15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag sokkedyr selv – instruksjoner for kaniner, elefanter, katter og aper

Uansett om du vil resirkulere gamle, revne sokker eller kjøpe nye, er sokkedyr det perfekte alternativet til plysj lekene du har kjøpt. Ganske bortsett fra at de er kjempegøy å lage og at du kan gjøre dette sammen med barna, ender du opp med kosete leker som er kjærlig laget – tross alt er de hjemmelagde! Men dyr laget av sokker er ikke bare veldig egnet for personlig bruk. Hvis du kjøper nye, luftige sokker, kan du også bruke dem til å lage koseleker som gaver og gjøre noen spesielt glade: Ingen andre har et slikt kosedyr! I dag viser vi deg hvordan du kan lage sokkedyr selv. Legg til en ape, en katt, en kanin eller en elefant i samlingen av kosedyr for barn!

Lag sokkedyr selv med og uten sying - katter, aper, kaniner, elefanter og bjørner

Lag sokkedyr selv – tinker ape

Lag sokkedyr selv - ape fra to sokker i hvilken som helst farge

Med denne opplæringen for sokkedyr kan du ikke bare lage aper, men også andre dyr. Alt du trenger å gjøre er å justere sokkens farger og endre formen på ørene avhengig av dyret. Du må også sy litt, men dette er ikke noe komplisert slik at selv nybegynnere kan tørre å gjøre det. Du trenger:

 • 2 lange sokker
 • Fiberfill
 • 2 knapper
 • Stoffsaks
 • nål og tråd

Sokkedyr instruksjoner for tinkering for barn

Hvis du vil lage aper som sokkedyr selv, ta den første sokken og legg den foran deg. Hælen skal peke oppover. På den åpne siden, klipp sokken i midten og litt under hælen. Du får de to beina du syr opp på sidene og innsiden ut, men lar et lite hull stå åpent. Snu stoffet med innsiden ut gjennom hullet. Fyll deretter bena og den andre delen av sokken som skal være kroppen med polyfyll og forsegle hullet.

Sy sammen alle delene

Håndverk med sokker - få dyr til å gi bort

Ta nå den andre sokken og skjær den som den andre sokken, men denne gangen opp til hælen. Du får de to armene du klipper av. Klipp av hælen fra resten av sokken (det blir munnen). Deretter trenger du et langt stykke for halen og fire like store stykker for ørene. Sy stykket for halen og armene med innsiden ut, bortsett fra små åpninger for fylling, og fyll dem med vatteringen. Sy ørene sammen, venstre side sammen. Når du har fylt alle elementene med bomullsull, kan du feste dem til kroppen din. Sy deretter den avskårne hælen for munnen og knappene for øynene. Den første koseleken er klar. Nå kan du lage noen flere sokkedyr selv!

Tips: Hvis apen er beregnet på små barn eller babyer, anbefales det ikke å bruke knappene, da de kan svelges. I stedet er det bedre å male øynene med stoffblyanter eller bruke barnesikre trykknapper.

Lag med ris og sokker – kaniner uten å sy

Fyll kaninens kropp med ris og lag en figur du vil sette opp

Et spesielt raskt og enkelt prosjekt er denne søte kaninen, som er mer beregnet på å leke eller stå enn til kos. Men det gjør ham ikke mindre sympatisk! I det følgende vil du finne ut hvordan du kan lage dine egne kaniner som sokkedyr.

 • sokk
 • ris
 • Tekstilpenn
 • garn
 • saks
 • bredt pakkebånd (valgfritt)
 • Tekstilsaks
 • dekorativ tape

Enkle håndarbeidsinstruksjoner

Lag dyr av sokker - enkle kaniner med ris

Fyll sokken med ris til begynnelsen av hælen (du kan også bruke et annet fyllmateriale). Du kan gjøre denne oppgaven enklere ved å plassere sokken i taperingen og brette den over kantene. Dette vil holde sokken åpen (eller du kan bruke en trakt). Bind deretter sokken sammen med hyssing på 2/3 av fyllet. En del av risen skal gli oppover. Denne delen skal være mindre enn bunnen og vil være hodet, hælen er ansiktet. Fest sokken over hodet også. Resten av sokken, som nå stikker oppover, forvandles til ørene.

Søt dekorasjon til påske - lag kaniner av sokker uten å sy

For å gjøre dette, kutt den utstående enden av sokken i midten. Du kan deretter klippe og forme ørene som du vil og bestemme lengde, bredde og forme deg selv. Bruk deretter tekstilpennen til å tegne øyne, nese og munn og dekorere halsen med et pent bånd. Hvis du vil, kan du knytte en liten seksjon på baksiden av kroppen for å lage en hale. Men en bobble kan også limes eller sys for dette formålet.

DIY sokkedyr – sy katter enkelt for hånd

Lag katter selv som sokkedyr - håndverksidé for barn og voksne

Som med apen må du sy litt for denne søte, liggende katten. Imidlertid er det enda enklere her. Vi viser deg hvordan du lager katter selv som sokkedyr!

 • sokk
 • Matchende nål og tråd
 • Fyll eller vanlig bomullsvatt
 • Tekstilsaks
 • Knapper eller sorte perler for øynene
 • Tråd eller stoffpenn til nesen

Lag sokkedyr selv - Liggende katt av en lang sokk og polyfyll

Legg sokken foran deg, hæl opp. Tegn deretter potene. Den ene siden skal være litt nærmere hælen enn den andre. Sy deretter med en enkel ryggsøm langs linjene du har tegnet. La imidlertid sømmen mellom et av de to potene være ute for å kunne fylle kroppen med polyfyllet. Klipp nå ut formen i liten avstand fra sømmen og snu den ut og inn. Deretter kan du fylle dem med vat.

