15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag med sugerør – 3 gode instruksjoner og andre tips

Håndverk med sugerør lampeskjerm-instruksjoner-sølv-geometrisk-dekorativt-sølv

Håndverk er så gøy når du kan bruke produktene riktig. Materialer som er lette å finne i husholdningen og som ikke krever spesiell behandling, gjør håndteringsprosessen enklere og gjør den også egnet for nybegynnere og barn. Lag med sugerør er en veldig billig fritidsaktivitet som oppmuntrer til kreativitet og, med litt dyktighet, kan resultere i kunstneriske arbeider.

Håndverk med sugerør – 1 trinn: Sett sugerørene inn i hverandre

Lag med sugerør-innsetting-tips-prosedyre-ideer

Det første trinnet til et vellykket produkt laget av sugerør er hvordan de settes inn i hverandre, slik at det til slutt opprettes en stabil konfigurasjon. Rent statisk karakteriseres den enkle konstruksjonen av trekanter som veldig stabil. Det er fornuftig å bygge den ønskede figuren fra konstruktive trekanter.

Håndverk med sugerør – 2 trinn: FormstrukturerHåndverk med sugerør -prosedyre-geometriske-strukturer-bygnings-diy

Når man grubler med sugerør, er det avgjørende hvordan de enkelte elementene settes inn i hverandre. Et alternativ ville være å kutte litt av stivelsen på tvers, slik at røret lett passer inn i et annet. En annen variant vil være å integrere et koblingselement i det, som i tillegg stabiliserer strukturen som produseres og muliggjør kompliserte figurer.

Håndverk med sugerør – lag lampeskjermer selv

Håndverk med sugerør -lampeskjerm-instruksjoner-geometrisk-kropp-figur-struktur-dekorasjon

Fantasifull dekorasjon kan tinker med sugerør, og det er ofte ikke mulig å fortelle at den faktisk består av de billige rørene. En ide av denne typen er å lage en dekorativ lampeskjerm som ligner den aller siste – laget av wire. Til dette trenger du ca 36 sugerør, snor (tynn tråd eller broderitråd) og hvilke små dekorative perler laget av tre eller plast. En passende lampeoppheng er også nødvendig for å feste lampeskjermen til taket.

Håndverk med sugerør – snør opp sugerørene

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-sett inn-koble-tips-ideer

Sugerørene som brukes i vårt eksempel har en lengde på 12 cm, som kan variere avhengig av situasjonen. Du justerer snorene deretter, men i prinsippet er 12 ledninger hver minst 36 cm lange, helst 40-42 cm. Du drar snoren gjennom røret ved hjelp av et halvert halm som er spaltet foran. Alternativt kan du bruke en stor broderinål.

Håndverk med sugerør – koble til sugerørene

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-snøring-deco-diy

Følg bildeinstruksjonene trinn for trinn, og form først trekanter og deretter romber – det skal være 6 totalt. Fest ledningen godt på spissen av hver trekant og kutt av den vanlige resten.

Håndverk med sugerør – forming og tilkobling av geometriske strukturer

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-blonder-trekanter-motiver

Lag med sugerør og sette inn dekorative elementer

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-tie-tie-connect

Du kobler diamantene til hverandre i midtaksen (som vist på bildet ovenfor med den stiplede linjen). Du er velkommen til å sette inn dekorative perler av tre eller plast mellom elementene. Du bør bare ta hensyn til en passende størrelse, slik at du ikke får lampeskjermen til å se “tung” ut.

Lag med sugerør – koble de trekantede strukturene til en helhet

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-koble-trekanter-bind

Etter å ha laget en rad med diamanter, lukk de åpne kantene på toppen og bunnen med andre sugerør med andre sugerør. Det bør oppstå en lukket kjede, som har en typisk geometrisk struktur av trekanter. Nå bør du knytte kjedet sammen i en voluminøs kropp.

Håndverk med sugerør – danner et nettverk av sugerør

Tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-trekanter-slips-motiver

Fest endene av kjedet som vist på bildet: en med en og b med b. Sørg for at den ene enden ‘b’ er åpen. Knyt sammen i en jevn ring og fest i de tre horisontale aksene. Den resulterende figuren bør være litt mer lukket øverst og litt mer åpen nederst.

Håndverk med sugerør – lampeskjerm med geometrisk struktur

Tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-slips-mønster-geometrisk

Lampefjæringen blir festet til den litt mindre kanten ovenfor, og derfor bør den være veldig stabil. I tillegg fester du dem rett gjennom med sugerøret. Der er figuren lukket og produsert veldig konsekvent. Fest godt og klipp av overflødig snor.

