15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag “Pajaki” Mobilé – den polske lykkesjarm som dekorasjon for ulike anledninger

Hvert land har sine egne spesielle tradisjoner og typiske symboler og dekorasjoner. I dag vil vi introdusere deg for en slik dekorasjon fra Polen. Dette er de såkalte “pajaki” (på engelsk “edderkopp”), som blir sett på som lykke-sjarm i hjemlandet og, i likhet med drømmefangeren, skal beskytte. Mot slutten av høsten ble det laget pyjaki til jul for å beskytte beboerne i huset mot den harde vinteren. Ofte pryder imidlertid utsmykningen også hjemmet for å ønske våren velkommen og i påskeferien. Opprinnelig besto Pajaki Mobilé av sugerør som ble samlet på åkrene under høsten. I dag brukes også sugerør og mange andre fargerike elementer for å lage denne attraktive dekorasjonen. Den perfekte dekorasjonen til karneval! Hvis du har lyst og vil lage dine egne karnevalsdekorasjoner, kan du vurdere pajaki. Vi viser deg hvordan du lager Mobilé.

La fantasien gå fri for å lage den hengende pyjaki -dekorasjonen selv

Den sympatiske papirdekorasjonen er ikke bare egnet for karneval. Hun kan dekorere huset ved enhver anledning. Enten for en fest, til jul, påske, til Thanksgiving eller rett og slett for ingen anledning og som en hverdagsdekorasjon for stuen eller soverommet – den originale polske mobilen vil raskt bli høydepunktet i din hjemmedekorasjon og tiltrekke alles oppmerksomhet. Avhengig av anledningen eller stemningen kan du tilpasse fargene som brukes og fremheve nye modeller om og om igjen. Det spiller ingen rolle om du vil lage en spesiell karnevalsdekorasjon eller bare er i humør for håndverk – med følgende instruksjoner får du en oversikt over grunnprinsippet for denne polske dekorasjonen, som du deretter kan endre, utvide og individualisere i henhold til ideene dine. Hvordan lage en Pajaki Mobilé:

Pyjaki Mobilé -tinker med papir til karnevalet

Tinker Mobilé - Instruksjoner for en DIY -pyjaki i gult

 • Håndverkskartong
 • Tørkepapir
 • Sugerør, ekte, laget av papir eller plast (i eksempelet 24 stykker)
 • garn
 • Metallring (alternativt er en broderiramme også egnet)
 • tynn håndverkstråd
 • Washi tape eller stoffstrimler
 • eventuelle dekorasjoner som pomponger, dusker, perler, kunstige blomster etc..
 • Lim, saks, muligens slag og nål, hullemaskin

Tinker Polish Mobilé – Instruksjoner

Tinker Mobilé - Instruksjoner for å lage papirblomster laget av silkepapir

Når du har alt materialet, kan du komme i gang og pusle med Mobilé. Skjær silkepapiret i strimler, legg to til fire lag oppå hverandre og skjær strimlene på den ene siden for å lage utkant. Bruk deretter en penn eller et sugerør til å vikle en flerlags stripe rundt den. Tape enden på plass og ta rullen av pennen / sugerøret. Nå “skrell” de enkelte lagene forsiktig utover. Dette skaper en oppblåst blomst. Lag så mange blomster du vil eller trenger for modellen din.

Lag mobilé - bruk et slag for å lage blomster av papir og hogg opp sugerør

Slå deretter ut blomster fra pappa. Du kan også klippe ut en mal og deretter fritt håndtegne og klippe ut blomstermotiver. Du slår de ferdige papirblomstene i midten. Skjær deretter sugerørene i biter av hvilken som helst størrelse. Hvor mange du trenger totalt avhenger selvfølgelig av designet ditt. I eksemplet var 24 stykker tilstrekkelig. Disse ble kuttet i stykker på omtrent 5 cm i størrelse. Form ledningen til en ring og pakk den inn med washi -tape. Hvis du lager Mobilé, kan du også bruke ferdige ringer.

