15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Heklehatt – hekletips og instruksjoner for nybegynnere

Heklet beanie rød bare gjør det selv

En vinterhue må ikke bare være funksjonell, men også vakker og matche din personlige stil. Har du noen gang lagt merke til heklehattene? Du kan hekle dem enkelt og etter din egen smak. Selv om du aldri har strikket eller heklet, er det ikke vanskelig å lære i det hele tatt. Du trenger ingen spesiell kunnskap for dette, og det er også en fin måte å bruke tiden på. Kanskje vil hatten ikke være perfekt i begynnelsen, men ikke bli motløs. Øvelse gjør mester. I det følgende presenterer vi nyttige tips og grunnleggende instruksjoner for heklehatter. Etter at du har laget en eller to ensfargede hatter selv, kan du prøve andre fargekombinasjoner og legge til en bobble hvis du vil.

Heklehatt: nødvendig tilbehør

Hatt hekletilbehør heklenål garnull

Du kan finne alt du trenger for å hekle en lue i ullbutikken eller bestille den på nett: ull i hvilken som helst kvalitet og farge, en passende heklenål, en nål for sytråd og en liten saks. For en vinterhue og andre vinterprodukter som skjerf, hansker og tepper, er et strikkegarn med ullinnhold best. Merinoull er bearbeidet til et garn med polyakryl (vanligvis 30% til 70% eller 50% til 50%). Den er preget av god prosessering og høy kvalitet. Ulltråd er egnet for heklenål 6,00 mm – 10,00 mm og kan vaskes forsiktig på 30 grader. En heklenål i størrelse 6,0 regnes som universell. Jo sterkere nålen er, desto tykkere kan strikkeullen være. Hvis du vil strikke løst eller løst, bruk en heklenål i størrelse 9 eller 10.

Heklehatt heklehattestørrelse

For en middels hodeomkrets (52-60 cm) kreves det rundt 150 g hekletråd. Hvis du vil legge en bobble til den selvlagde hatten, trenger du 50 g garn. Avhengig av om du hekler for tett eller for løst, kan informasjonen om antall masker i mønsteret og det nødvendige garnet i mønsteret variere. Det er derfor alltid lurt å gjøre en strikketest først. Du hekler en firkant med en høyde og bredde på 10 cm. Hvis disse stingene og radene samsvarer med informasjonen i instruksjonene, kan du stole på dem hundre prosent. Ellers må du tilpasse måten du jobber på. For å lage en enkel modell av heklehatt selv, trenger du mellom 1,5 og 3 timer for nybegynnere. Det tar ytterligere 30 minutter å lage en bobble. Hvis du aldri har strikket eller heklet, må du lære deg noen begreper og grunnmasker på forhånd.

Heklehatt for nybegynnere: håndstilling

Tips til heklehatt for håndholdning

Har du aldri heklet? Da aner du kanskje ikke hvordan du holder i heklenålen og tråden. Høyrehendte mennesker holder vanligvis heklenålen i høyre hånd, og venstrehendte-i venstre. Det er to måter å holde heklenålen på: nedenfra som en penn eller ovenfra som en skjærekniv. Tråden vikles rundt pekefingeren på den andre hånden en eller to ganger og ledes på denne måten. Spenningen i tråden eller ved hekling må være jevn slik at maskene blir fine og jevne.

Heklehatt for nybegynnere

Heklehatt grov maske grå ull vinterhatt

Hekling er en av de enkleste håndverksteknikkene. I motsetning til strikking er det alltid bare en løkke over nålen når det hekles, og håndteringen er lettere. En luftmaske fungerer som grunnlag for et hekleverk. Når du hekler en lue, formes den til en rund form, og ved å øke maskene jevnt fortsetter du å hekle rundt til du har en så stor sirkel som omkretsen på hodet. Da øker du ikke flere masker, men fortsetter å hekle til luen er stor nok.

Kjettingnett

Heklehue nybegynnerinstruksjoner med kjedemaske

Grunnlaget for hver enkelt hekling som skal hekles senere er en luftmaske. For det første bindes ikke en løkke for tett rundt heklenålen. For den første luftmasken flyttes nålen fra venstre til høyre rundt tråden, og den skal deretter plasseres over nålen. Dette kalles en konvolutt. Nå trekker du tråden gjennom startsløyfen og det dannes en V-formet løkke, som faktisk er den første luftmasken. For en annen luftmaske hentes tråden med et nytt omslag og trekkes gjennom den eksisterende løkken på pinnen.

