15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Etsedesign for briller: Slik fremhever du vakre motiver og bokstavdetaljer med etsepasta!

Enten for innvielsen, for fars dag eller kanskje for bryllupet: briller er en populær gave. De er spesielt populære som gaver når de blir gravert. Gravering er imidlertid dyrt. Heldigvis er det et alternativ: Du kan også gi gavene dine et personlig preg med etsepasta. I dagens artikkel skal vi forklare hvordan du gjør det. Fra bokstavdetaljer til naturmotiver: slik kan du etse stilige design for briller!

Ets design for glass: typer etsepastaer

Bokstaver og monogrammer på glass etser interessante design og instruksjoner

Hvis du vil etse glass, trenger du etseprodukt. Det er flere varianter, men i Tyskland er de fleste av dem forbudt for privat bruk. Dette betyr at du som privatperson kanskje bare kan kjøpe dem, hvis i det hele tatt, ved å bestille online fra England eller USA. Dette er imidlertid skadelige kjemikalier som kan skade hud og øyne alvorlig. Derfor er etsing ikke en god håndverkside for familier med barn og kjæledyr.

Tips for sikker håndtering av etsepasta

Ets design på glass og vaser

I tillegg bør du definitivt ta visse beskyttende tiltak når du håndterer etsepasta. Dette inkluderer bruk av spesielle verneklær (vernebriller, vernehansker og laboratoriefrakk), arbeid kun i godt ventilerte rom og andre forhåndsregler som er oppført i produktbeskrivelsen eller på etiketten for etsepasta. Så sjekk først om det er tillatt å bestille etsepastaen online. Hvis det er mulig, les produktbeskrivelsen og følg de beskyttende tiltakene og førstehjelpsreglene som er beskrevet! Finn ut mer om reaksjonsegenskapene til etsepastaen. Bare oppbevar dem i beholderne som er beregnet for dette formålet, og kast dem i henhold til instruksjonene på emballasjen.

Produkter for etsing av glass, lykter og glassvaser:

 1. Etservæske i glass, som fremdeles er kommersielt tilgjengelig som etsepasta eller etsekrem, inneholder flussyre og ammoniumsalt, som reagerer med silikatet i glasset.
 2. Etsingsblekket i glass inneholder også flussyre og bariumsulfat. Det anses å være spesielt giftig og kan skade øyne, hud og hår. Derfor er salg av glassetsingsblekk i butikk også forbudt ved lov. I dag brukes den bare til industrielle formål.

Håndverksentusiastene i USA kjøper Armor Etch, en etsepasta som de bruker til å etse glass. Produktet er godt egnet for etsning av glass og dekorasjon av vaser.

Geometriske design for glass: En trinnvis veiledning

Hvis du allerede har kjøpt etsepasta og skaffet deg verneklær, vernebriller og hansker, kan du prege enkle geometriske motiver på glass. Vi starter med den raskeste og enkleste metoden. Du kan etse glass ved å bruke overføringsfilm og en pensel. Du trenger fortsatt disse materialene:

Ets prikker, striper og sirkler som design på glass

 • Armor Etch (kremet etsepasta)
 • Vernetøy, vernebriller, vernehansker
 • Papirbånd
 • Søppelsekker
 • Avispapir
 • Lommetørkle av papir
 • Vindusvasker
 • Valgbare briller
 • Håndverkskniv
 • saks

NB: Etsemassen setter spor på glass og andre overflater som ikke kan fjernes etterpå. Etsemassen fungerer ikke på herdet borosilikatglass.

Det er best å etse glassene i et godt ventilert rom med en vask. For eksempel er et bad med et vindu eller et hageskur med vanntilkobling ideelt. Kjøkkenet og utekjøkkenet er ikke et godt alternativ, fordi det er fare for at etsende pastarester havner på tallerkener, bestikk eller mat.

geometriske design på etsingsinstruksjoner for briller

Bruksanvisning:

1. Bekled arbeidsflaten med avis og åpne vinduet.

2. Rengjør glassene grundig, fjern fett og smussrester og la dem tørke.

3. I mellomtiden kan du kutte ut geometriske motiver etter eget valg fra tapen.

4. Lim motivene på glassene.

5. Påfør etsekremen raskt på glasset med penselen. Arbeid raskt og nøyaktig fordi limen begynner å fungere umiddelbart etter påføring.