Kreativ lysekrone laget av deg selv

Lag gul mobilé med papirblomster - den polske pyjakien lagde du selv

Bind deretter flere snorer til denne ringen og fordel dem jevnt rundt (i eksemplet er det totalt 5 kranser). Det er best å kutte dette litt lenger enn for kort. Til slutt kan du alltid forkorte dem. Tre deretter vekselvis tråder av halm og papirblomster. Du kan bruke en nål til dette formålet for å gjøre tråden enklere. Når kransene er klare, kan du knute dem sammen i den andre enden. Fest deretter et lite stykke garn med en løkke til denne knuten slik at karnevalsdekorasjonene kan henges på vinduet, i taket eller et annet sted.

Lag fargerik mobilé som fest- eller karnevalsdekorasjon

Legg deretter til hengende kranser under ringen. Disse går fra den ene vertikale kransen til den andre. Fest et stykke garn rett ved siden av en av de vertikale kransene, tre dekorasjonene og fest den andre enden nær den neste kransen. Disse horisontale kransene bør ikke være for stramme. Til slutt kan du fordele silkepapirblomstene (stikk en liten bit av den tynne tråden gjennom blomsten og bind den deretter til ringen). Klipp av eventuelle utstående ender av tråden hvor som helst på Mobilé. Du kan se noen flere ideer for de enkelte elementene du kan bruke når du lager en slik Mobilé på bildet ovenfor.

Pajaki for planting

Mobilé tinker for planting - ring laget av papirmaché og pyjaki -design

Hengende blomsterpotter og planter er veldig populære fordi de gir verdi til hvert rom og skaper en forfriskende atmosfære. Hva med å kombinere pajaki og planter? Hvis du lager mobilen på denne måten, er det bare å bytte ut ringen med en selvlaget beholder av papp og maché, som du deretter kan plante. Slik gjøres det:

 • Kartong (jo tykkere jo bedre)
 • blyant
 • Kutter og egnet underlag for kutting (f.eks. Treplate eller spesialmatte)
 • duct tape
 • Avispapir, revet i strimler (ca. 2,5 x 12 cm)
 • 100 g mel
 • 300 ml vann
 • Skål og visp
 • Malinger og pensler
 • valgfri film for legging

Lag festdekorasjoner til hjemmet ditt selv

Klipp ringen ut av papp og gjør den vanntett med papirmaskin

Tegn en sirkel av hvilken som helst størrelse på papp (i eksempelet 60 cm diameter) og deretter en mindre (i eksempelet 42 cm) inni for å få en ring, som du deretter kan kutte ut med kutteren på en passende overflate (du kan også legge et tykt papp under). Skjær deretter to 9 cm brede strimler ut av pappet – den ene 60 cm og den andre 42 cm lange (eller lengre, og du vil forkorte den senere når du limer den). Du bøyer deretter disse strimlene litt med flere mellomrom for å kunne danne ringer av dem, som du stikker oppreist til de indre og ytre kantene av den flate ringen ved hjelp av teip.

Lag ringformet planter for å henge deg selv i lilla

Tett nå ringen med papirmaskin. For å gjøre dette, bland melet med vannet, dypp en avisstrimmel i blandingen, tørk av overflødig på kanten av bollen og stikk strimelen hvor som helst på ringen. Fortsett slik til hele beholderen er dekket. La laget tørke over natten, og påfør deretter et nytt lag dagen etter og la det tørke også. Deretter kan du male beholderen, og etter at malingen har tørket, kan du lage og designe resten av Mobilé. Fyll ringen med pottejord, plant den og heng den opp. Du kan også dekke ringen med folie før du planter den.

