15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Håndverk med gips i paris – 9 kreative ideer for barn og voksne

tinker med gipsskål-blader-idé-lysestake-eikenøtter-høst

Hvis du har lyst til å gjøre håndverk igjen, kan du denne gangen bruke gips av paris. Et stort utvalg av ting kan lages med gips av paris. Ideene til Lag med gips av paris, som vi ønsker å presentere for deg i dag, er bare et lite antall av mulighetene. Det er prosjekter for både voksne og barn. Ta en ettermiddag for å lage unike dekorasjoner for å lyse opp hjemmet ditt.

Lag med gips til høsten

tinker med gips høst-idé-blader-utskrifter-maling

Vil du lage disse originale dekorasjonene? Så har du bestemt deg for en veldig enkel og rask idé for håndverk med gips. Først av alt, få litt sengetøy, gips for håndverk og eventuelle papirark. Skjær stoffet i biter av hvilken som helst størrelse. Ideelt sett bør disse ikke være mye større enn bladene.

Husflid med gips – klatter på sengetøy

tinker med gips, lin-blob-tinker-idé-lett

Legg avis eller annen overflate for håndverk med gips av paris og spre stoffbitene på den. Etter at du har laget gipset selv, legg det i form av en klatt på stoffet. Du er også velkommen til å designe andre former. Du er velkommen til å lage en sjablong av ispinner eller andre ting. Gipset i paris er ganske flytende og går, noe som gjør det vanskelig å lage former.

Avtrykk av blader

tinker med gips av paris, grønne blader-print-design-maling

Så lenge gipset av paris fortsatt er fuktig, kommer bladene på klattene. Trykk dette forsiktig på gipset for å sikre at hele arket er i kontakt med gipset av paris. Ellers blir inntrykket ujevnt. La gipset tørke slik. Etter det kan du fjerne bladene. Bladformene og venene kan nå sees på gipset.

Maling gips

tinker med gips akrylmaling-fortynning-vann-maling-idé

Plukk opp akrylmaling og legg hvilken som helst farge du ønsker i en plastplate eller lokk. Bland malingen med litt vann slik at den blir mer flytende og de malte bladene kan se mer autentiske ut. Hvis du leker med gips, er akrylmaling alltid et godt valg å male over materialet. Du kan også gi bort de ferdige dekorasjonene.

Maling med barn

tinker-gips-mold-sjablong-skulpturer-maling-barn-tinker-idé

Emnet maleri er også et godt søkeord for barna dine å gjøre med gips av paris. Du kan lage forskjellige gipsfigurer som barna deretter kan male. Matchende sjablonger er tilgjengelige i butikkene og trenger bare å fylles med gips av paris. Om nødvendig er bakeformer av silikon også egnet for kaker.

Lag gips med barn

tinker-gips-mold-aluminium-kake-fargerike-dekorasjon-perler

Engangs kakeformer i aluminium er også egnet. Så lenge gipset av paris fortsatt er tørt, kan forskjellige dekorative elementer plasseres på gipset i paris. På denne måten kan du lage flotte gaver. Gips av paris kan også hugges. Etter at gipset har tørket, kan du også meisle bilder og bokstaver og deretter male dem. Bare finn på noe originalt for håndverk med gips.

Lysestaker laget av blader

Tinker-gips-bolle-lanterne-stearinlys-bord dekorasjon-inspirasjon

Du kan virkelig lage denne attraktive dekorasjonen av gips selv. I tillegg til gips av paris trenger du også flytende lim og vann, som du blander med gipset av paris. Bruk kunstige blader da de er mer holdbare. Du trenger fire store og flere små. Du kan dekorere innsiden av bollen med et lys og andre dekorasjoner.

Lag skulpturer selv – instruksjoner for håndverk med gips

tinker-gips-ark-mold-gjør-det-selv-dip-lim

For å lage gips av paris, bland først en kopp vann med 1/3 kopp lim. Bland denne blandingen etter tur med to kopper gips av paris. Dypp deretter hvert enkelt ark i det. Tøm overskuddet, og heng dem deretter til tørk med spissene på bladene ned. Du kan trykke bladets kanter innover slik at de danner en bolle. Fest deretter de tørkede bladene til en bolle ved hjelp av elektrisk tape. Hvis du er fornøyd med arrangementet, må du fikse alt med den gjenværende gipsen. Når den har tørket, kan du fjerne tapen. Du kan fjerne ujevnheter med sandpapir.

Lysestake i håndform

tinker-gips-skulpturer-hånd-bord-dekorere-original

Gips av paris håndformer kan brukes til en rekke ting. To kopper med hender er egnet som en bolle eller til og med som en blomsterpotte, hendene til barna fungerer vanligvis som minner og er satt opp som skulpturer eller figurer som dekorasjon. Vi viser deg en idé for håndverk med gips av paris, som du kan bruke en hånd som lysestake med.

