15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å lage dekorasjoner med saltdeig om høsten – kreative instruksjoner for barn og voksne

Saltdeig som håndverksmateriale er og forblir en klassiker som forblir populær til tross for moderne elte- og modelleringsforbindelser. Deigen er enkel å lage, og fordi den stivner etter steking, er den perfekt til hjemmelagde figurer og anheng som kan brukes som dekorasjon ved forskjellige anledninger. I dag viser vi deg grunnoppskriften samt gode instruksjoner for hvordan du lager saltdeig til høsten. Tilbring en morsom ettermiddag med håndverk og få deg selv og barna i høststemning!

Lag med saltdeig - høstinstruksjoner for barn og voksne

Lag med saltdeig-gjør-det-selv-oppskrift

For håndverk med saltdeig, kutt ut høstmotiver med kakeskærer

Bare tre ingredienser kreves for saltdeigen. Deigen er raskt og enkelt laget og er det perfekte elte- og modelleringsmaterialet. Vanligvis har alle ingrediensene i huset – perfekt for spontane håndverksprosjekter. Slik forbereder du deigen før du begynner å lage med saltdeig:

  • mel
  • salt
  • vann

Forbered deigen

Lag med saltdeig om høsten - bland mel og salt til grunnoppskriften

Alt avhenger av riktig blandingsforhold, og dette er 2: 1: 1. Så hvis du for eksempel tar 100 g mel, tilsett 50 g salt og 50 ml vann. Du kan også bruke kopper som mål – to kopper mel til en kopp salt og en kopp vann. På denne måten kan du perfekt justere mengden som passer dine behov.

Bland først de tørre ingrediensene og tilsett deretter vannet gradvis. Til slutt skal deigen ikke være klissete slik at den kan brukes til å lage med saltdeig. Men hvis det fester seg til fingrene, kan du tilsette litt mer mel.

Tilsett vann i melblandingen og elt deigen

Alternativt, hvis du har 2 kopper mel, kan du erstatte halvparten av det med maisstivelse og også tilsette 2 ss olje. Resultatet er en mykere deig som er enda lettere å jobbe med. Du kan også farge deigen hvis du vil. Om du bruker naturlige ingredienser som krydder eller foretrekker matfarger er opp til deg. Men husk at fargene vil falme senere under baking. Derfor kan du ganske enkelt male de ferdige dekorasjonene i stedet. Smaker og kanel får også deigen til å lukte godt, slik at det å lage saltdeig blir en større glede.

Stek saltdeig

Den ferdige deigen må ikke feste seg og skal være smidig

Hvis du ikke har det for travelt, kan du ganske enkelt sette opp de ferdige dekorasjonene i nærheten av en varmeapparat etter å ha tinker med saltdeig og tørke dem forsiktig i flere dager. Dette forhindrer at deigen sprekker eller blemmer når den tørker. Hvis du vil fullføre dekorasjonene med en gang, kan du også bruke ovnen til hjelp. Men selv der bør du definitivt starte med lav temperatur for en skånsom start. Det er best å gjøre følgende:

  1. 30 minutter ved 60 grader
  2. 30 minutter ved 100 grader
  3. 120 minutter ved 120 grader

Tidene kan variere avhengig av type dekorasjon. Selvfølgelig tar tykke figurer lengre tid enn for eksempel tynne anheng. Tidsangivelsene refererer til former med en tykkelse på 0,5 cm. Hvis du ikke er sikker, sjekk midtområdet – det skal ikke være fuktig lenger.

Husflid med saltdeig - lag bladtrykk og mal med akrylmaling

Til slutt kan du lage figurene male og lakk saltdeigen. En gjennomsiktig lakk for forsegling er viktig fordi saltdeigen absorberer den naturlige fuktigheten over tid og derfor vil være mindre holdbar. Dette forhindres med et lag lakk.

