15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Husflid med barn om sommeren – 6 kunsthåndverksideer med ispinner

Håndverk med barn -sommer-iskrem-farger-farger-fargeleggende

Om sommeren har barna vanligvis altfor mye fritid, så kommer det ned på den kjente kjedsomheten og smerten i rumpa. For å undertrykke noe tull, kommer fantasifulle håndverksideer til unnsetning. Men for å smitte barna med kreativitet trenger du også litt inspirasjon til Lag med barn plukke opp. Du finner den her!

Håndverk med barn om sommeren – pirater leker med ispinner

håndverk-barn-sommer-iskrem-pinner-pirat-leke-instruksjoner

For håndverk med barn brukes rimelige eller ideelt resirkulerte materialer som er enkle å få tak i og som også lett kan behandles med barnehender. En veldig god idé, spesielt om sommeren, er å lage noe med ispinnene som er igjen av å spise is. Alternativt kan du få noen i den lokale håndverksbutikken.

Håndverk med barn om sommeren – bygge piratskip av ispinner

Håndverk med barn -sommer-iskrem-pinner-pirat-lek-tre-klesnål-båter

Vår første håndverkside er om temaet ‘pirater’. Produktene kan også brukes som pynt til barnefester eller bursdagsfester. Så mange ispinner som mulig er nødvendige for dette, inkludert fargeblyanter og, om ønskelig, klistremerker med sjørøverhodeskaller. Med mer øvelse og flid kan disse kuttes ut av hvitt kopipapir.

Håndverk med barn om sommeren – lag ditt eget sjørøverflagg av ispinner

Håndverk med barn -sommer-iskrem-pinner-pirat-leke-flagg

Piratflagget er en passende oppgave for nybegynnere og småbarn. Dermed festes 4 eller 5 ispinner på tvers på en annen. Her er du velkommen til å bruke dobbeltsidig tape eller klebe den med gjennomsiktig lim. Flagget farges deretter i svart og rødt eller helt svart med fargeblyanter og piratens varemerke – en hodeskalle – er festet til det.

Håndverk med barn om sommeren – sjørøverflåte laget av ispinner

tinker-barn-sommer-iskrem-pinner-pirat-leker-piratskip

En piratflåte er laget etter det samme prinsippet. Du har allerede flagget, så bare flåten skal tinker med. Du bygger en av flere, f.eks. 5-6 avhengig av størrelse eller bredde, popsicle-pinner og fikser på begge sider med en annen pinne. Om ønskelig kan produktet farges inn.

Håndverk med barn om sommeren – fisk fra ispinner

kunsthåndverk-barn-sommer-is-pinner-instruksjoner-fisk-morsomt-fargerikt

“… Fischers Fritz fisker fersk fisk” og i denne forstand er fisk passende motiver for håndverk med små barn. Hvilke ispinner kan brukes til å lage vakker angelfish (seilfisk) og deretter male dem i lyse farger.

Håndverk med barn om sommeren – nyttige materialer

kunsthåndverk-barn-sommer-is-pinner-instruksjoner-fiskematerialer

Du ser bare etter materialene du trenger på en barnevennlig måte, spesielt hvis du har å gjøre med små barn som kan putte alt i munnen. Pinsicle -pinnene er laget helt av tre, uten tilsetningsstoffer, og er derfor egnet for barn. Gelmaling har nylig blitt veldig populær blant foreldre, ettersom de kan påføres ønsket sted rett fra røret, uten ekstra hjelpemidler som pensler eller annet. De er også spiselige og enkle å fjerne fra tekstiler.

Håndverk med barn om sommeren – å stikke ispinner sammen

tinker-barn-sommer-is-pinne-instruksjoner-lim-fisk

Du bør også velge limet veldig nøye når det gjelder håndverk med barn. Men dette er ikke billig, spesielt når du tenker på at barn ikke sparer på håndverk og flekker. Et spiselig lim kan tilberedes veldig raskt og enkelt hjemme. Ta en skruekrukke eller helst en applikatorflaske laget av hårfarge og følgende ingredienser:

  • 125 g maisstivelse (maisstivelse, potetstivelse eller annet)
  • 1 ts salt
  • 1 ss hvit eddik, men ingen erstatning
  • 500 ml varmt vann

Håndverk med barn om sommeren – bruk bare egnet barnelim

husflid-barn-sommer-is-pinner-instruksjoner-fisk-lim

Tilsett eddik, salt og nå stivelsen i det varme vannet, rør langsomt til det løser seg opp og blir til en melkeaktig væske. Hvis det er klumper, varm vannet litt igjen og rør til blandingen blir jevn. Når du gjør håndverk med barn, kan det selvlagde limet påføres med fingre eller en pensel. Det ser best ut og som et ekte lim fra en butikk i en bestillingsflaske.

