15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

De beste saltdeigsideene til jul å prøve i år

Har du lyst til å gjøre noe kreativt i førjulstiden? Vi har samlet akkurat de riktige ideene for deg. Alt som trengs er noen få husholdningsartikler og litt dyktighet. La deg inspirere av våre saltdeigsideer til jul! Enten det er søte julevedheng, små julefigurer, vakre lysestaker eller fantasifulle gaver fra barna – det er noe for enhver smak her!

Lag juleanheng av saltdeig

Lag vakre ornamenter til juletreet selv

De mest populære saltdeigideene til jul er utvilsomt julevedhengene til juletreet. Du kan gi den hvilken som helst form du ønsker og tilpasse den til den tilgjengelige julepynten. Du kan selvfølgelig bruke informasjonskapslene til å lage figurene, men ikke bekymre deg hvis du ikke har en. Fordi vakre ornamenter også kan kuttes ut med husholdningsartikler som glass eller ganske enkelt kuttes ut med en kniv.

Oppskrift på saltdeig for å lage instruksjoner

Nå kommer vi til saltdeigoppskriften. Du finner forskjellige varianter av dette, klassikeren som består av mel, salt og vann i et forhold på 2: 1: 1. Men vi har valgt en bedre oppskrift som er fantastisk egnet for å modellere og forme forskjellige figurer. Her er de nødvendige ingrediensene:

  • 4 kopper mel
  • 1 kopp salt
  • 1 1/2 kopper varmt vann

Oppskriften går veldig raskt. Bland først melet og saltet godt i en bolle. Tilsett deretter langsomt vann, rør hele tiden, og kna ingrediensene til en jevn deig, slik at deigen ikke skal feste seg til hendene. fullstendig!

Instruksjoner for bruk av saltdeigskutteren til jul

I neste trinn legger du et stykke bakepapir på arbeidsflaten, legger litt av saltdeigen i midten og legger et nytt ark med bakepapir på toppen. Kjevle deretter ut deigen ca 3 til 5 millimeter tykk med en kjevle. Fjern det øverste arket med bakepapir og kutt ut etikettene med passende kakeformer. Fjern overflødig deig, dekorer figurene som du vil og stikk hull i hvert anheng med et sugerør eller et spyd, slik at du kan henge det opp senere.

Instruksjoner for å lage saltdeigskoder til jul selv

Selvfølgelig kan du ikke dekorere saltdeigskiltene lenger og la dem være som de er, men med noen få mønstre og motiver på dem ser de sikkert finere ut. Du kan lage flotte mønstre med husholdningsartikler som gafler, trespyd, sugerør, etc. Når du er ferdig med å pynte, overfører du bakepapiret med formene på et stekebrett og steker anhengene i ca 1 time ved 150 ° C. De er ferdige når de stivner og begynner å brune seg litt. Ikke bekymre deg for det, for de blir malt i neste trinn. For å gjøre dette, bør du la tilhengeren avkjøles helt og bare spray den med hvit spraymaling.

malt saltdeig anheng til jul

Hvis malingen allerede er tørr, kommer vi til den morsomste delen – maling! Du kan enten gå for klassiske julefarger som rødt og gull eller lage din egen fargekombinasjon. Det er ingen grenser for kreativiteten din. Hvis du har barn, kan du selvfølgelig delta. La fargene tørke helt før du henger de selvlagde juletrepyntene på juletreet eller pakker dem i gave.

Dekorer vakre julevedheng med servieteknikken

Julevedheng laget av saltdeig dekorert med servieteknikken

En annen måte å dekorere håndverket med saltdeig på er servieteknikken. Du kan bruke servietter med ethvert motiv og overføre motivene til figurene ved hjelp av serviettlim. En enkel, men original dekorasjonsmetode.

