15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag ditt eget bokomslag av stoff eller papir, og design det pent – slik fungerer det!

Bokomslag er en veldig nyttig ting. Bortsett fra at de skal beskytte boken mot ytre påvirkninger, kan de også være veldig vakre å se på og gjøre hver bok til et unikt smykke. Alle kjenner foliene som brukes til å pakke inn lærebøker til skolen. Men det er på ingen måte det eneste materialet som kan brukes. For de følgende instruksjonene brukes papir og stoff også på en veldig individuell og vilkårlig måte. La deg inspirere og gi bøkene dine vakre omslag, for vi viser deg hvordan du kan lage et bokomslag selv.

Lag et bokomslag selv av stoff eller papir - enkle instruksjoner

Lag et bokomslag selv – slik pakkes en bok inn med papir

Lag et bokomslag selv - slik pakker du en bok inn med papir

Før du begynner å designe, bør du selvfølgelig først vite hvordan du åpner en bok i utgangspunktet. Dette er fantastisk illustrert i instruksjonene ovenfor. Det er spesielt enkelt å jobbe med papir. Når boken er pakket inn, kan du begynne å dekorere og designe alle mønstre og motiver.

Lag bokomslag selv med farger

Lag bokomslag selv og design med farger - geometrisk mønster

Et stort utvalg av motiver og mønstre kan utformes med enkle malinger. For det første eksemplet trenger du også papirbånd for å tape forskjellige områder på konvolutten. Du kan lage det du ønsker når du designer bokomslaget.

Lag bokomslaget selv og mal det med akrylmaling - masker med tape

Bare lim tapen på og mal de frie områdene med akrylmaling. La malingen tørke kort og fjern tapen. Gjenta disse trinnene til du er fornøyd med designet.

Lag et bokomslag selv med hvitt papir - moderne mønster i lyse farger

Lag malingskvett på bokomslaget selv

Lag fargesprut på papirkonvolutten med akrylmaling

Det er enda raskere og enklere å få malingssprut på konvolutten. For å gjøre dette kan du plukke opp malingen med hjelpemidler: børster i forskjellige størrelser eller en tannbørste, for eksempel for finere sprut. Ta opp maling med penselen og bank en annen pensel eller blyant over konvolutten. Design noen områder hvis du gjør bokomslaget selv på denne måten. Hvis du bruker en tannbørste, kan du bare føre fingeren over børstene nær konvoluttens overflate, slik at spruten kan falle ned på konvolutten.

Tips: Neonfarger er spesielt effektive på svart bakgrunn.

Tinker bokomslag og maling med et selvlaget stempel

Design bokomslaget med et selvlaget stempel med tråd

Et treverk, snor og farger – det er alt du trenger hvis du vil lage og designe et bokomslag selv på denne interessante måten. Vikl snoren rundt treverket flere ganger og bind det tett sammen. Siden der det ikke er en knute, maler du med akrylmaling, hvoretter du kan overføre den til boken med stempelet. Du kan alltid endre retning og enten designe hele boken eller, som i eksempelet, dekke den ene halvdelen diagonalt med papir og bare stemple den andre halvdelen. Start med den lyseste fargen og avslutt med den mørkeste.

Washi tape

Lag bokomslaget selv med washi tape

Mye kan gjøres med dette allsidige håndverksmaterialet. For det første kan du bruke den til å pakke boken på plass for å holde omslaget på plass. På den annen side kan vakre mønstre og til og med motiver i et pikselutseende lages med washi -tape. Det krever bare litt fantasi. Siden teipen er tilgjengelig i et stort utvalg av farger og design, er du bortskjemt!

Bokomslag av stoff med og uten søm

Ide uten å sy

Lag ditt eget bokomslag av stoff uten å sy

Et omslag av stoff er spesielt slitesterkt og slitesterkt, og derfor en flott måte å beskytte din verdifulle bok mot ytre påvirkninger (unntatt fra fuktighet). For vår første opplæring trenger du ikke engang å sy. Siden lim brukes i stedet for en søm, bør du bare være forsiktig så du ikke flekker boken med lim mens du arbeider. Slik kan du lage denne typen bokomslag selv:

 • materiale
 • Varmt lim eller tekstillim
 • saks
 • Smørkniv
 • valgfritt: spraylim

Bokomslag uten å sy av stoff - Lim med spraylim

Klipp et stykke stoff som er omtrent 1 til 2 tommer større enn den åpnede boken på alle sider. Regelen er: Bedre å gjøre mer enn for lite, fordi du alltid kan kutte av senere. Hvis stoffet er rynket eller rynket, anbefales det å stryke det. Hvis du vil, kan du lime stoffet på boken. På denne måten får du et fastere bokomslag som ikke sklir. Hvis du imidlertid vil pakke inn lærebøker eller bare bruke konvolutten midlertidig, hopper du over dette trinnet:

Lageinstruksjoner for nybegynnere - stoffbokomslag uten sying

Spred stoffet og merk midten (der du vil at ryggraden skal være). På en matte, spray først baksiden av boken og legg den på høyre side av stoffet. Bokens ryggrad er på senterlinjen. Nå spray også forsiden av boken, brett den ut og lim stoffet på plass.

