15 49.0138 8.38624 1 0 4000 1 https://www.boydrice.com 300 0
theme-sticky-logo-alt
theme-logo-alt

22 ideer for hagedesign – steiner er allsidige

ideer til hagedesign blomsterbed kantkant småstein eviggrønn idé

Steinen var i århundrer og er fremdeles et populært materiale innen hagedesign i dag. Det kan være et flott bakteppe for lyse blomsterbed, være en skikkelig stift i steinhagen eller brukes på hagestier og trapper. Overalt ser steinene vakre og sublime ut. Vi viser deg 22 kule Hagedesign ideer med steiner – det naturlige materialet er allsidig og gir god plass til kreativitet!

Ideer for hagedesign med steiner – hvilke steintyper er egnet for utendørs bruk?

ideer til hagedesign steinheller hagestier planting selvfølgelig design

Det er et ubestridt faktum, steinen er så mye brukt i landskapsarbeid. Men hva er populariteten basert på? Vi prøver å finne svaret på dette spørsmålet her og vise deg 22 kule Hagedesign ideer med steiner. Dette materialet kombinerer skjønnhet, og liv og tid forblir uendret. Eller at årsaken ikke trenger å bli søkt i selve materialet, men i underbevisstheten til folket, i vår evige lengsel etter stabilitet … Fordi steinen alltid har vært et symbol på styrke og håp ….

Ideer for hagedesign – stepping stones for stien laget av småstein

ideer for hagedesign stepping stone idé grusmønster diy garden path

I dag er det trendy igjen å bruke steiner i hagedesign. Dette må også ses som et bevis på raffinert smak. Dette materialet er valgt for sin skjønnhet, holdbarhet og motstand mot kulde. For å gjøre det riktige valget for steinhagefigurer og andre steinfigurer, er det viktig å kjenne de viktigste egenskapene og egenskapene til de forskjellige steinene.

Ideer for hagedesign – steinene som et dekorativt element

ideer til hagedesign terrassedekorasjon grå grusmetall hagemøbler

De fleste velger granitt i disse dager. På grunn av sin høye tetthet absorberer den ikke vann, og tåler dermed lave temperaturer. Fargenyansene ligner veldig på naturlige farger, og dette gjør det mulig å lage bildesammensetninger fra stein og planter. Du ser virkelig fantastisk ut – som du gjør med vår Hagedesign ideer kunne overbevise deg selv!

Hagedesign i rutemønster

ideer til hagedesign plen sjakkbrett mønster steinbusker

Den mest brukte av de dekorative natursteinene er sandsteinen. I alle varianter er den egnet for et bredt spekter av hagepyntartikler. Du kan også bruke den til å bygge støttemurer, legge ut hagestier, lage plattformer og mye mer der det kreves stor belastning.

Lag dekorative gulv og hagestier

Ideer elvestein belegningsstein plater stepping stones bilder

Kalkstein brukes også på mange måter i hagedekorasjon. Det finnes forskjellige typer kalkstein. Den eneste ulempen med denne natursteinen er at den reagerer på miljøforhold og derfor kan skade noen planter, for eksempel rododendron, hortensia, blåbær, etc..

Det er en generell regel når du arbeider med naturstein, og den sier: du kan ikke kombinere naturstein med forskjellige farger i ett design. Den avgjørende faktoren er alltid valget av den dominerende steinen, de andre må utfylle utseendet.

Å lage en steinhage – tips og triks

Tildeling hage stein fontene grus gulv blomster stauder

I det siste har den såkalte “steinete” hagen også blitt veldig populær og trendy. Slik at du også har en liten steinhage i landskapet ditt, kan du lage en slik steinsammensetning i et hjørne av hagen din. Etterlign et fjelllandskap i miniatyr, bruk elvesteiner, granittplater eller sandstein og grus. Planter sukkulenter der også, og voila: din mini steinhage er allerede klar!

Støttemur av steiner – perfekt for hagen i landlig stil

Bilder stein støttemur spiraltrapp hagehus inngang

Et annet element i hagedesign, der stein brukes, er bygging av veggvegger. Lag disse med steinblokker eller plater i forskjellige størrelser. Ved å bygge veggvegger kan du dele de forskjellige områdene i hagen i soner og lage koselige hjørner for å slappe av på denne måten. Dette er også en flott mulighet for mange av plantene dine, de ser langt mer spektakulære ut på veggen enn på bar plen. Det er til og med noen klatreplanter som vokser direkte på veggen eller mellom steinene og skaper en koselig atmosfære.

Alle naturlige steintyper kan brukes til hagestier, hagetrapper og stier. Alt avhenger av din smak og budsjett. Hvis skjønnhet og estetikk er noe for deg, velg sandstein, fordi sandsteinsplater kan brukes til å lage en merkelig mosaikk. Hvis det praktiske går foran estetikken, er granitt ditt valg. Som vi sa før, er det evig. Men hvis du ikke ønsker å bruke mye penger, kan du bare dekke hagestiene dine med småstein eller små biter granitt. Under det grønne i hagen ser de også stilige og flotte ut.

Brannkasse i hagen

Design peis stein hjørne benk sitteplasser ideer feriehus

Liten steinbenk

Hagesten gjorde et romantisk sete under trær

Ideer for hagedesign med steiner

Lage naturstein Ideer Elvestein Stepping stones Liten hage

Vannlek i hagen

Hagedam lager steiner foss kunstig Ideer for hagedesign

Støttemur av naturstein

Bygg naturstein selv plante potter blomster sommersol Ideer for hagedesign

Stein hagevei basseng busker bjørketrær Ideer for hagedesign

Landstil design steinbenk halvsirkulær peisstein

lage stepping stones blomster hekk planter personvern skjermer trær

Hage grus gulv hage benk plante potter hus

Basseng vakker terrasse gulv hus fjell evighetsbasseng

Design gratis spisestue ideer hagedesign som profesjonelle

Plassering støttemur plen stein vårblomster roser trær trapper

Stepping stones pool garden Engelsk stil hagesti sandstein

form steiner familie føtter mor barn far

Previous Post
17 moteantrekk – stilige kombinasjoner for kvinner
Next Post
Interessant idé for hagedesign gjør hagearbeid enkelt