15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Maleglass – ideer, forskjellige teknikker og maler

malt-bryllup-glass-håndlaget-maritim-bryllup-perler-sjøstjerne

Klassisk sett tegner folk på papir. Imidlertid er det også andre dokumenter som murkrukker, drikkeglass, vaser og andre glassfat som er ideelle for maling. Å male glass er veldig enkelt for hobbyisten, det er ikke mange materialer som kreves, og det store utvalget av gode ideer får hjertet til hver hobby til å slå raskere. I dag skal vi gi deg noen tips om hva du skal se etter når du maler glass og hvilken farge du kan bruke for å oppnå visse effekter.

Maleglass – Ulike motiver å velge mellom

malt-champagneglass-bryllup-frosting-effekt-blomst-turkis

Som med de fleste teknikker er glassmaling avhengig av de riktige materialene og verktøyene. Det er veldig viktig å bruke riktig børste med riktig linjebredde. Spesielle stippelbørster eller svamper brukes også til sjablongering. Konturpastaer er også ideelle for glassmaling.

Hvilken farge å male glass med?

glass-maleri-ideer-glass-bjelle-japanske-blomster

Spesielle glassmaling er tilgjengelig fra spesialforretninger. Det skilles mellom to typer: vannbasert og akrylharpiksbasert. Takket være den meget tykke konsistensen har de ikke en tendens til å løpe og kan også påføres på vertikale overflater med en børste. Glassfargene kan være transparente eller ugjennomsiktige.

Malingsbriller med merke

glass-maleri-ideer-ovn-brenning-kritt-dekorasjon

Noen farger må fikses i ovnen, andre ikke. Du må på forhånd forsikre deg om at glasset er varmebestandig og egnet for baking. Følg deretter produsentens instruksjoner fordi temperaturen og steketiden kan variere avhengig av produktet som brukes. De malte vinglassene skal settes i den kalde ovnen. Når steketiden er over, er det best å la glassene avkjøles i ovnen. Etter det kan glassmalingen vaskes i oppvaskmaskin.

Konturfargen

Mal glass-ideer-mal-omriss-tegning-konturer

De fargede konturene er satt med en kontrastfarge i bildedesignet. Avlastningspastaen kommer vanligvis i en foringsflaske eller med en fin spraydyse og muliggjør presist arbeid. Takket være den pastaagtige konsistensen kan ikke fargen kjøre.

Legg malen i glasset og spor konturene uten problemer

glass-maleri-ideer-mal-omriss-tegning-vanntett

Og slik er det gjort: Plasser ønsket motivmal i glasset og lim papiret med tape på innsiden av glasset som skal males. Påfør konturene med konturmaling direkte fra røret eller flasken.

Mal glass-ideer-omriss-lettelse-lim-konturer

For begynnelsen anbefales det å male med mal. På slutten av denne artikkelen finner du noen bilder som du kan skrive ut og bruke som mal. Pass på at drikkeområdet til vin- eller champagneglass ikke er malt med glassmaling eller konturpasta. Motivet skal være 1,5 cm til 2 cm under glassets kant.

Maleglass med akrylmaling?

Glassmaleri-ideer-med-hvilke-farger-akryl-maling-ugjennomsiktig

Vanligvis er vanlige akrylmaling egnet for bruk på glass. Men de er ikke vanntette eller værbestandige. Det gjør dem ganske uegnet til å male glass. Det er fortsatt problemet med at glass er ekstremt glatt, noe som betyr at akrylmaling ikke fester seg veldig godt. For best resultat, bruk spesielle glassmalerier.

Stenciling

glass-maleri-ideer-farge-gull-struktur-rose-klistremerke

Det er spesielt vakkert å designe med effektmaling i forbindelse med selvklebende sjablonger. Dette skaper et helt klart bildemotiv. Enten sommerfugler, roser eller skjell – det er et passende sjablongmotiv for enhver anledning og hver sesong. Du kan også bruke malertape til å lage rene linjer og mønstre.

Det er best å tørke malingen på med en svamp

Malingsglassideer-sjablong-pinne-på-svamp-dab-rosemotiv

Sjablongen er plassert på glasset og malingen duppes på med en svamp. Malen fjernes deretter igjen. Noen sjablonger kan også rengjøres med vann og brukes igjen.

Farge med frosteffekt

glass-maleri-ideer-lanterner-frost-effekt-tape-mønster

Det finnes også håndverksmaling med frosteffekt som kan brukes til å gi glatte, gjennomsiktige glass-, speil- og akrylflater et frostig utseende. De er halvtransparente og gir en iset satengeffekt.

Mal vinglass med tusj

maleri-glass-ideer-edding-markør-gull-skrift

Du kan fortsatt skrive, tegne og male på glass med Edding -penner spesielt utviklet for glatte overflater. Malingen tørker raskt og er vann-, lys- og varmebestandig. Selv et enkelt vinglass ser veldig stilig ut med vakre krusete bokstaver i et metallisk utseende.

Sølv og gull til jul

glass-maleri-ideer-edding-gull-sølv-markør-linjer-prikker

Markøren er tilgjengelig med forskjellige tips – med en kalligrafi -spiss, med en rund spiss, med en sterkere spiss for sjenerøs skrift, med en finere spiss og med en veldig tynn spiss for fin dekorasjon. Alle penner er tilgjengelige i forskjellige farger og metalltoner.

filigran gran på glasset

glass-maleri-ideer-edding-markør-jul-gull-gran-tre-moderne

Du kan også bruke maler når du bruker penner i glass. Men hvis du er vant til å tegne frihåndsmotiver, kan du også jobbe uten en fast mal. Konturene til dette juletre -motivet kan for eksempel enkelt kopieres. Forresten erobrer stammeløse vinglass i økende grad markedet. Takket være den forskjellige designen kan de også brukes til andre drinker.

