15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Arbeide hjemmefra med barn: Kule ideer til rolle- og sensorspill med barnebordet “Flisat” fra Ikea

Under Corona -krisen er en stor del av den yrkesaktive befolkningen avhengig av hjemmekontor. For foreldre viser det seg å være en stor utfordring å jobbe hjemmefra med barn. Mens ungdom kan ha det travelt alene, trenger småbarn i barnehagen eller barneskolealderen fortsatt omsorg døgnet rundt. For de voksne som må jobbe samtidig betyr dette en dobbel belastning. Og selv om det for tiden er mye diskusjon om i hvilken grad avgangsrestriksjonene kan lempes, er en ting definitivt sikkert: I de neste ukene må du fortsatt håndtere jobben og avkom på egen hånd. Fordi hjemmekontoret er utmattende, kaotisk og definitivt ikke en “hyggelig familietid”. Likevel er det mulig å holde småbarn opptatt i lengre perioder. Vi avslører noen triks og håndverksideer som det er mer eller mindre vellykket å jobbe hjemmefra. Du trenger et barnebord med en flyttbar bordplate og esker til leker. Barnebordet “Flisat” fra Ikea, for eksempel, som kan ettermonteres med Trofast -bokser, er ideelt.

Jobbe hjemmefra: kombinere barnepass og hjemmekontor

Barnebord fra Ikea lekeideer for småbarn

Hun passer vanligvis på par med barn på turnus. Det som faktisk høres ut som en god løsning er vanskelig å gjennomføre. Foreldre til små barn vet at deres avkom sjelden blir i et rom. I stedet liker de små å løpe og leke i hele leiligheten eller huset uten å se på arbeidspartneren. Det er vanskelig å forklare for barn mellom 1 og 6 år hvorfor pappa eller mor er i et annet rom og ikke får forstyrret seg. Aleneforeldre har det enda vanskeligere. Du må holde barna opptatt og jobbe samtidig. En virkelig stor utfordring som kan mestres med kreativitet. Her er noen enkle triks og spillideer som barna kan bruke til å bo i et rom. Det er også mulig å lage lunsj i mellomtiden. Her er noen ideer:

Hold barna opptatt med Oobleck: lag Oobleck og utfør eksperimenter med den

Å jobbe hjemmefra med barn bruker ideer til spill av Oobleck Slime

Hva er Oobleck? Oobleck er en væske som har spesielle egenskaper. Det ser ut som slim. Når barna legger press på henne, blir hun tøff. Når du slipper det igjen, blir det flytende. Oobleck er laget av maisstivelse og vann. Bare rør inn 1,5 kopper maisstivelse i en stor bolle med en kopp vann til blandingen har en honninglignende konsistens. Du kan legge til matfarger i den, men den kan flekke barneklær og hender.

Når er riktig tidspunkt for denne spillideen? 40 minutter før lunsj. Så har barna noe å gjøre mens en partner kan forberede måltidet. Samtidig må de små være i ett rom fordi du leker med Oobleck på spisebordet. Det er også en annen avgjørende fordel: Du må vaske barns hender før du spiser uansett.

Sensorspill for barn med Oobleck gjør-det-selv-ideer

Oobleck passer for barn i hvilken alder? Oobleck er en spillidee for barn fra 4 til 10 år, fordi det er mange måter å leke på. Det er perfekt for familier med flere barn, fordi alle kan leke sammen uten å krangle. For småbarn i barnehagealder er det bare gøy å berøre mirakelmassen, fordi den motstår presset fra barnas hender. Eldre barn kan plassere bollen med væsken på vibrerende overflater og se hvordan den oppfører seg.

Innsats for foreldrene: Moderat. Du må først blande væsken sammen med barna, og deretter rengjøre bordet før lunsj. Siden Oobleck kan fjernes fra overflater ganske raskt og uanstrengt og vanligvis ikke etterlater noen flekker, bør du forvente en moderat innsats.

Jobber hjemmefra med barn: leker med tavlemagneter

Arbeid hjemmefra spillideer med tavlemagneter

Hvordan spilles det?? I den første boksen legger du stablingskopper i regnbuefarger: gul, oransje, rød, grønn, lilla og blå. Fyll den andre boksen med tavlemagneter i fargene gul, oransje, rød, grønn, lilla og blå. Barna skal enten “fange” tavlemagnetene med en magnetisk fiskestang (som de kan lage selv av en pinne, snor og en kjøleskapsmagnet) eller med en magnetisk spade og legge dem i den passende koppen. De gule magneter går i det gule kruset, de grønne – i de grønne, og så videre.

Når er riktig tidspunkt for denne spillideen? Frokost, for det tar en god halvtime å sortere alle brettmagneter.

