15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

Håndverk med naturlige materialer om sommeren – ha det gøy med disse ideene til tross for regnvær!

Høsten er kjent for alle, med sine kastanjer, eikenøtter, fargerike blader og andre ting, som tilbyr nok materiale til håndverk. Men alle som tror at andre sesonger ikke har noe å tilby, tar veldig feil. Takket være de mange engblomstene er det også mange muligheter for kreativt håndverk om sommeren. For håndverk med naturlige materialer om sommeren har vi samlet noen gode ideer som du også kan implementere sammen med barn. Bør det regne i dagene som kommer? Da kan du raskt samle inn nødvendig materiale for å fordrive tiden selv i dårlig vær. Lag fargerike og vakre dekorasjoner og unne deg selv en spennende og morsom ettermiddag med håndverk!

Håndverk med naturlig materiale om sommeren – veving med blomster og planter

Håndverk med naturlig materiale om sommeren - veving med blader og blomster i en ramme fra grener

Innrøm det, du vil bli betatt av disse vakre eksemplarene! Dette er en ekstremt enkel idé for å lage kunsthåndverk med naturlige materialer om sommeren, som du selv kan prøve med små barn. Alt du trenger er en ramme eller en base som du kan snore med snor og deretter ordne blomster og plante deler i mellom. Du har to alternativer for dette:

 • Bruk pinner for å knytte en ramme.
 • Bruk papp.

Lag vakre bilder med papp og planter og blomster

Idee med papp

I begge tilfeller kan du selvfølgelig velge størrelsen selv og dermed tilpasse ideen om håndverk med naturmateriale om sommeren til dine ideer. Hvis du bruker papp, kutter du den flere ganger på to motsatte sider. Ta deretter snor, knyt en knute på enden, og stikk enden gjennom det første snittet. Knuten skal være på baksiden. Strekk ledningen opp til det motsatte sporet og deretter på baksiden til den neste, under den første. Fortsett slik til alt papp er dekket. Du er også velkommen til å endre fargene på ledningen. Denne varianten er ideell for mindre barn.

Bygg en ramme av grener, dekk med tråd og design med blomster

Ramme laget av pinner for håndverk med naturlig materiale om sommeren

Du trenger også streng for varianten med pinner. Den perfekte varianten for å tukle med tre om sommeren! Legg to pinner sammen i rette vinkler, og bind deretter snoren rundt begge pinnene i en kryssform for å knytte dem sammen. Fortsett å gjøre dette til du får en firkantet ramme. Strekk deretter snoren fra den ene siden til den andre her også. Det er viktig at ledningen tøyes to ganger, dvs. en gang forfra og en gang bakfra, slik at du kan klemme plantene mellom.

Hjemmelaget naturlig vevstol, dekorert med blomster og blader

Kul idé for håndverk med naturmateriale om sommeren - veving av bilder med planter

Og så kan det enda morsommere begynne – du kan lage vakre arrangementer ved å klemme blomster, blader og andre plantedeler. Hvis været tillater det, ta en tur og samle blomster, gress og blader. Hvis ideen om å lage håndverk med naturlige materialer om sommeren er for en regnværsdag, kan du i stedet få kunstige blomster.

Fargerik solfanger

Suncatchers lager håndverk med naturlige materialer om sommeren av fargerike blomsterblader og kløver

Friske og fargerike blomster pryder også denne hjemmelagde dekorasjonen, som de minste vil like spesielt godt. Forresten, denne ideen om å lage håndverk med naturlige materialer om sommeren ville også være ideell for barnehagen! Været ute spiller ikke sammen, og du kan ikke samle blomster? Bruk deretter kunstige blomster eller få tørkede blomster! Du trenger:

 • ispinner
 • Akryl eller andre håndverksmaling
 • pensel
 • Cling film eller selvklebende film
 • Lim
 • garn
 • Plant deler

Suncatcher tinker med naturlig materiale om sommeren – slik fungerer det:

Instruksjoner for en fargerik solfanger med ispinner, blomster, blader og folie

Legg en matte på bordet og la barna male popsicle -pinnene i hvilken som helst farge. La dem deretter tørke på matten. Alternativt kan du kjøpe de samme fargede stilkene. Lim fire av dem sammen i en firkant. Du trenger to slike rammer per Suncatcher. Påfør lim på en av rammene og strekk et stykke folie over den (med selvklebende folie er limsiden opp). Fordel deretter plantedelene slik du vil. Hvis du er fornøyd med arrangementet, må du forsegle det hele med et annet lag folie (selvklebende side ned, selvklebende).