Lag med alginat

tinker-gips-alginat-pulver-vann-bland-hånd-trykk-design

Den enkleste måten å implementere denne ideen for håndverk med gips er å bruke alginat som et hjelpemiddel. Hvis du har blandet pulveret 1: 1 med vann, bør du handle raskt fordi blandingen vil stivne raskt. Dypp hånden i væsken. Du bør forme dette til en litt åpen knyttneve, der du deretter kan stikke et bordlys. Du må holde denne posisjonen i alginatet i 8 til 10 minutter. Vrik fingrene lett med noen få sekunders mellomrom for å gjøre det lettere å få hånden ut av alginatet senere.

Hell gips

tinker-gips-alginat-måle-kopp-bland-form-lage

Hvis alginatet er solid, må du vri fingrene igjen for å løsne det. Vær forsiktig så du ikke river den ferdige formen. Den beste måten å løsne knyttneven og armen på er å snu hånden. Du kan deretter fylle den ferdige knyttneven med gipset av paris (to deler gips til en del kaldt vann). Når gipset i paris har satt seg, kan du begynne å fjerne alginatet. Dette er det mest forseggjorte trinnet for denne gips -ideen.

Modellering med gips

tinker-gips-hånd-knyttneve-former-carving-instruksjoner

Rundt fingrene er alginatet det vanskeligste å fjerne. En modellkniv kan være veldig nyttig her. Du kan deretter røre hånden din hvis det er støt ved å bruke fint sandpapir. Dette trikset er nyttig når du tinker med gips. Du er også velkommen til å farge den ferdige hånden i hvilken som helst farge. Nå kan du endelig prøve om lyset passer i ditt nye stativ.

Ferdige skulpturer av gips

tinker-gips-bord-lys-lys-lys-original-hånd-form

Den ferdige ideen for håndverk med gips ser omtrent slik ut. Hendene er ikke bare en flott, skummel dekorasjon for Halloween. I hvitt eller en annen vennlig farge kan du dekorere bordet til enhver anledning. Sett opp en åpen hånd og server frisk frukt i den eller finn på noe annet.

Gips av parisblomster

tinker-gips-kreativ-tinker-idé-telys-vintage-blomst-serviett-stoff

Ved første øyekast ser denne dekorasjonen veldig komplisert ut. Det gjøres raskt og enkelt. Denne ideen om å pusle med gips av paris er i utgangspunktet laget med bladene som lysestaken ovenfor, bare denne gangen bruker du blomster. Blomstene dyppes i det flytende gipset i paris. Resultatet er en attraktiv vintage dekorasjon. Ikke bare kunstige blomster passer, men ekte også.

Gaveidé med magnet

tinker-gips-magneter-figurer-blomster-fargerike-barn-moro

Hvis du har små former, kan du lage flotte magneter med barna dine. Du forbereder gipsfigurene mens barna maler dem og limer magnetene på baksiden. For å oppnå en blank effekt kan du fortsatt behandle de ferdige figurene med en lakk.

Tinker biller

tinker-gips-bille-fargerik-plast-skje-form

Du kan lage forskjellige typer insekter med plastskjeer. Gipset av paris helles ganske enkelt i skjeens krumning og fjernes fra skjeen etter at den har tørket. Tannpirkere kan også brukes til å legge til ben og følere når det fortsatt er vått. Så er det på tide å male. Du kan også bruke denne ideen om å lage håndverk med gips til en bursdagsfest for barn.

Lag masker av gips

tinker-gips-sjiraff-maske-idé-instruksjoner-enkelt

Hvis du vil lage gipsmasker selv, trenger du selvfølgelig en modell samt gips av paris og gipsbandasjer. For håndverk med gipsbandasjer, legg ut et stort folieark på gulvet som en base. Modellen (f.eks. Barnet ditt) legger seg deretter ned på den. Påfør en generøs mengde vaselin i ansiktet uansett hvor du skal designe masken. For å lage med gips, ta en bandasje, suge den i varmt vann, vri ut overflødig vann og begynn å dekke ansiktet med dem. Først danner du en X -form langs nesen.

Lag med barn

tinker-gips-maske-gjør-det-selv-karneval-halloween

Etter hvert lag bandasje påføres et lag gips av paris på ansiktet. Masser gipset av paris med fingrene slik at det kan trenge gjennom alle åpninger i bandasjen. Etter ca. 15 minutter skal gipset av paris være tørt og kan fjernes fra ansiktet. En ujevn kant kan nå kuttes i form med saks. Hvis du lager masker selv, kan du bruke dem til Mardi Gras eller Halloween og dermed gi kostymen prikken over i’en. For å gjøre dette må du bare male dem med akrylmaling.

Previous Post
30 gjør-det-selv bryllupsgaveideer
Next Post
Julehåndverk med barn: 15 håndverksideer for populære motiver