15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag ditt eget teppe for et elegant interiør – 4 instruksjoner

Lag dine egne teppebobbler-hvite-tepper-lim-moderne

Tepper er et av de beste tilbehørene for å skape en koselig og varm atmosfære i interiøret. Dessverre er de gode brikkene vanligvis ganske dyre, og av denne grunn er de vanligvis på baksiden når det gjelder innredning av en ny leilighet. Vi har imidlertid et fantastisk alternativ for deg som du kan vurdere spesielt hvis du ikke bare vil spare, men også er fan av DIY -prosjekter. Du kan enkelt få en Lag teppe selv. Det hele blir spesielt enkelt hvis du følger en av våre instruksjoner.

Lag ditt eget teppe av pomponger

Lag ditt eget teppe ombre-mønster-maritim stil-innredning

Et stort utvalg av ting kan tinkeres med pomponger. De er et fint tilbehør, ikke bare for klær, men også for dekorasjoner. Derfor er de også fantastiske for å lage et teppe. Hvis du lager dette teppet selv, kan du bruke hvilken som helst farge. Forskjellige nyanser av fargen blå ble brukt i eksemplet.

Lag pompomteppe selv – materialene

Lag dine egne teppeskygger-blå-ull-ombre

De kan brukes til å lage en effektiv ombre -design. De blå fargene skaper en maritim teft. Få ull i forskjellige nyanser, farger eller i en farge, samt en sklisikker matte laget av gummi. Du trenger også en linjal, en tusj og en saks. Og det er alt du trenger hvis du vil lage teppet selv.

Bestem størrelsen på teppet

Lag din egen teppeskjærematte-saks-linjal

Først og fremst bør du bestemme størrelsen på det fremtidige teppet. Tegn disse på matten med tusj. Sørg for å tegne en rett linje. Etter det, klipp ut matten langs linjene med saks. Du er nå ferdig med grunnlaget for å lage teppet selv, og du kan gjøre ullen.

Tinker pompons

teppe-gjør-det-selv-tinker-idé-interiør-dekorasjon

Det krever ikke mye innsats å lage pompongene selv. Avhengig av teppets størrelse bør du imidlertid bruke mye tid hvis du vil lage teppet selv. Ta først den mørkeste nyansen og vikle ulltråden rundt de fire fingrene flere ganger. Klipp tråden. Ta deretter ullen av fingrene som vist, og bruk enden av tråden for å knute den i midten.

Håndverkside for å forskjønne hjemmet

Lag-din-egen-lag-din-egen-blå-bobble-tinker

Du trenger enda et stykke ulltråd, som du også knytter i midten. Men du kan også bare la et lengre stykke henge når du klipper tråden fra ullkulen. Til slutt, kutt de to løkkene du har opprettet, og du har din første ferdige bobble. Du trenger fortsatt mye, slik at du kan lage et teppe selv. Så ikke kast bort tiden og begynn å jobbe med en gang.

Et hav av pomponger

teppe-lag-selv-tekstil-naturlige-materialer-farger

Du kan lage pomponger fra de forskjellige nyanser med en gang. Vi anbefaler imidlertid å starte med en farge, dekorere matten med den og først gå videre til neste nyanse. På denne måten kan du bedre anslå hvor mange pomponger du trenger for hver farge og for å lage teppet selv.

Lag teppet

Lag-din-egen-teppe-knute-gummi-matte-pomponger-lyseblå

Sett nå den lange ulltråden gjennom et av hullene i matten og deretter tilbake gjennom et annet hull. Lag en sløyfe mens du gjør dette. Du kan deretter bruke denne sløyfen til å knytte en tett knute. Den beste måten å søke på er å velge en dobbel knute. Gjenta nå dette trinnet for å lage teppet selv til størrelsen på den mørkeblå delen er tilstrekkelig for deg.

Ordne pomponger

lag-ditt-eget-teppe-tinker-tinker-lett-prosjekt-diy

Sørg for at du velger riktig avstand mellom de enkelte pomponene hvis du lager teppet selv. Hvis avstanden er for stor, vil gummimatten være synlig, noe som ikke ser spesielt pent ut. Hvis det er for lite, kan teppet ikke se pent og luftig ut. Prøv det. Om nødvendig kan du omorganisere pomponene senere.

Lag teppe selv – slips, slips, slips

teppe-gjør-det-selv-is-blå-hvit-ende-tinker-voksne

Du vil selvsagt gjenta det samme senere med de andre nyansene. For å oppnå en jevn overgang mellom fargene, kan du også lage noen få rader med pomponger der du kombinerer den forrige og den følgende fargen. Du kan også lage et teppe selv hvis du leter etter en original gave.

Stripet teppe

teppe-gjør-det-selv-liten-dørmatte-striper-mønster

Ull er også nødvendig for denne teppideen, men du sliter ikke med pomponger her. Igjen, bruk alle farger som matcher interiøret i det valgte rommet. Få ull, et knutemønster, saks og en knutekrok. Bestem størrelsen på teppet på forhånd for å velge riktig mal.

En enkel guide

teppe-lag-selv-nett-veving-ull-brun-beige

Brett den ene kanten av teppet en eller to ganger og vikl tråden rundt den for å feste den. Gjenta det hele med en gang til med alle de andre kantene. Klipp nå ut mange ullstykker. Lengden bestemmer du selv, avhengig av hvor høyt teppet skal være. Ull tilbys også ferdigskåret, men er da litt dyrere.

