15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

5 hjemmelagde gaveideer som virkelig er nyttige

Hvordan sier de det? Små gaver opprettholder vennskap. Dette gjelder spesielt når gavene kommer fra hjertet. Hjemmelaget er veldig viktig her. De som er dyktige i sitt håndverk, kan designe fantastiske gaver til sine nærmeste selv – enten det er til fødsel av barn, bursdag eller bryllup. De følgende fem ideene er også egnet for nybegynnere og får mottakerens øyne til å skinne.

Egensydde bordmatter til kjøkken, spisestue og co.

Stedsunderlag er enkle å sy selv med litt kunnskap

Ingen symaskin er nødvendig for denne DIY. Hvis du har en nål og tråd hjemme, kan du lage like vakre bordmatter med litt tid. Reklamer kan også slippe ut damp når det gjelder design. Enten det er til påske, kan brukes hele året eller med skillevegger til tallerkener, glass og bestikk – det er ingen grenser for fantasien.

Hva er nødvendig?

 • Nål og tråd eller symaskin
 • Stoffer eller rester av stoff i ønskede mønstre og farger
 • Jern
 • Saks, gjerne stoffsaks
 • Pinner
 • En linjal eller målebånd og en blyant eller skredderkritt

Sy bordmatter av fargerike stoffer selv

Først av alt må stoffene kuttes i størrelse. Vi anbefaler en størrelse på 46 x 34 centimeter, inkludert sømmonn for en matbord. Platen er stor nok til tallerkener, glass, bestikk og servise. Hvis fronten skal deles, må delene være tilsvarende mindre og legge opp til 46 x 34 centimeter. Hvis fronten skal bestå av flere deler, blir disse først sydd sammen. For å gjøre dette, legg delene på høyre side sammen og sy med et sømrom på en centimeter. Stryk deretter sømmonnene deretter. I neste trinn kommer forsiden og baksiden sammen på høyre side og er også sydd med et sømrom på en centimeter. Merk følgende: Ikke sy snuåpningen på omtrent fem centimeter! Deretter kuttes sømmonnene ned i de fire hjørnene, ikke kutt sømmen. Vri nå dalen på høyre side. Som det nest siste trinnet stryker du settet en gang, og stryker også sømmene og den reversible åpningen glatt. Brett sømmengden innover på forhånd. Sist, men ikke minst, toppsøm rundt, dvs. sy igjen. Enten bruk en lite synlig farge her eller arbeid med en kontrastfarge. Vendeåpningen sys automatisk med den. Stativet er klart!

Hjemmelagde gaver fra kjøkkenet: sommerlig peppermyntsirup

Gave fra kjøkkenet til sommeren - peppermyntsirup

Gaver fra kjøkkenet går alltid bra. Hva med en velsmakende sirup til sommerbursdagen din? Dette går bra i mineralvann eller Cocktailer. En forfriskende peppermyntsirup laget av friske blader er alltid populær. Merk følgende: Det tar to dager å tilberede, men sirupen kan lett holdes uåpnet i et helt år.

Hva er nødvendig?

 • to flasker, hver med en liter
 • friske peppermynteblader, minst 3 kopper fulle
 • 2 kg normalt sukker
 • saften av 2 sitroner
 • rundt 40 g sitronsyre
 • 2 liter stille vann

Først vaskes peppermyntebladene godt med kaldt vann og tørkes lett med et kjøkkenhåndkle. Ha deretter bladene i en veldig stor kjele. Tilsett sukker, sitronsaft og sitronsyre. Kok opp vannet separat og hell deretter over de andre ingrediensene. Rør godt rundt slik at sukkeret løses helt opp. La brygget avkjøles og dekk til med lokk. La hvile i to dager på et kjølig, mørkt sted. Ikke glem å røre i mellom.

Etter to dager kommer gryten tilbake på komfyren. Fjern først peppermynten. Kok deretter sirupen opp igjen og hell den i flaskene mens den er varm. Dekk til flasker og snu dem umiddelbart på hodet i ti minutter. Sirupen varer i ett år. Oppbevares i kjøleskapet etter åpning!