Hvis du er ikke vil holde fast, bare plasser boken i midten av stoffet. Skjær deretter inn i den utstående delen på ryggraden i boken til venstre og høyre.

For å stikke: Legg varmt lim på den lange utstående siden, brett den over og fest den til boken. Gjenta deretter dette trinnet med de to kortere sidene øverst og nederst.

Enkel håndverksidé for bøker og notatbøker - lag dine egne konvolutter

Vil du ha stoffet ikke hold deg direkte til boken, brett over langsiden og fest den på plass midlertidig. Legg lim mellom stofflagene i de to ytre hjørnene og trykk de to lagene sammen. Merk nå stedene på de korte sidene der brettene vil være når du bretter disse innover og tar bort boken. Brett sidene og stryk brettet. Legg boken tilbake, brett stoffet innover og lim det i hjørnet der stoffene på de lange og kortsidene ligger oppå hverandre (i hjørnene).

Brett inn bøker uten å sy - design sømmer uten sømmer og lim

Gjenta trinnene for den andre siden også. Nå gjenstår bare de to utstående stoffbitene på ryggraden i boken. Du setter dette ganske enkelt inn i hulrommet på bokryggen. Du kan bruke en smørkniv eller andre gjenstander til dette. Hvis du vil, kan du fikse dette stoffstykket med litt lim også.

DIY tekstilkonvolutt med bare noen få dråper lim

Sy bokomslaget

Sy et bokomslag - en enkel syguide for nybegynnere

 • materiale
 • Symaskin
 • Pinner

Legg stoffstykket foran deg (venstre side opp) og den åpne boken på toppen. Mål en avstand på ca. 1,3 til 2 cm øverst og nederst og ca. 9 til 10 cm til høyre og venstre. Merk avstandene og klipp deretter stoffet. Brett kantene til omtrent 1/4 tommer, fest dem på plass med pinner, og sy en kant.

Klipp stoffet, sy falden og design lommer til bokomslaget

Legg boken på stoffet og brett over høyre og venstre side. Fest stoffene på plass, men sørg for at det fortsatt er nok plass til å lukke boken og omslaget. Sy sammen de to lagene langs falden for å lage lommene til bokomslaget.

Lag ditt eget bokomslag av filt med en ugle

Dekorer bokomslag med motiver laget av filt - mal for ugle

Å lage bokomslag selv av filt har fordelen at du selv kan bestemme om du foretrekker å lime eller sy stoffet. Det at du bare kan lime det er spesielt fordelaktig hvis du vil dekorere konvolutten med motiver, som i eksemplet ovenfor. Liming sparer mye tid. Finn ut hvordan du kan få denne boken til å dekke deg selv med en ugle:

 • Følte meg i hvilken som helst farge
 • Broderi tanntråd hvis du vil sy eller lime hvis ikke
 • saks
 • blyant
 • ei bok
 • Mal (se slutten av artikkelen)

Enkel og søt idé til en filtkonvolutt

Skriv ut malen for uglen, klipp ut de enkelte elementene og overfør filtstoffene. Klipp ut disse elementene også og sy dem sammen på følgende måte: på en liten firkant syr du først uglens kropp, deretter magen, vingene og de store sirklene for øynene, deretter den hvite for øynene og nebbet og til slutt de svarte elevene.

Deretter kan du lage bokomslaget selv. Du trenger et stykke som er noen millimeter større enn den åpnede boken. Du trenger deretter et stykke som du vil lage de to lommene til bokomslaget på. Halver dette stykket. Ta nå det store filtstykket og sy uglen på forsiden. Snu den, og sy deretter de små bitene på plass for å få lommene. Du er ferdig!

Tips: Den grove sømmen gir designet en spesiell sjarm. Hvis du imidlertid ikke vil sy konvolutten, bruker du bare lim hvor som helst sømmen er.

Med fløyel

Design en elegant bok med fløyel som en idé for en gjestebok

Dekk bokomslaget med lim

Pensle boken med lim og fest fløyelen godt på plass

Lim fløyelsstoffet på plass, brett det over og fest det med lim og klemmer

Klipp i overflødig stoff, påfør lim og fest med klemmer for å tørke

Elegant bok med fløyel i blå farge

Lag ditt eget bokomslag av fløyel i elegant blått - slik er det gjort

Mal for uglen

Previous Post
Moderne lysekrone belysning
Next Post
Tinkervindubilder for høsten – 20 ideer og maler