15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag puter av kirsebærstein selv – 10 flotte og kreative ideer og forslag

Lag kirsebærsteinputer selv kanin-stoff-jute-grankegler-kanelstang-tau-rull-ører-potefyll

Det er alltid utmattende dager hvor du føler deg sliten og spent. Nakken gjør vondt og du føler deg ukomfortabel. I dette tilfellet kan varmeputer hjelpe og lindre spenning. Du kan også lage en kirsebærsteinpute selv, legge den på nakken og bare slappe av med den varme varmen og tenke på ingenting. Vi viser deg hvordan du kan lage en beroligende og varmende kirsebærsteinpute hjemme uten store anstrengelser.

Lag puter av kirsebærstein selv – søknad

Lag puter av kirsebærstein selv kurvkurv-stoff-rutete-serviett-lilla-kirsebærstein-tørket

Kirsebærsteinputene kan enten brukes til oppvarming som en varmtvannsflaske eller til kjøling som ispakkene fra kjøleskapet. Kjernene til kirsebærene er ideelle for en varmepute fordi de lagrer varmen i kjernen og sakte slipper den igjen. Legg kirsebærsteinputen i en plastpose eller eske i fryseren i minst 15 minutter hvis du vil bruke kirsebærsteinputen til avkjøling. Kirsebærgropene lagrer kulden og leverer den til ønsket sted.

Lag pærer av kirsebærstein selv – enkel å bruke

Lag kirsebærsteinputer selv rev-fylling-mikrobølgeovn-oppvarming-oppvarming-helbredende-fordelaktig-effekt

På noen få sekunder kan du varme opp din hjemmelagde kirsebærsteinpute. Bare legg den i mikrobølgeovnen i 50-90 sekunder, avhengig av størrelsen. Hvis du har noe i ovnen, kan du også utnytte restvarmen optimalt eller ved 80 grader varme puten innpakket i aluminiumsfolie i ca 10 minutter. Du er også velkommen til å varme den på den påslåtte varmeren eller peisen. Snu puten regelmessig slik at den blir jevnt varm og vær forsiktig så du ikke blir for varm, ellers brenner kirsebærgroene.

Lag instruksjoner for kirsebærsteinsputen selv

Lag kirsebærsteinputer selv bolle-metall-kirsebærstein-vask-vann-eddik-væske-fjern masse

Test alltid temperaturen før du bruker kirsebærsteinsputen, helst på innsiden av håndleddene. Å lage en kirsebærsteinpute selv er faktisk ikke så vanskelig. I tillegg til nok kirsebærstein trenger du selvfølgelig bare klut, nål og tråd. Hvis du har samlet kirsebærgroene selv, må du først rengjøre dem ordentlig og fjerne overflødig fruktkjøtt før du legger kirsebærgroene i puten.

Sy kirsebærsteinputer selv i hvilken som helst form

Lag puter av kirsebærstein selv sy-klut-fylling-svart-mønster-farget-varmende-kjøling-lite

For å gjøre dette, ta rent vann og kok opp kjernene i 10 minutter eller rengjør dem med eltebevegelser i vannet. La kjernene tørke godt ut, slik at de ikke får muggete eller ubehagelig lukt. Det er utallige former der du kan designe din kirsebærsteinpute. Enten firkantet, rektangulært eller trekantet, hjerteformet eller i form av et søtt dyr, kan du selv bestemme etter humøret ditt.

Egnet stoff for kirsebærsteinputer

kirsebærstein puter-lag-stoff-stykker-mønstret-bord-eske-kirsebær steiner-kjøling-oppvarming

Hvis du lager kirsebærsteinputer selv, må du klare deg uten syntetiske fibre når du velger tekstiler. Bruk 100% bomull eller lin til puten din. Hvis du bare vil bruke din egenproduserte pute som kjølekompress, kan du også bruke kunstig vev. Rester av stoff, bukseben, juteposer eller kjøkkenhåndklær kan brukes som materiale.

Lag puter av kirsebærstein med bare noen få materialer

Kirsebærsteinputer-lag-selv-sy-brett-fyll-beholder-kjerner-bord-mann-nål

Velg et mønster og klipp stoffet til den størrelsen du ønsker. Hvis du har bestemt deg for en firkant, rektangel eller trekant og vil lagre et sytrinn, tar du et lengre stykke stoff og bretter det i to. Ellers skjærer du ut to halvdeler, snur stoffet innvendig og syr begge delene sammen på tre sider. Snu deretter posen til den finere siden av stoffet og fyll den halvveis med kirsebærsteinene. Til fyllingen trenger du 300-500 gram kirsebærstein, avhengig av formatet.

Bruk av kirsebærsteinpute

Kirsebærstein pute-gjør-det-selv-stor-liten-fylling-stoff-rutet-kirsebær-mønster-sateng-rød

Brett nå kanten innover og sy den så nær kanten som mulig. Hvis du vil, kan du sy en dekorativ søm rundt enden for hånd. Den beroligende varmen fra en kirsebærsteinpute løsner ikke bare spenningen, men lindrer også magesmerter og øre, hjelper mot revmatisme og varmer deg ganske enkelt. Når de er avkjølt, lindrer kirsebærsteinputer blåmerker, blåmerker eller tannpine.

