15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Maling av lerret: fremkall glade malerier med barn

Å male et stort lerret er morsomt og et flott tidsfordriv for barn. Vi har satt sammen ideer til muntre malerier og mange kreative maleteknikker for deg. Forslagene er perfekte for barn mellom 5 og 12 år.

Maling av lerret: hvilke farger skal du bruke med barna?

Å male lerret med barn og dekorere ideer

Hvis du vil male en landvegg med barna, kan du velge mellom olje, akryl eller gouache.

  • Hvis du velger oljemaling, trenger du et lerret som har en grov tekstur. Fordelen med dette lerretet er at feilene er mindre merkbare. Før du begynner å male, bør du velge riktig overflate. Her har du valget mellom en vannbasert primer og en terpentinbasert. Hvis du vil male noe med mindre barn, er den vannbaserte primeren egnet. Barn i alderen ni og eldre kan også bruke en terpentinprimer.
  • Akrylmaling er også perfekt for lerretet. Fordelen: Du trenger ikke å påføre en grunning, og du kan male direkte på lerretet.
  • Gouache er en spesiell type vannfarge laget av grovmalte pigmenter og kritt. Disse fargene kan brukes raskt og enkelt.

Du kan tegne de ønskede motivene med oljepasteller og deretter male dem.

Maling av lerret: smør malingen med alkohol

Maling av lerretsideer med smørealkohol for barn

Den første ideen passer for barn fra 7 år. Spesielt barn på barneskolen har de ferdighetene som er nødvendige for å tegne en spiral og deretter male den. La barnet kombinere fargene som det vil. Bildet skal være fullstendig malt, ingen tomme områder skal være igjen på lerretet. For å gjøre dette, bruk oljepastell for å tegne detaljene nøyaktig, og bruk deretter vann eller akrylmaling for å fylle dem inn. I mellomtiden kan du fylle en tom og ren sprayflaske med alkohol. Spray maleriet med alkohol mens malingen fortsatt er våt. Da kan barnet smøre dem med en flat børste og lage glatte gradienter.

Mal lerretet med oljemaling og pynt med knapper

Malende lerret med regnbuer og knapper med barn

Har du lyst til å male noe med barna? Så er den neste ideen for deg. Påfør først en vannbasert grunning, så kan barna male lerretet blått. Du kan male himmelens nyanser sammen ved hjelp av forskjellige nyanser av lyseblå og hvit maling. Deretter må du bruke en flat pensel og bruke pastellfarger som rosa, gul, hvit, himmelblå og lilla, en regnbue. Mal også to skyer under regnbuen og la fargene tørke helt, gjerne over natten. Velg deretter knapper ton-i-tone med regnbuens farger og lim dem på maleriet. Du kan implementere denne ideen for et tredimensjonalt bilde på mange forskjellige måter. Du kan be barna tegne et tre og deretter sette røde knapper (for frukt) på det.

Dekorer lerretet med superhelter og temaer fra tegneseriene

Lerretsmaleri med barn superhelt mal

Barn elsker superhelter og eventyrene deres. Med en mal og de riktige gouachefarger kan du trylle frem spennende motiver på lerretet som er inspirert av tegneserier. Påfør først en basistone og la den tørke. Du kan bruke en børste eller en svamp til dette formålet. I mellomtiden kan du lage en mal og klippe den ut. De fleste håndverksbutikker har også ferdige maler om temaet “superhelter” som du også kan bruke. La barna overføre malets konturer til lerretet og fylle ut bysilhuetter og superheltemotiver.

Maling av lerret: ideer for småbarn med akrylmaling

Maling av lerret med akrylmaling med ideer for barn

Hvis barna dine er mellom tre og sju år, kan du male lerretet med akrylmaling. For den neste håndverksideen trenger du en selvklebende film og en pakke med film. Klipp ut en mal fra den selvklebende filmen. Barnas navn er passende, men du kan selvsagt bruke maler med dyresilhuetter eller andre barnevennlige motiver etter eget valg. Etter at du har fikset malen på lerretet, legger du forskjellige farger på lerretet. Du kan velge nyanser fra samme fargefamilie eller skape spennende kontraster med en fargerik blanding av farger. Dekk deretter lerretet med film og la barna trykke på filmen med begge hender og smøre fargene etter ønske. Til slutt fjerner du filmfolien forsiktig og lar fargene tørke. Deretter kan du også fjerne malen med barnas navn.

Maleri med barna: Påskehare på lerret

Malende lerret med påskeharen ideer for barn

Forbered deg på påske med en kreativ og veldig vakker vårdekorasjon med påskeharer. Med en vannbasert grunning og oljemaling kan du først male en bakgrunn i delikat lavendel, og deretter male en påskeharen-silhuett i himmelblå. Lim til slutt en bobble til kaninen.

Maling på lerret: Malingsmotiver med fargerike småblomster med barn

Maling av lerret med barn fra fingeravtrykk

Hvis du leter etter et fargerikt og kreativt prosjekt, så er det neste forslaget for deg. Du kan male fargerike løvetann med barna. Til dette formålet, bruk oljemaling eller, best av alt, fingermaling. Tegn blomsterstammen med en oljepenn og la barnet dyppe fingrene i fargene. Deretter kan de trykke fingrene på bildet og en fargerik løvetann blir opprettet raskt og enkelt. Du kan også bruke fingermaling til å male andre motiver.

Maling med barn: mal vakre motiver med boblefilm

Maling av lerretet med barn ved hjelp av film

Hvis du ikke har vannbaserte malinger, kan du bruke bobleplast til å lage sjarmerende mønstre. Bier og bivoks eller søte løvetann: Bruk bobleplasten som et stempel for å få motivene på lerretet.

Maling av lerret: ideer for barn

Maling av lerretsideer for barn med geometriske motiver

Barn elsker å lage geometriske mønstre. Med pensler i forskjellige størrelser og tre farger kan flere ruter opprettes på lerretet uten store anstrengelser.

Maling av lerret med barnidéer gode mønstre

Du kan eventuelt be barnet om å male geometriske former og deretter bruke en pensel til å blande dem sammen. Sluttresultatet er et abstrakt bilde som kan dekorere veggen i stua.

Malende lerret med barn med hånd og fotavtrykk

Førskolebarn elsker å male med hender og føtter. For at du skal kunne ta et vakkert bilde med en hånd eller fotavtrykk, trenger du fingermaling. Her er noen ideer om hvilke motiver du kan male med et håndavtrykk: en fisk, en elefant, en fugl. Du kan forvandle fotavtrykkene til en sommerfugl eller en bie.

Maling av lerret med barn smøre maling med papirhåndkle

Det er mange varianter av hva du kan male med vann, olje eller gouache. Den neste ideen er veldig lik ideen med film og barnas navn. Men det er også mange forskjeller. Slik gjør du det: lim eller mal en fin melding på lerretet. Deretter kan du legge til flere klatter og smøre dem med et tørt lommetørkle.

Maling av lerret med barnidéer til washi tape

For den siste ideen trenger du papirbånd. Tape lerretet på en slik måte at geometriske former dannes. Barna kan deretter male eller stemple dem som de vil. Ikke fjern tapen før fargene har tørket. Du kan henge denne moderne kunsten på veggen i barnehagen.

Å tegne vakre bilder med barna er morsomt for store og små. La deg inspirere av ideene og implementer dem kreativt.

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig