15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Gode ​​ideer om hva du skal legge på påskeegg og instruksjoner om hvordan du gjør det selv

Hvis du vil designe kreative påskeegg, trenger du ikke bare å være fornøyd med de vanlige fargene. I stedet eller i tillegg til dette kan du bruke et stort utvalg materialer og holde dem på påskeeggene. Enten stoff, fjær, perler, papir eller krydder og frø – hvis du har lyst på noe nytt i år, kan du prøve en av ideene våre i dag. De er også flotte hvis du leter etter påskeeggpynt med barn eller påskeeggteknikker til barnehagen.

Stikker på påskeegg – prøv vakre eggteknikker med barn og voksne

Dekk påskeegg med forskjellige materialer - ideer, tips og instruksjoner

Når det gjelder å designe egg med dekorasjoner og lim, kan du bruke alle typer egg. Dette betyr at ikke bare kokte og blåste påskeegg egner seg, men også de som er laget av plast, isopor, tre eller andre materialer. Valget er ditt!

Hvilket lim?

For øvrig gjelder dette også valg av lim. Limpinner for papir og servetter, det populære varme limet til perler eller rhinestones, tekstillim for tekstiler eller hva du ellers har for hånden, er alle egnet hvis du vil lime påskeegg. Alt avhenger av hva du foretrekker å jobbe med og hvilket materiale du vil fikse på eggene. Bare hvis du vil dekorere kokte egg som skal spises etterpå, bør du velge et ufarlig vannbasert lim.

Dekk påskeegg med stoff

Dekk påskeegg med lin i grått og blonder

Vil du dekorere påskeegg med barn? Da er vår første idé ideell. Bruk stoffrester som du kutter i biter eller strimler for å dekke eggene. Fargerikt stoff passer selvfølgelig best for barn, og det har også påskemotiver, så enda bedre! Voksne kan også tørre å komme på en så vintage -idé ved å lime påskeegg og kombinere lin med blonder for å skape en unik dekorasjon for bordet.

Lim påskeegg med selvklebende stoffbånd i vakre farger

Det er også flotte mønstrede, selvklebende stoffbånd som gjør håndverk lettere ikke bare for barn. Du kan kutte strimlene i biter av hvilken som helst lengde og deretter spre dem på egget. Slike bånd fester seg godt på både ekte og kunstige egg.

Påskeegg er dekket med strimler av blå jeans og marimekko i svart og hvitt

Eller hva med denne ideen som du kan bruke dine gamle jeans på? Ved siden av kan du igjen se en trendy idé som Marimekko -stoffer ble brukt til. Klipp ut mønstrene og motivene og lim dem på eggene. Du kan selvfølgelig gjøre det samme med Marimekko servietter ved å bruke servieteknikken (se nedenfor) og stikke på påskeegg.

Dekorer påskeegg med papir – teknikker og egnede papirtyper

Papirkonfetti for å designe eggene i lyse farger

Eller hva med å legge papir over påskeeggene. Forskjellige typer papir er egnet for dette formålet. Som med stoffet, er det tilrådelig å tilberede mindre biter først. Du kan klippe disse i størrelse med en saks eller bare rive dem av, noe som gir dem en ekstra sjarm. Men det er også andre måter du kan stikke påskeegg med papir på. Hva med konfetti, for eksempel? Her er noen flere ideer og teknikker:

Dekk påskeegg med avis

Dekk påskeegg med avis eller musikkpapir for et vintage -utseende

Eggene dine får en viss vintage -sjarm hvis du bruker avispapir til å lage (det samme gjelder forresten musikkpapir). Det er også en fin måte å resirkulere noen av avisene du har samlet. Det beste limet er lim. Riv avisen i biter, fordel pasta over hele egget, og legg deretter på papiret. De enkelte brikkene skal overlappe hverandre.

Om nødvendig kan du legge til et andre lag. Til slutt forsegles alt med et lag lim og enten tørkes eller tilsett noen andre dekorasjoner som fjær, knapper, tråd, blonderbånd og lignende. Du kan også fikse slike ekstra dekorative elementer med lim etterpå, dvs. etter tørking.

