15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorer treskiver til jul – vakre håndverksideer for alle

Treskiver dekorere til juleideer tinker julepynt diy

Har du allerede smaken på å dekorere huset med treskiver ved forskjellige anledninger? Da vil du sikkert falle tilbake på denne vakre dekorasjonsideen ved jul. Og slik at dekorasjonen av treskiver virkelig er julen, kan du dekorere og designe den på en rekke forskjellige måter. Til tross for det store utvalget du kan velge mellom, er du kanskje fortsatt på utkikk etter inspirasjon eller veiledning til bruk for håndverksprosjektene dine. Og det er der vi kommer deg til hjelp. Vi har satt sammen noen kreative ideer om hvordan du kan dekorere treskiver til jul og lage en unik og rustikk treskive juledekorasjon. Bare etterlign ideene eller bruk dem som inspirasjon for dine egne kreasjoner!

Julehåndverk med tre og kontaktpapir

Dekorer treskiver til jul. Lag dine egne anheng

En variant som du kan dekorere treskiver til jul med er å designe dem med et hvilket som helst motiv. Akrylmaling kan brukes til dette, som kan brukes ikke bare med selvlagde frimerker, men også med kontaktpapir. Den andre varianten brukes for disse instruksjonene. I tillegg til treskivene trenger du også maling og kontaktpapir. Skjær det valgte motivet i kontaktpapiret. Hvordan få en sjablong.

Lim deretter papiret til ruten og fargelegg utklippsmotivet. Til slutt er det bare å kutte et lite hull i den øvre delen av treskiven, tre garnet gjennom det og knytte det sammen. Du kan deretter henge juletrepynten på treet.

Dekorer treskiver til jul med et loddejern

Treskiver til jul dekorere vedfyring loddejern gran grå farge

Det er også en fin idé å brenne julemotiver på treverket og lage en vakker treskivedekorasjon selv. Bare bruk et loddejern til dette. Ikke bekymre deg hvis du ikke har brukt en av disse før. Selv nybegynnere kommer godt overens med det. Og du har sikkert nok plater til å øve litt på. Få også maling, tråd, tape og E6000 lim.

Dekorer treskiver til jul Instruksjoner håndverkside for å dekorere juletreet

For å lage håndverk med treskiver til jul, må du først velge hvilket motiv du vil dekorere treskivene til jul og tegne det med en blyant på treskiven. Du “tegner” deretter dette motivet med loddejernet. Det er brent ned i treverket. Deretter kan du designe motivet med alle farger. Her ble for eksempel det utbrente området fylt med hvit maling og resten av ruten ble designet med forskjellige gråtoner. Avhengig av motivet kan du også komme med dine egne design. Du kan enten feste tråden ved hjelp av et hull, som i eksempelet ovenfor, eller bare lime den på baksiden, som vist her. Dekorer også med en rød sløyfe.

Dekorer treskiver med tavlemaling

jul dekorere tre skiver tavle maling melding jul dekorasjon

Trerister kan også designes raskt og enkelt ved å bruke tavlemaling. På denne måten kan du merke rutene individuelt, noe som blant annet er flott som julebordpynt. Alle får ganske enkelt en personlig melding på tallerkenen, eller du kan bruke borddekorasjonen laget av treskiver i midten av bordet og legge til en mer generell melding.

Juledekorere tre skiver anheng bord dekorasjoner venner familie gaver

Bruk tavlemaling for å lage en enkel sirkelform eller velg en annen juleform. Stjerner eller grantrær er for eksempel godt egnet. Alt du trenger å gjøre er å skrive på ruten med krittpenn. Hvis du vil pynte treskivene til jul, kan du også tegne noe fint med krittpennen. Vær kreativ og la fantasien løpe løpsk!

Tinker julepynt selv – et alternativ til den klassiske julekransen

dekorere til juletre skiver krans idé arrangement design loop firgrønn

Den klassiske dørkransen er absolutt pen å se på i julen, og en dekorasjon på døren bør absolutt ikke mangle. Men det trenger ikke alltid å være tradisjonelt, er du ikke enig? Og siden du allerede er i gang med å lage julesaker med treskiver, kan du også bytte ut julekransen på denne måten? Du kan se hvordan dette kan se ut på bildet ovenfor. En ring er ganske enkelt laget av treskivene. Slik at dette også skaper julestemning, må du pynte treskivene til jul. Dette kan gjøres med et lite arrangement av furugrønt, med julekuler eller kongler. Du kan også bruke et ferdig arrangement.

Lag julepynt av tre – pynt treskiver til jul med spiker og tråd

Treskiver pynter til julespiker garnstreng julemotiver candy cane pepperkakemann

Du kan også dekorere treskiver til jul med vanlige spiker og tråd. For å gjøre dette er det best å først tegne ønsket motiv med en blyant. Dette kan være et juletre, en pepperkakemann, en sukkerrør, et snøfnugg eller noe lignende. Deretter hamrer du små spiker i treskiven langs linjene du har tegnet. De burde stikke litt ut. Nå kan du vikle garn eller snor i en hvilken som helst farge rundt neglene for å lage omrisset av designet. Du kan bruke disse vakre dekorasjonene ikke bare til å dekorere juletreet, men også til å dekorere bordet, peishyllen, vinduene eller veggene med dem.

Dekorer treskiver til jul – ideer med stoff

dekorere til juletreskiver stoffklistremerke fløyelsnittet filt

I likhet med den første ideen med kontaktpapiret, påføres motiver på treristene. Denne gangen er de imidlertid ikke malt, men limt. Du kan bruke gamle stoffstykker eller filt til å kutte ut vakre design ved hjelp av en kutter. Du limer dette rett og slett på ruten. Det spiller ingen rolle om du lager små eller større skiver på denne måten. Alternativt kan ferdige klistremerker også brukes. Siden limet deres sannsynligvis ikke er sterkt nok, kan du bruke flere.

Design tre med bilder som gaveide

Juledekorering av trerister Foto gaveide lag diy minne selv

Uten tvil er slike fototreplater en flott gaveide til jul. De kan lages så store du vil. Bare få bildet utviklet i riktig størrelse, eller skriv det ut selv. Du kan organisere en liten fotografering spesielt for dette formålet, men du kan også bruke eldre suvenirbilder, som deretter limes på treskiven. Også her trenger bildet ikke nødvendigvis å bli kuttet ut i en rund form. En kontrast av rektangel eller firkant på det runde treverket ser også veldig interessant ut og er en god variant. Da er det bare å overføre bildet til treverket.

Spesielt besteforeldre blir garantert glade for et slikt minne fra barnebarna sine, som de kan henge på juletreet eller sette på peishyllen hvert år. Men denne ideen er også en flott gave til beste venner eller elskere. Du kan også kombinere bildet med en av ideene ovenfor, for eksempel ved å legge til en bokstav med loddejernet eller ved hjelp av tavlemaling og en krittpenn.

Previous Post
Den høyeste statuen i verden – India avslører offisielt statuen av enhet
Next Post
Å bruke terrakotta blomsterpotter annerledes: 20 ideer for hjem og hage