15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Lag stjerner uten liming – lag din egen julepynt

Desember er rett rundt hjørnet, og dette betyr at mange begynner å tenke på å lage julestjerner, og de fleste foretrekker å lage stjerner uten å lime. Håndlaget julepynt kan gi hjemmet ditt et spesielt preg i høytiden, og derfor er disse allerede en tradisjon i mange familier. Ingen andre høytider har en så magisk forberedelsestid som jul. Slik at du kan få inspirasjon til dine neste DIY -prosjekter, her finner du en samling kreative og håndlagde smykker som du kan lage selv og legge til i julepynten din.

Ideer for å lage stjerner uten liming

vakkert designet julepynt med tregreiner i vase dekorert med papirstjerne som henger med treperle

Ta med julestemningen til alle rom i hjemmet ditt ved å gjøre papir til flotte ornamenter. Lim er ikke helt nødvendig for dette. Ved første øyekast ville vi aldri gjette at disse vakre stjernene alle er laget av papir. Imidlertid er de smart tinkered med overlappende former som passer perfekt sammen som et puslespill.

Grangren med to papirstjerner i rosa og mintgrønn som juledekorasjon

Pyntene er veldig enkle å lage i de fleste tilfeller, og som nevnt trenger du ikke engang lim eller tape. Du kan brette en stjerne og bruke den ikke bare til å legge tekstur til juletreet ditt, men også til å tilbringe mer tid med barna dine. I tillegg kan du ganske enkelt sette flere tinkered papirstjerner i en dekorativ bolle og blande dem med andre dekorasjoner og ornamenter, for eksempel for å lage en julepott.

Instruksjoner for å lage stjerner

to DIY -stjerner laget av papir og tråd med treperler henger på en furugren

Dekorasjonene som vises her inkluderer produksjon av papirpynt i form av hvite eller fargede stjerner med mønstre. De er raske og enkle å lage ved hjelp av bretteinstruksjonene. Når du begynner å lage disse, kan du raskt ende opp med en stor haug med papirstjerner. Lag også noen stjerner i forskjellige farger som du kan henge forskjellige steder i stua, for eksempel på tregreiner og hengende lamper som fargerike aksenter. De fargede dekorelementene blir derfor en stadig mer populær trend, og av denne grunn kan du prøve å innlemme dem i hjemmet ditt for de kommende juledagene.

materialer

mal for en trekant for å lage stjerner uten å stikke med papir

 • Pappeske
 • tråd
 • Treperler (valgfritt)

bruksanvisning

DIY papirstjerneinstruksjoner for fargerik julepynt

 1. Klipp først ut to av trekantformene fra malen som vises ovenfor etter at du har skrevet dem ut.
 2. For hver trekantform, brett deretter formen i to på hvert punkt, med høyre side vendt utover hver gang. (Totalt 3 ganger)
 3. Du vil da få to trekantede former som ligner litt på pyramider.
 4. Bli med de to trekanter, og noter hakkene i midten av hver side av trekanten. Du vil bruke disse hakkene til å holde de to trekanter sammen og forme stjernen.
 5. Klem sammen med feil side sammen og plasser punktet på den ene trekanten mellom den midtre hakken i den andre trekanten. Gjenta for hvert punkt i trekanten. Hakkene på hver av trekantene holder stjernen sammen.
 6. Ta et stykke snor og lag en løkke. Fest løkken til en spiss av stjernen.
 7. Om ønskelig, trer du en perle på løkken for prikken over i’en.

Origami stjerne folding instruksjoner

foldede papirstjerner i origami-stil fra forskjellige blader som henger i stua

Å lage femkantede origami-stjerner uten liming er også et enkelt og variert alternativ. Dette resulterer i ytterligere interessante muligheter for fantastisk julepynt. Du kan lage disse julepyntene fra resirkulerte blader, papir eller til og med noter og hva du har liggende. Hvis det imidlertid ikke er tid for juletreet ditt og du ikke har satt det opp ennå, kan du for eksempel sette stjernene på peishyllen eller andre møbler i leiligheten din. Disse håndverkene tillater også sider med forskjellige mønstre, for eksempel gamle ordbøker eller blader, slik at du kan gi stuen en koselig vintage stil. Prøv å plassere origami -stjernene spesielt der de er i fokus eller hvor de kan sette aksenter.

