15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

DIY sengegavl gjort enkelt med koselig trekk!

Dette prosjektet for en DIY sengegavl er lettere å etterligne enn det kan virke. Mesteparten av tiden er polstret møblerelatert arbeid et mer avansert prosjekt, men disse DIY-instruksjonene er en lek.

DIY sengegavl – bruk et hardboard

diy-seng-hodegjerde-rosa-stoff-møbeltrekk-farget-flerfarget

Du trenger ikke å bruke timer på å planlegge og bore hullene i kryssfinerplaten. Et hardboard med hull er ideelt for slike hjemmelagde hodegjerder. De er billige, veldig lette og samtidig stabile nok. Det er derfor perfekt for en DIY sengegavl.

Du kan, hvis du vil, tallerkenen for det DIY sengegavl Få dem kuttet til ønsket størrelse i butikken. De eksisterende hullene vil bli brukt til knappene etterpå. Det tar litt matte for å finne ut hvilke hull du skal sette knappene i. Når du har funnet ut formelen, er det bare å telle den og merke hullene med kritt.

DIY sengegavl – instruksjoner

hardboard hull diy hodegjerde seng gjør det selv

I eksempelet for en DIY sengegavl det var tre rader med 9 knapper hver og to rader med 8 knapper hver. Det utgjør totalt 45 knapper. Vi ville ha mange knapper, så du kan gjøre færre hvis du liker det bedre. Du kan lete etter inspirasjon på Internett eller i kataloger. Når du har funnet et eksempel du liker, teller du knappene på hodegavlen og finner ut avstanden du trenger for å få det utseendet du vil ha.

Deretter trenger du skum som er 7 cm tykt. Følg denne tykkelsen så mye som mulig, som DIY sengegavl ellers ser den tynn og billig ut. Et viktig tips er at du bare trenger nok skum til å dekke de to to tredjedeler av kryssfinerplaten. I eksemplet ble et 60 cm stykke skum brukt til 100 cm platen. Den nedre delen uten skum vil bli plassert bak sengen senere og vil ikke være synlig.

Merk hullene for knappene

Mål hullene i hardboardet. Lag hodegavlen selv

For å markere på skummet hvor hullene til knappene må være, plasserer du bare låseplaten for DIY sengegavl på skummet slik at den merkede siden vender mot deg. Med en Edding eller annen penn merker du de respektive hullene for knappene med en prikk. Deretter plukker du opp en eske kutter.

Merk områder for hullene i skummet

skjære ut hull skum sengegavl diy

Slik at knappene for DIY sengegavl kan sitte fint og dypt senere, må du kutte ut skummet på disse stedene. Og det er ekstremt enkelt. Bare kutt ut en sirkel rundt de merkede områdene med en kniv.

Skjær ut hullene i skummet

Se hvordan skummet bare er omtrent to tredjedeler av brettet for fremtiden DIY sengegavl dekket.

Lim skummet på overflaten av platen med en limspray. Sørg for at hullene til knappene overlapper hverandre.

Lim skummet på plass med limspray

klebende sprayskumpinne på sengegavl diy

Legg et ark med bomullsull på toppen av skummet. Tingene for det DIY sengegavl, den som kommer med kommer på vadet.

Legg til polstring for beskyttelse

Stofftips: For dette prosjektet er det best å velge et vanlig stoff. Men hvis du heller vil ta et utvalg, hva en DIY sengegavl det anbefales ikke å bruke knapper med mindre størrelsen er liten, må du lappe to eller tre deler av dette stoffet sammen slik at stoffet er bredt nok til at mønsteret passer sammen og går i riktig retning. Så, som allerede nevnt, er det bedre å velge et vanlig stoff. Du kan feste stoffet horisontalt, noe som betyr at du også trenger mindre stoff (ca. 1,8 meter).

knappetrykk knapper gjør diy seng hodegjerde

Du går for en stor DIY sengegavl trenger definitivt bare omtrent 1,8 meter stoff, selv om det ser ut til at mer stoff brukes av knappene som vil trykke i stoffet. Men det er ikke tilfelle i det hele tatt. Bare noen få centimeter mer stoff var nødvendig for hele hodegavlen.

Nå kommer vi til delen der du har mange knapper for det DIY sengegavl vil trenge. For å gjøre dette trenger du et knappetrykk, som du ikke kan få for mye penger i disse dager. Det tar litt mer tid å gjøre alle knappene. Så det ville ikke være en dårlig idé å be en venn om hjelp for å få det til å gå fortere.

Forbered knappene med et knappetrykk

Bruk en lang polstringsnål og dobbel tråd for møbeltrekk, bind knappen tre ganger og finn det første hullet for knappen. Ikke bruk allsidig tråd til dette, da den mest sannsynlig ikke er holdbar nok.

Sy knappene fast med en polstringsnål

polstring nål tråd knapp sy hodegjerde seng

Start på forsiden av DIY sengegavl. Stikk nålen gjennom stoffet, polstringen, hullet i skummet og hullet i kryssfinerplaten.

Trekk så hardt du kan og fest garnet på baksiden av DIY sengegavl godt med stiftemaskin. Men fortsett å trekke i tråden slik at spenningen ikke går tapt. Ta tak i garnet flere steder slik at det går i forskjellige retninger. På denne måten kan du være sikker på at knappen er så dyp som mulig og at den ikke kan løsne.

Fest tråden godt bak

sy knapper stram kryssfiner panel stift tråd

Allerede din første knapp er for det DIY sengegavl gjort. Det er best å alltid starte på midten og jobbe deg ut.

Sørg for at du holder hjørnene borte fra DIY sengegavl få siste. Hvis du ikke har det travelt, anbefaler vi at du sprer sying av knappene over omtrent to dager, da du vil finne ut at dette arbeidet kan være ganske anstrengende over tid.

sy knapper hodegjerde rader selv

Som med ethvert møbelprosjekt, velg og brett forsiktig med stoffet du skal bruke. Dette gjelder spesielt når det gjelder å finne de riktige stedene for knappene fra DIY sengegavl samt å få stoffet til å brette seg etter ønske. Lag et diamantmønster.

deco hodegjerde pute soverom atmosfære koselig

Når du er ferdig med å legge til knappene for DIY sengegavl alt du trenger å gjøre er å pakke inn hjørner og kanter med stoff. Ikke bare pakk inn og stift stoffet bakover. Nøkkelen til et godt laget møbeltrekk er linjene. Reduser støt og rynker til et minimum! Stoffet, og det gjelder spesielt områdene i kantene og hjørnene på DIY sengegavl, skal være flat og glatt. For å gjøre kantene på et hodegjerde glatte, brett en linje som starter fra knappen og går rett. Brettet tar seg av alt overflødig stoff slik at kantene er glatte og strukket og klare til å festes i ryggen av deg med en stiftpistol.

soverom diy seng hodegjerde dekorasjon koselig

For å fullføre den nedre delen av sengegavlen, der skummet ender, bare stift et par klemmer under og på langs. Trekk deretter stoffet ned over den nedre kanten av den frie låseplaten, brett det tilbake og stift det på plass på baksiden som du gjorde med de tre andre kantene. Og så er det det DIY sengegavl allerede ferdig!

For å feste hodegjerden til veggen, skru et par D-ringer på baksiden av hodegjerden og et par skruer i veggen. Heng på det DIY sengegavl nå bare på veggen.

På dette bildet kan du se at skummet bare starter over madrassen. Slik ser det ut DIY sengegavl å sitte på madrassen.

Previous Post
Moderne tepper og veggbelegg fra Kyle Bunting
Next Post
Bygg et dukkehus selv og organiser et lekeområde på barnerommet