Lag sommerdekorasjoner selv for å henge opp - solsikringside med blomster fra hagen

Lim nå et stykke garn til en av sidene slik at du kan henge opp Suncatcher senere (du kan deretter dekke limet med en iskrem og det vil ikke være synlig). Lim den andre rammen i samme høyde som den første og klipp av overflødig film på sidene. Nå kan du legge på Suncatcher. Er det ikke et skikkelig blikkfang? Spesielt i grupper vil solfangerne se veldig vakre ut med sine lyse farger.

Tips: I stedet for å bruke ispinner til rammen, kan du klippe en ramme ut av papp. Eller hva med pinner som du kan male som du vil (se nedenfor)?

Håndverk med naturlige materialer om sommeren – fargerike pinner

Lag fargerike dekorasjoner med naturlige materialer om sommeren - malingspinner eller drivved

Så enkelt og likevel så vakkert: selv de minste kan lage slike fargerike pinner selv. De fargede pinnene (tryllestavene?) Kan designes i de vakreste fargene. Og ikke bare det: Du er velkommen til å kombinere fargene med garn eller andre naturlige materialer som blomster, blader, gress eller til og med fjær. Siden temaet er “sommer”, kan du også bruke drivved i stedet for de vanlige fra skogen eller parken. Men du kan selvfølgelig bestemme selv. Ellers kan du være så kreativ som du vil gjøre håndverk med naturlige materialer om sommeren.

Håndverk med naturlige materialer om sommeren – figurer med skjell

Mal skall med akrylmaling og gjør dem til fisk eller marihøner

Det regner og på en eller annen måte er den flotte sommerstemningen borte? Du kan endre det så raskt som mulig ved å ta skjellene fra din siste ferie ut av skapet (eller bestille dem) og deretter male dem og omdanne dem til søte figurer – selvfølgelig er sommermotiver best egnet for håndverk med naturlige materialer i sommer. Fisk, krabber (bena kan være laget av rørrensere eller kvister), marihøner og skilpadder er bare noen av alternativene.

Bare mal skallene med akrylmaling. Deretter kan du legge til googly øyne og, om nødvendig, andre elementer for finner, ben, etc. Den ferdige dekorasjonen kan pryde sidebord, boller, blomsterpotter og til og med blomsterbed og er også veldig godt egnet som gaver. Forresten kan tomme snegelskall også males i lyse farger.

Lag en krone av blader selv

Krone laget av blader til små prinsesser - raskt og enkelt å lime

Hvilken jente liker ikke å spille prinsesse? Men våre små gutter er også begeistret for tanken på å bære en krone som en mektig konge. Vår neste idé om å lage håndverk med naturlige materialer om sommeren vil se veldig bra ut! Lag en flott krone av enkle blader og la barnas rollespill begynne!

 • store ark (hvis mulig i to forskjellige farger / nyanser)
 • saks
 • godt håndverk lim
 • Klipp, klipp eller binders

Skjær en firkant ut av et av bladene. Det trenger ikke å være perfekt. Du kan deretter bruke denne ruten som en mal for å kutte ut flere firkanter i samme farge fra de andre bladene. Avhengig av ønsket størrelse på kronen trenger du rundt 9 til 10 stykker. Bruk dem deretter til å kutte 4 til 5 stykker ut av den andre bladfargen også.