6. La etsepastaen virke i ca. 15 minutter (eksponeringstiden er angitt på emballasjen).

7. Fjern rester av etsepastaen med penselen eller tørk dem av med lommetørkleet.

8. Skyll glassene grundig under rennende vann.

9. Fjern forsiktig papirbåndet og skyll glassene med oppvaskmiddel.

10. Luft ut rommet og kast beskyttelsesklærne. Kast pakningen med etsepasta eller oppbevar den utilgjengelig for barn og kjæledyr i henhold til instruksjonene på etiketten.

Etsing av bokstaver for glass

Etsende vinglass for bryllupsgaveideer

En annen kul idé er å etse bokstaver på glassene. Dette er litt vanskeligere fordi du må lage bokstavmalen selv først. Nybegynnere kan også finne ferdige maler laget av vinylfilm i butikkene. Men hvis du vil prege mottakerens navn eller en morsom melding på brillene, må du lage bokstavmalen selv.

Design for glass ets navn på ølglass

For å gjøre dette må du først lage en tekst eller et monogram digitalt. For monogrammet kan du bruke gratisappene for Handy Logo Maker & Designer eller Monogram It! Last ned og installer Lite fra Google Store. For vakre bokstaver kan du bruke en gratis håndbokstavgenerator eller Silhouette Studio. Etter at du har laget bokstaven eller monogrammet, konverterer du den til vektorgrafikk. Da er det bare å luke teksten. Til slutt fjerner du bokstaven og plotter malen på selvklebende sjablongfilm.

Etsing vinglass for bryllup design og ideer

Nå må de jobbe veldig presist. Rengjør først glassene grundig og la dem tørke. Fjern smuss og fett. Lim deretter sjablongene forsiktig på glassene. Om nødvendig kan du også fikse malen med teip slik at den ikke sklir. Bekle arbeidsområdet med avis eller plastfolie før du begynner å etse. Bruk verneklær, vernebriller og vernehansker.

Lettering design for briller ets ideer til bryllup

Påfør etsepasta på bokstaven med en flat børste og la etsekremen tre i kraft. Eksponeringstiden er vanligvis rundt 10 minutter og er angitt på emballasjen.

Design for glass ets ideer for innflytelse eller bryllup

Fjern forsiktig alle etsepasta -rester med en flat børste og skyll glassene under rennende vann. Fjern deretter malen og fjern eventuelle limrester. Skyll glassene med vaskemiddel og la dem tørke.

Etsende glass: Disse motivene ser flotte ut på et glass

Design for briller ets ideer og motiver

Du kan finne mange motiver online og laste dem ned gratis. Plotterprodusenter som Cricut har et stort bibliotek med filer, og du kan også finne mange gratis bilder der. Når du velger design for brillene dine, er det imidlertid noen ting du bør vurdere.

Design med instruksjoner for etsing av dyr på glass

Ikke glem at brillene er buede og at mange motiver eller fonter ikke vil se bra ut på dem. Unngå å etse detaljerte bilder på brillene. På den ene siden er dette veldig kjedelig, og på den andre siden ser det ikke bra ut. Det er mye bedre hvis du velger ett eller to motiver.

Ets sommerfugler på glass

Ets sommerfugler på vinglass med etsepasta selv

Tape den nedre halvdelen av et glass med tape. Skriv ut sommerfugler i forskjellige størrelser på selvklebende sjablongfilm, klipp dem ut og fest dem på den øvre halvdelen av glasset. Pensle de tomme plassene mellom sommerfuglene med etsepasta og la dem virke i 15 minutter. Skyll deretter glasset under lunkent rennende vann og fjern sjablongen og tapen forsiktig.

Design for briller: søte fugler ets

Etsende design med fugler til Valentinsdag på briller Instruksjoner

Klipp ut en mal med fugler, hjerter og grener fra selvklebende folie.

Gaveidé som driver folk som etser på whiskyglass

Små motiver som idrettsutøvere eller racere er også ideelle for whiskyglass. Du må bare velge et motiv og multiplisere det på malen.

Lag hjort selv med etsepasta på glass

Ferdighet kreves for kompliserte naturmotiver. Ta deg tid til å lime malen og fjerne eventuelle luftbobler. Ellers risikerer du at etsepastaen kommer under malen og motivet smelter.

Gaveideer til brudgommens bokstavdesign for etsende glass

Selvfølgelig kan du også kjærlig merke glassene for å gi gaven et personlig preg.

Smoothie drikkeglass ets ideer for bokstaver

Du kan også etse champagneglass til bryllupet. Men sørg først for at glasset virkelig er egnet for det.

Bryllupsglass etser design og motiver

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig