15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag spill selv – 4 brettspill for to med en forskjell

Lag spill selv - festspill - brettspill - DIY ideer

Brettspill er alltid en god ting å gjøre når barna kjeder seg. Enkle brettspill kan designes av deg selv uten anstrengelse, noe som fortsatt er et proffpunkt hvis en spennende aktivitet mangler i løpet av de lange vinterdagene. Ikke bare barn, men også voksne kan Lag spill selv og utform den individuelt og lekent. La oss se deg!

Lag spill selv for barn og voksne

Lag spill selv -tic-tac-toe-adult-women

Med de velkjente og veldig enkle spillene kan du la fantasien løpe løpsk. Designalternativene er ganske enkelt utallige og et spørsmål om din egen kreativitet. Det verdensberømte spillet tic-tac-toe kan tolkes på en veldig jenteaktig måte når de vanlige symbolene X og O er erstattet av ‘øye med øyevipper’ og ‘lepper’. En veldig kul idé!

Lag spill selv-DIY tic-tac-toe

Lag spill selv -tic-tac-toe-diy-kids-board-game

Spillet ‘Tic-Tac-Toe’ er et av de eldste klassiske strategispillene. Det spilles vanligvis med blyant og på et ark, men det fungerer fantastisk som et brettspill. Det er veldig enkelt å designe, og du kan leke med det hvor som helst, inkludert utendørs.

Lag spill selv – instruksjoner og nødvendig materiale

Lag spill selv -tic-tac-toe-diy.instruksjoner-materialer

Følgende materialer er nødvendige for vårt DIY tre-tic-tac-toe-spill:

  • et firkantet brett
  • 10 treskiver
  • Washi tape
  • farge
  • Børste, blyant
  • Mal for to tegn

Lag spill selv av tre-Tic-Tac-Toe 

Lag spill selv -tic-tac-toe-kids-board

Tavlen er delt inn i ni firkanter ved hjelp av fire strimler med farget washi -tape. Treskivene vil tjene som brikker og må passe godt inn i rutene.

Lag spill selv – et fantastisk brettspill for hele familien

Lag spill selv-tic-tac-toe-brettspill

Fem treskiver er deretter merket med et symbol, og de fem andre – med den andre. Det trenger ikke å være X og O, men kan være andre motiver eller bokstaver. Det anbefales å bruke to forskjellige farger for merkingen.

Lag spill selv-tic-tac-toe 

lag-selv-spill-tic-tac-toe-diy-barnespill

Spillet er i utgangspunktet egnet for barn fra 4 år, men designet på denne måten, med store, fargede spillbrikker og på et stort brett, kan små barn også leke. Det ville vært enda mer spennende for de minste om de kunne ta del i designet.

Lag spill selv av forskjellige materialer

spill-gjør-det-selv-tic-tac-toe-candy-murstein

På grunn av sin enkelhet kan tic-tac-toe-spillet være veldig variert og fleksibelt. Alle slags små gjenstander du har for hånden, lager fantastiske spillbrikker. De må alle være like, selvfølgelig.

Lag utendørs spill selv-Tic-Tac-Toe for farten

lag-det-selv-tic-tac-toe-utendørs-veske

I stedet for treskiver kan du bruke korkunderlegg. Steiner som tidligere har blitt malt i to forskjellige farger eller til og med godteri av to forskjellige typer, tjener dette formålet fantastisk. For at spillet skal kunne spilles på farten, anbefaler vi å sy en liten stoffpose og til og med skildre nettverket av 9 firkanter på den.

Lag enkle spill selv – kreative ideer

lag-det-selv-diy-minne-spill-idé-instruksjoner

Spill der du må huske forskjellige motiver og deretter finne hukommelsen igjen, kalles minnespill. På den ene siden ser alle spillkort eller brikker like ut, men på den andre siden er det forskjellige par med bilder. Målet med spillet er å alltid avsløre to identiske kort og rydde hele feltet.

