15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Å lage en piñata – 4 gode ideer for barn og voksne

Lag en piñata esel fest dekorasjon papir overraskelse

Opprinnelig fra Latin -Amerika – Mexico og Spania, har piñata blitt en uatskillelig del av ethvert barnefest. Tradisjonelt er hule figurer fargerikt designet for jul og påske og fylt med deilig frukt. Den fylte hule kroppen henges over barnas hoder med et tau. Med bind for øynene og bevæpnet med en pinne, prøver hvert barn å slå dem og knuse dem slik at alt godt faller ut. Tidligere ble figuren satt sammen av leirgryter og dekorert med farget papir. I dag kan forskjellige materialer brukes til dette, men spesielt de med lav vekt. Populære motiver for en piñata er hovedsakelig dyr, som esler, hester, lamaer, enhjørninger, men også abstrakte og geometriske former som baller, kaker, hjerter og mange andre. I stedet for frukt brukes vanligvis godteri, godteri, små sjokolader og andre småting til fyllet. Du kan lage en piñata og gi den til et barn i en bursdag, men også til en voksen ved en spesiell anledning.

Å lage en piñata – hva som trengs for dette?

Lag et piñata-papir-stripe-crepe papir

Motivet for en piñata og materialene som brukes kan velges fritt. Det er ingen grenser for fantasien din. Tradisjonelt var figuren laget av keramikk, men dette kan være farlig for barna. Derfor arbeides det hovedsakelig med papirmaterialer som papp, papp, papirmaskin. Typisk for en piñata er frynset utseende, som på den ene siden etterligner et dyrs pels og på den andre siden ser ekstremt dekorativt ut. For å oppnå denne effekten brukes farget papir og kantene kuttes i utkant. Crepe papirruller er fantastisk egnet for dette og er også tilgjengelig i et bredt spekter av farger. Hva piñataen er fylt med er opp til deg. Små barn gleder seg sikkert til sjokolade, godteri og gummibjørner, og for en utdrikningslag vil valget være andre småting.

Lag en piñata: hest, esel, lama eller enhjørning

Lag en piñata -papp-papp-esel-fargerik

En hest, et esel, en lama eller en enhjørning, alt kan tinkeres på en lignende måte. For dette kan du bruke papp eller sterkere papp og danne alle deler av dyrets kropp av den. Tape dem sammen med tape eller varmt lim hvis du har en tilgjengelig. Du fyller enten dyrets mage på forhånd eller lar en åpning stå slik at de små overraskelsene kan legges inn etterpå. Ikke glem å knytte et tau til figurens rygg slik at piñataen kan henges opp senere, for eksempel på et tre.

Lag piñata -unicorn-girl-party-pink

Ytterligere elementer som ører, øyne, hale, manke eller enhjørningens horn legges til når hele figuren allerede er ferdig. En nøyaktig design av det valgte dyret er ikke nødvendig her. Det kan representeres veldig enkelt og. Du kan lage figuren med lamineringsteknikken og ved hjelp av en ballong. Du bør planlegge litt mer arbeidstid, for det hele må også tørke veldig godt. Så helles godteriene og de små overraskelsene inn. Til slutt er piñata dekorert på en fargerik og stemningsfull måte.

pinata-tinker-enhjørning-papp-gjør-det-selv

For å dekorere den selvlagde piñataen, kan et stort utvalg av håndverkspapir og dekorative klebebånd brukes fantasifullt. Vi viser deg to inspirerende måter å dekorere en enhjørning piñata på: tradisjonelt meksikansk – med frynsede papirstrimler eller typisk jentete – i rosa og mintgrønt med washi -tape.

