15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Tinker gresshode med strømpe eller andre materialer – enkle ideer og instruksjoner

Hvis du ikke bare vil gjøre noe interessant med barna dine, men også oppmuntrer deres ansvarsfølelse litt, så er et gresshode akkurat det riktige valget. Gress vokser på hodet, noe som er morsomt å se på og må stelles regelmessig. Barna må ikke bare helle den, men også kutte den innimellom, slik at de alltid kan finne på nye frisyrer. Når du lager et gresshode, får du et morsomt alternativ til det klassiske stueplanten.

Små gresshoder i yoghurtkopper og med googly øyne

I tillegg er det moroa med håndverket selv. Og siden du kan bruke et stort utvalg av hodeformer og tilbehør hvis du vil lage gresshoder, kan du også lage flere forskjellige samtidig og enten sette opp i grupper eller gi dem borte. I dag kan du kjøpe alt du trenger som et sett. Imidlertid kan de enkelte materialene også bringes sammen separat for å skape et helt individuelt hode. Vi viser deg hvordan du enkelt lager et gresshode med barn.

Tinker grass head – instruksjoner

Lag et gresshode, legg det på en kjele og skjær det regelmessig

  • gamle strømpebukser eller sokker
  • Kompost eller pottejord
  • Gressfrø
  • tynne gummibånd eller snor / hyssing
  • Dekorasjoner (f.eks. Googly øyne, rørrensere eller filt for munnen, wire til glass etc.)
  • Gryte, lokk eller annen beholder som hodet kan sitte på

Enkle gresshodeinstruksjoner – tinker gresshode med jord

Tinker gresshode med strømpe, jord og gressfrø

Du trenger bare fotdelen av strømpebuksen. Men bare for å være på den sikre siden, kutt av et større stykke. Du kan alltid forkorte det senere. Legg den oppnådde sokken på bordet med åpningen opp og fyll den med et lag med gressfrø. Fyll deretter sokken med jord. Pass på at frøene ikke sklir for mye. Hvis du er fornøyd med mengden og størrelsen, bind sokken tett med en knute slik at ikke mer jord kan falle ut.

Tinker gresshode - fyll strømpebukse med frø og jord og design med googly øyne

For å få nese, ta en del av jorda, inkludert sokkene, mellom fingrene og snu den resulterende lille pæren rundt noen ganger. Slik at nesen ikke vrir seg fra hverandre igjen, er det best å knytte den med snor eller et gummibånd. Du har nå skapt grunnlaget for gresshoder, som du nå kan designe som du vil.

Bruk googly øyne eller mal dem med en tusj. For eksempel kan du bruke filt- eller rørrensere for å lage en munn for gresshodet. Wire kan også brukes til å lage glass. Eller kanskje du vil lure et gresshode monster eller forskjellige dyr? Vær kreativ og finn på interessante ting!

Tinker gresshode med bomullsull

Lag gresshoder selv med bomullsull i stedet for jord

Hvis du vil lage et gresshode spontant og ikke har pottejord hjemme, kan du like gjerne bruke bomullsull i stedet. Trinnene er de samme som med jorden. Men anta at bomullen vil misfarges over tid og på et tidspunkt ikke vil se så bra ut som den gjorde i begynnelsen.

Hvilken beholder og hvordan helles?

Tinker gresshode med barn - enkle instruksjoner å etterligne

Selvfølgelig, når du lager gresshodet, er det ikke alt. For at håret skal vokse, kreves fuktighet. Barna må lære å passe på gresset etter at de har laget gresshodene selv.

Lag et gresshode i en gryte - lag frisyrer av gresset og mal potter

Det ferdige hodet bør plasseres i en beholder slik at hodet alltid har vann tilgjengelig senere, eller vanningsvannet kan samles opp når det tømmes. En blomsterpotte uten hull, en planter, men også et enkelt lokk eller en bolle er egnet for dette. Varianten i en glassvase er også moderne og interessant. Gresshodene er der på flaskehalsen og ikke i direkte kontakt med vannet. I stedet er de utstyrt med et tau som suger opp fuktigheten og overfører det til frøene.

Det helles ikke ovenfra. Hell heller litt vann i beholderen, som deretter suger opp jorda eller bomullsullet selv. Sørg for at jorden aldri blir for tørr, men ikke overdriv med vanning heller. Et fuktig gresshode får røttene til å råtne over tid.

Tallrike varianter for gresshoder

Morsomme plantemaskiner for gresshoder med ferdigmalte ansikter

Du kan ikke bare lage et gresshode med strømpe. Det tilbys også morsomme cachepots der frøene plantes rett etter at du har fylt dem med jord. Ansiktet er da allerede avbildet på potten, så du trenger ikke gjøre noe annet enn å plante gressfrøene og deretter ta vare på dem.

Lag gresshoder med barn selv med husholdningsartikler

Men du kan også improvisere i stedet for slike kjøpte potter og bruke husholdningsartikler. Hva med for eksempel bokser som du deretter kan omorganisere som du vil, eller plastflasker, gamle kanner osv. Eggeskall er også en god idé hvis du foretrekker å lage et lite gresshode selv. Du kan fylle bollene med jord eller bomullsull og deretter strø frøene over dem.

Dyrk gress, karse eller andre frøplanter i en boks eller eggeskall

Tinker karsehoder

Hvis du liker å spise friske frøplanter, kan du bruke hvilken som helst urt i stedet for gress. For eksempel kan du lage et karsehode. Denne varianten er spesielt egnet hvis du vil plante frøene direkte i en gryte i stedet for å bruke strømpe. Frøplantene kan deretter enkelt høstes ved å kutte dem av.

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!