15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag julekort med papirskjæring – ideer, instruksjoner og gratis maler

tinker abstrakt julekort med papir kuttet grantre motiv

Papirkutting er en populær kunstform der filigranbilder lages på papir med saks eller et annet skjæreverktøy. Kunsten har vært kjent i flere tiår og burde ha sin opprinnelse i Kina. I dag brukes papirkaks for å dekorere vinduer, kort eller gaver med populære motiver. Og siden vi er i førjulstiden, vil vi i dagens innlegg ta for oss temaet å lage julekort med papirskjæring. La deg inspirere av ideene og lag originale julekort selv.

Hva er alternativene for papirskjæring?

tinker julekort silhuettmotiver

Papirkutting forstås vanligvis å bety både den klassiske silhuetten og den populære foldeteknikken som barn lærer i barnehagen. En annen variant av papirkutting er de kompliserte bildene med mange elementer som kuttes ut ved hjelp av en mal og en sjablongkniv. Du kan bruke alle tre alternativene for papirskjæring når du lager julekort og trylle frem virkelig kreative design.

tinker julekort med originale ideer for papirskjæring

Kompliserte papirkutt med mange små elementer krever litt mer dyktighet og er mer egnet for erfarne håndverksfans. Først og fremst trenger du en fin mal med de ønskede motivene for å kutte ut. Nedenfor finner du gratis papirskjæremaler som du kan bruke til å lage flotte julekort.

juletre silhuett tinker julekort filigran

Juletreet, for eksempel, er et av de mest populære motivene for å lage julekort med papirskjæring. Det er mange alternativer å velge mellom, avhengig av vanskelighetsgraden. Fold cut -teknikken er også en kul håndverkside som barn også kan gjøre veldig bra. I dette tilfellet blir den tilsvarende malen først brettet og deretter trimmet. Etter å ha brettet ut papiret, dukker det ønskede motivet frem.

tinker julekort med papirskårne reinmotiver

Med papirkutting kan også abstrakte mønstre og motiver skildres, som er perfekte for moderne kort til jul. Enten det er et abstrakt juletre, et rein eller et snødekt hus, ser alt fantastisk ut i papirklippet.

silhuett jul vinter snøfnugg diy

Et annet alternativ ville være å lage vakre snøfnugg med et papirkutt og deretter sette dem på et dobbeltkort. I dette tilfellet må du bruke kontrastfarger slik at snøfnugg virkelig skiller seg ut.

Tinker julekort med papirskjæring – enkle ideer med instruksjoner

3d julekort tinker papir kutt enkel idé

Papirklippet bør ikke alltid være komplisert når du lager julekort. Selv enkle ideer kan implementeres effektivt og forbløffe mottakeren. For dette 3D -juletreet, for eksempel, trenger du bare å gjøre noen kutt i midten av et brettet kort og brette ut annenhver papirstrimmel.

lag originale julekort ganske enkelt silhuett

Du kan også designe doble kort med utskårne figurer slik at du kan se innsiden av kortet. Selv om dette ikke er et komplisert papirkutt, ser det veldig kreativt og originalt ut.

Lett å lage julekort med silhuett

For eksempel kan du skissere en sirkel med kompasset og deretter kutte den ut. Lim nå et passende stykke mønstret papir på innsiden rett under utskjæringen. Bruk deretter en svart penn til å forme sirkelen som en hengende juletrekule og julekortet er klart.

Tinker abstrakte julekort med papirskjæring

tinker moderne julekort med silhuettmotiver

Hvis du vil overraske vennene dine med et moderne julekort i år, kan du bruke denne teknikken til å fremkalle virkelig kreative design. Et abstrakt juletre, for eksempel, er definitivt en suksess hvis du har en passende mal.

Papirkutt instruksjoner for å tinker julekort

I tillegg til malen trenger du også byggepapir i to forskjellige farger, en sjablongkniv og en skjærematte. Legg først malen på et av kortene og klipp ut motivene. Lim deretter det andre kortet under, og designet er ferdig.

tinker abstrakte julekort med papirskårne instruksjoner

Alternativt kan du også prøve denne ideen der de små trekanter ikke er helt kuttet ut. I dette tilfellet er det bare å kutte langs de to beina og la basen være ute. Brett deretter ut trekanter slik at det andre papiret er synlig under.

diy idé julekort silhuettkrans

Imidlertid kan ikke bare trekanter utformes på denne måten. Du kan også tegne en enkel krans på kortet og delvis kutte ut bladene. Det er ingen grenser for kreativiteten din.

Populære motiver for et papirklipp

lag julekort tannenbaum selv

Hvis du ikke er så flink til å bruke sjablongkniven, bør du velge enklere motiver som også kan brukes med saks. Så hvis du vil lage julekort med papirskjæring, kan du designe vakre juletrær uten mal. Bare tegn et enkelt juletre på kortet og klipp det deretter ut. Det er så enkelt.

tinker julekort rudolf rein silhuett

Med eller uten mal er en rein alltid en flott designidee for julekortet. Rudolf gleder ikke bare barn og kan reproduseres i forskjellige versjoner. Ideen fra bildet over er veldig morsom, ikke tro det heller?

Julekort tinker papir kutt stjerner julekuler

Juletrepynt i alle former, størrelser og farger er også godt akseptert som motiver til julekortet. Varianter er spesielt forskjellige. Ballene kan dekoreres på innsiden med forskjellige symboler og mønstre, som du deretter enkelt klipper ut. Også i dette tilfellet opprettes originalkort som sikkert vil bringe mottakeren glede.

Papirkuttede julekort med bokstaver

julekort papirskåret bokstaver julemotiver

Når du lager julekort med papirskjæring, er bokstaver også en måte å lage flotte kortdesigner på. Et slikt kort krever litt mer dyktighet, ettersom bokstaver ikke lett kan kuttes ut. Det er derfor lurt å ikke velge lange bokstaver, men bare et enkelt ord.

Instruksjoner for skjæring av julekortet med bokstaver

Du kan finne et eksempel på bildet. Mange forbinder ordet “Joy” med jul og er perfekt for julekortet. Du kan legge et fargerikt bilde under eller hvorfor ikke et bilde av deg og din kjære / din familie?

Gratis mal for papirskjæring til jul

mal papir kuttet juletre abstrakt

Her finner du noen papirskjæremaler med julemotiver som du kan bruke til julekortene dine. Bare skriv dem ut i riktig størrelse og gi kreativiteten frie tøyler. Vi ønsker deg mye moro!

Papirskårne maler julekuler

Papirskåret mal julelandskap grantrær huser snø

Papirkuttede malklokker båndstjerner

Julepapirskåret mal dekorere julekort

Skriv ut juletre mal gratis

Papirklippte juletre som kan skrives ut gratis

Mal juletreet silhuett dekorere kort

mal juletre engel papir kuttet jul

julemal papir kuttet gran barn

jul silhuett mal hus

Previous Post
Dyreprint i interiøret – ideer til dekorasjon, hjemmetilbehør og møbler
Next Post
Tinker med resirkulert tre for unike dekorasjoner til jul