15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag din egen lykt – 26 kreative og enkle håndverksprosjekter for barn

Lag din egen lykt er uten tvil et yndet tidsfordriv for hvert barn. Uansett om du vil tinker en lykt med barna dine til Saint Martin, Halloween, Nicholas eller bare som en flott dekorasjon for hagen og leiligheten, kan de små mesterverkene enkelt designes med de riktige håndverksredskapene og i noen få enkle trinn.

lag din egen lanterne hengende lampeskjerm-blomster-sommerfugl-jente-plasthåndtak

La følgende håndverksideer inspirere deg!

Tinker lantern selv – kreativ og underholdende håndverksaktivitet

Lag din egen lyktetråd-håndtak-folie-katt-elefant-saks-blyant-snegl-frosk-papir-farget

Mesteparten av tiden har barna spesielle ønsker og ideer om hvordan deres egen lykt skal se ut. Tross alt er de selvlagde lyktene alltid de vakreste og bør være så unike som mulig. Hvis du går tom for ideer, kan du raskt og enkelt etterligne et av følgende håndverkprosjekter hjemme. Dine små er velkomne til å hjelpe og slippe ut kreativt.

Lag din egen kinesiske lykt og design søte dyrefigurer

Lag din egen lanterne ganske enkelt-papir-dyr-tiger-fugl-blekksprut-farget

Martins lanterne med dyremotiver er utvilsomt en ekte klassiker. Ved å bruke farget håndverkspapir og litt fantasi, kan du lage mange dyrefigurer som barnet ditt blir glad av. Den kinesiske lykten kan lett forvandles til en blekksprut eller en tiger. Du trenger tykt papir, som du først vil brette i to. Skjær deretter strålene inn i pappa, og la en kant på 2 cm ligge på den åpne Seinen.

Lag din egen lyktestråle lykt-papir-mønster-maling-blomster-fargerikt

Lim kanten rundt en lyktsokkel slik at lykten blir rund og lyset kan stå. Hvis du ikke har en lanterne, kan du bruke en ostekasse eller et annet solid materiale. Forsterk toppen av bjelkelykten med tape eller en stripe papp. Stikk to motstående hull og trekk en håndverkstråd eller tråd gjennom dem. La kreativiteten gå fri og la barnet ditt gi den ønskede dyrefiguren et ansikt.

Lag din egen lyktesvamp gummi-gul-lilla-snitt-håndtak-stift-liten-klips

Hvis du vil lage en dekorativ lykt som pryder barnerommet, kan du også lage fargerike strålende lanterner selv av mosegumi. For fortryllende fargede kontraster kan du plassere et rør inne i lykten. Varianten kan selvfølgelig også kopieres fra papp.

Lag din egen runde lykt – ugle som et flott høstmotiv

lykt-gjør-det-selv-tinker-papir-lykt-rund-ugle-papir-øye-vinger-rosa-brun

Uglene er et flott motiv hvis du vil lage en lykt selv. Disse vakre uglene på bildet ovenfor kan lages av runde papirlykter eller -lykter på kort tid. Lag først en mal for de store øynene, elevene, nebbet, fjæren og selvfølgelig ørene, og overfør dem til papir og lim dem til de monokrome lanternene.

lykt-gjør-det-selv-tinker-maneter-papir-lampion-tentakler-stoff-bånd-fargerik-mønstret-hage

For eksempel kan du bruke lanternene til å lage en pandalanterne selv eller lage flotte skapninger fra undervannsverdenen. Fargerike maneter med store vaklende øyne og tentakler laget av kreppepapir eller bånd i forskjellige sjøfarger. Fest tentaklene til innsiden av åpningen med stiftpistolen. Du er også velkommen til å bruke hvite lykter og la barna male i ansiktstrekkene.

Lykt-gjør-det-selv-tinker-pokemon-monster-papir-lykt-farget-maling-seng-seng

Du og barna dine kan også bruke lanterner til å lage mange populære animasjonshelter. Ninja Turtles, for eksempel, er en god idé som er lett å implementere. Med masker i fargene på Ninja Turtles, øyne og munn, er den kreative og enkle lykten klar på kort tid. De velkjente Pokémon-figurene, som den søte mantirp Pokémon eller Pikachu, blir raskt helt eller kostbare når det gjelder materiale og tid.