Pakk påskeegg med silkepapir

Form baller av silkepapir eller kreppepapir og lim dem til eggene

Du kan også bruke silkepapir til å lage broket egg hvis du vil kle på påskeegg i stedet for å farge dem. Klipp små biter ut av silkepapiret. Disse kan ha hvilken som helst form, men bør ikke være for små. Pensle deretter egget med pasta eller lim og begynn å trykke tekstbitene på overflaten (se bildet under sporingspapir).

Du kan deretter glatte utdragene med en pensel. Så snart hele egget er dekket, kan du belegge det med lim en gang til og lime på et andre lag papir. Nå må pastaen bare tørke, og du kan dekorere huset med påskeeggene.

Ideer med crepe -papir

Dekorer et stort påskeegg med kreppepapir som en idé for barn

Forresten, du kan også lime kreppepapir på påskeegg på samme måte. Eller du kan danne kuler av små papirstykker, som du deretter limer på eggeskallet (eller plasten eller frigolit), som også er et godt alternativ hvis du designer påskeegg med små barn. Vi liker også ideen fra bildet ovenfor, der egget først ble pakket inn med en lang stripe med crepepapir til det var helt dekket og som deretter kan dekoreres med dekorative crepepapirstrimler eller andre former (f.eks. I bølgeform, sikksakk , prikker, etc.).

Lag morsomme pinhata av kreppepapir fra et egg

Pinhata egg

Påskeegget ovenfor skal etterligne en pinhata. Det er opp til deg om du bruker et plastegg for å åpne det, som i eksempelet. Uansett trenger du strimler av crepepapir. Skjær deretter inn i en av de lengre sidene med saks flere ganger for å lage utkant.

Crepepapiridé i pinhata -utseende i rosa, rose og gult

Da kan du stikke på påskeeggene: Start på bunnen og jobbe deg gradvis opp. Påfør lim på den ikke-kantete halvdelen av stripen og teip den rundt egget. Neste rad skal alltid overlappe den forrige.

Gjennomsiktig papir

Lim påskeegg med silkepapir for fargerike påskepynt i påskekurven

I motsetning til silkepapir er sporingspapir tykkere, og det er også lettere å tinke med. Så hvis du vil lage håndverk med barn, er dette papiret å foretrekke fremfor silkepapir, slik at de virkelig kan glede seg over håndverksprosjektet. Ellers kan du også følge ideene nevnt ovenfor hvis du vil dekke påskeegg med papir. Denne typen papir er ideell for barnehagen.

Servieteknikk

Decoupage påskeegg - lag vakre motiver med servieteknikken

Ikke glem den gamle, gamle servieteknikken hvis du vil kle deg til påskeegg. Hvis du vil kle servietter på påskeegg, trenger du følgende ting:

 • Egg
 • Servietter med matchende motiver
 • saks
 • flat børste
 • Lim av glass eller porselen eller spesiallim for servietteknikk
 • Akryllakk for tetting

Dekk påskeegg med servietter – instruksjoner

Klipp ut de ønskede motivene fra servietten og fjern deretter forsiktig det øverste laget (det med motivet) fra de andre lagene. Da kan du stikke på påskeeggene. For å gjøre dette, dypp penselen i limet, legg motivet på ønsket sted på egget og fordel limet over det. Papiret er veldig tynt, så vær forsiktig så du ikke river eller rynker papiret.

Legg til så mange design du vil, og la deretter limet tørke. Deretter kan du belegge det ferdige egget med akryllakk og fikse motivene.

Idee med bilder

Gi bort personlige egg med bilder til påsken

Ved å bruke servieteknikken kan du til og med legge bilder på påskeeggene. Som? Du trenger en skriver, og alt du trenger å gjøre er å skrive ut bildet du vil ha på en serviett, og det fungerer slik:

 • Legg servietten på et ark skriverpapir og teip den rundt kanten.
 • Velg ønsket foto (på datamaskinen eller via skanner og kopimaskin) og skriv det ut på dette arket med en serviett.
 • Når du gjør innstillingene, må du kontrollere at bildet faktisk går på servietten.
 • La skriveren tørke.
 • Klipp ut motivet og fjern forsiktig det øverste laget av servietten som bildet også ligger på.
 • Bruk servieteknikken fra instruksjonene ovenfor for å overføre bildet til egget.

