15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Hvordan og med hva du kan dekorere pepperkakehuset – kreative ideer til vakre pepperkakehus

De gode gamle pepperkakehusene er virkelig usedvanlig vakre julepynt og montering og utforming av husene er ikke bare kjempegøy for barna, men også for voksne. Det arrangeres hele fester i USA hvor alle deltakerne pynter prefabrikkerte pepperkakehus. Siden den nåværende pandemien ikke tillater slike sammenkomster for oss, vil familievarianten imidlertid forbli foreløpig. Vi har allerede gitt deg noen ideer om hva du kan lage og bygge med hjemmelagde pepperkaker. I dag vil vi gi deg noen ideer om hvordan du kan dekorere et pepperkakehus.

Dekorer pepperkakehus – kreative ideer

Dekorer pepperkakehus - hvilke søtsaker du kan bruke

Hvis du vil dekorere pepperkakehus og bruke dem som julepynt (eller spise dem med en gang), har du to alternativer – enten baker du de enkelte elementene selv og kutter eller kutter ut med spesielle kakeskærer, eller så gjør du det lettere for deg selv og kjøp et ferdig pepperkakehussett (for eksempel kan du dekorere et Ikea pepperkakehus). Uansett vil du da trenge et passende og, fremfor alt, spiselig lim til pepperkakehus og noen ideer for å dekorere pepperkakehuset. Og når du pynter et pepperkakehus, kan du virkelig bruke alle slags søtsaker!

Lag et tak for pepperkakehus fra skiver marshmallow

Når skal jeg bake og designe pepperkakehus?

Interessant nok er det en pepperkakehusdag i USA som feires 12. desember. Du kan bruke dette til å lage ditt eget pepperkakehus og samtidig feire denne interessante ferien. Men selvfølgelig er en annen dag også egnet hvis du vil bake pepperkaker og deretter dekorere et pepperkakehus. Hvis den bare brukes til dekorative formål, kan du la den stå så lenge du vil. Hvis du vil spise den på et bestemt tidspunkt, kan du bruke best -før -datoen som en guide.

Dekorer pepperkakehus med glasur

Dekorer et enkelt, men vakkert pepperkakehus med hvit glasur og en sprøytepose

Frosting er det klassiske limet til pepperkakehus. For at den skal holde godt, bør den være tilstrekkelig tykk. Deretter kan du også legge den i en sprøytepose og bruke den ikke bare til liming, men også til dekorering av pepperkakehuset. Pyntede linjer kan tegnes på, men også vinduer, dører og takstein. Selv om du bruker glasuren til å lime, viser en rørpose seg å være en stor hjelp for å kunne arbeide presist og til og med med de minste dekorative elementene. Du kan også pusse glitter inn i frostingen eller farge den og først da bruke den til å dekorere pepperkakehuset.

Dekorer pepperkakehus - lag ornamenter selv med glasur

Du kan deretter bruke pipeposen til å designe pepperkakehuset direkte eller forberede noen former på bakepapir som, så snart de er tørre og faste, holder seg til de ønskede stedene – igjen med spiselig lim, selvfølgelig. Du kan også bruke forskjellige tut for å få forskjellige design og en variert pepperkakehusdekorasjon. På denne måten kan du dekorere pepperkakehuset ditt individuelt og lage et unikt design.

Dekorer pepperkakehus med glasur og sprøytepose

Ovenfor er en enkel teknikk for å lage like store gjenstander å dekorere. Tegn sirkler av samme størrelse på bakepapiret (f.eks. Ved hjelp av en mynt) og fyll inn innsiden med et hvilket som helst mønster. Så lenge frostingen fortsatt er fuktig, kan du også legge til andre dekorasjoner som slike perler.

Dekorer pepperkakehuset med søtsaker

Dekorer pepperkakehus med små kaker til takstein og dør

I prinsippet kan du bruke glasur til å dekorere hele huset uten behov for ytterligere dekorasjoner. Men selvfølgelig kan du også integrere andre elementer for å få fargerike, ekstraordinære og spesielt smakfulle pepperkakehus. Og her er du virkelig bortskjemt med valgmuligheter, for som du vet, er søtsaksvalget enormt i disse dager, og alt er virkelig egnet for å dekorere husene.

For taket

Dekorer et vakkert pepperkakehus med fargerike smarties eller M & M's for taket og godteribåter

Smarties og M.&M’er er veldig populære for innramming av taket og etterligning av fliser. Men vi bruker dem også til vindus- og dørkarmer. I prinsippet kan du imidlertid også bruke andre runde søtsaker som godteri, fruktgummi, sjokoladeflak, små kjeks og lignende. Du kan også lage slike runde takstein som på bildet over ved å kjøpe fondant eller lage den selv, rulle ut og skjære ut små sirkler. Eller hva med å skive marshmallows og bruke dem til dette formålet? De firkantede kanel -cornflakes og sjokoladebitene fra en sjokolade er også egnet hvis du vil dekorere taket på pepperkakehuset.