Sensorspillet passer for barn i hvilken alder? Barn i alderen tre og over kan leke med det. Det er bare egnet under visse omstendigheter for familier med flere barn, fordi det er en risiko for at barna krangler høyt om hvem som fanget og sorterte flere tavlemagneter.

Innsats for foreldrene: Liten mengde. Alt du trenger å gjøre er å forklare reglene for barna og la dem leke. Likevel bør småbarn bare leke under foreldrenes tilsyn, fordi de kan svelge de små magnetene.

Arbeide hjemmefra med barn: sensorspill for barn på 2 og 3 år

Hjemmekontor med barn og ideer til sensorspill for 2-åringer

Hvordan spilles det?? Farg ris med matfarging (vask risen grundig først!) Og legg den i den største esken. Bland 8 kopper mel, 1 kopp solsikkeolje og matfarge i en bolle og rør sakte i alle ingrediensene til konsistensen er lik sand. Fyll den andre boksen med den. Fordel konfetti, sukkerdryss, kakelys og flere små ballonger i de to boksene. I den tredje og siste boksen kan du sette en trakt, en plastkopp, en måleskje og en tesil.

Lag sand av mel selv, og lag ideer til sensorspill for småbarn

Når er det riktige tidspunktet for å organisere et sensorspill for småbarnene? Når du trenger en halv time for å ringe. Det er viktig å se på barna. Fordi små barn kunne svelge små partikler i eskene.

Innsats for foreldrene: Moderat. Selvfølgelig må du lage “sanden” av mel selv og alltid ta vare på barna. Leking vil garantert skape rot på bordet, men du kan plukke opp risen og “sanden” raskt.

Hjemmekontor med barn i barnehagealder: spillidee med såpevann

Jobber hjemmefra med barns metallretter spillidee

Hvordan spilles det?? Den neste ideen trenger ikke å bli forklart. Du trenger lunkent vann der du kan løse opp oppvaskmiddel, oppvaskingssvamper og servise. Det er best å velge retter laget av metall eller plast. Glass og porselen er uegnet fordi barna kan ødelegge dem og skade seg selv i prosessen.

Egnet for: Barn fra 1 år

Varighet: Avhengig av alder, 30 minutter til 40 minutter

Innsats for foreldrene: Liten mengde

Jobbe hjemmefra med barn: rollespill med farm in box

Barn håndterer sensorspill og rollespill for eldre barn

Vil du holde barna opptatt med rollespill mens du jobber hjemmefra? Den neste spillideen passer for barn på barneskolen. Til boksen til venstre trenger du erter, kikerter og dyrefigurer, for boksen til venstre trenger du jord (lag sand i henhold til oppskriften ovenfor og fargelegg den brun med kakao), små steiner, blå glassperler. Du kan også bruke dyr fra påskepynten eller andre leker. For eksempel kan en ku, kylling, gris, gulrøtter og en hest fordeles på gården.

Egnet for: Barn fra tre år bør bare få lov til å leke under tilsyn av foreldrene!

Varighet: Maks 40 minutter

Innsats for foreldrene: Moderat, det vil ta deg 15 minutter å forberede deg

Hjemmekontor med barn på barneskolen: såpe laget av naturlige materialer

Hjemmekontor Barn liker lekeideer med Ikea -bordet

Den neste spillideen er superkomplisert. Du trenger lunkent vann og friske blomsterblader du ønsker. I den andre boksen legger du små engangsglass, gjerne laget av plast, samt skjeer i forskjellige størrelser og trakter til barnet. Moro for barn på barneskolen er garantert!

Egnet for: Barn fra 1 år

Varighet: 20 minutter

Innsats for foreldrene: Liten mengde

Hjemmekontor med barn: sandkasse med strandtema

Arbeid hjemmefra spillideer med sand og skjell og glassperler

Barn trenger variasjon. De er spesielt glade når du finner en ny bruk for den gamle leken. I sandkassen med et strandtema er det også blå glassperler og et trepuslespill med et “sjø” -tema i tillegg til sanden laget av mel og skjellene fra din siste ferie. Barna kan leke med bildene av sjødyrene eller ordne skjellene i “sandkassen”.

Egnet for: Barn fra 2 år

Varighet: 30-40 minutter

Innsats for foreldrene: Moderat

Arbeide hjemmefra med barn: boksen “under vann”

Jobber hjemme med barn og en lekidee med et spillebord fra Ikea

En god idé for den korte kaffepausen på ettermiddagen. Kjøp et sett med undervannsplanter og sjøhester av plast, fisk og blekkspruter, og fyll de to boksene med vann. Nå er det riktig tidspunkt å forklare de minste hva slags dyr og planter som lever i havet. Barna kan deretter “fange” fisken med en stor sil og slippe dem i den andre boksen. Spillmulighetene er uendelige, og du er garantert minst 40 minutter på jobb.