På denne enga kan du stikke påskeegg av plast, men også ekte egg.

Fjær som pynt

Fargerike fjær som dekorasjon for påskeegget - enkel håndverkside for barn og voksne

Du kan sette fjær på påskeegg raskt og enkelt. Om du bruker en mer subtil idé med bare én fjær per egg, som på bildet ovenfor, eller dekker hele egget med dem, er en smakssak. Legg litt lim på egget, akkurat der du vil at den glatte delen av fjæren skal være. Trykk hardt på fjæren der. Fest den myke delen med en dråpe varmt lim.

Original påskedekorasjon - påskebukett laget av grener og egg med fjær

Hvis du vil tape hele påskeegget, starter du på toppen og jobber deg opp til eggets rundere ende. Hver ny rad skal overlappe. Slike egg lager fantastiske anheng til påskebuketten og kan utformes med fargerike og naturlige fjær. Generelt er fjær ideelle for påskepynten.

Perler for fine påskeeggmønstre

Design dyrebare egg til påsken med perler eller rhinestones

Uansett om du gjør håndverk med blåste egg eller kokte, er perler en fin måte å lage fantastiske mønstre og motiver, som ikke bare vil glede jentene. Men siden det sannsynligvis ville være synd å ødelegge kunstverket etterpå når egget skal skrelles, er det selvfølgelig lurt å bruke blåste eller kunstige egg når du stikker påskeeggene for å bruke dem hvert år til påskedekorasjonen.

Gullegg med hvite perler på påskebordet

Hvis du vil stikke perler på påskeeggene som er veldig små, kan du også først belegge egget med håndverkslim og deretter dyppe det direkte i perlene slik at de fester seg til overflaten. Du kan deretter trykke den forsiktig ned. Det finnes også selvklebende, halve perler som er egnet for dekorasjon.

Dekk påskeegg med eggeskall

Mosaikkegg i lyse farger med eggeskall som idé for barnehagen

Det er nå en relativt kjent idé, men vi vil nevne mosaikkeggene her, fordi de er så flotte når du stikker påskeegg med barn: Små biter av eggeskall limes på et helt egg. Det bør være en fargekontrast. For eksempel kan du lime brune eggeskall til et hvitt egg, eller omvendt. Håndverklim er egnet som lim, men også varmt lim (ikke for små barn!), Som du bruker sparsomt.

Lag fargerik mosaikk til kyllingegg eller plastegg med varmt lim og eggeskall

Du kan like gjerne farge kokte egg, deretter skrelle du egget og bruke dette fargede skallet til å dekorere påskeeggene slik at du får fargerike variasjoner. I tillegg trenger ikke hele egget å være dekket. Du kan like gjerne lage mønstre og for eksempel bare lage en stripe eller designe prikker. Vær kreativ!

Dekorasjon med ull

Fargerikt påskeegg med ullgarn for å henge opp

Du kan også lage vakre mønstre ved å stikke ull over påskeegg. Det er best å bruke et hurtigtørkende lim, for eksempel varmt lim, til å lage. Legg en dråpe av den på toppen eller bunnen av egget og lim enden av ulltråden på. Begynn nå å vikle tråden rundt egget. Alle radene skal ligge tett sammen, og tråden skal trekkes litt stramt når du limer påskeeggene med ulltråder.

Å dekke fargede påskeegg med ull - en idé for barnehagen

Her og der fikser du ulltråden igjen med lim. Hvis du limer påskeeggene, kan du leke med fargene på trådene og lage mønstre. For å gjøre dette, bare kutt tråden og gå videre til neste ved å trykke på enden og fortsette å pakke inn.

Eller du kan ikke pakke hele egget rundt, men bare sette en aksent med noen få svinger eller ved å danne en blomst, en sol og andre motiver med tråder. Du kan velge denne ideen om påskeegg for barn, da det er relativt enkelt å gjenskape. Varmt lim er imidlertid ikke egnet for mindre barn!

Previous Post
Gjør-det-selv smykkestativ-skap plass til øredobber
Next Post
Optimalisering av tredemølleformen – 9 metoder for mer moro mens du trener