15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag en påskekurv av papir – 3 håndverksideer for barn og voksne med og uten fletting

Hva ville påsken vært uten påskekurven der de lystmalte og dekorerte påskeeggene vises? Barn liker spesielt godt å lage kurver som dette. Derfor vil vi i dag vise deg hvordan du kan lage en påskekurv av papir, fordi papir vanligvis er det enkleste å jobbe med. Uansett om det er flettet eller med en mal – ideene våre er perfekte for å tilbringe en morsom ettermiddag med kunsthåndverk sammen i før -påsken.

Tinker påskekurv tom for papir - ideer med mal og for fletting

Det er ingen grenser for valget av papir. Men det skal være minst like sterkt som vanlig skriverpapir. Du kan lage hver påskekurv av byggepapir, som er monokromt, men også mønstret eller motivpapir. Papir kan også resirkuleres fantastisk. Så hvis du har noen få papirposer igjen, kan du bruke dem til å lage en vevd påskekurv av papir!

Vær oppmerksom på at papirkurvene ikke er veldig stabile og ikke er egnet for å bli transportert fullastet. Fyll dem i stedet med lette ting som sjokolade eller plastegg og påskegress eller bruk dem til å sette opp (f.eks. Som borddekorasjon til påsken).

Lag en påskekurv av papir med en mal

Lag en påskekurv laget av papir med kaniner som motiv i tre farger

Takket være de ferdige malene, som du finner på slutten av artikkelen, kan disse påskekurvene lages ganske raskt, og barn kan også hjelpe. Bare hvis en kutter brukes til å kutte ut malene, bør dette definitivt gjøres av en voksen, da disse knivene virkelig er ekstremt skarpe. Derfor er barnesaks mer egnet for et prosjekt med barn.

Lag en påskekurv av papir med en mal du kan skrive ut

Lag påskekurver av papir – Hva du trenger:

  • trykte maler
  • Saks eller kniv med linjal
  • kjøkkenkniv
  • limpinne

Lag en påskekurv av papir - enkle instruksjoner for barn og voksne

Og slik kan du lage denne typen påskekurv av papir:

Skriv ut malene og klipp dem ut langs de ytre, kontinuerlige linjene. Du kan spore foldelinjene rundt den midterste ruten og under de selvklebende klaffene noen ganger med den stumpe siden av en kniv eller med en linjal hvis du har brukt tykt papir. Dette vil gjøre dem lettere å brette etterpå. Påfør lim på tappene og form terningen. Til slutt fikser du håndtaket på innsiden, og du kan fylle kurven.

Hvis du ønsker å lage ekstra store påskekurver selv av papir, kan du også skrive dem ut i A3 -format og deretter lage dem som beskrevet ovenfor.

Enkel håndverkside med og uten mal

Tinker med farget papir til påske i lyse farger - Enkle og flotte påskekurver med påskegress

Du kan lage denne påskekurven i papir uten en mal, men du kan fortsatt finne en du kan skrive ut på slutten av artikkelen. Du trenger papir (hvitt, med motiver eller mønstre) der du tegner et rutenett med ni firkanter av samme størrelse. Den midterste firkanten vil være bunnen av kurven, slik at du kan bruke den til å bestemme størrelsen du vil ha.

Lag enkle påskekurver selv med barn

Lag en enkel påskekurv selv av papir

Klipp deretter inn de to nedre, indre linjene (i malen er dette de blå). Brett deretter koppen som vist i instruksjonene og lim sidene sammen. Til slutt skjærer du ut en smal stripe for håndtaket. Lim dette på innsiden av kurven også. Du kan nå fylle kurven.

Enkel håndverksidé for påskekurver med kutt, brett og lim

Lag en påskekurv av papir – vev påskekurver

Lag en glad kurv for søtsaker og egg til påske

  • alt papir (i eksempelet en papirpose)
  • saks
  • Håndverk lim

Hvis du vil lage denne vakre påskekurven av papir, kutter du ut et likt antall strimler fra det valgte papiret (i eksempelet 8 stykker), som er så lange som mulig og 3 cm brede. Brett strimlene to ganger i bredden slik at du får 1 cm brede strimler (på denne måten blir de mer stabile).

Vevde påskekurver fra papirstrimler - håndarbeidsinstruksjoner for påsken

Legg nå fire strimler vertikalt foran deg og flett en femte horisontalt ved å bytte den over og under de fire vertikale strimlene. Gjenta med tre til, så får du bunnen av kurven. Skyv alle stripene sammen og fest dem her og der med lim (f.eks. I de fire hjørnene på gulvet).

Resirkulerte handlekurver laget av papir for DIY -prosjekter i påsken

Lag deg nå på sidene av påskekurven ved å flette de utstående stripene. For å gjøre dette må du først legge de to midtre oppå hverandre. Følg deretter trinnene i bildeguiden. Hvis du ved et uhell fletter det feil, kan du enkelt rulle strimlene og gjenta trinnene igjen.

Ganske flettet kurv i ananaslook for en påskekurv

Så snart du er fornøyd med koppens høyde, bretter du bare overskuddet av stripene inni og fikser dem der med lim. Nå kan du lage et håndtak av samme papir (igjen 3 centimeter og brettet to ganger, samt hvilken som helst lengde) og lime det på, og legge til andre dekorasjoner som du ønsker.

Påskeharen kurv i Hvit, blå og rosa Uttrykke.

Mal for de svart -hvite koppene her.

Previous Post
Bor i kontakt med naturen i små trehytter i skogen
Next Post
Farging av tekstiler med Shibori -teknikken – 18 ideer for DIY Shibori -mønstre