Velg passende motiver til jul fra servietter

originale ideer til jul dekorere saltdeigfigurer med servietter

Overfør motivene til saltdeigfigurene med decoupagelim og lakk og forsegl dem

Bruk servieteknikken på saltdeigfigurer

Lag stjernekrans til jul

lag en enkel krans av saltdeig og snor til jul

Med saltdeigsideene til jul kan du lage vakker julepynt. Du kan til og med lage en stjernekrans selv av noen få stjerner, som du designer ved hjelp av kakeskjærene dine, og for eksempel en jutesnor. Om du bare lar stjernene være som de er eller maler dem i hvilken som helst farge, avhenger av stilen på julepynten din.

DIY krans til jul laget av saltdeigfigurer og eventyrlys

En krans av stjerner med lys er enda mer stemningsfull. For å lage disse, bør du pakke de ferdige stjernene laget av saltdeig med en wire fairy lights. Du kan bruke denne kransen til å dekorere juletreet eller peishyllen, for eksempel.

Saltdeigsideer til jul: et opplyst hus

Lag et skinnende lite hus av saltdeig til jul

Hvem liker ikke atmosfæriske lys og vakre dekorasjoner? Med denne ideen får du begge deler. Litt dyktighet og tålmodighet kreves for det opplyste huset laget av saltdeig, men resultatet er definitivt verdt det. Vi viser hvordan du gjør det!

Trinn 1: Rull ut deigen, skjær ut deler av huset og stek

Instruksjoner gjør små hus av saltdeig

Forbered først saltdeigen og kjevle den ut ca 3 millimeter tykk. Da trenger du en mal for husdelene (du finner disse nedenfor) slik at huset blir bra. Skjær ut husdelene i henhold til malen. Bruk små kuttere til å kutte ut en dør og andre figurer slik at lyset senere kan skinne ut av huset noen steder. Legg den resterende røren til side. Stek husdelene i 1 time ved 100 ° C.

Trinn 2: Sett sammen huset

Tinker med saltdeig som et hus til jul

Når elementene avkjøles, begynner du å lime dem sammen. Til dette kan du enten bruke vann og saltmassen som er igjen, eller bare arbeide med varmt lim. Men med det varme limet ville ikke sluttresultatet se like bra ut.

For å montere huset med vann, beleg først hver kant med vann. Legg et lag saltdeig på toppen, pensle med vann igjen og lim sammen. Start med gulvet og de fire veggene. Før du limer taket, glatt ut alle skjøtene ved å pusse dem med vann og gni dem med fingeren.

Trinn 3: La saltdeigen huset stivne og male

Saltdeig ideer til DIY DIY maleri hus

Legg huset på et stekebrett og stek igjen. Denne gangen ved 150 ° C i omtrent en time. Støtt taket med tannpirkere for å forhindre at det ved et uhell glir av. Etter baking og avkjøling kan huset slipes med sandpapir eller males umiddelbart. Akrylmaling er best for dette. Huset skal avkjøles helt før det males. Til slutt setter du et telys eller en lysstreng i huset for å gjøre det til en julelykt.

Gratis utskrivbar mal for saltdeigshus

Saltdeig hus mal for å skrive ut

Du kan også lage vakre juletrepynt fra de enkelte delene av huset

Tinker og maler små hus som juletrailere

Lag en juletre telysholder av salt deig

Tinker og pynt juletre lysestake av saltdeig

Andre saltdeigsideer til jul kan tinkeres etter samme prinsipp som for det opplyste huset. For eksempel, hvordan finner du dette lille juletreet som du kan tenne opp med et telys? For å lage det trenger du bare en kvart sirkel som mal og litt vann å lime på.

DIY telysholder laget av saltdeig til jul

Tinker adventsspiral med saltdeig

Saltdeig ideer til julelysholdere adventslys

Selv om adventstiden allerede har begynt, kan du også lage en vakker adventsspiral. Dette vil sikkert også bli brukt neste år, ettersom materialet er veldig holdbart hvis det lagres riktig. I motsetning til adventskransen har adventsspiralen 24 hull – en for hver desemberdag frem til jul. Stearinlys plasseres vanligvis i hulene, men småting som stjerner, steiner eller andre pyntegjenstander er også egnet for dette. For å lage adventsspiralen bør du rulle ut saltdeigen til en stor rulle og deretter danne en spiral ut av den. Trykk til slutt inn hullene med en liten ring eller med pekefingeren og la adventsspiralen tørke godt.

