15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Sy et U -hefteomslag – enkle instruksjoner og gode DIY -ideer

Sy U-hefteomslag -baby-barn-gjør-det-selv-bok

Etter at barnet er født, mottar hver mor en liten bok fra legen eller klinikken, hvor alle resultater og undersøkelser blir registrert. Dette kalles eksamensheftet eller UäHeft for kort. Senest ved det første legebesøket, ønsker den stolte moren en liten pose hvor alle dokumenter kan gjemmes. Et praktisk og vakkert U-formet hefteomslag er relativt enkelt å sy. Du kan også tilpasse den slik at den ser veldig spesiell ut. Vi vil snart berike instruksjoner og vakre ideer.

Sy omslaget til U -hefte – det som er inni

Sy U-hefteomslag -eksamen-dokumenter-personlig

Barnets personlige U-notatbok er en liten bok der alle undersøkelser og vaksinasjoner registreres. I tillegg kommer vaksinasjonsbevis og barnets helsekort. Du må ta med deg dem alle hver gang du besøker legen, slik at alle undersøkelser kan dokumenteres. Hvis heftet går tapt, kan barnelegen lage et nytt, men dette vil absolutt ikke være tilfelle hvis du har et praktisk omslag.

Sying av et U -formet hefteomslag – tips 

Sy U-hefteomslag -ide-inspirasjon-instruksjoner-lag-selv

I utgangspunktet kan U-hefteomslaget utformes som et bokomslag laget av stoff du ønsker. Det er viktig at det tilsvarer dimensjonene til det U-formede heftet, ikke akkurat, men litt større, ellers blir det for stramt etter å ha sydd sammen. I tillegg vil det være en ekstra lomme for vaksinasjonssertifikatet og helsekortet. Et tysk U -hefte har følgende dimensjoner (lukket): B xH – 15 x 21 cm, og det er fornuftig å planlegge omslaget ca 16,5 x 23 cm.

Sy et U -formet hefteomslag – hvilke stofftyper er gode for dette

u-hefte-omslag-sy-barn-stoff-mønster-lykkelig

Selvfølgelig kan forskjellige stoffstykker brukes til DIY -boken. Lappetepper er best. De er fargerikt mønstret og tilgjengelig i mange farger. I tillegg er naturlig filt også veldig egnet for dette formålet. Den er fast og stabil og vil sikkert oppfylle beskyttelsesfunksjonen til et hefteomslag. Dessverre er det ingen mønstret filt og bare i utvalgte rike farger.

Sy et U -hefteomslag – Instruksjonene

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-stoff-tekstiljpg

Du kan bruke ulikt mønstret stoff for ytre del og innerfôr. Det vil sikkert virke mer lekent hvis du kombinerer flere stoffstykker med lappeteppe -prinsippet og sy dem sammen. Hvis du allerede har valgt og kjøpt passende stoffer, kan du fortsette å kutte.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-sy-mal-pin

Klipp nå den ytre delen og foringen til en størrelse på 32 x 24 cm hver. Til innstikksklaffene trenger du også 2 stoffstykker, hver 22 x 24 cm. Sømmålene på 1 cm for sømmen er allerede inkludert i informasjonen.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-påføring-stoff

Du kan gjøre den ytre delen litt mer leken og dekorere den med applikasjoner eller broderi. Husk imidlertid at U-heftet åpnes fra høyre til venstre som en vanlig bok, og at et frontmotiv ideelt sett bør plasseres til høyre.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-veske-tekstil-stoff

De to stoffdelene til innstikksklaffene er plassert på venstre og høyre side av innerfôret. Nå kommer den ytre delen med den vakre siden ned. Legg deretter alt sammen med pinner. Men ikke glem å la en snuåpning ligge nederst i midten mellom de to klaffene.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-stoff-rester-mønster

Hvis lappeteppe og andre utsmykninger skal legges til ytterstykket, må du gjøre dette på forhånd, før du syr de to stoffbitene sammen. Den ytre delen og den indre foringen må vende mot hverandre med den vakre siden, settes sammen med pinnene og nå sydd sammen bortsett fra åpningen. Sy nå rektanglet rundt fotens bredde.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-kant-design

Forkort sømmengden ned til åpningen og skjær hjørnene på skrå. Til slutt snur du alt og former hjørnene pent. Du er velkommen til å bruke et børstehåndtak til dette. Stryk nå alt pent. Brett stoffet i snuåpningen og stryk det flatt.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-personliggjøre-gjelder

Nå kan du lage dekorative sømmer. Alt er også sydd rundt kantene. Vendeåpningen er også lukket. U-hefteomslaget er nå klart. Relativt lett eller?

Sy et U -formet hefteomslag – tips og triks

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-stovv-suturtråd

For å gjøre U -hefteomslaget mer stabilt og fast, anbefaler vi at du plasserer fleece mellom de to stoffdelene – den ytre delen og det indre fôret – samt mellom stoffbitene til klaffene. Hvis du vil legge til en ekstra pose til vaksinasjonssertifikatet, må du klippe et ekstra stykke stoff på omtrent 13 x 12 cm. Du må feste denne lille lommen før du syr den ytre delen og det indre fôret sammen.

u-hefte-omslag-sy-instruksjoner-pose-stoff-rester

For at stoffbitene ikke skal skli og for å holde kantene rene, anbefales det å rengjøre dem fra innsiden først. Eventuelle tilleggsdeler som brukes til ornamentikk og dekorasjon bør, som allerede nevnt, gjøres før stoffbitene sys sammen.

u-hefte-omslag-sy-inspirasjon-bindende-tape

For å sikre at U-heftet alltid forblir pent lukket og at ingen dokumenter faller ut av det, anbefaler vi å sette på en lås. Dette kan være et fint bånd, knapp, løkke eller komfortable håndtak for å bære.

u-hefte-omslag-sy-baby-barn-blomstermønster

Sy båndet i midten langs hele utsiden. Hvis du bruker en trykknapp, må du planlegge et stort mellomrom for det når du klipper stoffbitene. En enkel knapp med en sløyfe kan legges til senere. Sy knappen til høyre foran og løkken på den under. Det er best å lage en liten åpning og sette inn løkken der. Etterpå syr du på den flere ganger slik at den er fin og stabil.

u-hefte-omslag-sy-baby-barn-bok-håndtak

Slik at U-heftet er behagelig å bære og ta med deg, kan du inkludere to flotte håndtak. Du gjør dette før du syr den ytre delen og det indre fôret sammen. Til dette trenger du omtrent 4 stykker 4-5 cm brede og 30 cm lange strimler stoff.

u-hefte-omslag-sy-barn-bok-håndtak-stoff

Skjær strimlene i størrelse og legg til litt fleece i mellom for å styrke dem. Koble to strimler sammen, snu dem og stryk godt. Brett ytterkantene innover ca 5 mm og stryk dem flatt. Legg deretter fleecen imellom og sy alt på begge sider. Sett nå håndtakene mellom den ytre delen og det indre fôret, fest med pinner og sy alt rundt.

u-hefte-omslag-sy-baby-barn-sett

Et U-notebook-deksel er alltid en fin og praktisk gave til nyfødte. dessuten er det slett ikke komplisert eller vanskelig å sy en selv. Du kan også lage et helt sett med de samme motivene. Hvis du lager noe slikt selv til et lite barn, er ikke bare prosessen veldig morsom, men også mye glede når du gir den bort senere.

Previous Post
Vanlige og enkle yogaøvelser hjelper med brystløft uten kirurgi
Next Post
Ryggstrekkøvelser: Med følgende øvelser erklærer du krig mot ryggsmerter!