15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lage telys av furukegler – Hvordan lage slike vakre lysestaker selv

Et så enkelt materiale fra naturen og samtidig så allsidig – furukegler har dekorert leiligheten i høst og vinter i lang tid og skapt en spesielt koselig og rustikk atmosfære. Ikke rart at flere og flere kreative håndverksideer fyller nettet. For å gjøre de dystre og regnfulle dagene litt mer komfortable i de kommende sesongene, kan du lage telys av furukegler. Vi viser deg hvordan!

Lag telys av furukegler – enkel dekorasjon med god effekt

Lag fyrfadslys av furukegler og furugrønn

Så enkelt som denne dekorasjonen virker, gjør den et veldig stort inntrykk på bordet. Spesielt i grupper er telysholderne veldig fine å se på og skaper den perfekte atmosfæren til middag. Hvis du vil lage telysene av furukegler, trenger du litt tålmodighet, men knapt noen materialer. Slik gjøres prosjektet:

  • store furukegler (brede nok til å ta imot telys)
  • lite glass til telys
  • Leire / modelleringsleire / selvtørkende håndverkleire
  • tenger
  • Sandpapir
  • Varmt lim og pistol
  • valgfritt: spraymaling, akrylmaling, glitter

Å lage telys av furukegler - DIY -instruksjoner for høstdekorasjoner

Før du lager telysene av furukegler, kan du rengjøre kjeglene med såpe og vann. Da må du la dem tørke godt. Rengjøring er spesielt fordelaktig hvis du også vil male, lakkere eller på annen måte designe kjeglene (f.eks. Med glitter). Bruk en tang for å fjerne de første skalaene på kjeglen i den spisse enden. Hvor mange rader som er nødvendige, avhenger i prinsippet av størrelsen på tappen. Til slutt bør du ha et område som er stort nok til å ta imot et telys.

Lag ideer med naturlige materialer fra skogen - store kjegler som høstdekorasjoner

Slip nå overflaten du har fått glatt med sandpapir for å få en flat overflate. Nå kan du også designe kjeglen med farger eller glitter. Du må da designe en base med modelleringsleire, modelleringsleire eller lignende, slik at lysestaken blir stabil senere. For å gjøre dette, ta en liten mengde og lag en ball. Trykk lett på den runde enden av pinnen og trykk pinnen på en overflate for å flate massen litt. Lim deretter telysglasset med varmt lim på den øvre overflaten, så kan du sette opp telysholderen. LED -telys kan også brukes i stedet for ekte lys.

Bruk furukegler

Design telysholdere og lykter med skalaer fra kjegler

Du kan se en mer kompleks variant på bildet ovenfor. Hvis du vil lage denne typen telysholder av furukegler, trenger du vekten. Siden de er veldig stabile med furukegler og er vanskelige å fjerne, er det bedre å bruke gran- eller lerkekegler til dette håndverkprosjektet. Disse er tynnere og lettere å kutte av. Ta deretter en telyslykt og begynn å lime vekten på utsiden.

Varmt lim er veldig egnet for dette formålet. Start på toppen av glasset, lim en rad på plass, og fortsett deretter til neste rad, og overlapp den første litt (som fiskeskala). Fortsett å gjøre dette til du kommer til bunnen og hele glasset er dekket. Resultatet er virkelig pent å se på og kan dekorere ikke bare spisebordet, men også sidebord, kommoder eller til og med kaminhyllen. Du kan også lage denne kreative lysestaken for telys av kongler for å gi bort.

Lag et alternativ til fyrfadslys fra furukegler

Lag lysestaker til telys og bordlys selv

Selvfølgelig er håndverksinstruksjonene ovenfor ikke bare egnet for kongler. Hvis du bare har mindre kjegler der det ikke er plass til telys, kan du like gjerne bruke lange, smale bordlys. Du kan lime dette direkte på den tilberedte kjeglen (som beskrevet i instruksjonene ovenfor) eller du kan bruke en passende holder, lime den på og deretter bare sette inn lyset. Husk at kjeglen på bordlyset mest sannsynlig vil bli dryppet full av voks, da voksen ikke er i en metallbeholder, slik det er med telys.

Dekorer kjegler

Ideer for håndverk om høsten - lag din egen fyrfadsholder

Som allerede nevnt kan du også dekorere kjeglene slik du vil. Med spray eller akrylmaling får du det som trolig er den raskeste designvarianten. Du kan også bruke akryl til å male bare tipsene på vekten i stedet for hele pipen. Andre muligheter er:

Lag telys av furukegler og dekorér bordet høst og vinter

  • Glitter: Hvis du vil dekorere hele kjeglen, kan du bruke spraylim, spraye kjeglen og deretter strø glitter raskt over den. Gi limet litt tid til å tørke, og trykk deretter forsiktig på tappen på bordet for å fjerne overflødig glitter. Du kan også bare legge lim (f.eks. Varmt lim) på spissene og deretter dekorere dem med glitter. Eller du kan bruke glitterlim med en gang.
  • Gull Blad: Gullblad er et veldig fint materiale du ikke bør glemme når du lager dekorasjoner, spesielt om høsten og i julen. Du trenger spesiallim for å fikse det fine gullet. Det er best å søke råd om dette fra en håndverksbutikk.
  • bleking: Hvis du liker puristiske dekorasjoner eller bare vil ha noe annerledes, kan du også bleke kjeglene. Dette originale utseendet vil garantert tiltrekke alles oppmerksomhet.

Å lage telys av furuskegler - enkle instruksjoner for kreativ bordpynt

Previous Post
Kosthold uten karbohydrater – gå ned i vekt raskt og effektivt
Next Post
Brysttrening for menn hjemme – å bygge muskler under korona -krisen