15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag en snøkule med barn – 5 fantasifulle ideer med instruksjoner

Tinker snow globe med barnebil søt jul

Hvem elsker ikke snøkuler? Voksne kan ikke få nok av det heller. Snøkuler har alltid gledet unge og gamle, og ikke bare i juletider. En hel magisk snøverden er i et lite glass, og dette er rett og slett fascinerende, men ikke rakettvitenskap. Du kan også lage en snøkule selv, og det er ikke komplisert i det hele tatt. I det følgende presenterer vi noen flotte håndverksideer. Å lage snøscooter med barn er også veldig gøy. De store får selvfølgelig hjelpe.

Å lage en snøkule med barn: ideer & Inspirasjoner

Tinker snow globe med barnideer inspirasjonsinstruksjoner

Før du får de nødvendige materialene for å lage snøklokkehåndverk med barn, bør du være tydelig på hva slags snøkule som lages. Det er flere varianter – med eller uten væske. Andre har en rent dekorativ bruk og kan henges på juletreet eller andre steder som julepynt. Avhengig av hvor stort barnet er, bør du velge det ene eller det andre alternativet. Selvfølgelig må et barn ikke stå uten tilsyn, for det er mange små partikler når du lager en snøkule som kan være farlig. I det følgende presenterer vi 5 forskjellige ideer for DIY snøkuler.

Tinker snow globe med barn: snow globe med væske

Tinker snow globe med barn lager seg materialer

For en snøkule som skal fylles med væske, trenger du materialer som finnes i alle konvensjonelle husholdninger:

  • en tom syltetøyglass eller krukke med skruehett
  • vanntett lim eller varm limpistol
  • Kunstsnø eller snøpulver og glitter
  • en liten modell, en plastfigur eller en julepynt (den skal passe i glasset)
  • Isopor eller liten piedestal
  • destillert vann
  • en dråpe oppvaskmiddel eller babyolje
  • muligens gavebånd å pynte

snow globe tinker barn dyr lager figurer selv instruksjoner

Du bør først rengjøre glasset grundig, så vel som lokket. Lokket skal være tørt slik at limet fester godt til det. En liten sokkel kan være laget av isopor eller et annet vanntett materiale. Den skal være litt mindre enn diameteren på lokket og ikke veldig høy, slik at den til syvende og sist knapt er synlig. Plastfigurene som barnet har valgt, kan ordnes etter ønske på sokkelen og limes på den. Hvis du har flere mindre figurer, kan du også bruke små hjelpemidler som base for bedre å få frem den ene eller den andre figuren. Om ønskelig kan du påføre et tynt lag lim på sokkelen med figurene og drysse overflaten med kunstig snø. Så det ser veldig fint ut senere, som om føttene på figurene sitter fast i snøen. Nå må du bare fikse sokkelen med figurene på innsiden av lokket med lim.

snow globe tinker barn dyr glitter instruksjoner

Mens limet tørker, fyll glasset halvveis med destillert vann og tilsett noen dråper babyolje eller vaskemiddel for å forhindre at de tunge partiklene synker for fort. Deretter legger du litt snøpulver i glasset med en teskje, etterpå tilsetter du litt vann, og nå må du teste hvor mye vann figurene fortrenger. Tilsett eventuelt litt mer vann. Til slutt skal det være så få luftbobler som mulig i glasset. Skru lokket godt til og du er ferdig! Det er tilrådelig å forsegle tråden på den selvlagde snøkloden med litt varmt lim.

Tinker snow globe med barn skru glassfigurer isdronning

Ved hjelp av voksne kan barn lage slike selvlagde snøkuler når som helst på året og gi dem som små suvenirer, en tankevekkende gave eller til en adventsinvitasjon. Eventuelle små plastfigurer av dyr eller populære tegneserier kan brukes til dette. Hvis du vil lage en snøkule med tema til jul, kan du også bruke figurer for modellproduksjon. En god idé for voksne (menn) er å innlemme en liten, kul modellbil fra deres favorittbilmerke i snøkloden.

Tinker snow globe med barn: snow globe uten væske

snow globe tinker barn diy skrue krukke store instruksjoner

Hvis du ønsker å designe en lekfull julepynt selv med barn og bare er ute etter den dekorative effekten av snøkloden, kan en snøkule også tinker uten væske. Ingen væske helles i glasset her. De små plastfigurene kan enten festes til lokket eller til glassbunnen. Her presenterer vi en veldig fantasifull variant, der de flygende snøfnuggene er gjenget på gjennomsiktig snor, og snøfallet vises veldig kunstnerisk.

Lag en snøkule til juletreet med barn 

snow globe tinker barn julekule glass

En mindre versjon av snøkloden kan lages ved å erstatte skrueglasset med en dekorativ kule av glass eller gjennomsiktig plast. Slik lager du den vakre snøverdenen i en ball som senere kan henges på juletreet. Det er lurt å få ballen fra den lokale håndverksbutikken først. Følgelig velger man figurene som til slutt skal passe inn i den.

snow globe tinker barn diy juleballer instruksjoner

Denne selvlagde juleballen som en snøkule ser veldig fin ut. Til dette trenger du et modelljultre, litt kunstig snø og også glitter, som vil gi et magisk juleskimmer. Med denne snøkloden håndverket må du plassere treet veldig presist midt i ballen. Ellers ser juleballen litt feil ut.

tinker snow globe barn julekule idé diy

Den enkleste måten å feste treet på er å bruke pinsett. Deretter legger du litt kunstsnø og glitter i den gjennomsiktige ballen og lukker den.

Kreativ idé med instruksjoner: lag en snøkule av vinglass med barn

snow globe tinker barn vin glass idé instruksjoner

Her presenterer vi en fantastisk dekorasjonsidee for en slags tinkered snøkuler – å dekorere store vinglass som snøkuler. Vinglassets hals er fantasifullt designet til jul med kunstsnø og plastfigurer og plassert med foten opp på en overflate som juledekorasjon.

snow globe tinker barn vin glass diy instruksjoner

Det første du må gjøre er å kutte en skive av solid papp som er like stor som åpningen av vinglasset. Plastfigurene du har valgt til dekorasjonen er festet til den med litt lim. De skal selvfølgelig være relativt små og passe inn der.

tinker snow globe barn lager juledekorasjon selv vinglass

Det eneste som mangler er snøen i snøkulen. Tilsett deretter noen teskjeer kunstsnø og glitter og lukk åpningen på glasset forsiktig ved hjelp av den varme limpistolen. Det er viktig at det ikke forblir noen forvirrende spor av nuthatch på glasset. Alternativt kan du lime et andre lokk laget av fint papir på det.

Lag mini snøkuler med barn

snow globe tinker barn mini flasker idé inspirasjon

Sannsynligvis den minste versjonen av en snøkule er disse søte, små flaskene. Du finner dem i alle håndverksbutikker. Du trenger bare å fylle det med destillert vann, tilsette litt kunstig snø og glitter og lukke det. Den lille ringeklokken og den lille “Let it snow” -etiketten sørger for en perfekt finish. Så du kan gi stor glede for både barn og voksne med liten innsats og svært få ressurser.

Previous Post
30 gjør-det-selv bryllupsgaveideer
Next Post
Julehåndverk med barn: 15 håndverksideer for populære motiver