Materialer:

 • Valgfritt papir
 • saks

Å lage en femkant av papir

 • Vi tror det vil være mye lettere for deg hvis du lærer å lage stjerner uten å lime ved å se en video. Først må du kutte en femkant ut av arket. Du kan enten spore Pentagon -malen eller bruke en origami bretteinstruksjon. Guiden kan brukes universelt, siden den passer for alle papirformater og kan også implementeres raskt. Når du har din femkant kan du brette stjernen. Så ovenfor er en to minutters video som viser hvordan det første gjøres:

origami star tinker instruksjoner femkantet fold

 • Men hvis du foretrekker å følge trinnene i henhold til bildene, kan du også følge brettemetodene som vises på bildene.
 • Brett først firkanten i to. Brett ned det nedre venstre hjørnet, og brett det deretter opp igjen. Gjør deretter det samme med det øvre venstre hjørnet ved å brette det ned og åpne det igjen.
 • Først bretter du det nedre høyre hjørnet mot midten av den X-formede bretten og det øverste laget i to. Brett deretter opp kant AB for å legge den langs kanten AC.
 • Snu deretter papirarket slik at du kan brette det i to langs denne linjen.
 • Skjær deretter langs kanten av topplaget og åpne den ferdige femkanten.

Brett origami -stjernen

Trinn 1

 • Start med papiret ved å snu forsiden ned. Brett femkanten på midten gjennom hvert av punktene og brett ut igjen slik at du får en serie med bretter som dette.
 • Brett deretter den nederste kanten slik at hjørnene møter brettene du nettopp har laget.
 • Brett ut igjen og lag deretter den samme bretten for alle andre sider av femkanten, slik at du får en rekke bretter.

steg 2

enkle trinn fra 1 til 9 for å lage origami -stjerner uten liming

 • Brett venstre kant langs en av brettene du nettopp har laget. Brett deretter ned den nedre kanten og trekk samtidig ut hjørnet av femkanten til venstre som følger. Flat ut brettet.
 • Fullstendig utfolde seg. Snu femkanten 1/5 omdreining slik at neste side er på bunnen, og gjenta deretter brettene som vist på illustrasjonen ovenfor. Gjør det samme for alle andre sider av femkanten. Når du er ferdig, har du et nytt sett med bretter som ser omtrent slik ut.

trinn 3

 • Start med den fullt utfoldede femkanten og trykk alle hjørnene sammen mot midten. Med litt trykk får papiret en stjerneform.
 • Vend deretter stjernen og brett høyre kant mot senterlinjen. Arbeid med klokken rundt stjernen og gjør det samme for alle de andre tipsene.

Lag 3D origami -stjerner uten å stikke

origami star 3d instruksjoner sluttprodukt ferdig resultat

For dette mer komplekse DIY -prosjektet trenger du 30 stykker origami -papir. Du kan bruke hvilken som helst størrelse du vil. Sørg imidlertid for at det er en firkant. Ha det gøy å lage denne flotte 3D -stjernen. Du kan til og med sette noen LED -lamper i julestjernen slik at julepynten din skinner og blir enda mer imponerende.

bruksanvisning

bretteinstruksjoner for origami -papir 3d -stjerner tinker uten liming

 • Start med papirfargen ned og brett arket.
 • Brett deretter hjørnet til midten og gjør det samme med det motsatte hjørnet.
 • Roter papiret og brett den brettede kanten mot senterlinjen. Vær forsiktig så du ikke bretter klaffen ved å slippe den ut.
 • Snu deretter papiret igjen og brett vingene i midten. Gjør det samme med den andre vingen.

trinnvise instruksjoner for å brette 3d origami-stjernen i grønt blått hvitt

 • Deretter bretter du papiret i en vinkel og klemmer topp- og bunnpunktene på plass. Slik lager du en fin rett linje.
 • Snu vingene og brett dem som du gjorde i de foregående trinnene.
 • Snu det brettede papiret igjen og brett ut vingene du nettopp brettet. Snu rundt og kutt i halv punkt til punkt.
 • Lag 30 stykker på denne måten og legg dem deretter sammen.

Brett trekanter og sett deler inn i hverandre for origami 3d -stjerne

 • For å gjøre dette, ta det andre stykket og legg det i lommen på det lilla stykket, og juster brettelinjen. Det kan være vanskelig å holde dem sammen, men du kan bruke binders eller dobbeltsidig tape for å gjøre dette. Etter hvert som du legger til flere stykker, blir de bedre sammen.
 • Deretter legger du til det tredje stykket på samme måte og skyver det inn i den andre lommen. Ikke bekymre deg hvis disse faller ut, og bare ta deg tid til å prøve igjen.

deler av en origami 3d -stjerne satt sammen i henhold til bretteinstruksjonene med farget papir

 • Lukk nå trekanten, ta kranen fra det første stykket og legg det i lommen til det tredje stykket. Dette kan også ta litt tid.
 • Lag deretter en annen trekant med samme teknikk som første gang. Fortsett å gjøre dette til 3D julestjernen begynner å ligne en ball.

Previous Post
Null avfall når du reiser – tips for en bærekraftig ferie!
Next Post
Bygg et pepperkakehus av shortbread cookies – klassikeren med en forskjell uten baking