15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag ideer for førskolebarn: Slik kan du oppmuntre 5 år og 6 år gamle barn!

Med maling, papirplater, farget papir og modelleringsleire kan foreldre og barn trylle frem virkelige kunstverk. Med disse håndverksideene for førskolebarn kan du stimulere kreativiteten, nysgjerrigheten og tørsten etter kunnskap hos de minste. Fordi det ikke bare er mye moro å gjøre håndverk, men også bidrar til utvikling av finmotorikk i førskolealder. Barna lærer også å løse problemer og jobber sammen om et prosjekt.

Håndverksideer for førskolebarn: Slik hjelper du 5 år gamle barn med å utvikle seg

Lag ideer for førskolebarn 5 og 6 år

Husflid er morsomt for store og små. Med barna fyller verket imidlertid flere funksjoner:

1. Håndverk hjelper til med å lære barna kjernekompetanse og ferdigheter på en leken måte.

2. Det fremmer fine motoriske ferdigheter.

3. Det fremmer evnen til å lære.

4. Ved å gjøre håndverk lærer barnet å kommunisere og arbeide sammen med andre mennesker.

Håndverk med førskolebarn: fremme fargeforståelse hos 5 år gamle barn

Fingermaleri ideer for 5 år gamle barn

Hvert barn er annerledes. Selv om noen allerede kjenner alle farger i en alder av tre, fortsetter andre å forvirre visse farger innen fire år. Du kan hjelpe barna dine med å lære de grunnleggende fargene og også skille mellom de enkelte nyansene. For dette formålet kan du velge en håndverkside med regnbuefarger. For eksempel – mal en regnbue med akvareller og fingre.

Håndverk med førskolebarn Fremme fargeforståelse hos 5 år gamle barn

Du kan også kutte ut en sky av hvit papp og lime seks trestengler på den. Tre kan males perfekt med akvareller, tusjer og forskjellige fargestifter. Bland de grunnleggende fargene for å få nye farger eller nyanser. Ved å eksperimentere kan barnet bli bedre kjent med fargevalget og kjenne igjen forskjellige fargenyanser.

Lær regnbuefarger med Washi Tape Idea

Slik at barna lærer å skille forskjellige fargenyanser, kommer forskjellige prosjekter med washi -tape til unnsetning. Tapen er tilgjengelig i alle mulige farger og nyanser. Med litt dyktighet kan du lage en regnbue -bakgrunn for kreative bilder med washi -tape.

Håndverksprosjekter for 5 år gamle barn som oppmuntrer til utvikling

Lag ideer for førskolebarn 5 år med klesklyper

I en alder av 5 kan barn ikke konsentrere seg lenge nok til å lære en leksjon. Selv å lese eventyr og korte dikt blir stadig avbrutt av spørsmål. En måte å få ny kunnskap for førskolebarn er å velge et håndverksprosjekt om et bestemt tema. For eksempel kan du lage forskjellige insekter av klesklyper, rørrensere og strass med de minste. Mens du holder på med håndverk, kan du fortelle barna hvordan en larve kan bli en sommerfugl.

Lag sommerfugler med 5 år gamle barn

Og så kan du lage fargerike sommerfugler av plastplater, blomster, trepinner og rørrensere. Denne håndverksideen gjør forventningen til den kommende våren enda større.

Sesong 5 år gamle barn forklarer med bilder

For å forklare årstidskiftet for barna, kan du lage en sjablong med barnets håndsilhuett og deretter overføre den fire ganger til brun papp. La deretter barna male eller dekorere hånden avhengig av årstid. Om vinteren kan du dekorere dem med selvklebende snøfnugg og stemple dem med hvite fingeravtrykk. Til våren kan du stemple dem i alle slags farger med blomsterstempler. For sommeren, klipp ut grønne blader av papp og lim dem på bildet. På høsten kan du dekorere håndsilhuetten med høstblader laget av saltdeig eller modelleringsleire.

Øve på håndverk med førskolebarn i finmotorikk

Den neste håndverksideen fremmer konsentrasjon, finmotorikk og trener fantasi. Lag en sky og regndråper av en hvit papirplate, hvitt crepe -papir og dekorative perler.