Saltdeig ideer til jul: lag englefigurer

Lag og mal engler av saltdeig til jul

Siden saltdeigen ligner modelleringsleiren, kan den også brukes til å lage fantastiske figurer. Nedenfor er en trinnvis veiledning om hvordan du lager en engel. Engelen er et populært julesymbol og passer både til julepynt og som gave. Ikke glem å male de ferdige figurene etter at de har stivnet. Dette gjør dem enda vakrere.

Saltdeigsideer til jul: Lag engler selv

Saltdeig ideer for instruksjoner for utforming av juleengler

Gratis maler for engelen laget av saltdeig

Saltdeig ideer Julemaler for å pusle med engler

Saltdeigsideer til jul med hånd og fotavtrykk

Ideer for å dekorere saltdeigs fotavtrykk og fingeravtrykk

En av de mest populære ideene som kan lages av saltdeig er uten tvil suvenirene med hånden og fingeravtrykk av barnet. Disse er også perfekte som anheng til juletreet og kan omdannes til julens mest populære symboler. Som? Med maling, pensel og litt kreativitet. Det er tre eksempler tilgjengelig på bildet, men andre ideer er selvfølgelig også mulige.

Håndavtrykk på saltdeig som julegaver

Saltdeiggaver jul gjør håndavtrykkbarn

Vi har allerede vist deg noen ideer til hjemmelagde julegaver som du kan prøve selv med de minste barna, for eksempel en bilderamme laget av saltdeig eller søte telysholdere. Et annet flott alternativ som besteforeldrene sikkert vil like er disse fargede håndavtrykkene til barna. De er super enkle å lage og med et fint satengbånd som anheng får du et elegant preg.

En original idé: lage håndavtrykk i hansker

Julegave minnehanske med barnas håndavtrykk

Lag et juleanheng med potetrykk

Snøfnugg med hundepottrykk som juletrepynt

Er din firbeinte venn som et barn for deg? Da kan du selvfølgelig også lage vakre ornamenter til juletreet med potetrykket hans. Disse er trendy akkurat nå og vil være et fint minne for kjæledyret ditt etter noen år.

Slik fungerer det: Trykk hundens pot på saltdeigen og skjær ut hvilken som helst form

Pote print anheng snøfnugg laget av salt deig

Dekorer julevedheng med potetrykk med glitter

Lag originale julepynt selv med et hundelabbtrykk

Lag gavekort av saltdeig

Lag ideer til saltdeig til julegavemerker selv

Har du lyst til å pakke inn og merke julegavene til dine nærmeste på en nydelig måte? Saltdeig kommer til unnsetning igjen. De små saltdeigkakene ser ikke bare vakre ut på juletreet, de er også perfekte som små gavekort. Bare trekk båndet gjennom hullet og bind det rundt gaven. Disse saltdeigformene kan merkes og tilpasses på en fantastisk måte.

Lag personlige gaveetiketter av saltdeig med bokstavskjærere

Lag ideer til saltdeig til julebrev som gaveelapper selv

Dekorer anheng laget av saltdeig med frimerker

små julegaver laget av saltdeig julemerker God jul

Saltdeigsideer til jul for håndverk med barn

Å lage en sukkerrør av saltdeig med et barn til amerikansk julepynt

Det beste med saltdeig er at materialet også er godt for håndverk med barn. De minste liker spesielt å elte og skjære ut. Her er en annen god idé som barna ville like. Candy canes er en klassisk julepynt i USA, men nyter også økende popularitet her i landet. Før du lager denne flotte dekorasjonen, bør du dele saltdeigen i to og farge halvparten med rød matfarging. Så er det barnas tur.

Vi håper du liker ideene våre til saltdeig til jul!

Lag fargerike julependler av saltdeig selv

Previous Post
Den høyeste statuen i verden – India avslører offisielt statuen av enhet
Next Post
Å bruke terrakotta blomsterpotter annerledes: 20 ideer for hjem og hage