15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Broder julekort og lag fantastiske motiver med nål og tråd

julekortbroder enkle motiver grantrær

Har du ikke lyst til å kjøpe billetter i år som på en eller annen måte virker upersonlige? Deretter kan du lage julekortene selv og trylle frem virkelig kreative design. I dagens innlegg vil vi presentere en god idé for juleposten, som også tilbyr en god siste-minutt-variant. Broderte julekort er enkle å lage, ser spesielt effektive ut, og alt du trenger er papir, nål og tråd. I artikkelen avslører vi hvordan du kan brodere julekort selv og dekorere dem med vakre julemotiver!

Broderte julekort som en hyggelig overraskelse

julekort broderideer motiver for broderi

Hvis du planlegger å overraske familie og venner med flotte gratulasjonskort til jul i år også, så er det bedre å klare seg uten kortene fra butikken. Julekort som du har designet selv, ser ikke bare originale ut, de viser deg at du har brukt riktig tid for dem. Derfor anses et DIY -julekort fremdeles som en liten, personlig gave. Bare velg et passende motiv som du kan kopiere selv og dekorere årets gratulasjonskort med broderi!

Broder julekort: Slik fungerer det!

brodert julekort tinker nåletråd

Hvis du ikke har erfaring med broderi, bør du starte med enkle motiver. Med denne teknikken ser selv de enkleste motivene som stjerner eller snøfnugg veldig effektive ut. Slik kan du oppnå en virkelig stor effekt med bare en liten innsats.

materialer julekort broderi nål tråd stech syl

Hvis du vil brodere julekort og designe dem på en original måte, kreves følgende materialer:

  • blanke brettkort eller byggepapir i ønsket farge
  • tykk nål
  • Stikk nål
  • farget tråd, gjerne brodertråd
  • blyant
  • viskelær
  • Hersker
  • Mal (valgfritt)

stikk julekort hull prikker

Tegn først det valgte motivet eller mønsteret på foldekortet med blyant. Når det gjelder geometriske linjer, er det best å bruke en linjal. Legg det åpne kortet på en myk overflate eller et stykke papp. Stikk nå små hull langs mønsteret med stikknålen. Disse sikrer at du ikke river papiret mens du broderer.

brodering av julekort instruksjoner trinn

Hvis hullene allerede er hullet, velger du en passende farge på broderitråden, trekker den på nålen og knytter enden. Nå pierce innsiden av kortet og begynne å brodere mønsteret. Snu alltid maskene bakover for å lage et jevnt mønster på begge sider. Etter ferdigstillelse knytter du tråden på innsiden og dekorerer broderimønsteret etter ønske.

Broder julekort med abstrakte motiver

tinker julekort enkel idé broderi floss

Abstrakte motiver passer veldig godt til et moderne julekort. For eksempel kan du designe et juletre som en enkel likebent trekant. For en så enkel design trenger du ikke slå hele kortet med stikknålen. Bare ett hull i hvert hjørne er tilstrekkelig.

broderte julekort inne lager ideer

Siden designet blir tosidig på denne måten, kan du legge til en hyggelig eller morsom melding på innsiden. I stedet for knuter kan du også knytte sløyfer på innsiden slik at innsiden ser enda vakrere ut. Når det gjelder fargene, kan du enten bruke klassisk grønt, eller bruke en atypisk farge som blå eller gul.

Julekort pynter broderi tanntråd grantre snøfnugg

Hvis du vil brodere julekortet med abstrakte motiver, bør du ikke nødvendigvis gi hele kortet et stort motiv. Du kan heller designe flere små mønstre, for eksempel disse enkle snøfnuggene eller juletreet med korssting.

julekort bare broder ideer juletre rødt

De broderte julekortene kan selvfølgelig dekoreres ytterligere med noen elementer. Du kan også stemple en festlig melding som “God jul” på kortet eller skrive den selv. 3D dekorative elementer laget av papir eller annet materiale gir også gode designideer for kortene dine. For eksempel, hvis du har bestemt deg for et design med et juletre, bør du ikke nødvendigvis bruke broderi for å designe stjernen på spissen. Du kan heller lage det av et annet materiale og bare sette det på kortet.

Broder julekort med maler

tinker broderte julekort selv instruksjonsmal

Hvis du vil brodere helt spesielle motiver som gaver, julepynt eller bokstaver på julekortene dine, så kan en mal hjelpe deg. Du kan finne mange maler for julemotiver på Internett som du enkelt kan skrive ut og bruke til ditt håndverkprosjekt. Du bør skrive ut malen i et passende format slik at den passer på kortet. Deretter er det bare å plassere dem på kortet, sikre dem med foldback -klipp og stikke hullene i henhold til malen. Det bør definitivt være punkter på hvert punkt der to linjer møtes. Fjern nå malen og broder ganske enkelt mønsteret på kortet. For en enda vakrere effekt kan du bruke forskjellige farger for de enkelte elementene.

tinker julekort gran selv

Hvis du er god til å tegne, eller hvis du har bestemt deg for et enkelt motiv, må du bare tegne malen selv på et ark. Deretter kan det overføres til kortet som i eksemplet ovenfor og broderes med passende broderitråd.

abstrakte julekort form reinsdyr hvitt garn

Vakre motiver kan også lages med mer kompliserte sømmer, for eksempel korssting. Med en passende mal og litt abstrakt tenkning kan du også designe et julekort selv for dine venner eller familie.

gaveetiketter broderi nåltråd original

Du kan bruke samme metode for å brodere ikke bare julekort, men også gaveetiketter eller andre papirlapper med vakre broderimønstre. Enten et snøfnugg, en stjerne eller et grønt grantre, mulighetene er mange, og de ser alle veldig flotte ut.

Broder utførlige motiver på et julekort

brodering av julekort motiv grantre instruksjoner

Hvis du allerede har litt erfaring med broderi, kan du også prøve mer kompliserte design. For eksempel kan du designe et juletre fra flere små figurer som snøfnugg eller sirkler og lage et helt spesielt design for julekortene dine. Hvis designet ikke er synlig fra begge sider, kan du lime et passende stykke papir på innsiden. På denne måten ser ikke mottakeren feil eller hengende garn.

gran tre julkort broderi tråd nål

Selvfølgelig kan du også bruke mer kompliserte sømmer hvis du allerede kjenner dem. På denne måten blir designet på de broderte julekortene enda mer interessant og imponerende. På bildet kan du finne et annet eksempel på originale grantrær med et abstrakt design.

instruksjoner tinker julekort nåletråd

Ikke glem at øvelse gjør mester når det gjelder broderi også. Derfor står du fritt til å eksperimentere med forskjellige masker til du har mestret broderipapir. Vi ønsker deg masse moro og lykke til!

Previous Post
30 gjør-det-selv bryllupsgaveideer
Next Post
Julehåndverk med barn: 15 håndverksideer for populære motiver