15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tinkervindubilder med barn om sommeren: 3 enkle ideer med instruksjoner!

På sommerdager når du vil unnslippe varmen, er det ikke noe bedre enn en ettermiddag med kunsthåndverk med barn. Fra upcycling ideer til maleri til å lage sommerbilder – hos oss finner du mange gode ideer om hvordan du kan underholde og holde barn i alle aldre underholdt. Og i dag skal vi vise deg noen kule forslag til lyse vindusbilder for å tukle med barna om sommeren. Vindusmalerier er en fin måte å gjøre hjemmet eller klasserommet ditt sommerlig og fargerikt!

Lag vindusbilder av sjødyr

tinker vindu bilder barn sommer sjødyr

Håndverksideer med et havtema er perfekte for sommeren! Du kan også fortelle barna historier og interessante fakta om verdenshavene. For å lage disse fargerike vindusbildene trenger du bare kaffefiltre, akvareller og byggepapir til dyrets silhuetter. Du kan laste ned og skrive ut denne malen gratis for å lage en sjablong.

Mal for utskrift (gratis)

Håndverksmal barn sommer sjødyr

Materialeliste:

Marine dyr mal

Akvarellmaling

Pensel (hvis mulig, bruk en akvarellbørste eller en børste med myke børster for å unngå sprekker)

Kopp / glass for vann

Lim

saks

Konstruksjonspapir i mørkeblått eller svart

Penn

Kaffefilter / kurvfilter

1. La barnet male kaffefilteret i en hvilken som helst nyanse og sett det til tørk. Jo mørkere fargen er, desto bedre, fordi den lyser når den tørker. Småbarn synes det er morsomt å klemme på kaffefilteret og se vannet og malingen dryppe ut.

kunsthåndverk med barn vindusbilder sommer med kaffefiltre

2. Skriv ut malen og la barnet klippe den ut. Deretter bør sjablongene for vindusbildene overføres til mørkblått eller svart papir. Sørg for at blyantstreker er vanskelige å se på svart papir. I dette tilfellet er det best å bruke en lys blyant.

3. Lim dyret på det tørkede kaffefilteret og vindusbildet er klart!

Lag selvklebende sommervindubilder

Lag vindusbilder til sommeren med barnehagebarn

Barn liker å lime. Du har sikkert mye lim hjemme. Det er et håndverksmateriale som kan brukes på en rekke måter, og det er så mange prosjekter du kan gjøre med det! For eksempel å lage Fluffy Slime selv. Glitterlim vekker også en spesiell fascinasjon for barn. Hvilken gutt liker ikke glitter? Her er et annet enkelt hav-tema håndverkprosjekt som småbarn vil elske. Du trenger bare tre materialer for dette!

Nødvendig materiale:

Rundt lokk i plast

Glitterlim i blått

Skumklistremerke marine dyr

Slik er vindusbildene laget:

Lag sommervindubilder med glitterlim

Glitterlim gir alltid håndverksprosjekter et spesielt preg! Barn bare elsker måten det glitrer på! Fjern flaskehetten og la limet sakte renne på plastlokket. Dette er kanskje ikke veldig spennende for voksne, men barna er fascinert av måten limet sakte drypper ut av flasken. Ta deg god tid og la dem se på innholdet slik du uttrykker det. Yngre førskolebarn kan trenge hjelp fra voksne.

Når alt limet har tappet ut av flasken, ikke rør det lenger. Bare se det ta formet på lokket ditt. Forresten, du kan også bruke en silikonkutter.

vindusdekorasjon sommer tinker barn med sjømotiv

Når limet har spredd seg, er det på tide å legge til marine dyr. Legg dem forsiktig på toppen av limet. Det er ikke nødvendig å trykke dem inn i det våte limet. De vil forbli på plass selv!

Etter at de små har plassert sjødyrene deres slik de vil, er det på tide med den vanskeligste delen – ventetiden! Sett vindusmaleriet på et trygt sted og la det tørke i noen dager. Dette kan ta opptil 48 timer.

Denne håndverksideen fungerer forresten også Vi vil med en silikon kakeskærer og bakepapir

Lag sommervinduepynt med glitterlim

Hvis du har nysgjerrige barn, la dem ta en titt fra tid til annen for å legge merke til eventuelle endringer de kan se når limet begynner å tørke.

Hvis du tror det er tørt, la det stå en dag til, ettersom den indre delen vil ta litt lengre tid. Du kan forsiktig skrelle av den ene siden, og du vil raskt vite om det tar litt mer tid. Når det er gjort, kan det enkelt fjernes fra lokket. Og her er det store funnet:

Så lenge ryggen ikke er helt tørr, kan bildet festes direkte til vinduet. Det fester seg akkurat som de selvklebende vindusbildene som ble kjøpt i butikken. Hvis det fortsatt er våte limrester på vinduet, må du bare vaske dem av med varmt vann. Glitterlimet er vaskbart – en annen grunn til at foreldre elsker å bruke det til håndverkprosjekter med barn!