Maling og dekorering av blomsterpotter ideer for førskolebarn 5 år

Du kan også fortelle barna om blomstene, frøene og hvordan de skal ta vare på stueplantene og deretter “plante” vakre blomster laget av farget papir sammen i engangskopper. For å gjøre ting mer spennende kan du sette et bilde av et av barna dine på hver blomst og deretter merke blomstene med navnene deres.

Fremme barneutvikling hos barn i alderen 5 år og oppover Maler blomsterpotter

Alternativt kan du så frø direkte i en plantepotte og dekorere potten med maling.

Håndverk for førskolebarn: mal papirplater

Håndverk for førskolebarn ideer for 5 år papegøye fra papirplate

Alt kan tinkeres fra papirplater. Alt du trenger er en engangstallerken, fjær, maling og en svart markør for å trylle frem en papegøye.

Håndverk for førskolebarn pirat fra papirplate

En pirat kan også puslespill raskt. I dette tilfellet må barna først male papirplaten med gul maling og la den tørke. Mal deretter munnen, øyet, en øyelapp og skjegget. For nesen trenger du en knapp, for hodeplagget – blå maling og to detaljer laget av blått papp.

Lagning med papirplater, malerideer for førskolebarn oppmuntrer til utvikling

Du kan også lage en havfrue uten store anstrengelser. Du trenger papp, tusj, maling og gul strikketråd. Klipp ut alle detaljene og la barna montere havfruen og lime alt på plass.

Laget med papirplater skip laget av papirplater og farget papir

Du kan også lage et skip av papirplater. For å gjøre dette kan du kutte ut detaljene fra papp og lime dem på et trehåndtak.

Håndverksideer for 5 år gamle barn: ideer med skjell

Sommerfugl med 5 åringer lager håndverk av skjell

Kanskje du har samlet skjell etter en lang tur langs kysten og ønsker å lage en fantastisk dekorasjon til barnehagen? De neste håndverksideene er bare for deg. Vi tilbyr deg flere ideer som du kan male skjell for og sette dem i rampelyset.

Håndverk for førskolebarn 5 år med skjell

Du kan bruke hyssing, et trehåndtak og skall for å lage en vakker veggdekorasjon til barnerommet eller kanskje en sjarmerende vindklokke til terrassen selv. Å male skjell er ikke en lett oppgave. Barna må jobbe veldig presist. Derfor praktiserer denne håndverksideen fine motoriske ferdigheter

Håndverksideer for førskolebarn: bilder med knapper

Håndverksideer for førskolebarn 5 års utvikling fremmer utvikling med modelleringsleire

Ikke bare skall, men også knapper gir kreativ frihet. Du kan lage et ark med modelleringsleire og lime flere knapper i gult og brunt på den. En bobble, to googly øyne og larven er klar!

Snegl laget av farget papir og knapper lager ideer for førskolebarn 5 år

For å lage en søt snegl trenger du en papirfat, lilla papp, et vrikkeøye og et 10 cm langt stykke piperenser. La barna lime knappene på tallerkenen. For å gjøre det lettere kan du skissere en spiral med en malingpenn.

Lag blomster av knapper selv til førskolebarn

Du kan lage mange sjarmerende bilder fra knapper. Den neste ideen er veldig enkel og fungerer godt for barn helt ned til 5 år. Lag en eng med ville blomster. For dette formålet trenger du enfargede plastknapper i grønt, rosa, gult og lilla.

Håndverksideer for førskolebarn sol laget av trehåndtak og knapper

En sirkel laget av gul papp, åtte trepinner, gul maling og gule knapper er alt du trenger for å fremkalle en vakker sol.

Lag ideer for førskolebarn: Slik kan du oppmuntre barn på 6 år

Fly som bretter origamikunst for barn på 6 år

Vi viet den andre delen av artikkelen vår til håndverksideer for barn i alderen 6 år. Her er flere forslag til hva du kan gjøre med førskolebarn på regnfulle dager.

Håndverk for førskolebarn lærer å brette fly

Det er en god idé å brette origami dyr og figurer. Du kan lage fargerike mobiliser av det, eller kanskje organisere en dyrehage med origamidyr.

