variantene. Du kan bruke to eller flere potter, hvorved disse blir mindre og mindre mot bunnen, eller du kan bruke en større blomsterpotte laget av terrakotta, som du deretter henger mange små potter på i forskjellige høyder. Disse treffer deretter hverandre i vinden og fyller hagen med musikk. Hvis vinden er veldig sterk, bør du imidlertid fjerne vindklokken, ellers kan potten gå i stykker.

Bygge-en-blomsterpotte-terrakotta-fontene-enkel-idé-dekorere-stein

Hva med en selvlaget fontene i hagen, som gir avslapning med sprut? Bygg det enkelt med terrakottapotter i forskjellige størrelser. Hvor mange du bruker avhenger helt av hvor stor du vil at fontenen skal være. For denne modellen trenger du 5 stykker: en med 45 cm diameter, en med 35 cm, to med 25 cm og en annen med 20 cm diameter, samt en dampumpe, en fleksibel slange, eventuelle småstein og byggelim. Du får også en tallerken med en diameter på 30 cm og en med en diameter på 20 cm. Du finner mer detaljerte instruksjoner i lenken på slutten av artikkelen.

1. Sett opp den største bøtta normalt.

2. Plugg dreneringshullet i bunnen. Du kan bruke syntetisk harpiks eller lignende materiale til dette. Det er viktig at hullet er godt forseglet.

3. Koble slangen til pumpen og legg den i den store skuffen.

4. Lim 25 mm gryten på 30 mm fatet. Denne gryten er ment å løfte den neste slik at det trinnvise utseendet kan dukke opp.

5. Slip kanten av denne gryten litt på ett sted slik at kabelen til pumpen kan løpe langs.

6. Plasser støttepannen med fatet opp ned og bor et hull gjennom midten du setter slangen gjennom.

Blomsterpotte-terrakotta-fontene-instruksjoner-pumpe-vann-vann funksjon-hage dekorasjon

7. Gjenta prosessen med den andre blomstrende potten i terrakotta. Om nødvendig kan du utvide hullene til slangen litt.

8. Veksle nå de riktige blomsterkrukkene med de støttende. Sett slangen gjennom alle hullene og lag en trinnvis kjegle.

9. Hvis slangen er løs i noen av hullene, festes den med konstruksjonslim.

10. Hvis du setter opp fontenen i hagen, kan du bruke et vater for å kontrollere at den er på et jevnt underlag.

11. Fyll hvert lag med småstein og fyll deretter hele brønnen med vann.

12. Koble til pumpen og gled deg til din nye og selvlagde hagedekorasjon!

blomsterpotte-terrakotta-lys-vindlys-idé-utendørs-belysning

Du kan også bruke en terrakotta blomsterpotte av alle størrelser for å lage lanterner. Du velger selvsagt riktig størrelse, men vi liker spesielt godt denne gruppen med mange små potter. Neste gang du vil helle lys eller lage lykter, må du vurdere denne ideen. Det er også alt annet enn vanskelig. Stearinlys er igjen en flott gaveide, der den ytre overflaten kan males, limes eller lakkeres igjen.

Blomsterpotte-terrakotta-fôring-plass-fugler-fuglmat-vaier-hage dekorasjon-ideer

Et fuglehus er også laget veldig enkelt. Du trenger to coasters, som også kan være av forskjellige størrelser, en leirgryte og et ståltau.

  1. Legg kjelen midt på en av platene. Du kan nå bruke pottens drypphull som mal. Merk dette punktet med en blyant.
  2. Bor et hull gjennom merkingen og gjenta med den andre dalbanen. Hullet skal være stort nok til å tre ledningen gjennom.
  3. Hvis leirgryten din ikke har hull på sidene, må du også legge til dem.
  4. Tre tauet gjennom tallerkenen og gryten som vist, med den større tallerkenen nederst, og heng opp fuglemateren.
  5. Løft lokket litt for å fylle gryten med mat. Dette faller gjennom hullene i blomsterpotten. Fuglene kan da stå på kanten av den nedre platen og nippe komfortabelt i fuglefrøet.

Urtepotte-terrakotta-dekorasjon-dør-krans-vegg-mose-sukkulenter-idé-gjerde-design

Kransen pryder ofte inngangsdøren og andre områder. Men hvis du vil ha noe veldig uvanlig, kan du lage en dørkrans av blomsterpotter. Du bestemmer selv om du maler dem lyst eller designer dem med sukkulenter eller mose. Du kan også plante noen av blomsterpottene med blomster og ønske gjestene dine velkommen på en spesiell måte. Selv gjerder og espalier kan dekoreres på denne måten for enhver anledning.

blomsterpotte-terrakotta-interiør-lamper-hagelampe-stativ-solbelysning

Og siden du ikke kan klare deg uten passende belysning både innendørs og utendørs, har vi endelig noen ideer til lamper. For innendørs bruk kan pendellamper enkelt lages av en terrakotta blomsterpotte. Bare få et hvilket som helst antall stikkontakter med kabler fra jernvarehandelen. Kablene settes ganske enkelt gjennom drypphullene. For å gjøre dette må kontakten fjernes og deretter festes til kabelen igjen. Dette arbeidet bør utføres av noen som er kjent med elektrisitet.

De andre variantene passer veldig godt til hagen. Hvis du ikke vil stikke hull i plenen eller sengen med solcellelampene du har kjøpt, eller hvis du bare er ute etter en mer original idé, kan du bruke blomsterpottene av leire igjen og designe dem i lyse farger. Sjekk på forhånd om lampene passer gjennom hullene. Hvis ikke, utvid det litt. Deretter er det bare å sette de ferdige dekorasjonene i hagen.

Instruksjoner for fontener her.

Previous Post
Retro veggdesign – teft fra 50- til 70 -tallet
Next Post
Fototapeter i anlegget: tips for moderne rom- og veggdekorasjon!