15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Laget med snegelskall – dekorasjoner og morsomme ideer for barn

tinker med snegelskall lys-enkle-idé-instruksjoner

I dag liker folk å tukle med naturlige materialer. Og det er ikke rart, ettersom materialene raskt og enkelt kan finnes på en spasertur og også er gratis. Både unge og gamle har det gøy på håndverkseftermiddagene, så i dag vil vi introdusere deg for noen håndverksideer som du kan etterligne. Denne gangen handler det om ideer med og fra snegelskall. Men hva kan du pusle med tomme snegleskall, spør du deg selv sikkert nå? Du vil bli overrasket over hvilke vakre dekorasjoner og flotte figurer som er mulig med ting fra naturen som disse. Har du også lyst til å gjøre noe med snegelskjell, deretter planlegge en lang spasertur, samle tomme snegelskjell og velge en eller flere av følgende håndarbeidsinstruksjoner for å lage en kreativ ettermiddag med håndverk. Ha det gøy!

tinker med snegelskall håndverk-leire-snegler-fargerike-farger-barn

Bare å samle husene er ikke nok. Du må også være forberedt. Det som menes her er god rengjøring. Slik at de tukte tingene ser bra ut til slutt, må snegelskallene se fine og rene ut. Du kan bruke enkelt oppvaskmiddel til dette. Du kan fjerne gjenstridig smuss veldig godt med litt eddik. En gammel tannbørste er veldig egnet for rengjøring, og du kan også komme til alle urene deler av den grove overflaten med den. Vær forsiktig så du ikke legger for mye press, slik at sneglehuset ikke går i stykker. Til slutt, gi dem litt mer tid til å tørke, så er du i gang. Du er også velkommen til å polere husene for å gi dem et spesielt interessant utseende.

Lag med snegelskall – små lys

tinker-snegl-skall-diy-lys-gjør-det-selv-tinker-ideer-dekorasjon

Du kan enkelt lage små lys av snegelskaller. Enten får du voks, som selges for å støpe lys selv, eller så bruker du voksen og veken til en enkel telys. For å gjøre dette, fjern forsiktig den harde voksen fra aluminiumsdekselet. Du kan deretter fjerne veken nedenfra og legge den i det tørre sneglehuset. Nå må du varme opp voksen. Hell den i den flytende væsken i det lille huset du har plassert veken i. La voksen avkjøle og stivne. I mellomtiden kan du lage noen flere snegelskalllys. Slik at de ferdige DIY -lysene kan stå oppreist bedre, kan du plassere dem i en bolle full av dekorativ sand eller dekorativ grus.

Originale blomsterpotter

tinker-snegl-skall-saftige-planter-blomster-pot-grener-original

Det spiller ingen rolle om du bruker husene til landsnegler eller sjøsnegler eller til og med blåskjell til håndverk med tomme snegelskjell. Hvis du fortsatt har sjøsneglskjell igjen fra din siste ferie, kan du selvfølgelig også bruke dem. Disse blomsterpottene er spesielt raske og enkle å lage. De er også en god idé å lære barna dine å ta vare på noe, i dette tilfellet små planter. Dette betyr at du kan male husene på en barnevennlig og fargerik måte på forhånd og deretter plante dem slik at de passer bedre inn i barnerommet. 

tinker med snegelskall blomsterpotte-mini-luft-planter-tillandsias

Så hvis du vil lage denne vakre dekorasjonen med snegelskall, bare fyll den naturlige beholderen med litt jord. Den typen plante som fungerer best er uten tvil sukkulenter. Og fordi det er så mange forskjellige av dem, vil det raskt dukke opp en interessant og mangfoldig innendørs hage. Legg små biter av planter i jorda. De danner raskt røtter i fuktig jord og krever deretter veldig lite omsorg, noe som gjør disse plantene så praktiske for barn. De små potene kan deretter settes tilbake i sand, grus eller på en gren. Hvis du vil, kan du også lage hull i fremtidige potter på forhånd og henge dem opp senere. Minst tre hull kreves da slik at sneglehuset kan henge oppreist.

tinker-snegl-skall-planter-henge-vegg-dekorasjon-tillandsia

Som et alternativ til sukkulenter kan luftplanter, de såkalte tillandsias, også brukes. Disse trenger ikke engang jord og kan ganske enkelt sitte fast i husene. Når du kjøper plantene, finn ut hvordan du skal ta vare på dem, fordi de absorberer nødvendige næringsstoffer og fuktighet fra luften. Uansett vil du få unike blikkfang hvis du tinker disse ideene med snegelskall.

Lag dørkrans selv

tinker-snegl-skall-dør-krans-vegg-dekorasjon-isopor-strand-tema

Hvis du har samlet et stort antall snegelskall til håndverk, kan et litt større prosjekt også gjennomføres. Det som er ment er en slik krans som du kan dekorere en dør, et vindu eller veggen med. Du trenger en isoporring. Alternativt kan en enkel ring kuttes ut av papp. Denne ringen er deretter dekket med snegelskall. Du kan alle peke i samme retning, eller du kan snu hvert hus i en annen retning. Varmt lim er veldig egnet for liming. Kransen ser spesielt attraktiv ut hvis du bruker polerte til å lage snegelskaller.

Husflid med barn – en søt snegl

tinker-snegl-skall-tinker-idé-barn-drivved-vrikke øyne

Hvis du vil lage noe søtt og morsomt for og med barna med ting fra naturen, ville denne sneglen være en morsom idé. Det er best å bruke drivved. Hvis du ikke har dette for hånden, kan du selvfølgelig også bruke en vanlig gren, hvorfra det er best å fjerne barken. Sneglehuset er limt til trekroppen. Enkle googly øyne får sneglen til å se spesielt morsom ut og limes ganske enkelt til grenen. I løpet av en spontan ettermiddag med kunsthåndverk, hvis det ikke er vaklende øyne, kan øynene også enkelt males på.

tinker-snegl-skall-barn-lek-modellering-leire-gjør-det-selv-male-snegler

I stedet for en trekropp kan den også være laget av modelleringsleire eller, enda bedre, av håndverksleire hvis du tinker med snegelskjell. Spesielt i lyse farger blir det laget morsomme snegler som senere kan brukes av barna til spill. Barn liker å pusle med slike materialer, slik at du kommer til å ha det veldig gøy mens du lager dem. Og her kan du bruke små snegelskall og dermed lage mindre snegler selv eller velge større varianter. Og for alle prosjekter, inkludert disse sneglene, kan du male snegelskallene som du vil og designe dem med mønstre som du ønsker.

Previous Post
Inspirerende uteplassideer i frisk luft
Next Post
Å lage en permakulturhage – slik lager du et lettstelt og produktivt økosystem!