Krone for feer med firkanter av blader og parenteser

Nå må du brette disse rutene, som, som du vet, ikke er så lett med blader. Det er derfor du trenger brakettene også. Så ta to grønne firkanter og brett dem diagonalt for å lage trekanter. Men ikke brett dem så mye at de river i brettet. Da trenger du fortsatt en gul trekant. Skyv to av de spisse hjørnene på de grønne trekanter inn i hverandre slik at de overlapper hverandre, og legg deretter det gule bladet mellom dem. Påfør lim her og der for å lime alle tre elementene sammen og fikse dem med klemmer til limet tørker.

Fortsett nå med de resterende bladruter til du har nådd ønsket lengde. I mellom kan du alltid sjekke om kronen ville passe i oppnådd lengde. Lim deretter endene på den takkete bladslangen sammen, og så snart alt er godt tørket, kan den naturlige kronen brukes. Denne ideen om å lage håndverk med naturmateriale om sommeren er godt egnet til alle anledninger, men også som et tidsfordriv uten grunn. Og du kan også prøve dem med fargerike blader om høsten!

Krone av grener

Enkle håndverksinstruksjoner med naturlige materialer - krone for en konge

Eller hva med grener laget av blader i stedet for blader? Du kan ikke bare lage en så pen krone om sommeren. Grener kan selvfølgelig også bli funnet i de andre sesongene. I tillegg trenger du følgende ting for å tinke kronen med naturlig materiale om sommeren:

 • 1 stripe musselin (litt lengre enn barnets hode for å kunne knytte det; i eksempelet 100 cm langt og 10 cm bredt)
 • 1 bånd, ca 2,5 cm bredt og samme lengde som musselinlisten
 • Varmt lim og pistol
 • saks
 • Hersker

Håndverk med naturlige materialer om sommeren for barn – instruksjoner

Instruksjoner for å lage tilbehør til kostymer - bruk pinner for å lage kroner til barn

Og kronen er også veldig lett å tinke med naturmateriale om sommeren: Plasser muslinbåndet foran deg og ordne grenene på det på langs og side om side opp til midten av stripen. Gruppen av grener (ca. 38 til 40 cm lang i dette trinnet) skal være i midten. La også alltid være nok plass mellom to grener til at en annen kan passe mellom dem (vi forklarer hvorfor om et øyeblikk). Ikke lim dem på enda, for dette er den eneste måten å fjerne, flytte eller bytte grener. Når du er fornøyd med arrangementet, lim det på plass.

Lag en krone av grener i hver sesong med og for barn

Brett nå nedre halvdel av tapen og lim den fast på grenene. Fest nå flere grener til den, alltid i områdene du nettopp har forlatt mellom grenene, dvs. forskjøvet fra forrige rad. Etter det kan du skjule endene på grenene med det andre båndet ved å teipe det over det. La limet tørke godt en stund og bind den ferdige kronen rundt hodet.

Lag en flåte selv med naturlige materialer

Bygg en naturlig flåte som leketøy for barn for vannet

Et flåte som dette er veldig gøy. Med den kan barna leke ved en bekk, ved bassenget, innsjøen eller rett og slett i en vaskeskål. Og det er virkelig ikke vanskelig å gjøre heller. Bare få nok pinner. Disse skal være omtrent like store eller kuttes deretter. Da trenger du en pinne til masten og to mindre for å støtte denne masten, samt et stort grønt blad til seilet. Da kan du allerede tinker flåten med naturlig materiale om sommeren.

Lag flåter selv av pinner og blader eller papir

Stavene til flåten kan enten bindes sammen eller limes sammen med varmt lim eller tape. Begge fungerer veldig bra, men du sparer tid med limvarianten, og det kan være litt lettere for barn å implementere. Lim de to korte pinnene diagonalt på pinnen for masten, spyd arket til seilet og den hjemmelagde leken er klar! Selvfølgelig kan du variere materialene du bruker.

Håndverk med naturmateriale om sommeren - kreative ideer med instruksjoner for kroner, veving og flåte

Previous Post
Båloppskrifter – Enkel campinglaging og tilberedning av deilige måltider
Next Post
Lag søte påskekurver av kaffefiltre – raske instruksjoner