Lag 3D dyrefigurer av papir

lykt-gjør-det-selv-tinker-papir-snegler-rosa-blå-håndverk-wire-gjennomsiktig-papir-hagebord

En annen stor inspirasjon for håndverk er forskjellige 3D -papirdyr. Følgende dyrelanter er egnet for gjør-det-selv for litt større barn. Siden følgende håndverksprosjekter er lettere å gjøre med maler, trenger barna din hjelp. Du må skrive ut de ferdige malene for dyrets kropp to ganger og lyktbasen laget av fotokartong i ønsket farge en gang.

lykt-gjør-det-selv-hest-dyr-papir-papp-håndverk-wire-hvit-svart

Du må skrive ut de tilberedte sjablongene for dyrets kropp to ganger og foten av foten i ønsket farge én gang. For at lyset skal kunne sees tydelig, trenger du også transparent papir for hver dyrefigur.

lykt-gjør-det-selv-tinker-dyr-kreft-papir-håndverk-wire-oransje-maling-limt på

Du er velkommen til å krølle papiret til lyktvinduet litt og deretter glatte det ut igjen slik at vinduet ser realistisk ut. Så snart du har kuttet alle bitene i størrelse må du lime dem sammen og male et ansikt om nødvendig. Til slutt må du feste en ledning slik at lyktestaven kan festes.

lykt-gjør-det-selv-tinker-sommerfugl-papir-rhinestones-håndverk-papir-figurer-limt-på-stang-håndverk-wire

Til lyktbelysningen kan du enten bruke et lys eller en lyktestav med et lite elektrisk telys eller lyspære. Med de selvlagde papirlyktene kan det skje at lysene ofte slukker, og derfor er LED-telysene å foretrekke i dette tilfellet.

lykt-gjør-det-selv-tinker-ost-mus-wire-håndtak-pipe-renere-figurer-dyr

Å lage din egen lykt er barns lek hvis du ser på denne flotte håndverksideen. Små mus som spiser ost er en morsom og original idé for å lage lykter selv. Du må kutte ostehullene i et langt stykke gult fotokartong og tape hele papplisten bak med gult gjennomsiktig papir. Brett en trekant og lim de overlappende endene. Fest de små, fargerike musene.

Tinker monster lanterne selv

Lykt-gjør-det-selv-tinker-monster-papir-maling-dekorert-barnehage-bord-håndtak-håndverk wire

Et annet populært motiv for en papirlykt er monsterlyktene. Monstre ser ikke nødvendigvis skumle ut. Dette smilende monsteret er klart uten store anstrengelser, og barna er velkomne til å dekorere det.

Lag minions fra forskjellige materialer

lykt-gjør-det-selv-minion-papir-papp-møbler-briller-stang-te lys-eklektisk

Hvis barna dine elsker Minions, er denne vakre Minion -figuren en kreativ inspirasjon for den kommende lanterneparaden. De blå sokkene og de store brillene bør selvfølgelig ikke mangle, slik at den lille, gule skapningen ser ut akkurat som i filmen.

lykt-gjør-det-selv-minion-figur-plastflaske-sokkel-føtter-hår-papir-håndtak

Du kan lage minions av tomme plastflasker som på dette bildet. Skjær sokkene ut av papp og lag glassene av en halv toalettpapirrulle. For å lage armer og ben, brett du lange kartonger til et trekkspill.

Lag din egen lykt av en ballong

Lanterne-gjør-det-selv-papir-maché-minion-klesklyper-tau-lakk

Du kan også lage en glad Minion ut av en ballong og papirmache. Papirmaskin er en flott aktivitet, selv for småbarn, og er veldig gøy for dem, ettersom de små hendene blir skitne. Legg den oppblåste ballongen med den tynne enden i en bolle og beleg den grundig med tapetlim.

lykt-gjør-det-selv-håndverk-papir-mache-avispapir-lim-barn-ballong-kopp-tape

Dypp deretter blå og gul avis eller gjennomsiktig papir i pastaen og fest den på ballongen. La den hjemmelagde lykten tørke i noen dager. Mal eller lim på ansiktet, fest armer og ben, pop forsiktig og fjern ballongen og din individuelle, vakre Minion -lanterne er klar.

Lag din egen firkantlykt

lykt-gjør-det-selv-tinker-barn-barnehage-lykt-parade-rektangulære-fargerike-papp-stoler

Du kan også lage din egen lykt fra et lyktemateriale fra håndverksartiklene. Hvis ting skjer raskt, kan denne varianten kopieres raskt. Klipp det gjennomsiktige papiret, mal og lim vinduet.

Lag en flott lykt av papirplater

lykt-gjør-det-selv-tinker-papir-tallerkener-fisk-tre-pinner-jente-tau-store-stjerner-prikker

Du kan også lage en vakker lykt selv av papirplater. Som du kan se på bildet ovenfor, limes papirplatene rett og slett sammen og dekoreres etter ønske. Platenes bunn kuttes ut for å åpne lykten.