Solid mesh

Heklehatt heklehue vinterhatt sleber make bobble

En hekle begynner med et tilsvarende antall luftmasker. Etter den siste luftmasken legges det til en ekstra eller en spiralkjedesøm. Deretter settes nålen for den første enkeltheklen inn i den andre luftmasken, og det skal være to løkker under nålen. Deretter får du tråden med en konvolutt og drar den gjennom luftmasken. Det skal være to løkker på nålen. Deretter får du tråden med en konvolutt og drar den gjennom de to løkkene. Nå er den første enkeltheklingen ferdig. Så du strikker en enkelt søm i hver luftmaske.

Heklehatt for nybegynnere: hekle rundt

Heklet lue nybegynner rund hekling

De enkleste modellene av heklehatter startes ovenfra med 4 luftmasker, som lukkes i en sirkel. For å gjøre dette trekkes tråden inn i den siste luftmasken og deretter gjennom løkken på nålen. Begynnelsen og slutten er nå koblet sammen. Deretter begynner du å hekle runden utover. For den første runden legger du opp to luftmasker, sett alltid den andre luftmasken fra nålen og hekler enkeltmasker. Til slutt opprettes en liten masksirkel.

Heklehue nybegynnerinstruksjoner runde hekletips

Legg opp ytterligere to luftmasker for den første halve dobbelheklen i den første luftmasken. Deretter legger du en konvolutt på nålen. Deretter syr du inn i neste luftmaske i stingcirkelen og trekker tråden gjennom. Det skal være tre løkker på nålen. Nå får du tråden igjen og trekker den gjennom alle tre løkkene på nålen. Den første halvdelen med dobbel hekling er ferdig. For heklede hatter kan du bruke dette prinsippet til å hekle halv dobbel hekle i runden. Hattens runde form skapes ved å øke masker eller dobbelhekler jevnt i runden. Det er bare et lite hull i midten.

Hvordan hekle en lue for nybegynnere: enkle instruksjoner

Heklehue heklehueinstruksjoner kantender

Du begynner å hekle hatten ovenfra. Legg først opp 4 luftmasker. Lukk disse i en sirkel og hekle en halv dobbel hekle i første maske etter heklenålen og deretter hekles en omgang til med halv dobbel hekle. Deretter hekles en halv dobbel hekle i hver luftmaske i startringen, så du bør ha totalt 11 halve dobbelhekler. På andre omgang dobles hver annen maske – hekle 22 halve dobbelhekler. På tredje omgang dobles hver tredje maske – 29 halve dobbelhekler. I den fjerde omgangen – dobbelt hver syvende maske – 33 masker. I den femte omgangen dobler du hver åttende maske – 37 masker, eller hvis du ikke trenger å øke mer, er det bare å fortsette å arbeide 33 halve dobbelhekler. I sjette til tiende runde fortsetter du å hekle uten å øke. Til slutt snur du hatten og det hekles en runde med enkel hekle rundt hele hatten. Hattens bredde korrigeres avhengig av om du har heklet de siste enkeltmasker eller løst. Trekk i den ferdige hatten for å prøve den, og sy deretter trådene diskret på innsiden. Hvis du ønsker det, kan du sy en bobble på hatten. Her presenterer vi enkle instruksjoner for innpakning av bobbler.

Å pakke inn en bobble: instruksjoner

Heklehatt heklehue grovmaske bobble

Enten det er en selvheklet lue eller en vanlig lue, kan hver hatt dekoreres med en vakker bobble. For å lage dette trenger du et lite stykke solid papp, skarp saks og en nål med et stort øre. Det er best å bruke den samme tråden som for hatten. I utgangspunktet er tynnere garn mer egnet enn tykke. Skjær nå ut to identiske skiver papp. Diameteren på skivene skal tilsvare ønsket pumpestørrelse. Skjær deretter et hull i midten av hver pappskive. Hullet bør være omtrent en tredjedel av den totale diameteren.

Heklehatt heklehue instruksjoner bobble

Legg nå de to skivene oppå hverandre og pakk dem med garn til hullet er fylt. Klipp deretter garnet langs ytterdiameteren. Før du fjerner pappskivene, trekker du en dobbel tråd i mellom og knytter den veldig tett. Fest den godt, og du kan bruke den til å sy boblen på hatten. På slutten trekker du av pappskivene og former boblen pent og jevnt rundt med spiss saks.

Hvordan hekle bobble hat selv instruksjoner

Det er spesielle bobblesett laget av solid plast som du kan bruke flere ganger. Det blir definitivt raskere og enklere. De består av to halvringe av plast som pakkes individuelt, deretter brettes og bindes. De to delene kan enkelt skrelles av og brukes på nytt.

Previous Post
Skjærebrett i marmor, plast eller tre for et sunt liv
Next Post
Arbeide med barn: 14 trebearbeidingsideer og enkle instruksjoner