Maling, blotting, håndverk med barn om sommeren

husflid-barn-sommer-iskrem-pinner-instruksjoner-fisk-fargelegging

Forsegl den hjemmelagde pastaen godt for å øke holdbarheten. Men hvis det blir vanskeligere over tid, kan du fortynne det med litt varmt vann under varme. Spiselige gelfarger kan produseres på samme måte. Bruk matfargestoffer som du blander med maisstivelse og vann.

Maling og håndverk med barn om sommeren – bruk bare spiselige farger

kunsthåndverk-barn-sommer-is-pinner-instruksjoner-fisk-farger-fargerike

Det er en god idé å lage slike farger selv, for dette er den eneste måten å vite at alle tilsetningsstoffer ikke vil plage barnet. I tillegg er et praktisk triks å etterfylle fargene som allerede er brukt.

Husflid med barn om sommeren – morsom fisk med googly øyne

husflid-barn-sommer-is-pinner-instruksjoner-fisk-vrikke øyne

Ispinnene bør festes på tvers av hverandre for å gjengi den typiske strukturen til en skalar. Deretter males fisken på begge sider etter preferanse, og et googly -øye og fiskemunn limes på plass. Alternativt kan disse også tegnes med fargeblyanter.

Morsom fisk for håndarbeid med barn om sommeren

husflid-barn-sommer-is-pinner-instruksjoner-lag-fisk-selv

Husflid med barn om sommeren – fin laget av ispinner som også kan svømme

husflid-barn-sommer-is-pinner-lek-instruksjoner-båt

Å gjøre håndverk med barn er veldig gøy når de kan leke med det senere. Og hva kan du spille om sommeren enn i de andre sesongene? – med vann! Vel, kanskje gutter ville finne vår neste håndverksidee mer spennende enn jenter, men ikke nødvendigvis. Båter og finner kan tinkeres med alt resirkuleringsmateriale og rester. Denne gangen avslører vi hvordan du kan lage din egen med ispinner fra stilen iskrem du har spist om sommeren.

Håndverk med barn om sommeren – fin laget av resirkulerte materialer 

kunsthåndverk-barn-sommer-iskrem-pinner-båt-vin-kork-farger

Bruk varmt lim for å fikse noen ispinner enten horisontalt eller vertikalt ved siden av hverandre. På den siden du bestemmer som den nedre, limer du to vinkorker på tvers. På toppen av den i midten lager du masten. Du setter et spyd i tre i en halvert vinkork. Du kutter et seil av papp eller emballasje av melk eller juice. Lim med den varme limpistolen.

Husflid med barn om sommeren – å bygge en finner av ispinner og vinkorker

husflid-barn-sommer-is-pinner-leke-instruksjoner-båt-kork

Om ønskelig kan popsicle -pinnene farges med hvilken som helst farge. Fargestifter, akvareller eller gelfarger kan alle brukes fantasifullt. Når trepinnene er helt tørre, kan du fortsette å lime. Ellers vil pastaen selvfølgelig ikke feste seg. Bare en ting gjenstår nå – flytt finnen og båtene.

Håndverk med barn om sommeren – fargerik finne laget av ispinner

kunsthåndverk-barn-sommer-iskrem-pinner-vann-spill-båt-vinkorker

Håndverk med barn om sommeren – lag et enkelt fuglehus selv av ispinner og papp

tinker-barn-sommer-iskrem-pinner-fuglehus-farget-papp

Fra resirkulerte materialer, som emballasje og popsicle-pinner, kan det lages flotte fuglehus eller fôringssteder med litt voksne barn. Når du gjør håndarbeid, må du være oppmerksom på størrelsen på fuglen slik at den ikke føles trang og kan fly inn og ut feilfritt.

Håndverk med barn om sommeren – gjør et flott fôringssted for fugler selv

tinker-barn-sommer-iskrem-pinner-fuglehus-mating sted-fargerikt

* Du finner de fullstendige instruksjonene for “å lage en finne av ispinner” på  Kreativ jødisk mor

* Den komplette instruksjonen for håndverksideene med popsicle sticks “Fish” og “Pirates” finner du på  Limt til håndverket mitt

Previous Post
40 oppløftende ordtak og sitater som oppmuntrer og motiverer
Next Post
Lag vakre stjerner med barn til jul og andre anledninger