Lag din egen lykt av plast

lykt-gjør-det-selv-tinker-plast-flaske-skje-lakkert-gutt-beveger-blå-hvit-oransje

En original idé for lanterner å lage selv er denne kreative modellen som den lille gutten holder på bildet over. Den nedre delen av en tom, avskåret, vannflaske i plast er dekket med plastskjeer som er farget i forskjellige farger. En flott og billig idé for å lage en lykt selv.

Lanterne-gjør-det-selv-tinker-plast-krukke-lokk-håndverk-perler-dekorasjon-papir-servietter-høstblader-stjerner

Du kan lage din egen lykt ikke bare til høstlyktparaden. Lyktene er et flott tilbehør for camping, for en natttur eller for lange sommerkvelder utendørs. En plastbeholder med lokk ble brukt som materiale for denne modellen.

Lag din egen elefantlykt

lykt-gjør-det-selv-tinker-dyr-elefant-plast-flaske-decoupage-papir-utdrag-hage-vrikke øyne

Disse søte elefantfigurene kan utformes fra en tom plastflaske med et håndtak, som barna vil tiltrekke alles oppmerksomhet under lykteparaden. De er også egnet for en fin hagedekorasjon. Skjær ut halvparten av flasken og la barna dekorere dyrefiguren ved hjelp av servieteknikken. Det elektriske telyset er festet til lokket.

Lanterne-gjør-det-selv-tinker-papir-frynser-kutt-tre-ring-farget-ballonger-tau-rosa-gul-oransje

De tomme plastflaskene er allsidige og fungerer som den perfekte lyktkroppen. For de fargerike lyktene på bildet ovenfor er den nedre delen av flasken dekket med rader med farget papir.

lykt-gjør-det-selv-jente-plast-flaske-servietter-decoupage-håndtak-rør-renser-blomster-fargerike

La barna lage små papirbiter av servietter og dekorere flasken med dem. Hvis papirbitene limes slik at de overlapper hverandre, dannes vakre fargemønstre. Et stykke piperenser dekorert med forskjellige perler fungerer som håndtak og gjør den fargerike, hjemmelagde lykten enda vakrere.

lykt-gjør-det-selv-tinker-papir-lykt-dekorert-blomster-fargerik-oransje-grønn-hvit-ball-rund

Leter du etter en idé for en lykt for litt eldre barn som du vil aktivt delta i designet, kan denne vakre lykten med fargerike roser være en passende modell. Du kan lage blomstene enten av papir eller av stoffrester, som du deretter limer sammen og former. Dette vakre engangsstykket kan også brukes som en lysekrone, som skaper en glad, vårlignende atmosfære i rommet.

Lanterne-gjør-det-selv-lys-papir-edderkopper-vrikke-øyne-hjerter-håndtak-håndverk wire

Denne enkle varianten av lyktene passer for de aller minste eller når ting må gå fort. La barna male og dekorere papiret etter eget ønske. Høstblader laget av gjennomsiktig papir, små hjerter eller søte edderkopper med spindelvev er pene dekorasjoner for papirlykten. Lim bunnen og papiret sammen på siden. Fest lyktetråden og den lille lykten er klar.

Hjemmelagde lykter laget av sandwichposer

lykt-gjør-det-selv-tinker-smør-brød-poser-pinner-stjerne-kanin-telys-sommerfugl-øyenstikkere

En flott håndverksidé for hjemmelagde papirlykter er disse flotte lanternene med forskjellige motiver, som du enkelt kan etterligne med barna dine fra sandwichposer. Klipp ut de ønskede motivene fra papirposer, dekorer dem etter ønske og de små lyktene er klare.

Lag din egen Halloween -lykt av en murkrukke

DIY-lanterne-gjør-det-selv-halloween-glassfarget-folie-spindelvev-edderkopp-tau-telys-lilla-grønn

Lyktene er også et populært tilbehør til Halloween. De fargede lanternene med edderkopp- og spindelvevsmotiver er laget av tomme murkrukker og malt i ønsket farge.

lykt-gjør-det-selv-krukke-blå-tau-hage-jente-sommer-telys

Du er velkommen til å bruke telys som lyskilde til glasslyktene, ettersom de er bedre beskyttet mot vinden enn i en papirlykt. Små barn kan også delta i dette enkle kunsthåndverksprosjektet og designe lanternene av murkrukker.

Previous Post
Gjør-det-selv Halloween hagedekorasjoner-enkle ideer
Next Post
Håndverk med ballonger – 11 fargerike dekorasjonsideer å lage selv