15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag kopphager selv – instruksjoner for hagearbeid i lite format

Lag din egen miniatyr saftige hage tekopp

Mange drømmer om en hage som de kjærlig kan ta vare på og nyte hver dag. Denne drømmen er vanskelig å realisere for de fleste byboere. Det er enkle og uvanlige løsninger for deg og for alle som ønsker å bo i nærheten av naturen: lag dine egne kopphager.

Konseptet med kopphager

lag din egen minifigur kaktus

Minikopphagene blir mer og mer populære og interessante. De små triksene skaper en oppsiktsvekkende kontakt med naturen. Tinker dine egne krushager – som kan fascinere deg og slappe av sansene dine samtidig. Minihagen skaper en unik atmosfære i hjemmet ditt og kan være den perfekte gaven eller suveniren til mange anledninger. Med de følgende tipsene vil du oppdage hvor variert og enkelt det kan være å lage kopphager. De kan plasseres nesten hvor som helst og er enkle å vedlikeholde. Miniatyrene kan lages med litt tålmodighet og fantasi eller kjøpes i butikken. Gi dine nærmeste små gleder eller unne deg dem i ditt eget hjem!

Materialer og tilbehør

kopphager lager dine egne minifigurmaterialer

Siden kopphager er mer beregnet for hjemmet, trenger du planter som er egnet for dette. Vegetasjonen i minihagen kan variere. Kaktus, stueleier, miniroser, minipalmer, tørket mose eller lignende som ikke trenger mye omsorg og er motstandsdyktig mot nesten alle forhold. Alle planter med små blader og blomster passer for miniatyrene. Disse må selvfølgelig også kunne sameksistere. Når det gjelder tilbehøret, kan du bruke små, tynne kvister eller bark som pynt. Du kan fukte pottejorden med en sprayflaske og forme ønsket form på plantene med sekatører. Det beste du kan gjøre er å få tak i forskjellige kopper, boller eller andre keramiske former der du kan lage en rekke minihager. Du vil også kunne bruke pottejord, småstein, lim og hagefleece for å dekke dreneringslaget. En spiseskje eller teskje kan brukes til å fylle ut pottejord. Du kan dekke arbeidsplassen din med avis.

Tinker krus hager selv – konstruksjon

Lag dine egne kopphager, byggematerialer

I din husstand finner du sikkert vanlige kopper der du kan designe kolonihagen din. Minifigurer og alt dekorativt tilbehør er tilgjengelig hos blomsterhandlere eller i hobbybutikken. Du kan selvfølgelig trylle frem dette selv. For dette trenger du naturlige materialer som grener, kvister, barkstykker, lav og mange flere, som du kan samle mens du går i naturen.

Kopphager-gjør-det-selv-miniatyr-saftige-hylle-plante-tekopper

På tide å plante! Fyll tekoppen med småstein, pottejord og korn som beskrevet ovenfor. Disse vil hjelpe til med drenering. Lag noen mini -sukkulenter og blomster. Plasser deretter de valgte dekorative figurene og fyll ut de tomme plassene med ekstra små planter eller andre elementer som du kan sette opp etter din smak. Gjenta denne prosessen for å bygge så mange kopphager som hjertet ditt ønsker.

Dekorasjon og design

Cup hager-gjør-det-selv-minifigurer-materialer-tilbehør

Naturmaterialene er allsidige. For eksempel kan du lage et lite gjerde av barken, eller montere miniatyrmøbler av de tynne grenene. Mosa er egnet for å etterligne plener eller hager, og småsteinene får skapelsen til å ligne en ekte hage i miniatyr. Dette lar deg lage nesten naturlige kopphager selv uten å måtte rote i butikken. Ingenting står i veien for fantasien din.

Cup hager-gjør-det-selv-tinker-gave-ideer

Hos blomsterhandleren finner du et stort utvalg av dvergplanter som du kan bruke i utformingen av kopphagene. Med kombinasjonen av små kaktuser, husleker og eventyrfigurer kan du skape en magisk hageverden i en kopp.

florarium-art-glass-beholder-mose-mini-orkide

Den gamle florariumkunsten, som er oppdatert igjen, kan også inspirere deg når du designer minihagen hvis ønsket om originalitet ikke er tilfredsstilt. Historien om sammensetningene av innendørs planter i glassbeholdere dateres tilbake til midten av det nittende århundre. På den tiden var de såkalte drivhusene for bregner trendy. I dag er disse formene for presentasjon av blomsterlandskap relevante igjen. Bruk interessante hagedekorasjoner med naturlige farger og former som gir deg en følelse av harmoni.

Riktig omsorg

Cup hager-gjør-det-selv-miniatyr-saftige-omsorg

Hvis du vil tinker og nyte krushager selv, må du kunne passe godt på dem. Ukontrollert vanning kan føre til uønskede resultater. Mengden vanning avhenger av romtemperatur, fuktighet og årstid. Det anbefales derfor å spraye forsiktig med sprayflasken. Hvis fartøyet ikke har et dreneringshull, må du lage et dreneringslag. Fyll først koppen en tredjedel full med grus. Dekk deretter opptil 1-2 cm under kanten på koppen med hagefleece. Til slutt fyller du beholderen med jord til fleecen er dekket. Bare når jorden er helt tørr kan du vanne den, gjerne med en sprayflaske.

Cup hager-gjør-det-selv-miniatyr-saftige-hage-vinduslys

Riktig belysning er en viktig faktor for å opprettholde kopphagen. Plasser kopphagene dine ved vinduet eller på de passende lyse stedene slik at sukkulentene får det optimale lyset. For at krushagene skal forbli sanne gullsmedere i interiøret ditt, trenger de daglig vedlikehold. Dette inkluderer fjerning av tørkede blader og blomster, samt kutting av for raskt voksende grener. Når en av plantene begynner å visne, må den byttes ut med en annen. Insekter kan også være skadelige for minihager, og det er ofte vanskelig å kontrollere dem.

Krushager som en passende gave

gjør-det-selv-lag-feer-mini-planter

På grunn av sin størrelse og egenart, er miniatyrhager selvfølgelig egnet som gaver til nesten enhver anledning. Du kan tenke på så mange varianter du vil ved å tilpasse gaven til den rette personen eller anledningen. Tilbehøret og plantene kan leken kombineres i henhold til personlige ideer. Et forslag ville være å legge til en gave med penger til miniatyrhagen, for eksempel hvis den er beregnet på et bryllup eller en bursdag. Krushager kan ideelt sett gis til mennesker som er blomster- og naturelskere. Ikke vær redd for å eksperimentere og dekorere hjemmet ditt med mye farge og humør.

Kopp-hage-penger-gave-idé-hagearbeid-venner-naturelskere

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?