Lag lett piñata av en papirpose

pinata-tinker-ganske enkelt-sky-papirpose

En vakker og fantasifull piñata er veldig enkel å lage. Alt du trenger er en papirpose og håndverkspapir etter eget valg. Med disse materialene og instruksjonene våre vil du raskt kunne lage en flott piñata -sky. Først lager du en sjablong i form av en sky. Hvor stor piñataen din skal være, bestemmer du ved hjelp av papirposen som brukes til den. Veskehåndtakene skal peke oppover slik at de kan brukes til å henge opp senere.

pinata-tinker-instruksjoner-papir-papir-pose-sky

Ved å bruke malen kan du bringe papirposen i ønsket skyform. Forbered flere strimler med hvitt papir og skjær ut kantene i dem. Start med å feste papirstrimlene til skyen nedenfra og opp, og dekk dermed hele området. For dette trenger du ikke en pasta, og det er best å bruke dobbeltsidig tape. Ytterligere elementer som fargerike regndråper, øyne og kanskje et smil kan kuttes ut av papp som du ønsker, og bruke dem til å dekorere skyen på en atmosfærisk måte. Den kreative piñata -skyen din er allerede klar!

Lag papir mache piñata

pinata-tinker-papir mache-ballong-geometrisk

Stort sett er en piñata laget av papirmaskin. Vi har rapportert om denne håndverksteknikken flere ganger, og den er veldig egnet for barn. I dette tilfellet anbefaler vi å bruke hjemmelaget pasta laget av mel og vann i stedet for en vanlig pasta. En stor ballong er også nødvendig. For dekorasjon kan du bruke strimler av crepepapir, eller som vist i eksemplet på bildet ovenfor, kan du bruke geometriske figurer til å lage et vakkert mønster.

pinata-tinker-papir-mache-ballong-lag-selv

Først blåses ballongen opp og de små papirbitene limes til den ved hjelp av pastaen. Gjenta denne prosessen flere ganger og fest det nye papirlaget til det tørre. For best resultat, la den limte ballongen tørke i omtrent 48 timer. Så spreng ballongen, fyll den hule kroppen med godteri, konfetti og andre ting for å øke overraskelseseffekten. Dekk åpningen med papir og begynn å dekorere. Det er ingen grenser for fantasien din når du skal dekorere den lukkede piñataen.

Flott gaveidé: lag piñata for voksne

pinata-tinker-små-gaver-søtsaker

En vakker piñata kan også lages for voksne. Du designer disse litt annerledes og fyller dem med andre ting enn for barn. Her har vi en god idé for små gaver som utfyller den festlige borddekorasjonen vakkert. Små esker er stemningsfullt dekorert som piñatas med strimler av crepepapir og fylt med sjokolade.

pinata-tinker-små-gaver-crepe-papir

For å oppnå den fantastiske fargegradienteffekten, som vist på bildet, må du få flere strimler med crepepapir i forskjellige nyanser av en farge du ønsker. Skjær frynser i den på forhånd og legg dem oppå hverandre. Arbeid nedenfra og opp og fra mørkt til lyst.

pinata-tinker-små-gaver-dekorere-papir

Design hele esken på denne måten. Fest en sløyfe med snor eller dekorativ tape til lokket slik at esken enkelt kan åpnes. For fylling, velg fine praliner av høy kvalitet. Hvis du ønsker det, kan du tilpasse hver piñata med et navn eller designe den individuelt i en annen farge.

pinata-tinker-små-gaver-fest-idé

pinata-tinker-små-gaver-bord-dekorasjon-tema

Et spill spilles vanligvis med piñata. Figuren er hengt opp full av søtsaker slik at du ikke kan nå den med hendene. Med bind for øynene og med en pinne prøver hvert barn eller voksen å slå den og knuse den. Den går etter hverandre til piñataen sprenger og det regner godteri. Vinneren får velge noe først og deretter alle de andre barna.

Ha det gøy med håndverk og lek!

Previous Post
Gjør-det-selv Halloween hagedekorasjoner-enkle ideer
Next Post
Håndverk med ballonger – 11 fargerike dekorasjonsideer å lage selv