Felles bilder på grenen

Photo Mobile - Lag et filialgalleri selv som en gave til venner

Minner er en av de mest rørende gavene. Bilder av delte opplevelser er en fin måte å gjenoppleve minner på. Er en enkel ramme med bilder for enkel? Da er denne DIY -en en flott måte å sette bildene i rampelyset. Bildene henger på en gren!

Hva er nødvendig?

 • en lang, tørr gren, så rett som mulig
 • bilder
 • hyssing
 • En nål og tråd i fargen på veggen du vil at ensemblet skal henge på
 • en spiker (og en hammer)

Strengen festes først til grenen. Grenen skal henges på veggen senere. For å gjøre dette, slapp du først av en lang tråd av tråden og dobler den. Knute på slutten. Sett garnet i en løkke rundt den ene enden av grenen og fest den på den andre siden på samme måte.

Nå er det den spennende delen. For å gjøre dette blir tråden trådet på nålen og ført gjennom midten av bildene (eller postkortene) øverst. Fest med en løkke slik at bildene dingler fra tråden. Den andre enden av tråden trenger bare å festes til grenen, og “grengalleriet” er klart. Kan bare pakkes litt klumpete.

Nærende kroppssmør rett og slett hjemmelaget

hjemmelaget kroppsmør som gave til kjæresten

Kosmetikk eller produkter til personlig pleie virker ofte kjedelig og blir dårlig betraktet som gaver. Det er bedre å lage flotte og naturlige kosmetikk selv. Et kroppssmør basert på kokosolje bryr seg om grov hud og er derfor den ideelle gaven.

Hva er nødvendig?

 • 100 gram organisk kokosnøttolje
 • 50 gram kakaosmør
 • 50 gram organisk mandelolje
 • om ønskelig: noen dråper parfymeolje
 • 2 syltetøyglass eller murkrukker med lokk

Lag ditt eget kroppssmør basert på kokosolje med kakaosmør og mandelolje

Først smeltes kakaosmør, kokosolje og mandelolje i et vannbad. Rør deretter godt en gang og la blandingen avkjøles. Sett i kjøleskapet til væsken begynner å stivne igjen. I mellomtiden koker du glassene for å drepe alle bakterier. Ta deretter oljeblandingen ut av kjøleskapet og pisk litt med en stavmikser. Blandingen skal se ut som luftig kremfløte. Tilsett til slutt oljen – hvis ønskelig – og visp igjen. Hell i glassene og lukk.

Kroppssmøret vil vare i fire uker uten problemer hvis det alltid tas ut av glasset med en ren skje. Hvis du er i tvil, gjelder følgende: Hvis smøret lukter surt eller ødelagt, ikke bruk det lenger!

Klassikeren: egendesignede kort til alle anledninger

hjemmelaget kort med frimerker og andre håndverksmaterialer

Når den faktiske gaven er kjøpt, kan personen som gir gaven fortsatt gi litt DIY -stil. Et egendesignet kort er noe spesielt for mottakeren som gjerne blir æret.

Hva er nødvendig?

 • kartong
 • Penner, maling, pensler, stempler, …
 • saks
 • Konvolutt

Først kappes pappa i størrelse. Det klassiske formatet for postkort er A5. Hvis kortet deretter brettes en gang, opprettes det typiske A6 -formatet automatisk. A5 er 14,8 x 21 centimeter. Det andre trinnet er designet. Kortet kan tilpasses på kort tid med alle slags kunsthåndverk, fargerike penner og maling. Bare legg det i en konvolutt, så er DIY -kortet klart for enhver anledning.

Egendesignede kort til alle anledninger

Previous Post
Lag billige hagepynt selv – 15 DIY -ideer
Next Post
Trening mens du er på ferie – slik at du kan slappe av og holde deg i form samtidig