15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner

Tre er et av de mest populære materialene du kan lage mange vakre ting av. Utformingsalternativene er mange! Barn kan også glede seg over å jobbe med tre og designe vakre figurer, dekorasjoner og gjenstander under oppsyn av en voksen.

Trebearbeiding med barnidéer-barneskole-penn-holder-design-mann

I dag skal vi gi deg noen enkle ideer Treverk med barn, som er enkle å lage med de riktige verktøyene.

Jobber med barn i barnehagen

Treverk med barn ideer-barnehage-kuber-maleri-tårn-bygging

Mindre treverk med barn – det er selvsagt et fleksibelt begrep. Noen av prosjektene kan gjøres med en liten verktøykasse, andre krever litt mer manuell ferdighet. Små barn i barnehagen kan for eksempel male treblokker som de vil og bruke dem til å finne opp sine egne design. Blokker og søyler er spesielt gode for å bygge tårn.

Enkelt treverk med barn

treverk-barn-ideer-gutter-småbarn-racer-biler-knapper-trepinner

Treklemmer er et ideelt materiale for håndverk for barn fordi de er veldig allsidige i mulige bruksområder, men enkle å jobbe med. Fordelen er at de er rimelige og også laget av et naturlig produkt. Spesielt små gutter ville ha det gøy med treklippbiler.

Lekehjørne i barnehagen

treverk-barn-ideer-racer-biler-spor-washi-tape-gulv

For å lage disse kule racerbilene trenger du treklemmer, maling eller washi tape, store knapper, tannpirkere, lim og dekorative sugerør. Tannpirkere brukes for å la dekkene spinne. En god idé ville også være denne racerbanen på gulvet, som ganske enkelt er laget med washi -tape.

Tinker med kryssfiner & dekorere – 10 flotte DIY -ideer å etterligne

Håndverk med tre – 7 ideer med instruksjoner for hver sesong og alle aldre

Tinker med resirkulert tre for unike dekorasjoner til jul

Tinker seilbåter i tre med små barn

treverk-barn-ideer-seilbåter-drivved

Tinkering en seilbåt med barn er perfekt aktivitet for varme sommerdager. Hvis du tar barnet ditt en tur i skogen, kan du ta en titt rundt og se om du kan finne noen fine grener som kan brukes til en seilbåt. Drivved er også ideelt.

enkel instruksjon for seilbåt

treverk-barn-ideer-småbarn-enkle-instruksjoner-seilbåt

En ramme lages først av fire trebiter, deretter limes de andre på plass. Masten stikkes deretter inn i skipets skrog og limes. Seil, flagg og livbøye er kuttet ut av byggepapir. Barnet kan også tegne morsomme flagg på farget papir ved hjelp av fargestifter.

Pinnsvinpennholder av tre

Treverk med barn ideer pennholder pinnsvin arbeider med barn tre barneskole

En ny pennholder til skolen er en god idé for trearbeid med barn. I stedet for å lage en eske til pennene, kan du sage et pinnsvin. Du kan laste ned og skrive ut malen for dette. Du kan selv bestemme dimensjonene til pinnsvinet ditt. Du kan bruke følgende dimensjoner: 10 cm høy / 15 cm bred / 50 mm tykk.

Mal pinnsvin for treverk med barn

treverk barn ideer mal tinker med tre pinnsvin penn holder

Pinnsvinets pigger representerer de fargede pinnene. Sørg for at borekronen samsvarer med størrelsen på pinnene. Et 19/64 mm hullsagfestet ble brukt her. Hullene mot kanten kan bores litt dypere enn de i midten, ettersom pinnsvinskonturen er litt høyere i midten. Det ble boret 12 hull. Deretter må alt slipes fint og belegges med klar lakk.

Treverk med barneskolebarn

Treverk med barn-ideer-pennholder-mors dag-gave-bilder fungerer med barn tre barneskole

Hvis du ikke har en sag eller en passende mal, men bare har et hullbor, er trebiter perfekt for enkelt treverk med barn. Familiebilder kan også limes på sidene av trekuben. Den perfekte gaveideen til morsdag!