Lag spill selv av papir – DIY minnespill

spill-gjør-det-selv-minne-spill-minne-papir-diy

Spillkortene kan selvfølgelig gjøres enkelt og rektangulært av papir. Klistremerker passer for bildeparene, men du kan også tenke på motivene selv og male på dem. Maler er også et godt alternativ. Alternativt kan du lage forskjellige mønstre med washi tape.

Lag minnespill selv av tre

spill-gjør-det-selv-minne-spill-voksne-tre

For at det selvlagde minnespillet skal være robust, holdbart og også egnet for utsiden, er det verdt å investere litt mer i DIY-prosjektet. Skiver av tre eller trebiter som finnes i håndverksbutikkene, men også Scrabble -fliser er en god idé.

Lag minnespill selv for barn og voksne 

lag-selv-spill-minne-diy-tre-rektangler

De små treskivene eller treflisene må da bare utformes på en eller annen måte på den ene siden, fordi den andre ganske enkelt kan forbli naturlig. Som alltid er klistremerker gode for å designe bildeparene. Alternativt kan spillelementene enten stemples eller enkelt dekoreres kreativt for hånd.

Lag spill selv – en flott gaveide

lag-selv-spill-minne-spill-tre-gave-idé

Spill du har laget selv er ikke bare en god idé for barn å leke med. Et DIY memo -spill kan utformes for en person og gis som en gave. I slike tilfeller er en stoffpose også kreativ og kan brukes til å lagre alle delene godt.

Lag spill for småbarn – minne

lag-selv-spill-minne-memo-spill-små barn

Hvis du designer memospillet veldig enkelt, for eksempel med geometriske motiver i forskjellige farger, kan disse tjene som et interaktivt læringshjelpemiddel for små barn. Dermed lærer du de grunnleggende fargene og figurene, samt å gjenkjenne dem raskt.

Lag spill selv til utsiden – minnespill med små gaveesker

spill-gjør-det-selv-minne-spill-utendørs-bokser-runde

Et minnespill kan også spilles ute på en tur eller piknik. For å gjøre det enda mer spennende, spesielt for de små barna, kan de til og med designe de samme elementene selv.

Lag spill selv og gjør dem varierte

spill-gjør-det-selv-minne-natur-gave-esker-runde

For dette spesielt kreative minnespillet brukes flere identiske små gaveesker i stedet for å spille kort. Disse må alltid være et partall, for eksempel 10-16. Små gjenstander som steiner, blomster eller blader etc. plasseres i den, som barna først må finne i naturen rundt. Lukk deretter lokkene og finn parene så raskt som mulig!

Lag spill selv – egenprodusert dame

spill-gjør-det-selv-barn-dame-marihøne-flaskehett

Et annet brettspill som vi alle vet er brikker. Det spilles også av to spillere på et svart -hvitt og vinn sjakkbrett. I stedet for å spille figurer, brukes runde, flate spillbrikker her. Spillet er enkelt å designe selv og fantastisk å bruke som et strategisk utendørs brettspill.

Flott idé for å lage spill selv – å spille brikker med flaskehett 

spill-gjør-det-selv-brett-spill-barn-dame-flaskehett

De flate, runde spillbitene kan raskt tinker fra flaskehettene. De må farges annerledes i to farger. Et spillebrett kan være laget av papp eller sterkere papp. Det typiske sjakkmønsteret er vist eller limt på det.

Lag spill selv av resirkulerte materialer – brikker spill med brikker laget av flaskehett 

spill-gjør-det-selv-brett-spill-dame-marihøne

Du kan velge mellom to varianter – et 10 × 10 brett eller et 8 × 8 brett. I det første tilfellet kreves 20 og i de andre 12 spillbitene for hver spiller. Spillbrettet er delt inn i firkanter og farget i svart og hvitt. Spillet spilles på de mørke feltene og spillretningen er alltid diagonal og fremover. Målet med spillet er å hoppe over de motstående brikkene og nå den motsatte grunnlinjen.

Lag ferdighetsspill selv – ball labyrint laget av papp

spill-gjør-det-selv-ball-labyrint-barn-gutt-ferdighets-spill

Hver gutt kjenner kanskje ball labyrinten fra barndommen. Selv om dette kultspillet har en relativt enkel spillestil, kreves det stor konsentrasjon og dyktighet. Ved å snu og vippe spilleflaten rulles ballen i tilsvarende retning. Spillet kompliserer hullene og labyrinten, noe som gjør det til en skikkelig utfordring selv for profesjonelle.