Knytt teppet

teppe-gjør-det-selv-hjemmemøbler-idé-dørmatte

Ved hjelp av knutekroken kan du deretter feste de enkelte ulltrådene til malen. Ikke gjør en feil om å lage tepper selv. Forresten, følg instruksjonene. Når du har nådd ønsket bredde på den første stripen, fortsetter du med neste farge. Tell stingene på den første stripen for å gjøre alle stripene i samme bredde. Det er et tidkrevende prosjekt igjen, men det er garantert verdt det!

DIY teppeveving

teppe-gjør-det-selv-stil-hippie-boho-elegant-dekorasjon-pute-gyngestol

I stedet for å knute og knute, kan du også lage et vevd teppe selv av stoff. Denne varianten er kanskje ikke like tidkrevende som de to forgjengerne, men den er like billig. Du trenger omtrent 4 meter svart stoff. Bredt stoff er best. Få deretter et hvitt stoff, som du trenger i overflod, samt trebånd for å bygge en ramme av, spiker, saks, linjal og blyant.

Lag en dekorasjon selv av stoff

Lag-ditt-eget-teppe-bare-tinker-dekorere-møblering

Monter først rammen slik at du kan lage teppet selv. Fest spiker til de kortere stripene i en avstand på omtrent en centimeter fra hverandre. For eksempel ble 66 spiker brukt på hver side. Klipp deretter ut strimler av det hvite stoffet som vist. Bredden skal være ca 2,5 cm. Resultatet er et sikksakkmønster som gjør konstant knyting av individuelle strimler unødvendig. Fest den ene enden til den ytterste spikeren, stram stripen på den motsatte spikeren, og trekk den deretter ned igjen. Gjenta dette til stripen er oppbrukt. Du trenger kanskje en annen hvit stripe.

Sett svarte aksenter

teppe-gjør-det-selv-svart-hvitt-veving-instruksjoner-diy

Klipp deretter ut en slik stripe fra det svarte stoffet, slik at du kan lage teppet selv. Du begynner deretter å tre denne på den hvite stripen, slik at det skapes et vevemønster: først over en hvit stripe, deretter under den neste, igjen over den tredje, under den fjerde og så videre. I begynnelsen og slutten knytter du den svarte stripen så tett at du får ganske utkant. Du kan også legge til utkant helt på slutten. Lag noen få rader som dette, og la igjen noen igjen for å lage et stripet mønster.

Designmønstre

teppe-gjør-det-selv-skandinavisk-stil-design-eames-gyngestol

Med litt fantasi og uttrykk kan du lage et stort utvalg av mønstre når du lager teppet selv. En mal kan være veldig nyttig her. Tegn eller skriv ut et mønster eller motiv på et stort ark og legg det i rammen. Veksle fargene på malen deretter.

Rundt teppe laget av tau

Lag-dine-egne-tepper-design-ditt-bad-hall-godt-humør-interiør-design

Selvfølgelig kan du også lage et rundt teppe selv. Igjen, du trenger ikke mye materiale for denne originale ideen. Du kan også velge dem individuelt, avhengig av hva som passer deg best. For å lære hvordan du lager dette teppet, se guiden nedenfor.

Materialer til DIY -teppet

Lag-ditt-eget-teppe-materialer-tau-bobble-bånd-snor

Tau i forskjellige farger, boblesnor og dusker ble brukt til eksempelteppet. Slik at du kan lage teppet selv, trenger du også papp, tråd, linjal og saks. Før du kan begynne å veve, må du forberede papp. Skjær dem ut i form av en sirkel eller kjøp dem i denne formen med en gang.

Lag et hvilket som helst mønster

Lag-din-egen-teppe-instruksjoner-grunnleggende-sol-motiv-stråler

Strekk flere tråder på papp fra midten til utsiden. Sluttresultatet skal minne om solstråler. Avstanden til hver tråd skal være den samme. For å gjøre dette kan du tegne linjene på forhånd med en linjal og blyant. I prinsippet fungerer det hele som å kutte en rund kake. Først kuttet i to, deretter kvart, åttende og så videre. Du vil nå bruke dette produktet til veving når du skal lage teppet selv.

Tråd tauene

Lag-din-egen-teppe-vev-rund-matte-sirkulær

Start nå igjen på senterpunktet for å lage teppet selv og jobbe deg utover. Vikle det første tauet i en sirkel på pappet. Fortsett som med stoffteppet ovenfor. Først over garnet, så under, så over og så videre. Når du har fått nok av den første fargen på tauet, bytter du til den neste. Rekkefølgen spiller ingen rolle. La fantasien løpe løpsk.

Fullfør teppet

Lag din egen inspirerte teppe

Gjenta nå disse trinnene for å lage teppet selv til du har nådd slutten. Knyt en tett knute for å forhindre at det siste tauet løsner. Du kan deretter feste dusker, frynser eller pomponger til kanten for å skape en interessant finish.

Previous Post
Luksuriøs transport for babyer – Porsche “P’4911” barnevogn
Next Post
Lag en påskekurv av papir – 3 håndverksideer for barn og voksne med og uten fletting