Form kroppen og tegn hodet med katteører

Ta deretter en stor mengde bomullsull, del den i to like store mengder og form dem grovt til kuler med hendene. Med dette stopper du først og fremst bakbeina. Fyll deretter kroppen og frontpotene med en enda større ball. Bruk hendene til å grovt forme hodet utenfra. Sy deretter hullet med den såkalte madrasssting, også kjent som en magisk søm. Hvis du har brukt vanlig bomull og det er mye lo igjen på stoffet, kan du fjerne det med enkel tape.

Lag sokkedyr selv – tinker hodet

Klipp kattens hode ut av sokken og fyll den med bomullsull

Deretter kan du lage hodet til katter som sokkedyr selv. For å gjøre dette, ta den andre sokken og trekk katteører rett over hælen. Sy igjen med samme søm langs linjene, klipp ut ørene og snu stoffet med innsiden ut. Deretter tar du to små kuler med bomull og fyller ørene med dem og deretter resten av hodet med en større kule, som du nå kan forme til form.

Håndverksinstruksjoner med sying for nybegynnere - DIY sokkekatt

Klipp deretter av overflødig del av stoffet i nakken. Lukk nå hullet med en enkel søm rundt kanten på denne åpningen. Sy hodet til kroppen ved først å stikke gjennom stoffet i hodet, deretter gjennom kroppens og tilbake igjen. Fortsett til du er i nærheten.

Lag halen og ansiktet

Lag sokkedyr selv - klipp ut halen og sy ansiktet

Sy deretter halen fra tådelen av sokken. Igjen, skiss det ut, sy langs linjen, klipp ut halen og fyll den med bomullsull. Du kan bruke en spisepinne (f.eks. En spisepinne) til dette. Tre tråden gjennom en perle og knyt en knute. Trekk tråden gjennom perlen til knuten. Nå stikk nålen gjennom stedet der du vil at øyet skal være.

Videre til høyre, der det andre øyet skal gå, leder du nålen ut av kattens hode igjen. Trekk den første perlen stramt, tre den samme tråden gjennom den andre perlen og fest den med en knute på hodet. Så begge øynene er forbundet med en og samme tråd. Deretter kan du knytte en sløyfe rundt halsen. Fullstendig! Vil du ikke lage andre sokkedyr selv??

Lag elefanter selv som sokkedyr

Lag sokkedyr selv - elefant av sokk og filt uten å sy

Hvis du vil lage søte dyr av sokker som du ikke trenger å sy, kan du også velge en slik elefant. Selv om den klassiske elefanten er grå, kan du selvfølgelig velge hvilken som helst annen farge og til og med morsomme mønstre for sokkene. Jo mer fargerik, jo bedre og mer barnevennlig! Slik kan du lage disse morsomme sokkedyrene selv:

 • lange sokker
 • Fiberfill
 • følte
 • Ris eller bønner
 • Gummi
 • Googly øyne
 • varmt lim

Lag armer, ben og kropp for elefanten

Gjorde elefanten det mot deg, og nå vil du lage slike sokkedyr selv? Form deretter først to kuler ut av polyfyllet, legg den første i bunnen av sokkene og bind en ball med strikken. Gjenta for den andre ballen på den andre siden. Dette er elefantens to bakben. Fyll nå området opp til hælen med rikelig med polyfyll for å lage en myk elefantkropp. På venstre og høyre danner du to kuler for forbena ved hjelp av elastikk og polyfyll. Deretter trenger du en større ball med bomull for hodet, som du fyller i sokken i området rundt hælen. Bind overgangen mellom kropp og hode med en annen strikk.

Lag dine egne elefanter som sokkedyr - design hodet og stammen

Trekk den utstående resten av sokken fremover i elefantens ansikt, der du former stammen ved hjelp av et gummibånd. Klipp av mansjetten (strikken) på sokken, rull sammen stoffet og fest rullen med varmt lim. Merk stedene for øynene og lim googly -øynene der. For å gi dyret fra sokker ører, klipp dem ut av filten som vist i instruksjonene og lim dem på baksiden av elefantens hode med varmt lim. Og fordi det var så enkelt, kan du også lage noen få av disse sokkedyrene selv.

Lag ideer med sokker – Teddy Bear

Lag teddy sock dyr selv - rask og enkel idé

Bamsen er en klassiker når det gjelder kosete dyr. Det er derfor det ikke bør mangle fra listen vår. Hvis du vil lage sokkedyr selv, er du velkommen til å velge denne enkle bjørnen. Slik kan du sy sokkedyrene:

 • sokk
 • Fiberfill
 • nål og tråd
 • saks
 • pinsett
 • lite stykke hvitt stoff
 • Knapper
 • Perler
 • Feltpenn
 • blyant

Instruksjoner for kopiering - kutt ut hodet og kroppen

Tegn først omrissene til bjørnen for hodet, bena og armene på sokken og skjær dem ut. Fyll deretter hodet med polyfyll og sy åpningen. Sy deretter et ovalt stykke hvitt stoff på ansiktet, samt perler for øynene (se instruksjonene for katten) og en knapp for nesen. Du kan sy munnen eller male den med en stoffpenn. Stapp deretter kroppen og sy den fast. Fyll deretter armene og sy dem og hodet til kroppen.

Håndverk med sokker for dyr

Fyll bjørnens hode med bomull, sy det på kroppen og lag et ansikt

Lag dyr av sokker – sokkedyr Instruksjoner for en kanin som påskegave

Lag kaniner som sokkedyr selv - gaveide til påske

Previous Post
Lag med 2 år gamle barn-20 ideer med forskjellige materialer
Next Post
Ultimate HIIT -trening – øvelser for å bygge muskler og forbrenne fett