15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sy leseben – tips, instruksjoner og mønstre gratis

Halspute-beinformet sying

Hvis du leser mye, er dette prosjektet akkurat noe for deg: å sy et lesebein! Hva er et lesebein? Dette er en nakkepute i beinform som kan brukes på en rekke måter. Hvordan syr jeg et lesebein? Bare les videre! Dette prosjektet er absolutt egnet for nybegynnere. Da tør du! Hvorfor ikke sy en behagelig nakkepute til moren din til morsdag?

Hvordan bruke et lesebein?

etter-pute-komfort-sying

Ganske mange mennesker drømmer om å ha et eget bibliotek der de kan trekke seg tilbake. Dessverre mislykkes dette ønsket ganske enkelt fordi det ikke er nok plass i dine fire egne vegger. Et lite lesehjørne er ofte en fin kompromissløsning. En behagelig lenestol med hylle for føttene, et sidebord, en gulvlampe med bevegelig hode, en bokhylle på veggen – lesehjørnet skal utstråle mye kos. For å gjøre det veldig behagelig mangler det fortsatt en liten nakkepute.

lese bein-glidelås-vaskbart stoff

Lesebenet gir støtte i minst tre forskjellige stillinger: som regnskapsførerpute, kilepute eller nakkepute. Som den perfekte ryggstøtten lar beinet deg sitte oppreist i sengen eller på sofaen. Veldig behagelig for å lese eller se på TV.

Benet forhindrer spenning i nakken og gir også god beskyttelse mot ømme knær som knepute. Benet er en god støtte for bøker og nettbrett. Hvis du ikke vil holde en tykk bok i hånden din hele tiden, er det bare å lene boken mot den.

Siden lesebenene ser flotte ut, er de også perfekte som pynteputer på sofaen i stua. Designet er veldig individuelt og kan selvfølgelig også være en fin hjemmelaget gave til bokorm.

Sy en lappeteppe – enkle instruksjoner for nybegynnere

Lappeteppe som dekorativt tilbehør – 30 fargerike & nøytrale ideer

Sydørstoppere i stoff – enkle instruksjoner for praktisk dekorasjon

pute-nakke-lese-sy

Dine spørsmål besvart og forklart!

Hvor stort er et lesebein? Standard lesebein er 40 cm langt og 20 cm høyt. Dimensjonene kan selvfølgelig variere individuelt. For eksempel 45 cm lang og 22 cm høy. Størrelsen 38 cm x 25 cm er også velkommen.

Hvor mye materiale trenger jeg for et lesebein? Du kan bruke tre forskjellige stoffer for hver side, men de bør også harmonisere godt med hverandre. For eksempel: 50 cm x 35 cm vanlig bomull, 50 cm x 35 cm bomull med et geometrisk mønster og 50 cm x 35 cm bomull med blomster. Så omtrent 3 stoffstykker med dimensjonene 50 cm x 35 cm eller ett stort stykke – 1,50 m.

Det er best for nybegynnere å bruke bomullsstoffer. Hvis du ønsker det, kan du også designe den ene siden av puten med et koselig fleecestoff. Fleece sliter ikke.

Lapparbeid leseben

Har du lyst på farger og frekke design som kan overbevise med varierte mønstre? Da bør du ikke gå glipp av den nåværende lappeteppetrenden. Begrepet patchwork kommer fra engelsk og betyr “patchwork”. Denne teknikken gjør det mulig å bruke stoffrester av forskjellige materialer, mønstre og farger som ser like bra ut i et lag. Lappene sys sammen ved siden av hverandre (mosaikklapper) og oppå hverandre (applikasjon) for å lage et nytt tekstil. Hvis du vil lage et bestemt motiv på puten din, kan du bruke applikasjonsteknikken.

Med patchwork -lesebeinet kan du enkelt sy sammen individuelle stoffstykker som du vil. For eksempel: Klipp 15 firkanter på 10 × 10 cm per stoffstykke og sy dem deretter sammen. Du trenger totalt 3 stoffstykker, dvs. 45 ruter laget av forskjellige stoffer.

Denne varianten tar mer tid og er ganske uegnet for nybegynnere.

Fyllmateriale for lesing av bein

leser ben-fylling-polyester-vaskbar

Det er best å bruke allergivennlige fyllstoffer. Materialet må ikke være for mykt eller for hardt og bør også beholde sin form. Syntetisk vattering, som vanligvis er laget av 100 prosent polyester, er godt egnet. Den er veldig myk og puten forblir utrolig lett. Denne bomullsullen kan også vaskes i vaskemaskinen. Et triks: du kan også bruke et par rimelige IKEA -puter som fyll. Bare kutt det opp, ta ut fyllmaterialet og stikk det i puten.

Hvor mye bomull for å lese bein? Puten må fylles riktig slik at den får ønsket form. Vær imidlertid oppmerksom på at hvis puten er fylt for tett, er det kanskje ikke så behagelig som forventet.

Leseben med glidelås

Hvis du vil, kan du også legge til snaps eller glidelås i puten. Så trekket kan enkelt fjernes og vaskes. Mens lokket er i vaskemaskinen, kan vadet ganske enkelt lagres midlertidig i en pose. Forresten, det er vakre dekorative glidelåser på markedet i alle tenkelige farger som ikke nødvendigvis trenger å være skjult. Bare å sy på i stedet for å sy inn! Med et filigran blondermønster er de for eksempel et absolutt blikkfang! Så glidelåsen kan også være midt på puten.

Syinstruksjoner for lesing av bein

Lese-bein-sy-instruksjoner-materialer-verktøy-mønstre

Nødvendig materiale:

 • Bomull (3 x 0,5 m eller 1,5 m)
 • Matchende sytråd
 • Mønster for utskrift
 • Fiberfill
 • Saks, pinner, tape, tusj
 • symaskin
 • Valgfritt: fargetilpassende tape for håndtak – 60 cm langt og 2 cm bredt

Mønsteret må skrives ut 4 ganger. Klipp ut malen og lim dem sammen. Du trenger da 3x stoffben.

Du kan også lime fleece på alle stoffbitene og stryke det i noen sekunder.

Lese-bein-sy-instruksjoner-kutte-mønstre-fri

Malen er klar

Lese-bein-sy-instruksjoner-klippe-mønster-bein-form

Legg alle tre stoffene oppå hverandre, fest malen med nåler og kutt i størrelse. Til venstre og høyre, hvor stjernene er merket, skjærer du enda en liten V ut av stoffet.

Lese-bein-sy-instruksjoner-kutte-mønster-v-kutt

Lese-bein-sy-instruksjon-pinner

Nå plasseres to byller på høyre side sammen og den ene halvdelen sys fra V til V. Bruk pinner for å markere hvor du vil begynne og slutte å sy. En sømmonn på 1 cm anbefales normalt.

Lese-bein-sy-instruksjoner-skjære-stoff

Brett deretter den ene halvdelen av stoffet opp, legg det tredje stoffstykket på det, også med høyre side ned, og sy den ene halvdelen fra V til V igjen.

Lese-bein-sy-instruksjon-stoff

Når du syr det tredje stoffstykket sammen, kan båndene også sys inn. Ta tapen to ganger og legg den mellom stoffene – i midten på et V -merke, med de åpne endene vendt utover, løkken peker innover.

lese bein-sy-instruksjon-håndtak

Plasser nå de to sidene som fremdeles er åpne, og sy dem fast. I den tredje sømmen, la en ca 5 cm lang vendeåpning stå i midten. Enten en

på siden eller på bunnen som du foretrekker.

Snu skallet på lesebeinet og fyll det med polyfyll til beinet er pent fullt. Sy deretter den vendbare åpningen med en stingsøm.

Lese-bein-sy-instruksjoner-omslag-klar

Så kort igjen instruksjonene i noen få trinn:

 • Skriv ut mønsteret, klipp det ut og lim det sammen
 • Klipp 3 stoffstykker med malen
 • Sy 2 stoffstykker sammen halvveis
 • Sy det tredje stoffstykket halvveis på den ene siden
 • Sy den siste åpne siden og la en snuåpning stå igjen
 • snu
 • ting med polyfill
 • Lukk dreieåpningen

Lesebenet er nå klart!

lese-bein-sy-instruksjoner-

Alternativ til lesebeinet for bøker, e-bøker, nettbrett og mobiltelefoner

En av fordelene med lesebenet er dets allsidighet. Puten er flott til mange bruksområder. Det er en ulempe: lesebenet skal kunne holde en bok og må derfor være tett pakket. En for hard eller for myk nakkepute kan raskt føre til spenning og smerter i nakkeområdet. Men hvis du bare vil bruke lesebeinet som en nakkestøtte, så har vi et alternativ til lesing klar for deg: bokstøtte i beanbag -look! Du kan kjøpe disse på nettet eller sy dem selv. Du finner detaljerte instruksjoner her.

pute-lesing-e-bok-bokstøtte-beanbag

Denne støtten er også en flott gave til folk som liker å lese e-bøker, fordi en e-leser passer like enkelt som en papirbok. Du kan sette inn e-leseren i stående og liggende format. I et mindre format kan sekken også brukes som mobiltelefonholder. For større enheter bør kuttet tilpasses individuelt.

Previous Post
Hva du skal gjøre på nyttårsaften – noen friske ideer kan hjelpe
Next Post
Lag mosegraffiti selv og dekorer vegger med disse ideene