Egnet for: Barn fra 4 år

Varighet: 50 minutter

Innsats for foreldrene: Liten mengde

Holde barn opptatt: “Polar ice caps” sensorspill

Jobber hjemmefra med barn polare iskapper

Det neste sensorspillet er ideelt for barn i barnehagealder, dvs. mellom 3 og 5 år. Du trenger svært få ingredienser: blå glassperler, vann, blå matfargestoffer, en sprayflaske med lunkent vann og sfæriske isbiter og pingvinfigurer. Fyll den store isboksen med litt farget vann slik at den dekker bunnen. Ordne isbitene i et hjørne og fordel pingvinene i vannet.

Egnet for: Barn fra 3 år

Varighet: 40 minutter eller til isbitene smelter helt

Innsats for foreldrene: Liten mengde

Jobber hjemmefra: “Hvor bor disse dyrene” spill for barn fra 4 år

Rollespill og sensorspill for barn jobber hjemmefra

Den neste ideen for et morsomt spill er å lære hvor forskjellige dyr bor. Du trenger en gul, en blå, en gressgrønn og et smaragdgrønt ark med filtstoff. Brett alle arkene i to og ordne dem. En skog er skapt av de grønne bladene og treskivene, i tillegg til et kunstig esketre, flere steiner og den grønnfargede saueullen. En strand er laget av de gule og blå bladene, de resterende steinene og de blå glassperlene. Alt du trenger er forskjellige dyrefigurer som barnet skal ordne deretter. Deretter kan den gjenskape sitt favoritt eventyr med dyr eller bare lage et rollespill selv.

Egnet for: Barn fra 3 år

Varighet: 40 minutter

Innsats for foreldrene: Liten mengde

Barn holder seg opptatt under restriksjoner på koronaviruset: “safari” sensorspill

Spillideer med Ikea Flisat -bord for barn i barnehage og barneskolealder

Med kikerter, erter, gult filtmateriale, dyrefigurer av afrikanske dyr som løver, sebraer, elefanter etc. kan du lage et fantasifullt sensorspill for barn fra 4 år. Bruk plasttrær, regnbueoppgaver i tre og små steiner for å fullføre safariutseendet til dekorasjonen i esken. Nå er det de små som er på tur og kan finne på forskjellige morsomme rollespill med dyrene.

Egnet for: Barn fra 4 år

Varighet: 45 minutter

Innsats for foreldrene: Moderat. Du må farge kikertene grønne.

Jobb hjemmefra og hold barna opptatt: sensorspill for 4-åringer

Barn under korona -krisen håndterer ideer til spill

Det neste forslaget er veldig moro for småbarn. Men det er viktig at barna alltid leker under foreldrenes tilsyn, fordi det er små deler som kan svelges. Du trenger matfarging og kikerter for denne ideen. Del kikertene i fire og fargelegg den første i blått, den andre i rødt, den tredje i grønt og den fjerde i lilla. Ordne deretter en trakt og et papirhåndklærull i neste eske. Den tredje boksen har plass til verktøy for finmotorikk. La barna hermetisere kikerter ved hjelp av verktøy, trakt og papirhåndklærulle.

Egnet for: Barn fra 4 år

Varighet: 30 minutter

Innsats for foreldrene: Moderat

Hvis du jobber hjemmefra og må passe barna samtidig, står du absolutt overfor en stor utfordring. I disse tilfellene viser et barnebord med en avtagbar bordplate og esker til leker seg å være en skikkelig allsidig. Du trenger bare litt kreativitet for å komme med alderssvarende spill. Bla gjennom bildegalleriet vårt, la deg inspirere av de andre forslagene, og du kommer garantert med flere ideer. La aldri barna være uten tilsyn mens de leker, da det er fare for at de får i seg små partikler.

Klipp ut nummeret av papp. La barna lete etter dem og distribuere dem i nummererte muffinsvesker

Arbeid hjemmefra og barneleker finner og klassifiserer tall

Vann med matfargestoffer til høyre og Oobleck i venstre boks

Ansette sensorspill for småbarn under korona -krisen og la tid til å jobbe hjemmefra

Bygg et frossent slott med magnetblokker

Lekideer for barn Kombiner frosne byggeklosser, pomponger og snøfnugg laget av plast

Hell sjokoladesprinkler og marshmallows i kakeskiver

Jobber hjemmelagde barn med sjokolade og sugerør

Ha vann og sitron- eller lime -skiver i en eske

Lekeideer for barn hjemme kombinerer sitroner og vann

Fyll vannperler i stablingskopper

Jobber hjemmefra og leker med vannperler for småbarn

Previous Post
Egyptiske symboler og deres betydning som tatoveringer
Next Post
Undertrukket menns frisyrer – et symbol på moderne maskulinitet og mot