Lite treverk med barn – instruksjoner 

treverk-barn-ideer-pennholder-barneskole-terninger

Tegn et rutenett med 16 felt på toppen av trekuben. Bor et vertikalt hull på 5 cm dypt i hvert kryss. Boretykkelsen skal være litt tykkere enn pinnene. Slip trebiten forsiktig. Nå kan barna male den ene siden av terningen eller alle fire. Pennholderen gni deretter med bivokspolering.

Halloween -figurer laget av lameller

treverk-barn-ideer-halloween-dekorere-male-trebjelker

Avsagde og malte brett kan brukes til å lage flotte sesongdekorasjoner for uteområdet. Også veldig lett å bygge. For å forhindre at brikkene faller, festes de på et horisontalt brett.

kreative trepynt til jul og vinter

Treverk med barn-ideer-jul-trelameller-maleri-hagedekorasjon

Når trelamrene er kuttet i størrelse, kan de dekoreres som du vil. Frankenstein, spøkelser, Jack-O-gresskar og mumier er spesielt populære motiver på Halloween. I julen kan du trylle frem snømenn, pingviner, rein og grantrær.

enkelt treverk til jul

treverk-barn-ideer-tråd-treskiver-smårolling

Med små runde dekorative skiver laget av tre, kan vakre juletre -anheng også tinkeres med barn. I noen år nå har disse treskivene eksistert overalt og i mange forskjellige størrelser. Disse små tredelene kan brukes på mange måter!

Selvlaget juletrepynt fra treskiver

Treverk med barn ideer-jul-tre-skiver-tråd-stjerner

Du trenger en liten borekrone for å bore hull i treskiven og bruke dem til å lage et hvilket som helst mønster. En farget ulltråd tres deretter gjennom hullene for å understreke mønsteret.

Anheng laget av tre

treverk-barn-ideer-smykker-jente-halskjede-tre-anheng

Disse dekorasjonene laget av treskiver er flotte for å gi bort og tilbyr mange designalternativer. Du kan lage abstrakte mønstre eller veldefinerte former som hjerter og stjerner. Du kan overlate beslutningen til barna.

Ulltråd i forskjellige farger

treverk-barn-ideer-smykker-kjede-anheng-tre-skive-tråd

Hvis hullene er veldig små, kan du bruke en nål til å hjelpe. De fine motoriske ferdighetene, fingerferdigheten og tålmodigheten til barn blir trent ved tråden og bindingen.

Tinker trådbilde med traktormotiv til barnehagen

Treverk arbeider med barn ideer veggmaleri tråd bilde traktor

Trådbilder er igjen en god idé for enkelt treverk med barn og kan enkelt individualiseres. Du kan enkelt lage vakre motiver og bokstaver med spiker, hammer og mye tråd.

Lag et bilde med tråd og nåler

Treverk med barn spiker bare ideer med tråd

For dette prosjektet trenger du en mal, et trebrett, hammer og spiker, tråd, saks, maling og pensel, penn, pinsett og lim. En naturlig treskive kan også danne grunnlaget for kunstverket ditt. Det kommer an på hvilken stil du vil ha.

Hammer i spiker

treverk barn ideer trådbilde lag deg nåler

Først må du male tallerkenen i fargen du har valgt, gjerne to ganger, slik at den dekker godt. Merk hjørnepunktene der du vil sette neglene. Plasser malen på midten av brettet og begynn å kjøre i neglene.

La alle neglene stikke ut ca 1 cm

treverk barn ideer trådbilde barnerom deco

Sørg for at alle er i samme høyde. Riv nå malen av brettet. Du kan fjerne resten av papiret med en pinsett.

Traktoren kan allerede sees

treverk-barn-ideer-tråd-nåler-bilder

Vikle tråden rundt

treverk-barn-ideer-barneskolen-kunst-tråd-nåler

Nå begynner du å strekke trådene. Det er best å starte på den ene siden og knytte tråden tett. Deretter går tråden rundt hver spiker og reproduserer først og fremst konturene til motivet.

