15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Brett konvolutter i forskjellige størrelser og former – 12 DIY -ideer

Tinker-konvolutt med ideer-instruksjoner-former-diy-fargerik-gave

Alle kommer garantert til å glede seg over et ekte brev som er godt pakket inn i en fin konvolutt. Men konvolutter er ikke bare egnet for bokstaver. Kort, bilder, penger og andre ting kan også gis bort i den. Og denne typen emballasje er enda vakrere hvis den også er hjemmelaget. Du vil bli overrasket over hvor enkelt det er å brette en konvolutt selv. For å bevise det for deg har vi satt sammen noen gode instruksjoner som du kan bruke til å lage en konvolutt i forskjellige former og størrelser. Finn den perfekte modellen for dine behov!

Liten konvoluttfold i form av en blomst

tinker konvolutt-blomst-print-mal-cut-strips

Du kan brette denne originale konvolutten med hvilken som helst papirtype. Dette kan være enkelt håndverkspapir, men også papp eller innpakningspapir. Du finner en mal for å lage en konvolutt med denne formen hvis du følger lenken på slutten av artikkelen. Avhengig av hvilken papirtype du vil bruke til konvolutten, kan du skrive ut malen på vanlig papir, klippe den ut og deretter overføre den til konvoluttmaterialet eller skrive den ut direkte på det respektive papiret. De stiplede linjene viser hvor de skal brettes.

Tinker-konvolutt med skjemaer-interessant-mal-trykk

Du kan også få originale konvolutter med geometriske former. På denne måten kan en visuelt tiltalende konvolutt lages selv fra en sirkulær form. Du bestemte størrelsen ved hjelp av sirkelens diameter, slik at det i prinsippet ikke er noen grenser for deg her. Du finner også en mal for dette på slutten. Men ideen blir raskt laget selv uten en mal: Tegn en sirkel av hvilken som helst størrelse med et par kompasser og tegne deretter en likesidet trekant med en linjal, hvis punkter er på kanten av sirkelen. Sidene i trekanten er brettelinjene.

Tinker-konvolutt med trekant-sirkel-blomst-rektangel-firkant

En uregelmessig og abstrakt form er også veldig attraktiv og kan vurderes hvis du vil pakke en bestemt gave på en interessant måte. Bare brett papiret tilbake der den stiplede linjen indikerer og modellen er klar. Virkelig original, ikke sant?

Design og dekorer en konvolutt til jul – 15 ideer å etterligne

Åpen når du lager bokstaver selv – 22 kreative emner og ideer

Håndverk med papir – lag flotte konvolutter, bokomslag og bokmerker

Brett konvoluttene ut av sirkler

Tinker konvolutter-kutt-lim-sirkler-lett-tinkering-instruksjoner

Klipp ut flere sirkler av samme størrelse fra solid papir, og du kan brette en så interessant konvolutt. De enkelte sirklene overlapper hverandre, men brettes en gang i midten før de limes sammen. Denne foldelinjen fungerer også som en guide til hvor sirklene skal overlappe hverandre. I prinsippet danner linjene en firkant. Bare sett sammen sirklene for nå. Fest dem deretter på plass med litt lim. De andre halvdelene av de sirkulære formene brukes til å lukke. Bruk lim igjen for dette eller, enda bedre, et fint bånd som du knytter i en sløyfe.

Lag en konvolutt med et hjerte

Konvolutt-tinker-klassisk-firkantet-hjerte-lim-dekorasjon-fargerikt-håndverk-papir

For denne konvolutten starter du med et firkantet stykke papir i hvilken som helst farge. Hjørnene er brettet innover og skal overlappe litt i midten av torget. Brettet blir spesielt rett hvis du bruker en linjal. Nå kan du fylle konvolutten slik du vil. Den lukkes enkelt med papirhjerter som du limer på midten der hjørnene krysser hverandre. Den beste måten å få dette på er med et slag eller en selvlaget mal. Selvfølgelig kan du også velge et annet motiv avhengig av anledningen.

Hvordan brette en konvolutt fra en hjerteform?

konvolutt-tinker-hjerte-form-romantiske-venner-slektninger-emballasje-gave

Dette er også en interessant hjertekonvolutt. Selve konvolutten har en hjerteform. Hvis du vil lage denne konvolutten, trenger du en sjablong. For å gjøre dette, bretter du et stykke papir i to. Langs brettet trekker du et halvt hjerte og skjærer det ut. Hvis du utfolder det nå, får du et jevnt hjerte. Du vil nå bruke denne malen til å overføre hjertet til farget papir for å lage din egen konvolutt. Du kan også bruke teknikken for sjablongen for det valgte papiret, forutsatt at det ikke er for stramt å brette.

Brett deretter hjertet igjen som vist i instruksjonene. Først når gaven åpnes, finner mottakeren ut hvilken interessant form den vakre emballasjen faktisk har.

Håndverksidé uten lim

konvolutt-tinker-valentinsdag-jubileum-hjerte-form-leken

Ikke mindre imponerende er denne ideen som du kan bruke til å lage en konvolutt. Vil du lage en konvolutt selv uten lim? Da er denne varianten perfekt. Den har en klassisk firkantet form. Det spesielle er nedleggelsen. Den øverste klaffen limes ikke bare til selve konvolutten. I stedet hektes sidehjørnene sammen og danner på denne måten et lite hjerte. For dette formålet, skriv ut følgende mal, som du også kan bruke som mal, og klipp den deretter ut.