Lag ideer for førskolebarn: seksåringer kan lære det

Håndverk med barn lager insekter selv av papirruller og farget papir

Barn som allerede er seks år gamle er interessert i verden. Du kan bruke toalettpapirruller og farget papir for å trekke ut forskjellige insekter som veps, sommerfugler, biller, etc. gjør det selv.

Førskolebarn forklarer solsystemet ved hjelp av papirmaskin

Solsystemet forklarte ganske enkelt – lim papirmaskin på plastkuler for å lage planetene. Barna kan male dem.

Tinker -raketter for reise i verdensrommet ut av toalettpapirruller og modelleringsleire

Hver lille astronaut trenger sitt romskip. Du kan lage søte raketter selv av toalettpapirruller og modelleringsleire og selvfølgelig forklare barna hva et romskip er laget av og hvor det kan fly.

Gjør solsystemet mobilt for barnehagen

Du kan lage en mobil med solsystemet av hvit papp og fargerike binders. Du kan gjøre dette ved å skrive ut maler for planetene (malene skal være i skala) og barna kan klippe og farge dem.

Lag ideer for førskolebarn: mal Kandinsky -sirkler

Håndverk med barn for våren Kandinski -sirkler

Wassily Kandinsky er en maler som er kjent for sitt maleri “Square Color Study”. Hans kunstverk gir den perfekte muligheten til å utforske effekten av forskjellige farger sammen med barna. For førskolebarn er akvareller egnet for dette formålet. Først tegner barna sirkler av forskjellige størrelser inni hverandre. Deretter arrangeres sirklene på et stiftbrett. Du kan ikke bare diskutere fargeeffekten, men også forklare forskjellene mellom kvadratets og sirkelens former igjen.

Maling med voks og vannfarger for barn 6 år

Å male med voks og akvareller er veldig gøy for førskolebarn. Bare tegn et bilde med en voks blyant først, deretter påføres vannfarge over bildet. Barna kan observere hvordan vokslinjene forblir uendret, og bare de tomme områdene på arket skifter farge.

Håndverksideer for førskolebarn: 6 år gamle barn lærer å sy

Lær å sy Førskolebarn lager blomster av papirplater og farget papir

Fra seks år kan du begynne å lære barna å sy på en leken måte. Den neste håndverksideen er den perfekte ferdighetsøvelsen. Du trenger en engangsplate, et trehåndtak, sytråd, papp, saks, en tykk nål og en symal.

Lag slikkepinner av papirplater og sytråd med barn på 6 år

La fantasien løpe løpsk og prøv forskjellige håndverksideer. Når du har stukket hullene i tallerkenen, kan barna trekke nålen gjennom og lage fargerike mønstre. Du kan også dekorere papirplatene med buer, papp eller bomull.

Lag en himmel av papirark og sytråd og ull

Dette skaper raskt en himmel med skyer og regnbuer, en snegl, en blomst, en sol eller kanskje en sukkersøt slikkepinne.

Lag snegl av papirplater og sy ideer

Håndverksideer for barn på 6 år: dekorasjon med skjell

Skip med 6 åringer bygger ideer

I en alder av seks liker barna også å lage håndverk med naturlige materialer. Blåskjell tilbyr mange muligheter. For eksempel kan du bygge skip fra store skjell. Klipp ut seilet av farget papir og lim på et sugerør som en mast. Barna kan også male skjellene med fineliners og tusjer.

Lag dekorasjon med skjell og modelleringsleire med barn på 6 år

Ulike dekorasjoner til barnerommet kan lages av modelleringsleire og skjell. Denne håndarbeidsideen hjelper barna til å bedre vurdere størrelsen og formen på materialene og praktiserer deres fingerferdighet.

Laget med filtstoff

Håndverk til Valentinsdag for førskolebarn

Førskolebarn liker å kutte ut detaljer i filtstoff. For å gjøre dette kan du bruke en cookie cutter eller tegne motiver på filtstoffet og deretter be barna om å klippe dem ut med saks.

Håndverk til Valentinsdag med barnidéer

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig