15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen oppskriftsbok – gode ideer til en personlig kokebok

lag oppskriftsbok selv kategorier-ring-bok-design

Alle som regelmessig samler inn nye oppskrifter, kan være kjent med kaoset som oppstår fra alle papirlappene. Opprinnelig burde papirlappene bare være en midlertidig løsning, men på en eller annen måte finner du aldri tid til å skrive alle oppskriftene i din egen kokebok. Eller kanskje du har en slik oppskriftsbok, men synes den ikke er spesielt attraktiv? Ta en ettermiddag eller mer fri for å gjøre en endring. Det er mange forskjellige varianter du kan bruke til å lage dine egne Lag oppskriftsbok selv kan. Vi vil presentere slike ideer og forslag for deg i dag.

Lag oppskriftsbok selv – ideer å designe

Lag din egen oppskriftsbok form-forkle-sløyfe-knapper

Den nye kokeboken skal se attraktiv ut ved første øyekast. Du kan gjøre dette ved å gjøre forsiden pen. Selv om du ikke bør endre noe med oppskriften, har du her muligheten til å la fantasien gå fri hvis du lager oppskriftsboken selv. Form boken til et forkle eller annet motiv, eller la den stå i rektangulær form.

Lag og dekorer din egen oppskriftsbok

Lag din egen oppskriftsbok

Du kan bruke alt til pynt. Merk boken for hånd eller fest på bokstaver. Blonder, scrapbookingpapir, knapper, forskjellige stoffer, rhinestones og alt annet du kan tenke deg er perfekte. Du kan også klippe ut bilder fra blader og bruke dem til å designe det riktige emnet hvis du lager oppskriftsboken selv.

Design din egen kokebok i vintage stil

Lag din egen oppskrift bok blonder doilies-retro-picture-scrapbooking-stamp-up

Du kan lage en vintage oppskriftsbok selv, for eksempel ved å bruke gammel avis, utklipp og bilder fra gamle kokebøker eller blonder. Du kan deretter beskytte dekorasjonene på tittelbladet med selvklebende, gjennomsiktig film mot fuktighet og kontakt, slik at alt varer lenge.

Lag din egen kokebok – DIY inspirasjon

Lag oppskriftsbok selv dekorasjon-idé-papir-kopp-tepose

Du kan lage en kokebok selv som en gave ved ikke bare å gi den oppskrifter, men også ved å designe den personlig. Du kan gjøre dette med visse emner, men også med morsomme bilder. Personen du lager oppskriftsboken til selv, har alltid en grunn til å le eller smile når du lager oppskriftene.

Kle oppskriftsbok

Lag oppskriftsbok selv overdådig-deco-lin-binding-dressing-motiver-baking

Kokeboken kan være fantastisk forkledd med stoff, noe som gir den et unikt utseende. I eksemplet ovenfor ble linstoff og blonder brukt. Stoffet tjener også til å binde boken når den ikke er i bruk. Kanskje du også har et fint materiale som du kan lage en oppskriftsbok med selv?

Lag din egen kokebok med en mappe

oppskrift-bok-gjør-det-selv-topp-frukt-motiver-ideer

Bånd, ledning eller, som vist her, kanter med blonder. Disse er ganske enkelt festet på innsiden av kokeboken og bindes deretter rett og slett i en sløyfe når boken er lukket. Husk å la båndet stå lenge nok. Tross alt skal oppskriftsboken være enda tykkere.

Lag en kokebok

oppskrift-bok-gjør-det-selv-poser-tinker-scrapbooking-papir

Denne oppskriftsboken består av selvlagde papirposer som den respektive oppskriften legges i. Hvis du lager denne oppskriftsboken selv, kan du bruke scrapbookingpapir fantastisk. På den annen side kan du for eksempel representere hva oppskriften er beregnet på. Så hvis oppskriften er på en aprikoskake, lag en aprikoskake på motsatt side med papir, sopp eller andre ting.

Lag din egen kokebok med en treskje

oppskrift-bok-gjør-det-selv-treskje-dekorasjon-rød-hvit-grønn

Denne oppskriftsboken er enkel, men ekstremt original. Og det er raskt å lage, spesielt hvis du bruker en notatbok eller en notatbok som allerede har en pen forside. Når som helst stikker du to hull i boken. Gjennom dette trer du snoren som du bruker til å knytte treskjeen. Du kan også designe skjeen hvis du lager oppskriftsboken selv. Du kan få strimler ved å maskere dem med tape og male dem.

Lag en nyttig kokebok

oppskrift-bok-lag-selv-oppskrifter-samle-bestikk-design

Denne varianten er også en god idé for å designe en kokebok selv. Akkurat som en treskje ble brukt ovenfor, fungerer her en liten gaffel, en skje og en liten kniv som dekorasjon. Som du kan se, er det mange forskjellige ideer for å lage din egen personlige oppskriftsbok. Linstoffet er også en flott aksent på toppen.

Omdesign adresseboken

oppskrift-bok-gjør-det-selv-alfabet-adresse-bok-idé-enkelt

Du kan dele oppskriftsboken i kategorier. Vanligvis er slike kategorier “salater”, “hovedretter”, “desserter” og andre. Hvis du fortsatt har en adressebok liggende, kan du også bruke en annen variant. Sorter oppskriftsnavnene etter alfabetet. Da vil den nødvendige oppskriften sikkert bli funnet raskt.

Puss opp gamle kokebøker

Lag-din-egen-oppskrift-bok-gamle-kokebok-klistrelapper

Hvis du har en gammel kokebok som du bare kan lage noen få oppskrifter fra, kan du enkelt omorganisere alle de andre sidene og lage din egen oppskriftsbok selv. Ta klistrelapper og kort, og fest dem på de ubrukelige sidene. I tillegg til dette kan du male bilder eller lage andre dekorasjoner på kantene.

Design din egen kokebok med film

oppskrift-bok-gjør-det-selv-diy-tinker-cook-bake

Hvis du lager kokeboken selv, kan du skrive ut oppskriftene eller sette dem inn i oppskriftsboken for hånd. Trykte sider eller kort er også godt egnet for mapper, fordi de kan lagres i en gjennomsiktig film og dermed er beskyttet mot tilsmussing. En annen fordel er at du kan utvide oppskriftene når som helst hvis du gjør en mappe til en oppskriftsbok selv.

Design din egen oppskriftsbok med kort

Gjør-det-selv-oppskrift-bok-ideer-kokebok-mappe-folie

Det er også praktiske transparenter som er delt inn i flere områder. Du kan bruke disse til å kombinere oppskrifter og bilder. Dette lar deg lage en organisert oppskriftsbok selv, men du kan fortsatt designe den personlig. Dette gjelder også selve mappen. Dekorer tittelsiden slik du vil.

Bruk fotoalbumet som en kokebok

oppskrift-bok-gjør-det-selv-fotoalbum-inspirasjon-forslag

Du kan ha noen fotoalbum liggende som du ikke lenger trenger for øyeblikket. Siden disse ikke gir mye plass, er det lurt å bruke et eget fotoalbum for hver kategori. Så du bruker ett album til salata, et annet til hovedretter og et eget til desserter. Så hvis du lager en oppskriftsbok selv, er det en fordel at du planlegger innholdet i god tid.

Oppskrifter i eske

Lag-din-egen-oppskrift-bok-eske-tre-kort-skriv-print

Oppskriftskort er også godt organisert i en trekasse. Slike kort er praktiske fordi de ikke tar mye plass. En god inndeling i kategorier anbefales også her, slik at du raskt kan finne oppskriften du trenger. Hvis du vil lage en slik oppskriftsbok selv, kan du bruke eksemplet ovenfor som modell eller inspirasjon.

Oppskriftsbok for å legge på

oppskrift-bok-gjør-det-selv-henger-på-lin-stativ-rustikk

Nøkkelringer kan vise seg å være veldig praktiske for å lage din egen oppskriftsbok. Du kan også bytte ut en mappe. De enkelte sidene i kokeboken er ganske enkelt stanset på siden og deretter tredd på en ring. Et stativ som dette bildet ovenfor kan deretter brukes til oppheng. De enkelte sidene brettes ganske enkelt tilbake gjennom ringene.

Oppskriftsbok av tre

oppskrift-bok-gjør-det-selv-tre-kort-samle-oppskrifter-årgang

Du kan til og med lage en oppskriftsbok av tre. Riktignok er det en mer forseggjort variant, men på denne måten får du ikke bare en kokebok, men også et praktisk kokebokstativ, som også ser veldig bra ut som dekorasjon på kjøkkenet. Prinsippet er det samme som for den hengende versjonen. Sidene i oppskriftsboken holdes sammen av ringer.

Previous Post
Hoppetauøvelser – fordeler, variasjoner og treningsplan på et øyeblikk!
Next Post
4 nyttige yoga -asanas for kvinner – enkle øvelser for nybegynnere