Lag konvoluttmal kvadratisk hjertekrok-original-lett-gjør-selv

De stiplete linjene er igjen områdene der bretting utføres. Brett først toppen og i hjørnet nederst innover. Deretter bretter du bare det venstre hjørnet til høyre og det høyre hjørnet til venstre. De halve hjerteformene som venstre og høyre hjørne er utstyrt med snitt, som du deretter ganske enkelt kroker inn i hverandre. Og konvolutten er allerede godt lukket.

Brett den rektangulære konvolutten

konvolutt-tinker-tie-cord-nit-tutorial-green-paper

Det interessante med dette eksemplet er også måten konvolutten er forseglet på. Ved hjelp av nagler er knapper laget av papir, som deretter bindes sammen med fargerik ledning. Bruk sterkere papir når du lager denne konvolutten og klipp ut figuren som vises. Klaffen for lukking og området på konvolutten under er deretter utstyrt med naglene. I stedet for papirsirkler kan du også velge andre former, som du deretter fester med naglene.

Klaffen du lukker konvolutten med trenger ikke nødvendigvis å være rett. Du er velkommen til å designe en bølget kant eller en i vintage stil som minner om blonder. Det kan også være pent designet med forskjellige dekorative elementer som rhinestones, washi tape, tekstiler eller klistremerker. I prinsippet kan du la fantasien løpe løpsk her.

Envelope-tinker-tie-ideas-inspiration-diy-cord-pattern

Du kan også lage noe pent med ledningen du bruker til å knytte. Dette trenger ikke nødvendigvis bare å vikles rundt “knappene” (du kan også sy ekte knapper på konvolutten i stedet for naglene). Du kan lage et kryssmønster eller andre former. Bare eksperimentere.

Lag en konvolutt – Instruksjoner for rektangulært papir A4

konvolutt-tinker-rektangulær-blå-mønster-diy-idé

Hvis du vil lage en konvolutt i A4 -format eller en annen rektangulær form, er denne ideen en fin måte å bruke papiret på uten å kutte. De fire sidene er ganske enkelt brettet interessant som vist i instruksjonene. Denne konvolutten er en fantastisk måte å gi bort gratulasjonskort eller penger og å presentere stilig emballasje i stedet for den vanlige og kjedelige hvite konvolutten.

Lag konvolutter ved å redesigne dem

konvolutt-tinker-tinker-idé-slips-kontor-gave-transport

Du trenger ikke nødvendigvis å begynne på nytt hvis du vil lage en original konvolutt. I stedet kan en ferdig en brukes, som enkelt kan redesignes etter ønske. Slik ble disse unike slipsomslagene laget. Konvoluttene du har lagt ut blir først forseglet som vanlig. Skjær deretter opp en av kortsidene.

Den samme siden blir deretter litt snittet på siden av konvolutten som ikke er på lukket. Brett de to klaffene ned i en vinkel for å etterligne kragen på en skjorte. Til slutt skjærer du ut et slips fra farget papir og limer det under kragen du har laget selv. Hvis du lager en konvolutt til et kort eller annet innhold som ikke glir lett ut, kan du enkelt lage en modell som ikke forsegler.

Original origami – lag en konvolutt av papir

konvolutt-tinker-origami-video-instruksjoner-bretteinstruksjoner

Det er ganske mange origami bretteinstruksjoner for forskjellige dyr, og du har kanskje allerede prøvd noen av dem. Men andre figurer er også mulig med japansk kunst, inkludert slike unike og vakre origami -konvolutter. Lim er ikke nødvendig for disse instruksjonene. Alt brettes enkelt. Du kan se nøyaktig hvordan i den følgende videoopplæringen.

Lær ide

konvolutt-tinker-penger-gave-innpakning-idé-gratulasjonskort

Andre materialer enn papir kan også brukes hvis du vil lage en konvolutt. I tillegg til filt og til og med skumgummi, er skinn spesielt egnet. Syntetisk skinn er like egnet og tilbys i forskjellige farger og til og med med mønstre og motiver, slik at noe passende raskt kan bli funnet.

konvolutt-tinker-lær-instruksjoner-nagle-stoff-original

I tillegg til lær eller stoff, trenger du også en nagle som er egnet for tykkelsen på læret. En ferdig konvolutt brukes igjen som mal. Brett ut dette og legg det på baksiden av læret. Spor omrisset, og klipp deretter ut formen. Deretter bretter du hjørnene (unntatt den øverste) sammen igjen, men denne gangen med skinnet. Fest dem sammen med naglen og lag et hull i det øverste hjørnet. Dette hullet legges deretter på naglen for å forsegle konvolutten.

Blomsterkonvoluttmal her.

Mal for konvolutt fra en sirkel her.

Mal for abstrakt bretteide her.

Previous Post
Er Acai Berry Body Detox og vekttap skadelig?
Next Post
Lag søte kastanjedyr med disse 14 kreative håndverksideene for store og små