DIY ball labyrint laget av en skoeske og popsicle sticks

spill-gjør-det-selv-ball-labyrint-diy-instruksjoner-materialer

Du kan enkelt lage en ball labyrint selv med ispinner fra håndverksbutikken og en skoeske eller pizzaboks. Først må du tenke nøye på labyrinten og de mulige banene som ballen må rulles gjennom.

Lag spill selv – design en ball labyrint selv

spill-gjør-det-selv-ball-labyrint-diy-papp-iskrempinner

Boksen skal deles inn i to nivåer etter det faktiske spilleområdet. Glassballen må bevege seg fritt over og under. Labyrinten dannes ved hjelp av ispinner som festes vertikalt på spilleflaten med varmt lim.

Lag et av de mest populære ferdighetsspillene selv 

spill-gjør-det-selv-ball-labyrint-papp-sko-eske-ispinner

Der, hvilke hull som er laget slik at spillet blir en utfordring. Når du lager hull, bør du sørge for at det er nok plass igjen til at ballen faktisk kan rulle ved siden av den.

Lag spill selv – DIY ball labyrint 

spill-gjør-det-selv-ball-labyrint-diy-barn-elendighetsspill

Resirkulerte materialer som papp eller skokasser kan alltid brukes til å lage noe nytt og spennende. Hva med en bris? Barn mister raskt interessen for nye ting, og på et tidspunkt havner hver leketøy i søppeldunken. Da er det en god ting å lære barna at de kan lage sine egne leker og deretter kaste dem. I tillegg har noe hjemmelaget alltid mer verdi enn noe kjøpt.

Lag spill selv – kultspill morer både barn og voksne

spill-gjør-det-selv-ball-labyrint-diy-ferdighets-spill-barn

Ferdighetsspill fascinerer unge og gamle fordi de tilbyr en skikkelig utfordring. Dette driver bort kjedsomhet og fremmer også strategisk tenkning på en interaktiv måte. I tillegg har du med et DIY -spill to i ett: For det første – en kreativ aktivitet for å designe spillet selv og for det andre – gleden av å spille et individuelt og veldig spesialdesignet spill.

Lag glassballer selv – sirkus 

spill-gjør-det-selv-glass-baller-sirkus-spill-barn

Å leke med glassballer, også kjent som spillet med marmor, er et utbredt barnespill, vanligvis med glassballer. Det er ingen eksakte regler, og spillet varierer avhengig av land og beliggenhet. Selvfølgelig kan du tenke på noen selv. vi foreslår en variant.

Lag enkle spill selv og lek med glassballer 

spill-gjør-det-selv-barn-lek-glass-baller-sirkus

Spillet vårt kalles ‘å spille sirkus med glassballer’ og er godt egnet for små barn. For å gjøre dette gjør du 5 mål i forskjellige størrelser eller høyder, hvor du må presse gjennom ballene med fingrene. Hvert møte i målet bringer visse punkter.

Lag barnespill selv – barneleker for hjemmetspill-gjør-det-selv-glass-baller-lek-diy-sirkus

Målene er kuttet fra et trebrett, som er stabilt fast med to mindre i vertikal posisjon. Hver port bevarer et dyr fra sirkuset. Vi tilbyr også en mal for sirkusspillet her.

Lag spillet selv – spill sirkus med glassballer – mal

gjør-det-selv-lag-glass-baller-lek-mal-diy

Skriv ut malen i hvilken som helst størrelse i henhold til størrelsen på glassballene. Bruk denne til å kutte ut åpningene til glasskuleportene. Massiv papp eller tynn kryssfiner er gode materialer for dette DIY -spillet. Dyrene kan farges med konvensjonelle vannbaserte maling.

Previous Post
Bor i kontakt med naturen i små trehytter i skogen
Next Post
Farging av tekstiler med Shibori -teknikken – 18 ideer for DIY Shibori -mønstre