15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Dekorasjon av juledekk – 6 kreative DIY -ideer for innendørs og utendørs

Resirkulering er mottoet for vår håndverksidee i dag. Sikkert alle har allerede byttet bildekk for vinteren. Hvis de gamle sommerdekkene har hatt dagen, og du kommer til å kjøpe nye neste år uansett, kan du bruke disse til å lage originale dekorasjoner til jul. Siden dekorasjonen med bildekk er relativt stor, er den best egnet for utendørs – bruk dem til å dekorere verandaen, terrassen eller hagen. Enten det er julepynt i juletre, store juletrær, snømenn eller til og med dørkranser, vil du bli overrasket over de kreative tingene du kan lage med dette avfallsproduktet. I dag viser vi deg noen av disse ideene til bildekorasjon til jul som du enkelt kan lage etterpå.

Lag bildekkdekorasjoner til jul selv - snømann, julekrans og blomsteroppsats

Bildekkdekorasjon til jul – enorme juletrekuler

Lag bildekkdekorasjoner til jul i et juletreutseende

Du må også sage litt for denne første ideen. Selv nybegynnere kan imidlertid våge seg inn i prosjektet, ettersom det er alt annet enn vanskelig å gjenskape bildekkdekorasjonene til jul. Du trenger følgende ting for dette formålet:

 • dekk
 • Spray maling
 • Blikk eller metallspand
 • metalltråd
 • Kryssfinerplate
 • sterkt lim for tre (f.eks. flytende negler) eller silikon
 • Varmt lim og pynt å feste på (f.eks. Snøfnugg laget av stoff) eller sjablonger med julemotiver
 • Stikksag
 • bore
 • Spikerpistol eller skruer
 • hylse

Håndverksinstruksjoner for dekorasjon av bildekk

DIY bildekkdekorasjon til jul - overfør omrisset av dekket på kryssfiner

For å bygge denne flotte bildekkdekorasjonen til jul, plasser først dekket på kryssfinerplaten og spor den indre sirkelen med en blyant. Mål avstanden fra denne indre sirkelen til det punktet hvor dekket er bredest, eller før det blir litt smalere mot utsiden. Merk denne avstanden flere steder på kryssfinerplaten og tegn sirkelen på frihånd. Alternativt kan du bruke følgende triks: Knyt et snor til en penn. Fest den andre enden til en blyant, der avstanden mellom den første pennen og blyantspissen må tilsvare den målte avstanden. Hold den første blyanten fast i midten av sirkelen din, trekk i snoren stramt og på den måten tegner du en vanlig sirkel. Pass på at midtstiftet ikke glir.

Monter og farg dekk

Instruksjoner for hjemmelaget julepynt med dekk

Fest platen til et bord med en klemme. Platen skal stikke ut flere centimeter for å kunne skjære komfortabelt uten å skade bordet. Bruk stikksagen til å kutte ut sirkelen på den ytre linjen. Påfør lim eller silikon på dekket og lim kryssfiner -sirkelen på dekket. Nå må du la limet tørke tilstrekkelig. Alternativt kan du også fikse platen med en spikerpistol.

Gjenvinningsidé for dekk - lag julepynt til utsiden

Deretter kan du spraye dekket i den fargen du ønsker fra alle sider. Det er best å gjøre dette utendørs og på en matte. Som du kan se i instruksjonene ovenfor, kan du også først farge dekket, deretter fikse platen og deretter også farge det. Vi anbefaler imidlertid den første varianten – sett først sammen og spray alt med maling på en gang.

Lag og fest metallstykket

Tinker med dekk og blikkbokser for et miljøvennlig prosjekt

Nå trenger du fremdeles det typiske metallstykket som juletrepynten må henge opp. Du kan lage dette fra en blikkboks som i denne instruksjonen eller fra en metallbøtte. Skjær opp boksen og bor to små hull gjennom metallet på siden med bunnen på to motsatte steder. På denne måten trer du tråden for å få et håndtak som du knytter på innsiden. Bor to hull gjennom dekket, skyv trådendene gjennom og knyt dem inne i dekket. Fullstendig! Hvis du vil, kan du nå legge til dekorasjoner, f.eks. Et snøfnugg (laget av filt, papir eller annet materiale) som i dette eksemplet. Eller du kan få sjablonger og bruke dem til å spraye julemotiver på dekkene. Deretter kan du bruke dekkene til å dekorere hagen din, terrassen eller inngangspartiet.

Lag vinterdekkdekorasjon selv – snømenn

Morsomt bildekkdekor for vinteren i form av snømenn

Hva med slike hyggelige snømenn i hagen din som virkelig vil glede alle? Du har to alternativer for å lage snømenn som dekorasjoner med dekk. Du kan se den første varianten på bildet ovenfor. For å gjøre dette må du først lage hodet som i instruksjonene ovenfor for juletrekulene, bare denne gangen farger du dekket hvitt. De andre dekkene er selvfølgelig også hvite, men krever ikke et kryssfinerark, ettersom de enkelt er stablet oppå hverandre. Hvor mange dekk du bruker er opp til deg, for det avhenger av hvor stor du vil at snømannen din skal være. La den hvite malingen tørke godt, sett sammen dekkdekorasjonen, tegne deretter knappene og ansiktet med akrylmaling. Du kan deretter dekorere de ferdige snømennene med en sløyfe eller en lue.

Farg dekk hvite og legg dem oppå hverandre for søte snømenn

For å lage en snømann trenger du ikke nødvendigvis å sage og bore, som beskrevet ovenfor. I stedet for denne typen hoder kan du ganske enkelt legge til et ansikt på det siste stablet dekket. Denne typen snømann er ikke mindre søt, så det er opp til deg å bestemme hvor mye tid og krefter du vil bruke på denne utendørs julepynten.

Gjør din egen hagepynt til jul med gamle dekk - morsomme snømenn

Idé for dekorasjon av bildekk – tinker julenissen

Mal en julenisse på et dekk med spray og akrylmaling

Hvis du har talentet å tegne, kan du også prøve deg på en julenisse. Sprøyt først dekkene røde, og når malingen har tørket, stabel dem oppå hverandre. Nå kan du først tegne omrissene for julenissen med en tusj: hode med skjegg, øyne, nese og bart. Da er det bare å farge inn skissen med akrylmaling. Det kan ta flere strøk for å få en ugjennomsiktig farge.

Gjør-det-selv-bildekkdekorasjon-julenissen med kranser

Hvis du tror at du ikke kan tegne, kan du også bare stikke et skjegg av bomull eller bomullsull og etterligne julenissen på denne måten. Eller kanskje du kan finne en julenisse -maske som du enkelt kan lime dekkene på?

Juletrær laget av dekk som pynt

Juldekkdekorasjon for innvendig og utvendig - juletrær med en forskjell

Hvis du har gamle dekk i forskjellige størrelser tilgjengelig, kan du til og med lage et slikt juletre. Bare farg ringene grønne og legg dem deretter oppå hverandre (starter med den største og slutter med den minste). Deretter kan forskjellige dekorasjoner som buer, kranser, stjerner og andre ting limes rundt. Et slikt tre kan dekorere både hagen og stuen.

Alternativ til det klassiske juletreet laget av dekk med eventyrlys og julekrans

Denne originale bildekkdekorasjonen til jul er også flott for en bilforretning som et alternativ til det klassiske juletreet. Hvis du i dette tilfellet ikke bruker gamle, men nye dekk, bør de selvfølgelig ikke farges slik at de kan selges etter julen. I dette tilfellet kan treet ganske enkelt pakkes inn med grønne kranser og / eller en rekke lys. Kunder vil garantert smile av ideen.

Pynt med bøyler – lag flotte julekranser

Julekrans som en idé for selvlagde bildekkdekorasjoner med grangrønn, julestjerne eller feelys

Julekranser er også en flott dekorasjon for bildekk, tror du ikke? Husk at dekkene til biler er ganske tunge og derfor neppe egnet for døren. Men de kan henges på en vegg, dingle fritt fra et tre eller bare lene seg mot et gjerde, en stamme eller en vegg. Hvis de bare står på gløtt, kan du til og med bruke store traktordekk eller dekk for terrengkjøretøy. Men hvis du absolutt vil ha en dørkrans, er det bedre å velge et lett motorsykkeldekk eller et sykkeldekk.

Og når det gjelder designet, er det virkelig mange varianter tilgjengelig for deg. Det enkleste alternativet er å bare vikle en lysstrikk rundt dekket. Da får du en attraktiv dekorasjon av bildekk til jul, noe som gjør inntrykk spesielt i kveldstimene. Både ensfargede og fargede eventyrlys er egnet for dette.

Dekorer reservehjul med firgrønn for en mobil krans

Du kan også farge dekket grønt og deretter dekorere det med en sløyfe eller kunstige juleblomster (f.eks. Julestjerner). Den grønne fargen skal indikere den typiske grangrønnen. Et fint, bredt satengbånd er egnet for innpakning hvis du vil spare deg selv for sprøyting av spraymaling eller maling. Kransen får da også en viss eleganse. Deretter kan du dekorere med kunstige blomster, små juletrekuler, stjerner, kongler og alle de andre tingene som ellers brukes til julekranser.

Eller hva med å kjøpe et deksel til det synlige reservehjulet og dekke det med furugrønt? Du kan deretter bruke den til å dekke dekkene til SUV -en din og utstråle julestemningen overalt, uansett hvor du skal.

Gammel dekkdekorasjon med juleopplegg

DIY -arrangement i dekket som en plantebeholder for en dekorasjon i inngangspartiet

Et overdådig julearrangement som pynter inngangspartiet og ønsker alle dine gjester velkommen høres veldig bra ut, ikke sant? Og eksemplet ovenfor viser at det virkelig er det. Arrangementet ser ikke bare fortryllende ut, men kan også gjøres av nybegynnere. Så du trenger ikke å være en profesjonell blomsterhandler for å få denne DIY -ideen gjort.

Arranger et pent julearrangement selv i en rød bøyle

Start med å sprøyte dekket i hvilken som helst farge (eller pakk det inn med farget teip). Du kan velge typiske julefarger som rødt, hvitt og grønt, eller du kan velge en av fargene som vises i den andre julepynten i nærheten. Tett deretter dekket på den ene siden med kryssfiner. Du kan finne ut hvordan du kutter et slikt brett i instruksjonene ovenfor for julekuler.

DIY -arrangement til jul på terrassen med eviggrønne, bjørkekvister og bær

Fyll deretter dekket med pottejord. Vanlig sand er også egnet, men da bør det være godt skjult av arrangementet fordi det ikke ser for attraktivt ut. Start deretter med å feste noen elementer (i eksempelet bjørkegrener, furukegler, firgrønne og andre eviggrønne grener, bær og hvite tre- eller buskgrener): Sett de høyeste elementene (her bjørkegrene) i midten og fordel deretter alle de andre rundt dem Elementer. Ordne dem først oppreist fra midten og utover og deretter flater de gradvis ut. Eksperimenter gjerne. Du kan alltid ta ut ting og omorganisere dem til du er fornøyd med arrangementet. Til slutt kan du forkorte og forme veldig lange og utstående greiner litt.

Previous Post
Bandana frisyrer – 28 ideer for å uttrykke femininitet
Next Post
Skumrulling: hva er det egentlig, og hjelper fascia -rulletreningen mot cellulitter?