Lag med saltdeig om høsten med kjeks

Lag blader med saltdeig og kakeskiver

Sannsynligvis den enkleste og mest populære måten å lage saltdeig på er å bruke informasjonskapsler. Dryss litt mel på arbeidsflaten og kjevle ut deigen på den. Da er det rett og slett stukket ut. Å lage med saltdeig kan ikke være enklere! Et stort utvalg av kakeskjærere kan nå finnes i handel. Det er også mange med høstmotiver. Men du kan selvfølgelig også kutte ut motiver med en kniv.

Vakre anheng i høstfarger og bladformet design for høstbuketter

Hva med disse bladene? Hvis du deler deigen på forhånd og farger den annerledes, vil bladene til og med se ut som høstblader. Alternativt kan du male og lakke anhengene senere etter steking. Før du tørker eller baker bladene, stikk små hull i dem, som du kan bruke til å henge dem opp. Men du kan også la dem være slik og bruke dem som bordpynt. Bare spre dem ut på brettet.

Naturmaterialer som et stempel

Fremme finmotorikk hos barn med håndverksideer med naturlige materialer

Naturmaterialer er ganske enkelt en del av håndverk om høsten. Og du kan integrere dem på en effektiv måte hvis du tinker med saltdeig om høsten. Bare rull ut deigen som for varianten med kakeskærer, så kan du lage interessante trykk og mønstre med kongler, blader, eikenøtter, kvister og andre ting. Du er også velkommen til å kutte ut former først og deretter dekorere dem med mønstrene.

Husflid med saltdeig - rull ut og design mønstre med naturlige materialer

Det er ingen regler. Alt som behager er tillatt. Enkle nudler eller små leketøyfigurer er like passende frimerker. Det tilbys også rullestifter som har mønstrede overflater og er beregnet på å tjene akkurat dette formålet, nemlig å dekorere deigen med mønstre. Derfor er de også et godt alternativ hvis du holder på med håndarbeid med barn om høsten.

Pynt med krydder

Lag bilder med barn selv med krydder

Det er krydder som er veldig vakre å se på. Dette inkluderer for eksempel stjerneanis. Men alle andre typer tørre krydder er også egnet for å dekorere deigen, så du kan vurdere dem hvis du pusler med saltdeig om høsten. Du kan ikke bare lage vakre mønstre med dem, men også motiver. En annen måte barna kan bli veldig kreative på.

Deigen trenger ikke nødvendigvis å stekes etterpå. Spesielt hvis du leter etter håndarbeidsideer til høsten for barnehagen, viser denne saltdeig -ideen seg å være veldig praktisk. Når barna er ferdige med å lage, blir kunstverkene ganske enkelt plassert i nærheten av varmeapparatet for å tørke i flere dager.

Lag ansikter med saltdeig om høsten

Lag et ansikt med saltdeig, kastanjer og blader

Og siden vi allerede er om temaet “naturlige materialer”, er her en annen idé for å lage med saltdeig om høsten, som du kan bruke naturens skatter til. Kjevle ut deigen til hodet i en sirkel. Og så kan du komme i gang. Håret kan for eksempel utformes med blader eller kvister, som enkelt settes inn i siden av deigen. Du kan få øyne etter behag med små kastanjer, eikenøtter eller andre runde trefrukter. Gressblader eller, enda bedre, kvister eller stilker er egnet for munnen.

Bare eksperimenter og lag ansiktene av forskjellige ting. Ulike ansiktstrekk kan også gjøres: smilende, dystre, triste, overrasket osv..

Kreativt håndverk med barn om høsten – pent arrangement

Lag ordninger med saltdeig og naturmaterialer med barn

En ball med saltdeig og naturmaterialer er alt du trenger for et slikt arrangement. Kvister, fargerike blader, kastanjer, eikenøtter, bøknøtter, tørkede blomster, kjegler og mye, mye mer er tilgjengelig fra naturen for å lage kreative arrangementer for en vakker borddekorasjon med saltdeig om høsten. Form deigen til en ball og trykk den lett på arbeidsflaten for å lage en jevn overflate. Og så kan du begynne å designe. Materialene er ganske enkelt satt i deigen.