Håndverk med sugerør – stabiliser og fest lampeskjermen

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-geometrisk-figur-tie-blonder

Sugerørene på den øvre kanten, som er markert med gule og røde stiplete linjer på bildet, stabiliserer den lyse lampeskjermkonstruksjonen av sugerør. Lampeopphenget er festet mellom de to gule.

Skaff lampeopphenget og match fargen på lampeskjermen

Tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-lampe-lampe-suspensjon-sølv

Du kan feste lampeopphenget til taket som normalt og justere lengden etter dine personlige ønsker. For å gi den selvlagde lampeskjermen en ‘metallisk’ karakter, spray stråene og lampeopphenget med en passende farge i sølv, kobber eller gull. Sørg for at sugerør er laget av plast og at noen spraymaling ikke er egnet for dette.

Håndverk med sugerør – moderne lampeskjerm med metallisk karakter laget av sugerør 

Tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-dekorative-lampe-diy-sølv

Fest lampeopphenget til lampeskjermen som er produsert, og monter en lyspære. Vår stylingstype: siden lampeskjermen ser veldig redusert ut og lyspæren ikke er dekket, velg en med en uvanlig design som vil understreke lampens individuelle karakter enda mer.

Lag en attraktiv lampeskjerm med en geometrisk struktur selv – fra sugerør

tinker-sugerør-lampeskjerm-instruksjoner-geometrisk-kropp-figur-sølv-lyspære

Lag med sugerør – DIY vase 

Tinker-sugerør-vase-instruksjoner-blikk-kan-dekorasjon-materialer-varmt lim

Ingenting skaper en glad stemning mer enn friske blomster og fargerike motiver. Du designer to i ett selv som spesielt rimelige materialer. Lag en vase av en blikkboks og pynt den med fargerike sugerør. For å fikse sugerørene trenger du fortsatt gjennomsiktig, varmt lim.

Dekorer blikkvasken med fargerike sugerør

tinker-sugerør-vase-instruksjoner-blikk-kan-dekorere-farget-papir-sugerør-mønster

Rengjør først tinnboksen for eventuelle etikettrester og slip av de skarpe kantene ved åpningen. Juster deretter sugerørene etter størrelsen på blikkboksen og skjær en del av dem om nødvendig. Du fester drikkesugene rundt boksen med gjennomsiktig, varmt lim.

Lag med sugerør – fest papirrørene til boksen med varmt lim

tinker-sugerør-vase-instruksjoner-blikk-kan-papir-sugerør-varm lim-fikse

Trekk i tynne strimler med gjennomsiktig, varmt lim og fest sugerørene med en gang, slik at ingen uklare limrester er synlige. Ikke klem sugerørene for hardt for ikke å deformere dem. Vær også oppmerksom på at vasen bare brukes til dekorative formål og ikke overlever forsiktig skylling med vann.

Håndverk med sugerør – fargerik vase med et individuelt preg

tinker-sugerør-vase-instruksjoner-fargerikt-papir-sugerør-mønster-morsomt

Håndverk med sugerør – lag veggdekorasjoner selv med barn

tinker-sugerør-barn-dekorasjon-monogram-farget-papir-sugerør-bilderamme-hvit

Sugerør er spesielt godt egnet for håndverk med barn. De fargerike mønstrene på papirrørene ser veldig munter ut og materialet kan beskrives som barnevennlig. En god idé er å gjøre et monogram med et fargerikt rutenett veldig enkelt. For dette trenger du en mal med ønsket bokstav, et ark med byggepapir, sugerør, blyant og saks.

Håndverk med sugerør – lag ditt eget monogram med barn

tinker-sugerør-barn-dekorasjon-monogram-sjablong-papir-sugerør

Bruk malen til å registrere ønsket bokstav. Vurder riktig størrelse – bilderammen som produktet skal plasseres i senere kommer i tvil. Skjær biter fra sugerørene som du vil passe i form av bokstavene. Fest med passende lim og legg i bilderammer etter tørketiden.

Laget med sugerør og satt i rammen

tinker-sugerør-barn-dekorasjon-monogram-papir-ramme-lim

Lag DIY veggdekorasjoner med barn – monogram

tinker-sugerør-barn-dekorasjon-monogram-vegg-dekorasjon-bilderamme-papir

* Du finner de komplette instruksjonene for DIY lampeskjerm laget av sugerør her 

* Du finner fullstendige instruksjoner for ‘DIY Vase’ her

* Du finner den komplette instruksjonen for ‘Lage et monogram med barn’ her

Previous Post
Moderne fjellhytte – ideer for elegant interiør i helghuset
Next Post
Lag borddekorasjoner med gresskar til høstbryllup selv