Trådmønsteret er ferdig!

treverk-barn-ideer-gutter-nåler-tråd

Med limet kan du enkelt fikse et par noder. Etter at du er ferdig med konturene, kan du ganske enkelt fylle ut motivet med fargede tråder som du vil. For eksempel ble to forskjellige tråder brukt til denne traktoren: svart for dekkene og svart -hvitt for traktorens førerhus.

lære pyrografi til barn

Treverk med barn ideer-pyrografi-lære-mal-tegning

Et annet interessant alternativ for kreativ design er det gamle håndverket av pyrografi. Eldre barn kan prøve denne teknikken og brenne vakre motiver på treoverflaten. Med en elektrisk drivstoffstang (ligner et loddejern) kan motiver forkulles noen steder og dermed svertes.

Motivet kan tegnes på treplaten med blyant, eller det kan påføres ved hjelp av karbonpapir. Plasser designet på karbonpapiret og spor konturen med en penn med en fast spiss.

Brenn et motiv på treoverflaten

treverk-barn-ideer-loddejern-pyrografi-trepanel

Ideelt sett bør gjenstander laget av ubehandlet tre brukes. Hvis overflaten er lakkert, bør den fjernes ettersom røyken som dannes under forkullingen av treverket er helseskadelig. Koble drivstoffstangen til strømmen og vent til spissen blir rød. Juster temperaturen til treverket du bruker. Hvis det er for sterkt, blir treet svart og røyker for fort. For lite varme ville ikke sette et sterkt nok merke.

Pyrografi med maling 

treverk-barn-ideer-veggmaleri-trepanel-pyrografi-nybegynnere

Det finnes alle slags tips for drivstoffstangen, men den universelle spissen vil gjøre for nybegynnere. Du kan bruke den til å lage linjer, kurver, punkter og nesten alt. Spissen holdes vanligvis mellom tommelen og pekefingeren som en blyant. Du kan også leke med forskjellige temperaturinnstillinger for å få fargenyanser.

Lag en dukkeseng

treverk-barn-ideer-jente-dukke-seng-enkel-konstruksjon

Å bygge en dukkeseng med barn er ikke vanskelig i det hele tatt! Ingen saging, ingen spesialverktøy eller treforbindelser kreves her. Du kan spare penger med denne gjør-det-selv-konstruksjonen, og du får et virkelig godt leketøy i tre.

Lag en dukkeseng av enkle trematerialer

treverk-barn-ideer-enkle instruksjoner-runde hodeklemmer-spisepinner-iskrempinner

Du trenger fire runde hodepinner (også kalt amerikanske trepinner), fire spyd eller trepinner, 6 – 7 ispinner og lim. Denne enkle konstruksjonen er stabil og holdbar

Sengeramme laget av runde hodeklemmer, trespatler og spyd

treverk-barn-ideer-dukke-seng-enkle instruksjoner-tre spatler-spisepinner-runde-hode-klemmer

Ved liming er det viktig å trykke delene sammen til trelimet har tørket gjennom. Du må fortsatt sørge for at sengen ikke blir skjev, men at delene av sengen som møter hverandre er vinkelrett på hverandre.

Sofa og seng i ett med matchende tilbehør

treverk-barn-ideer-dukke-seng-sofa-instruksjoner

Så snart dukkesengen er klar, bør du også sy matchende dukkeseng. En pute, en dyne og en madrass fullfører helhetsbildet. Hvis det er plassert flere puter på langsiden av sengen, lages en komfortabel dukkesofa.

Lag tre dukkemøbler selv

treverk-barn-ideer-dukke-møbler-hytte-rustikk-tinkering

Ekte massivt tremøbler bør ikke mangle i alpestil. Dekorer dukkehuset med et rundt spisebord i trestammen og mini-stoler med grenrygg. Tynne treskiver fungerer også som tallerkener her.

Ha det gøy med barna dine, og fremkall dekorative og praktiske gjenstander av det naturlige materialet tre.

Previous Post
12 vitenskapelige eksperimenter for barn – enkle og interessante DIY -spill med vann og fysikk
Next Post
Lag ditt eget teppe for et elegant interiør – 4 instruksjoner