Sopp med linser som ideer om saltdeig om høsten

Dekorer søte sopp med fargede linser som anheng

Skjær ut soppformer fra den kjevlede deigen. Siden sopp som ideer til saltdeig er enkle motiver, kan du kutte dem fritt eller du kan bruke en mal for håndverk med saltdeig om høsten, som du skriver ut og kutter ut på forhånd. Deretter kan du dekorere soppen med linser. Det er best å bruke forskjellige varianter for å kombinere forskjellige farger og få et enda vakrere design. Lag hull for å henge dem og la soppen lufttørke i flere dager ettersom linsene brenner i ovnen.

Høstkrans for voksne

Nydelig høstkrans i vintage look for veggen

Du kan selvsagt lage denne høstdekorasjonen med barn. Ved å bruke en kakeskærer til bladene, kan arbeidet forenkles slik at de små også kan prøve seg på det. Ellers brukes ekte lønneblader til å lage høstkransen. Vi forklarer hvordan det fungerer om et øyeblikk. Den ferdige kransen er relativt tung og er derfor mer egnet til å sette opp enn å henge.

Forbered saltdeigen og del den i flere biter som du farger med forskjellige farger. Ta deretter et lite deig, form en ball med hendene og kjevle den ut stor nok til å passe til et av lønnebladene dine. Trykk den godt fast på deigen ved å rulle den over med kjevlen. Legg deigstykket og arket til side og gjenta disse trinnene med gjenværende deig og ark. Det er best å bruke blader av forskjellige størrelser.

Lage instruksjoner

Instruksjoner for å lage en krans av saltdeigplater

Ta deretter et av de ferdiglagde elementene og skjær rundt arket med en kniv, og skjær det ut og fjern overflødig deig. Fjern deretter arket også. Avtrykket av bladet skal nå være synlig på deigen. Gjenta trinnene med de andre delene. Nå kan du begynne å lage håndverk med saltdeig: arranger deretter deigbladene i en sirkel på et stekebrett for å lage en krans. Hvis du vil, kan du også danne små kuler og spre dem på kransen til bær som du skal male rødt etter steking. Stek saltdeigsdekorasjonen eller la den tørke i flere dager.

Høstdekorasjon til kommoden - en krans laget av hjemmelagde blader

Du kan deretter male kransen direkte med klar lakk eller dekorere den med hvit maling eller gips og en pensel for et vintage -utseende. For å gjøre dette, ta opp veldig lite maling og duk forsiktig og stryk bladene her og der. Med denne varianten bør du ikke bruke lakk, ellers vil vintage -effekten gå tapt.

Høstkrans med telys

Kreativ høstkrans til bordet med telys og DIY -frukter

En annen idé for voksne å lage håndverk med saltdeig, men som barn også kan hjelpe til med å lage de enkelte elementene, er denne vakre bordkransen der telys kan plasseres. Denne saltdeighøstdekorasjonen tar litt mer tid enn alle de andre ideene med saltdeig, men er ellers veldig enkel å lage. Start med å lage en lang rulle av saltdeigen og lag en ring av den. Du bestemmer størrelsen selv, avhengig av hvor stor du vil at kransen skal være.

Dekorer deretter denne ringen med selvlagde figurer laget av saltdeig i form av frukt og blader. I eksemplet kan du se pærer, gresskar og druer, som du bruker kuler som grunnlag for deretter å forme dem videre avhengig av frukten. Nellik er egnet som stilker. Spred alle elementene på ringen slik at den er helt dekket. Ikke glem å la plass til telysene også. For å gjøre dette, plasser dem på ringen og design rundt den.

La deretter kransen tørke og deretter male den. Hvis du vil ha det utvaskede utseendet, kan du bruke akvareller. Men selv med sterke farger ser høstkransen veldig pen ut. Du kan lage frukt og motiver med saltdeig og dermed tilpasse denne håndverksideen til andre anledninger og årstider.

Previous Post
Vanlige og enkle yogaøvelser hjelper med brystløft uten kirurgi
Next Post
Ryggstrekkøvelser: Med følgende øvelser erklærer du krig mot ryggsmerter!