Vinduer og dører

Søtt pepperkakehus med vafler som dør

På den ene siden kan du selvfølgelig bruke den gode gamle glasuren hvis du vil pynte pepperkakehuset med vinduer og dører. Bare registrer dem. Alternativt eller i tillegg til dette, er for eksempel godteri, lakris og sukkerslanger også egnet for rammene. Du kan også designe dører og vindusrammer eller skodder med vafler og kjeks. For en åpen dør kan du ganske enkelt kutte den ut og deretter holde den åpen mot husveggen.

Dekorere fasaden til pepperkakehuset – ideer

Fin idé med fargerike dryss for fasaden og hvite konturer

Fasaden trenger ikke nødvendigvis å bli dekorert, men den kan. I tillegg til frosting ser et broket design laget av sprinkler også veldig interessant og munter ut. Hvis du setter pris på julefarger, kan du bare blande rødt og hvitt dryss, belegge fasaden med glasur og deretter spre dryssene på toppen. Du kan bruke nøtter til å etterligne en steinfasade. Eller hva med en fasade laget av tørket kokos?

Tinker av trehus med kringlepinner og sjokoladedråper på taket

En litt mer kompleks, men veldig vakker variant er også et trehus. Selvfølgelig trenger du ikke bruke tre til dette, for tross alt skal du kunne dekorere pepperkakehuset ditt, men du bør også kunne snakke etterpå. I stedet er det bare å etterligne trebjelker ved å bruke kringlepinner. Lim dem på veggene i huset med glasur.

Pepperkakehus kreativ – pynten

Lag rustikke pepperkakehus selv som en idé for barn og voksne

Hvis du har lyst, kan du lage et vakkert landskap rundt huset. En forhage med små busker laget av grønne, koniske fruktgummier, grantrær av plast eller hjemmelaget av glasur eller kaker. Du kan også bruke glasuren til å male gjerder på bakepapir og deretter sette oppreist rundt huset. Men kringler og kringlepinner er også egnet for dette formålet.

Dekorer pepperkakehuset med hjemmelagde grantrær laget av fondant eller glasur

Lag grantrær til pepperkakehuset selv

Firtrær er gjort enklere enn du kanskje tror. Lag en fondantkegle som en base. Nå kan du enten designe grangrene med en stjernemunnstykke og begynne på toppen. I dette tilfellet kan du også bruke en iskrem som en base. Eller du kan la den stå med fondant -kjeglen, som du bare trenger å kutte i med en spiss saks som vist i instruksjonene. Deretter kan du bruke den til å dekorere pepperkakehuset.

Pepperkakehusideer – litt snø på slutten

Skive marshmallows for vanlige og hvite takstein

Etter at du har stekt og pyntet pepperkakehuset, kan du drysse litt melis her og der. Det gir huset ditt prikken over i’en og gjør det virkelig jul og vinter. Dryss den gjennom en fin sil over taket, over grantrærne og resten av hagen, hvis du har laget en, og andre åpne områder.

Sjekk ut fantastiske eksempler på hvordan og med hva du skal dekorere et pepperkakehus i galleriet nedenfor!

Overdådig designet pepperkakehus med stjernemunnstykke og pipepose

Design pepperkakehus til jul i rødt og hvitt

Pynt jul pepperkakehus i rødt og hvitt med glasur

Dekorer pepperkakehuset selv – lag smeltende snø med en sprøytepose

Bruk fargerike, spiselige perler til å dekorere pepperkakehus

Idee til taket på prefabrikkerte pepperkakeplater

Lag smeltende snø med en rørpose og en perforert dyse

Klipp ut sirkler av fondant for takshingel

Dekorer pepperkakehuset med fondant - skjær ut sirkler til takstein

Mørkt pepperkakehus med fargerike aksenter

Dekorer pepperkakehus med tyggegummiboller i lyse farger

Kjøp et pepperkakehus eller bak det selv og dekorer deretter med søtsaker

Finsk pepperkakehus i blått med tak til gulv

Edel pepperkakepynt i gull og sølv

Dekorer pepperkakehus edelt i hvitt, gull og sølv

Juletreformede kaker å designe

Juletreformede kaker som dekorasjon for pepperkakehus

Design pepperkakehus som trehytter med kringlepinner

Dekorer pepperkakehus med kringlepinner til et alpinhus

Kringler og kringlepinner for å dekorere pepperkakehus

Bruk saltpinner og kringler for å lage og designe pepperkakehus

Pepperkakehusdekorasjonsideer med fargerikt fruktgummi

Fargerikt pepperkaketak med fruktgelé og nydelig hagedesign

Stek pepperkakehuset og pynt det med godteri

Dekorer fargerikt pepperkakehus med godteri laget av fruktgelé

Design en grønn fasade med fondant og takstein av sjokolade

Grønt pepperkakehus med fondant til fasaden

Lag pepperkakehus selv i form av en kirke

Tinker kirke fra pepperkaker med grantrær fra glasur med sprøytepose

Dekorer rustikt pepperkakehus

Pepperkakehus i alpestil kan tinkeres med tykke kringlepinner

Hvit sjokolade dekket kringler for et gjerde

Dekorer pepperkakehus med kringler som gjerde i hvit sjokolade eller glasur

Previous Post
Gangbart bakdeksel som plenerstatning: 10 egnede planter
Next Post
Kombiner culottes – 40+ fasjonable ideer og inspirasjoner!