Maleglass med neglelakk

glass-maleri-neglelakk-holdbart-dekker-hjerter-hvit-vin-champagneglass

Glass kan også dekoreres med neglelakk. Dette betyr at disse kan konverteres til telys. Vær imidlertid forsiktig så neglelakken kan vaske av over tid.

Mal champagneglass selv

glassmaleri-ideer-champagneglass-prikker-sølv-nyttårsaften-nyttårsdekorasjon

Det enkleste mønsteret å etterligne: prikker! I alle tenkelige farger og størrelser. Forbered glasset ved å rengjøre det godt. Legg en stor dråpe neglelakk på en tallerken. Tørk neglelakken lett med en bomullspinne og lag deretter små prikker på glasset.

Polka dot mønster

glass-maleri-ideer-hvit-vin-glass-gull-prikker-diy-dekorasjon-fest

Disse gullfargede prikkene skal se ut som stigende bobler. Lag punkter nærmere hverandre på bunnen som sprer seg øverst. DIY -avhengige kan også prøve å marmorere med vann og neglelakk.

La det glitre!

glass-maleri-ideer-glitter-gull-proseco-fest-dekorasjon-nyttårsaften

Glitrende vinglass er perfekte for spesielle anledninger som nyttårsfest, hønsefester eller som gaver. Glitterpulveret er ganske enkelt festet til vinglasset med lim. Du kan dekke enten begeret eller stilken med glitterpulver.

Få malt champagneglass til bryllupet

glass-maleri-ideer-bryllup-champagneglass-maritim-sjøstjerne

Der det feires edle fester, ristes anledningen nesten alltid med et glass champagne. Håndmalte glass vil for alltid minne bruden og brudgommen om denne spesielle dagen, den uforglemmelige feiringen og bevegelige øyeblikk. Oppdag den store En rekke tilbud her.

Bestill personlige bryllupsglass

malt-champagneglass-flom-bryllup-kobolt-blå-gull-edle-rhinestones

Enten det er et jubileum, bryllup, gullbryllup, sølvbryllup eller andre anledninger, er et personlig champagneglassett med navn, dato eller ønsket innredning absolutt en god idé. Bare gi selgeren de detaljene du ønsker.

Ulike dekorasjoner

glass-maleri-ideer-bryllup-brudepiker-tutu-bånd

Champagnefløyter er ofte malt og dekorert annerledes som brudeparet. “Brudekjolen” kan piffes opp med tyll og selvklebende halvperler. “Brudgommen” bør selvfølgelig ha en elegant svart drakt.

Hønefestide

glass-maleri-ideer-utdrikningslag-gave-kjole-perler

Individuelle malte glass er også en god idé for hønsefesten og kan enkelt kopieres. Den blivende bruden ville absolutt glede seg til en slik overraskelse. Med matchende “klær” og elegante dekorasjoner ser glassene veldig flotte ut.

Rhinestones på vinglasset

glass-maleri-ideer-dekorere-champagne-glass-føtter-rhinestones

I tillegg til selvklebende halvperlekjeder, er det også mange andre dekorasjoner å velge mellom. Rhinestones, rhinestone kjeder å sy på og andre krystaller er også perfekte. Du kan designe stilker og føtter på samme måte.

Å male vinglass med barn

Vinglass maler ideer-barnebursdag-påske-kanin-kylling-telysholder-vinglass

Barn kan også ha det gøy å male glass. Telysholderne i vinglasset ser for eksempel morsomme ut og er perfekte som borddekorasjon til barnebursdagsselskaper eller som en liten suvenir til en fest.

Halloween telysholder

glass-maleri-ideer-vinglass-telysholdere-halloween-dekorasjoner

Har du en rekke “unike stykker” vinglass i skapet ditt? Disse kan oppnås utmerket som personlige lysestaker. Vinglasset blir vanligvis snudd på hodet og fylt med blomster eller julefigurer. Alternativt kan du male motiver og pyntegjenstander av alle slag på kalken med ugjennomsiktig maling.

Malte vinglass som pynt til jul

glass-maleri-ideer-jul-snømann-barn

Siden telysholderne til vinglass ikke skylles under vann som drikkeglassene, kan du eksperimentere med andre dekorasjoner som ikke er vanntette. Buer, knapper, pomponger, piperensere, googly øyne, fjær, filtstykker og raffia kan legge prikken over i -en i alle design.

Kule motiver til jul

glass-maleri-ideer-jul-telys-holder-opp ned

Sjekk ut våre gode ideer og prøv dem selv hjemme! Malte glass ser mer individuelle og festlige ut når de er håndmalte. Dette er en kreativ og billig måte å lage en spesiell gave til venner og bekjente eller bare for å lage noe vakkert for hjemmet ditt.

Maler for utskrift

glass-maleri-mal-fugler-i-kjærlighet

Du kan skrive ut følgende bilder og bruke dem som maler. Bare legg papiret i glasset, fest det og følg linjene på glasset. Ha det gøy!

Forelskede fugler

glass-maleri-ideer-maler-fugler-i-kjærlighet

Ugle i kjærlighet eller ørn ugle i kjærlighet

glass-maleri-mal-ugle-i kjærlighet

sammenflettede hjerter – mal

glass-maleri-mal-fri-hjerter-sammenlåsing

Forelskede katter

glass-maleri-mal-katter-i-kjærlighet

Previous Post
Kosthold uten karbohydrater – gå ned i vekt raskt og effektivt
Next Post
Brysttrening for menn hjemme – å bygge muskler under korona -krisen