Design puter i kirsebærstein i forskjellige størrelser og former

kirsebærstein puter-gjør-deg-rund-kantet-lavendel-kjerner-jute-initial-innskrevet-oppvarming-kjøling

Avhengig av den tiltenkte bruken kan du sy kirsebærsteinen i forskjellige størrelser. Miniputer i kirsebærstein er spesielt egnet for babyer eller småbarn, ettersom de er lette og knapt merkbare. Større puter kan for eksempel brukes som skulder- og nakkeputer.

Store puter av kirsebærstein med kamre for jevn varme

Kirsebærsteinputer-gjør-det-selv-vattert-kammer-nakke-smerte-kvinne-stoff-mønstret-stol

Spesielt med slike puter samles fyllet i ett hjørne. Sy ganske enkelt flere kamre slik at du kan bruke kirsebærsteinpute i full størrelse. Del den i vertikale, like store kamre, fyll det første kammeret slik at det er litt luft og sy overgangen til neste kammer. Fyll og forsegl de resterende kamrene på denne måten.

Myk varme for de aller minste

Kirsebærsteinputer-lag-deg-baby-gutt-jente-magesmer-varme-stjerner-rosa-blomst-stoff

Varmen fra kirsebærsteinputene kan utvilsomt gi en viss lettelse for flatulens og tre måneders kolikk. Legg den oppvarmede puten i vognen slik at babyen din er koselig og varm ute i vognen selv om vinteren. En lunken kirsebærsteinpute plassert på magen hjelper også på irriterende hikke.

Lag utstoppede kirsebærsteinputer selv

Kirsebærstein pute-gjør-det-selv-instruksjoner-sy-skjæring-ut-vatter-kirsebærstein-sjablong-brun-blå

Hva synes du om å sy en veldig individuell kirsebærpute i en søt dyreform selv? Ved hjelp av sjablonger laget av papp, som du prefabrikkerer og legger på stoffet, kan du klippe stoffet og lage en myk, søt kanin selv. Den lille kroppen er fylt med de varmende kirsebærsteinene, og hodet, ørene, potene og halen er fylt med myk bomullsull.

Lag en personlig kirsebærsteinpute

kirsebærstein pute-lage-barn-stoff-katt-knapp-fyll-fargerik-sy-blomster-prikket-myk filt

Cherry pit puten er også en søt kosete leketøy og ser bare søt ut på den lille babyhumpen. Har du venner eller slektninger som er nybakte foreldre? En personlig kirsebærsteinpute med barnets navn på er en flott gaveide.

Dyr kirsebærstein pute med separat fyllpute

kirsebær-stein-pute-lage-barn-dyr-stoff-fyll-bolle-glass-kirsebær-stein-oppvarming-flatulens

Hvis du vil lage en kirsebærsteinpute til babyen din selv, er det verdt å sy et mykt flanelldeksel som den faktiske kirsebærsteinputen er satt inn i. Så du kan vaske lokket igjen og igjen og tørke det raskt om nødvendig.

Originale varme kosedyr

kirsebærstein pute-lag-selv-bjørn-barnedeksel-stoff-farget-hvitt-fyll-kirsebær-stein-sy-fyll

Når det gjelder valg av dyrefigurer, er det selvfølgelig ingen grenser for fantasien din. Du kan enkelt og billig lage favorittdyrene dine av farget stoff selv med det riktige mønsteret. En bjørn, elefant, ugle, mus eller andre varme kosedyr er unike og individuelle og gir utvilsomt god søvn.

Kreative, håndlagde gaver 

kirsebærsteinpute-gjør-det-selv-individ-dyr-ugle-sy-filt-bolle-glass-kirsebærsteinfylling

La kreativiteten gå fri og, avhengig av anledningen, dekorere de selvlagde kirsebærsteinputer med forskjellige fonter, meldinger eller fine kallenavn. Sy for eksempel et fotballemblem og gi en ekte fotballfan en gave.

Lavendel i fyllet for en behagelig duft 

Kirsebærsteinputer-gjør-det-selv-sy-marihøne-stoff-grå-mønstret-individuelt-mykt-varmt-fyll

Selv med tekstiler med forskjellige motiver og litt fantasi, kan du lage vakre gaver til store og små som alle vil glede seg over. Du er velkommen til å legge tørkede lavendelblomster til putefyllet. Medisinplanten virker beroligende, og blandingen av varme og duft gir dobbel avslapning.

Lag kirsebærsteinputer selv på kort tid

Kirsebærsteinputer-lag-deg-sokker-mønstret-farget-tie-tight-fyll-ris-mais-spelt-varm

Hvis du ikke har symaskin, kan du klippe en bomullsdukpose i den størrelsen du ønsker og sette inn fyllet av kirsebærstein. Alt du trenger å gjøre er å sy opp den ene siden. Hvis det går veldig raskt, kan du lage en improvisert kirsebærsteinpute selv av en sokk eller en vaskeklut. Fest åpningen godt med tråd og nyt varmen.

Alternativer til kirsebærsteinsputen

Kirsebærsteinpute-gjør-det-selv-sy-introduksjon-nål-tråd-rull-ris-bolle-stoff-fylling-oppvarming

Varmeputer kan også lages med andre fyllinger, for eksempel riskorn, mais, spelt eller druefrø, raps eller linfrø. Disse naturlige fyllstoffene blir raskt oppvarmet, avgir varme i lang tid og er relativt lette.

Previous Post
Lære mens du sover – Hvordan hjernen lagrer viktig informasjon
Next Post
En herlig DIY borddekorasjon laget av vintreet