Gjør en heldig sjarm Mobilé – flere ideer

Lag vakker mobilé av blå perler for en maritim dekorasjon

En ring som base, snor og sugerør er grunnmaterialene du trenger hvis du vil lage en Pajaki Mobilé. Hvilke andre ting og dekorasjoner du bruker etterpå, og hvordan du setter dem sammen, avhenger helt av ideene dine. Dusker, pomponger og perler er noen få alternativer, men lokk og til og med origami er også veldig gode for å designe. Vil du samle litt mer inspirasjon? Så ta en titt på galleriet vårt. Du vil sikkert finne noen gode ideer å bruke i ditt eget design.

Tinker Mobilé for et resirkuleringsprosjekt

Resirkuler Mobilé -tinker med lokk og sugerør

De som liker å resirkulere materialer kan gjøre det samme med DIY Pajaki. I eksemplet ovenfor kan du se en modell som bruker lokkene til plastflasker og klemmer. Kombinert med treperler og papirblomster, kan kreativ pyjaki lages for enhver anledning.

Lag din egen Pajaki lysekrone i hvilken som helst farge

Kombiner mønstret papir og perlerør

Hvis du vil lage pyjakien selv som karnevalsdekorasjon eller til en annen type fest, kan du bruke lyse farger og lage en spesielt munter mobiltelefon. Spesielt fordi håndverksbutikker tilbyr oss de beste materialene i disse dager, finnes det sjelden de klassiske og naturlige sugerørene og andre naturmaterialer. I stedet får sugerør med flotte mønstre og farget papir mer oppmerksomhet.

Lag naturlige mobiler selv

Utførlig, elegant og vakker - ekte sugerør og blomster for håndverk med naturlige materialer

Det betyr selvfølgelig ikke at du ikke kan bruke naturlige materialer når du lager Pajaki Mobilé. Tørkede blomster eller friske, samt blader, kvister eller frukt og frø som kastanjer, eikenøtter, bøknøtter og lignende er egnet for en naturtro design.

Lag moderne mobilé av naturlige sugerør og dusker

Idee til St. Patrick’s Day i grønt og med shamrocks og til Valentinsdag med hjerter

Gjør mobilé til St. Patrick's Day eller med hjerter til Valentinsdag

Design med origami -kraner

Lag mobilé med origami -papirkraner

Lag mobiliser selv og legg på i grupper

Kombiner flere Pajaki som hjemmepynt

Stikk sirkler ut av papir og bruk dem til pyjaki

Inspirasjon for en DIY -pyjaki med papirsirkler

Lag blomster selv av avisen

Ideer til pyjaki med gule pomponger og dusker og edelweiss laget av avispapir

Tinker Mobilé til pynt over bordet

Vakre, hengende borddekorasjoner i hverdagen i blått, lilla og oransje

Festdekorasjon med pajaki i pastellfarger

Vakre festdekorasjoner i pastellfarger - pyjaki som et alternativ til kranser og pinhatas

Sirkler laget av papir og pomponger

Glad idé med hengende pomponger og papirsirkler

Mange papirblomster og hjemmelagde pomponger

Utførlig pyjaki for vår- og sommerdekorasjon

Filte blomster til pynt

Håndverkside med blomster laget av filt og utstansede sirkler

Fargerike sugerør av plast og blomster

Resirkuler fargerike plaststrå til pynt

Ganske levende eller festdekorasjoner for barn og voksne

Fargerik modell med pomponger eller pioner laget av papir

La fantasien løpe løpsk og lag et polsk bobil

Wire ring som base og stoffpomponger for å designe pyjakien

Lysekrone laget av treperler

Tinker elegant mobilé med treperler og papirblomster i rosa

Idee i hvitt og med blomster

Elegant pyjaki i hvitt med blomster og dusker

Moderne utseende i sennepsgult og bensinblått

Delikate papirblomster og pomponger i sennepsgult og petrolblått

Lag liten pyjaki selv

Enkel, men vakker design for små mobiler

Previous Post
Det sunne kostholdet – hva er de gunstige effektene av tomater
Next Post
HIIT treningsplan – fordeler og flotte treningsplaner for hjemmet med et øyeblikk!