Etter noen dager kan vindusmaleriet tørke ut mer og må henges opp i stedet for å holde seg til vinduet. I så fall stikker du et hull gjennom det og henger det på en snor.

Mandalablomster: lag sommervindubilder av naturlige materialer

Håndverk om sommeren med blomster og papirplater

Når været blir varmere og dagene blir lengre, liker vi å tilbringe så mye tid ute som mulig. Bruk muligheten til å samle naturskatter med barna og lage et vakkert kunstverk. Mens barna holder på med håndverk, vil de ha det så gøy å utforske alle sine naturlige materialer og gjenta det de lærte om blomster. Du kan også telle og lære om symmetri mens du gjør kunstnerisk arbeid.

tinker med barn sommervinduer laget av papirplater og naturmateriale

Med disse vakre botaniske vindusmaleriene kan barna på barneskolen sammenligne forskjellige typer blomster og blader mens barnehagebarn skal utvikle sine fine motoriske ferdigheter. Hvis du ikke har tilgang til friske blomster, er en bukett som nærmer seg slutten av sitt liv veldig egnet for denne aktiviteten. Disse sommerens kunstverk ville også gjøre en nydelig håndlaget gave til familie og venner!

Nødvendig materiale:

Blomster, kronblad, blader, andre naturskatter

Papirplater (2 per mandala)

Gjennomsiktig selvklebende film

Symmetriske sirkler Stencil (valgfritt, men hjelper små barn med å lage symmetriske seksjoner)

saks

duct tape

vindusbilde for sommerskole med blomster

bruksanvisning:

1. Skjær først ut midten av en papirplate.

2. Skjær deretter ut sirkler fra limfilmen, hvis omkrets er ca 1-2 cm større enn hullet. (Du bør ha dobbelt så mange foliesirkler som papirplater).

3. Fest den klare filmen med den klissete siden opp på baksiden av tallerkenen.

4. Skjær ut malen med de symmetriske sirklene og legg den på den andre papirplaten.

Om sommeren holder barna seg opptatt med enkle håndarbeidsideer

5. For at barna skal kunne jobbe på en jevn overflate og presse blomstene godt på plass, plasser tallerkenen med den sirkulære malen under vinduet som er opprettet.

6. La barna dekorere mandalasene sine ved å telle de naturlige stykkene for hver seksjon og legge dem på selvklebende ark etter ønske..

7. Når du er fornøyd med blomsterdesignet, fjerner du støttematerialet fra den andre sirkelen av folie og presser det mot naturmaterialene for å klemme dem mellom de to klebende sidene av folien. (Hvis blomstene fester seg godt til folien, er dette trinnet valgfritt.)

vindusbilder sommer tinker barneskole

Et notat om forbigåelsen av naturlige materialer: Blomstene og bladene i kunstverket mister fargen og tørker ut over tid. Dette er normalt når du bruker friske blomster og blader. Det kan være interessant å observere og kommentere denne prosessen med barna dine. For å minimere råte, bruk kronblad i stedet for hele blomsten og hold designet så flatt som mulig. Eldre barn er mer sannsynlig å følge dette rådet enn yngre. Småbarn insisterer sannsynligvis på å bruke hele blomster.

Heng mandalasene i vinduet slik at solen kan skinne gjennom

Ordne blomstene på selvklebende folie

Som et alternativ kan barna også male papirplaterammen med akvareller

lage lyse vindusbilder med barn med sommerblomster

Selv uten symmetri blir resultatene flotte

Lag vindusbilder av papirplater og naturmateriale med barn

Vindusbildene kan utformes ikke bare abstrakt eller som en mandala, men også som realistiske bilder, for eksempel sommerfugler, morsomme ansikter eller fugler. Det ville være et godt kunstprosjekt for barn i alderen 4 og oppover. Du kan også bruke saksene til å forme bladene som passer ditt design.

Tinker og legg på vindusbilder

tinker vindu bilder barn sommer ide

Hvis du vil henge opp vindusbildene individuelt, slår du et enkelt hull i toppen, trer et bånd gjennom det og knytter det i en løkke. Rørrensere er også godt egnet til dette formålet.

Lag krans av vindusbilder selv

Hvis du vil stille vindusbildene opp i en krans, slå to hull i kanten (kl. 10 og 14) og ordne kunstverkene i den rekkefølgen du ønsker.

I stedet for papirplater kan du bruke ispinner til å lage en ramme for vindusbildet

vindusbilder sommerbarnehage

Du kan finne flere vakre håndverksideer med ispinner for sommeren i denne artikkelen.

Previous Post
Karnevalsdekorasjoner for hjemmet – flotte karnevalsideer å lage selv
Next Post
5 hjemmelagde gaveideer som virkelig er nyttige